!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Γατογονείς βοήθεια!

Φιλοζωικό αίσθημα, συζητήσεις, προβληματισμοί. Εκπαίδευση, φροντίδα & συμβουλές.
Άβαταρ μέλους
shrike
Phorum.gr user: Isildur

Re: Γατογονείς βοήθεια!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από shrike »

Naida έγραψε: 28 Αύγ 2018, 21:42
shrike έγραψε: 28 Αύγ 2018, 21:25
Beria έγραψε: 28 Αύγ 2018, 20:44 Εύγε Shrike
Ρε συ, θα την πω την αμαρτία μου τώρα.

Όταν είχα διαβάσει το αρχικό σου ποστ, είχα σκεφτεί να γράψω κάτι του τύπου "μπράβο ρε συ Μπέρια, είσαι ψυχούλα, αλλά αν το σκεφτείς ψυχρά και λογικά, μόλις επενέβης στην ίδια τη φύση και τους μηχανισμούς της φυσικής επιλογής". Κάτι τέτοιο, τέλος πάντων.

Ευτυχώς που δεν το 'γραψα... :lol:

Δεν μου είναι κάτι νέο τα γατιά, σε μονοκατοικία μεγάλωσα και είχαμε γάτες, σκύλους... μέχρι και λαγουδάκια (ναι, όντως). Κι όμως, όταν το πήγαινα στο σπίτι με το που έγειρε το κεφαλάκι του στο χέρι μου μέσα στο αυτοκίνητο κι άρχισε να χουρχουρίζει όλο ικανοποίηση, κάτι μέσα μου σκίρτησε. Αργότερα, όταν ήμουν στο σπίτι, θυμήθηκα τι ήθελα να σου πω εδώ και η αντίδρασή μου ήταν "παρ' τα μην σου τα χρωστάω μαλάκα... ορθολογιστή του κώλου". :oops: :lol:
Να χαίρεσαι το νέο μέλος της οικογένειας :003:
Θενκς. Θα το κρατήσουμε λίγες μέρες να δυναμώσει και να μεγαλώσει για να μην έχει θέμα με τις μεγαλύτερες γάτες, και μετά θα το ξαμολήσω στη γειτονιά. Εδώ που μένω έχουμε αυλές που συνορεύουν η μία με την άλλη και κυκλοφορούν μπόλικα γατιά. Έχουμε και μία γειτόνισσα που έχει μούρλα με τις γάτες, τις ταΐζει, τις προσέχει, τις πηγαίνει στον γιατρό (χωρίς να τις σπιτώνει, στις αυλές κυκλοφορούν), οπότε λέω να της την "πασάρω" μόλις τελειώσουμε και με το εμβόλιο και μόλις σταθεί καλά στα πόδια της. Το θεωρώ αμαρτία να την κλείσω σ' ένα σπίτι, ενώ υπάρχει δυνατότητα να κυκλοφορεί ελεύθερη. Έτσι κι αλλιώς, άμα γουστάρει μπορεί να έρχεται να μας επισκέπτεται, έχουμε μεγάλο κισσό που ξεκινάει από την αυλή και φτάνει μέχρι το μπαλκόνι (και πιο πάνω) και από εκεί ανεβαίνουν αρκετές γάτες κατά καιρούς. 1-2 απ' αυτές είναι καθημερινές μάλιστα, πολύ ήρεμες, έρχονται και τρίβονται στα πόδια και στα χέρια μας όποτε καθόμαστε εκεί.

Χθες βράδυ πάντως ήταν αφασία η μικρή. Νύσταζε, όλη μέρα ήταν στην τσίτα, αλλά προφανώς δεν ήθελε να κοιμηθεί λόγω παρέας. Έκλεινε τα μάτια, έγερνε μπροστά... τσουπ, πεταγόταν επάνω. Ξανά το ίδιο... ξανά το ίδιο... στο τέλος το λυπήθηκα το καημένο και το βάλαμε σ' ένα καλαθάκι σε σκοτεινό μέρος να ησυχάσει λίγο.

