vagabondo έγραψε: 14 Απρ 2018, 16:31
Σε ποιά ηλικία αναγνώρισες την συμπεριφορά ως προβληματική και βασιζόμενη σε ποιά γνώση και εμπειρία;
Θέλω να πως, μήπως το συμπέρασμα και η απόφαση ότι ήταν λάθος οι γονείς μας, δεν ήταν ορθή τότε και διορθώνεται τώρα, με την ηλικία;
Custom_F έγραψε:
Ο πατερας μου, ειχε δωσει εντολη στη μητερα μου να μη μας λεει οτι μας αγαπαει και να μη μας παιρνει αγκαλιες.
Μοιάζω λίγο στον πατέρα σου.
Στην αρχη δε τη θεωρουσα προβληματικη. Αυτη τη συμπεριφορα ηξερα. Απλως δε μου αρεσε γιατι με εκανε και εκλαιγα. Ημανε και ευαισθητη. Αργοτερα, οταν αρχιζα να βλεπω αλλους γονεις, τηλεοραση και ταινιες, καταλαβα οτι δεν ειναι φυσιολογικο αυτο, απλως ετσι ειναι η δικη μου οικογενεια. Εχει καποιες προβληματικες συμπεριφορες. Δε μαρεσε ασφαλως. Μεγαλωντας ακομη, αρχισα να διακρινω και στις αλλες οικογενειες προβληματικες συμπεριφορες. Μπορει να μην ηταν οι ιδιες αλλα υπηρχαν στις περισσοτερες οικογενειες προβληματικες συμπεριφορες.
Οταν αρχισα να μαθαινω για τον πατερα μου, για τη μητερα μου, για τις ζωες τους και μεγαλωνα και εφευγα και απτο "εγω μου", αρχισα να κατανοω πως και κατεληξαν να συμπεριφερονται οπως συμπεριφερονταν. Καταλαβα οτι και κεινοι ηταν καποια στιγμη παιδια και μεγαλωσαν δυσκολα και αυτο στοιχισε στην προσωπικοτητα, στο χαρακτηρα τους και στην εξελιξη του ως ατομα.
Ειχα ηδη κατακρινει τη συμπεριφορα τους λοιπον, ειχα κατανοησει το λογο που συμπεριφερονταν ετσι και ορκιζομουν οτι δε θα γινω σαν εκεινους. Και σε μεγαλο βαθμο, δεν εγινα. Ως βελτιωμενη εκδοση εκεινων εκατσα και σκεφτηκα λιγο παραπανω.
Αν εννοεις πως τωρα που εκανα παιδια καταλαβαινω γιατι συμπεριφερονταν ετσι υποστηριζοντας την αποψη του ritzeri θα σου πω οτι σε καποια σημεια λεω... "Α ρε μανα, τωρα καταλαβαινω", ειναι και αυτα μεσα στο προγραμμα, αυτες ειναι αλλες συμπεριφορες ομως, ειναι πραματα που πιανεις τον ευατο σου να λεει, για νουθεσια στα παιδια και λες... "Γιατι ακουω τη μανα μου οταν μιλαω;" ειναι πραγματα που ολοι οι γονεις ελεγαν και ολοι οι γονεις λενε και θα λενε. Δεν ειναι προβληματικες συμπεριφορες, ειναι τα πρεπει και οι κανονες με τους οποιους μεγαλωνουμε τα παιδια μας.
Οσο αφορα το δευτερο μερος... Σε πληροφορω μου εχει στοιχισει τοσο πολυ αυτο του να μη μαγκαλιαζουν και να μη μου λενε σαγαπω που τα παιδια μου τα τρελαινω στις αγκαλιες, τα φιλια και τα σαγαπω!!!!! και κανουν και κεινα το ιδιο σε μενα και αισθανομαι και γω και κεινα τοσο ομορφα!!!!
Ποτε δεν καταλαβα πως, αφου ο πατερας μου ολο ελειπε, η μητερα μας δε μας τα εκανε κρυφα. Θα σε παρακαλεσω, καταρχας ναφησει τη μανουλα να κανει οτι θελει στα παιδια. Το εχουν αναγκη. Και συ ως πατερας να δειχνεις την αγαπη σου. Δεμ ξερω την ηικια τους, αλλα τα παιδια σε οποια ηλικια και ναναι θελουν να ξερουν οτι οι γονεις τους τα αγαπανε. και οχι απλα... να το ξερουν, και γω το ηξερα, θελουν να το ακουν και να το νιωθουν!