Nameless Ghoul

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nameless Ghoul »

Γάτα Ουκρανίας; Καινούρια ράτσα είναι αυτή;
Άβαταρ μέλους
enterprise-psi
Υπερσυντονιστής
Phorum.gr user: enterprise-psi
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enterprise-psi »

Beria έγραψε: 28 Αύγ 2018, 22:58
perseus έγραψε: 28 Αύγ 2018, 21:59
μπράβο ρε συ Μπέρια, είσαι ψυχούλα,
Ο Μπερια ? τον ειχα συναντησει το 2006 ,γυρισα να πιω νερο και μου καρφωσε ενα στιλετο στον μηρο.
Μήπως σου είχα καρφώσει 3 γκολάκια κι έτσουξε; :003:
Μάλλον έτσι έγινε :003:
The business man whose master plan controls the world each day,
Is blind to indications of his species slow decay.
Άβαταρ μέλους
perseus
Phorum.gr user: Perseus

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από perseus »

enterprise-psi έγραψε: 29 Αύγ 2018, 10:02
Beria έγραψε: 28 Αύγ 2018, 22:58
perseus έγραψε: 28 Αύγ 2018, 21:59

Ο Μπερια ? τον ειχα συναντησει το 2006 ,γυρισα να πιω νερο και μου καρφωσε ενα στιλετο στον μηρο.
Μήπως σου είχα καρφώσει 3 γκολάκια κι έτσουξε; :003:
αφου εσύ ήσουν ο τερμας μας ρε ζαγαρι,εγω ειχα κολλησει 3 γκολακια στον μαλτεζο
Άβαταρ μέλους
enterprise-psi
Υπερσυντονιστής
Επικοινωνία:

Εγώ δεν ήμουν τέρμα, έκανα παρέα στο τέρμα, γιατί είχα κουραστεί :lol:
Άβαταρ μέλους
perseus
Phorum.gr user: Perseus

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από perseus »

20 χρονων παιδι ησουν...
Άβαταρ μέλους
enterprise-psi
Υπερσυντονιστής
Επικοινωνία:

Το 2006 ήμουν 26 , μεσήλικας :lol:
Άβαταρ μέλους
Tarkovsky
Phorum.gr user: Harry Haller's Records

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Tarkovsky »

Nameless Ghoul έγραψε: 29 Αύγ 2018, 09:59 Εικόνα
:lol:

Εικόνα
Μητσοτάκη πομπόμ-πομ
Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon »

shrike έγραψε: 28 Αύγ 2018, 20:07 μέχρι να φτάσουμε στο σπίτι (ούτε δέκα λεπτά) ήδη είχε κουρνιάσει στο χέρι μου και χουρχούριζε. Γαμώτο... άντε να το αποχωριστείς τώρα. :011:

Μόλις έφαγε λίγο γάλα

Δεν ξέρω αν θα του κάνει καλό, ή αν αρχίσει κανένα τσιρλιπιπί (δεν έχω ιδέα πώς αντιδρούν σ' αυτά τα ροφήματα οι γάτες).

Κατ' αρχάς, είναι κάποιων ημερών (δεν είναι νεογέννητο), κοίταξε τα δόντια του και είπε ότι μπορούμε να του δώσουμε μαλακή τροφή.
άτιμες γατούλες :)

γενικά νομίζω ο κανόνας ειναι απλός, αν έχει μπλέ μάτια είναι ακόμα σε στάδιο που πίνει γάλα, κάτω απο 40 ημερών περίπου. Αν έχει φύγει το μπλε ειναι γατάκι όχι μωρό και μπορεί να φάει πλέον. Αν θές να μην κάνει τσιρλιπιπι που το λές, δεν πρέπει να δίνεις γάλα με λακτόζη, γιαούρτι ή γάλα χωρίς λακτόζη απο το σουπερμάρκετ, ή το γάλα σκόνη απο τα πετσοπ.
Άβαταρ μέλους
shrike

enaon έγραψε: 29 Αύγ 2018, 15:43
shrike έγραψε: 28 Αύγ 2018, 20:07 μέχρι να φτάσουμε στο σπίτι (ούτε δέκα λεπτά) ήδη είχε κουρνιάσει στο χέρι μου και χουρχούριζε. Γαμώτο... άντε να το αποχωριστείς τώρα. :011:

Μόλις έφαγε λίγο γάλα

Δεν ξέρω αν θα του κάνει καλό, ή αν αρχίσει κανένα τσιρλιπιπί (δεν έχω ιδέα πώς αντιδρούν σ' αυτά τα ροφήματα οι γάτες).

Κατ' αρχάς, είναι κάποιων ημερών (δεν είναι νεογέννητο), κοίταξε τα δόντια του και είπε ότι μπορούμε να του δώσουμε μαλακή τροφή.

γενικά νομίζω ο κανόνας ειναι απλός, αν έχει μπλέ μάτια είναι ακόμα σε στάδιο που πίνει γάλα, κάτω απο 40 ημερών περίπου. Αν έχει φύγει το μπλε ειναι γατάκι όχι μωρό και μπορεί να φάει πλέον. Αν θές να μην κάνει τσιρλιπιπι που το λές, δεν πρέπει να δίνεις γάλα με λακτόζη, γιαούρτι ή γάλα χωρίς λακτόζη απο το σουπερμάρκετ, ή το γάλα σκόνη απο τα πετσοπ.
Μωρέ είναι γλύκα το άτιμο και πολύ φοβάμαι μην κολλήσουμε μαζί της. Και δεν το θέλω αυτό, θέλω (και πρέπει) να την ξαμολήσω στη γειτονιά.
Ελπίζω να τα καταφέρω, και να κρατήσουμε μια "χαλαρή" σχέση... :lol:

Sys3x, ακούς; Την θες; Θα έρχομαι να την βλέπω ρε, σού το υπόσχομαι.

Ο γιατρός που την είδε είπε ότι πρέπει να είναι περίπου ενός μηνός (πάνω-κάτω). Είναι πολύ αδύναμο ακόμα, αλλά μόλις φάει κάτι παίρνει μπρος... σαν να το φορτίζεις ένα πράμα.

Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon »

shrike έγραψε: 29 Αύγ 2018, 15:49 Ο γιατρός που την είδε είπε ότι πρέπει να είναι περίπου ενός μηνός (πάνω-κάτω). Είναι πολύ αδύναμο ακόμα, αλλά μόλις φάει κάτι παίρνει μπρος... σαν να το φορτίζεις ένα πράμα.
ειναι πράγματι πολύ δύσκολο να καταλάβεις την ηλικία του αν δεν τρέφεται σωστά ή κάτι πάθει. Συρρικνώνονται και γίνονται σχεδόν τα μισά σε όγκο αν αρρωστήσουν, δεν βγάζεις εύκολα άκρη. Τα μάτια είναι ένα καλό σημάδι νομίζω, το μπλέ φεύγει σταδιακά στις 40 περίπου μέρες άσχετα αν θηλάζουν ακόμα.
Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x »

shrike έγραψε: 29 Αύγ 2018, 15:49
enaon έγραψε: 29 Αύγ 2018, 15:43

Μόλις έφαγε λίγο γάλα

Μωρέ είναι γλύκα το άτιμο και πολύ φοβάμαι μην κολλήσουμε μαζί της. Και δεν το θέλω αυτό, θέλω (και πρέπει) να την ξαμολήσω στη γειτονιά.
Ελπίζω να τα καταφέρω, και να κρατήσουμε μια "χαλαρή" σχέση... :lol:

Sys3x, ακούς; Την θες; Θα έρχομαι να την βλέπω ρε, σού το υπόσχομαι.

Ο γιατρός που την είδε είπε ότι πρέπει να είναι περίπου ενός μηνός (πάνω-κάτω). Είναι πολύ αδύναμο ακόμα, αλλά μόλις φάει κάτι παίρνει μπρος... σαν να το φορτίζεις ένα πράμα.
Πως θα έρχεσαι να την βλέπεις ρε, είσαι πολύ μακριά αφού.
:003:

Για φέτο έκλεισα νομίζω, μία την Παναγιόντα μία την γατομαμά με τα τέσσερα που με φόρτωσε στην δουλειά έχω γατοπήξει φέτο, έχω και την άλλη την καριόλα στο σπίτι, μια που τα λέμε μήπως την θέλεις; είναι εκπαιδευμένη κομπλέ.
(:
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

shrike έγραψε: 29 Αύγ 2018, 15:49 Ελπίζω να τα καταφέρω, και να κρατήσουμε μια "χαλαρή" σχέση... :lol:
Αυτό εξαρτάται από την μικρή. :lol:
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
shrike

ΓΑΛΗ έγραψε: 29 Αύγ 2018, 22:53
shrike έγραψε: 29 Αύγ 2018, 15:49 Ελπίζω να τα καταφέρω, και να κρατήσουμε μια "χαλαρή" σχέση... :lol:
Αυτό εξαρτάται από την μικρή. :lol:
Ευτυχώς βοηθάει το περιβάλλον. Μένω σε μια... (περίπου) οικοδομή με (περίπου) μονοκατοικίες που συνορεύει με άλλες δύο τέτοιες οικοδομές στις οποίες συνορεύουν και οι πρασιές/κήποι τους. Κι έχει μπόλικο γατομάνι (και σκυλομάνι), πολλές απ' αυτές είναι αρκετά εξημερωμένες, οπότε θα έχει χώρο και παρέα για να ζήσει. Απλά θέλω να μεγαλώσει κάπως πρώτα, για να μην τη φάνε λάχανο οι μεγάλες (ελλείψει μάνας) μέχρι να μπορεί να τα βγάλει πέρα μόνη της.

Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ζώα & άνθρωπος”