είναι μεγάλη συζήτηση για το αν τους δρόμους πρέπει να τους πληρώνουν οι χρήστες ή όλοι οι φορολογούμενοι. Στη Αγγλία αποφάσισαν οτι πρέπει να τους πληρώνουν οι φορολογούμενοι. Στην Ελλάδα πιστεύω οτι ορθώς υπάρχουν διόδια, ειδικά σε δρόμους χαμηλού φόρτου όπως η Εγνατία.hellegennes έγραψε: 11 Σεπ 2021, 23:08 Χώρια που η ποιότητα του οδικού δικτύου καθορίζει σε σημαντικό βαθμό και την αμεσότητα της επέμβασης ΕΛΑΣ, ΕΣΥ και πυροσβεστικής. Δεν υπάρχει «δεν χρησιμοποιώ εκείνον τον δρόμο, άρα γιατί να τον πληρώνω». Τον χρησιμοποιείς είτε άμεσα είτε έμμεσα είτε και τα δυο.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Τα κοπρόσκυλα πούλησαν την Εγνατία
Re: Τα κοπρόσκυλα πούλησαν την Εγνατία
Τα μεγάλα έργα έμμεσα τα πληρώνουν όλες οι περιοχές.mao mao έγραψε: 11 Σεπ 2021, 23:18είναι μεγάλη συζήτηση για το αν τους δρόμους πρέπει να τους πληρώνουν οι χρήστες ή όλοι οι φορολογούμενοι. Στη Αγγλία αποφάσισαν οτι πρέπει να τους πληρώνουν οι φορολογούμενοι. Στην Ελλάδα πιστεύω οτι ορθώς υπάρχουν διόδια, ειδικά σε δρόμους χαμηλού φόρτου όπως η Εγνατία.hellegennes έγραψε: 11 Σεπ 2021, 23:08 Χώρια που η ποιότητα του οδικού δικτύου καθορίζει σε σημαντικό βαθμό και την αμεσότητα της επέμβασης ΕΛΑΣ, ΕΣΥ και πυροσβεστικής. Δεν υπάρχει «δεν χρησιμοποιώ εκείνον τον δρόμο, άρα γιατί να τον πληρώνω». Τον χρησιμοποιείς είτε άμεσα είτε έμμεσα είτε και τα δυο.
Οι ποροι που κατευθύνονται σε αυτα τα έργα, αφαιρούνται απο έργα που χρειάζονται άλλες περιοχες
Δεν ειμαστε δυτικη Ευρωπη που εχει ολοκληρωσει όλη τη βασικη υποδομη της
Έχεις ακούσει κάτι για ένα ποτήρι που λένε;Λόρδος Ταντρίδης έγραψε: 10 Σεπ 2021, 11:04 Όλα στον βωμό του κέρδους των αφεντικών τους !!! Καλύτερα να μου είχε κοπεί το χέρι πριν σας ψήφιζα , κοπρόσκυλα .
- hellegennes
Ανούσια συζήτηση είναι. Οι δρόμοι είναι χρήσιμοι σε όλους τους πολίτες. Δεν υπάρχουν «μη χρήστες». Και το λέω εγώ, που δεν οδηγώ. Δεν έχω καν δίπλωμα. Ούτε παιδιά έχω. Αλλά είμαι χρήστης της παιδείας γιατί η παιδεία των νεότερων είναι το μέλλον της κοινωνίας. Όσο καλύτερη παιδεία αποκτήσουν, τόσο λιγότερο ζοφερό το μέλλον για όλους μας.mao mao έγραψε: 11 Σεπ 2021, 23:18 είναι μεγάλη συζήτηση για το αν τους δρόμους πρέπει να τους πληρώνουν οι χρήστες ή όλοι οι φορολογούμενοι. Στη Αγγλία αποφάσισαν οτι πρέπει να τους πληρώνουν οι φορολογούμενοι. Στην Ελλάδα πιστεύω οτι ορθώς υπάρχουν διόδια, ειδικά σε δρόμους χαμηλού φόρτου όπως η Εγνατία.
Αντίστοιχα, αν χρειαστώ διακομιδή με ασθενοφόρο, ο δρόμος μού είναι απόλυτα απαραίτητος. Το ίδιο αν κινδυνεύω να καώ, αν εγκλωβιστώ κάπου, αν χρειαστώ την επέμβαση της αστυνομίας. Ξέχνα τα καταναλωτικά αγαθά. Πες ότι τρέφεσαι με φωτοσύνθεση και καθαρίζεις το σπίτι σου με νερό της βροχής.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Καταλαβαίνω τι λες. Το μεγαλύτερο μέρος του οδικού δικτύου, επαρχιακό αστικό κλπ το πληρώνουμε όλοι ούτως ή άλλως. Από εκεί και πέρα έχουμε τους αυτοκινητοδρόμους που έχουν υψηλό κόστος συντήρησης. Χρησιμοποίησα φέτος το καλοκαίρι την Εγνατία μέχρι τα Ιωάννινα από Θεσσαλονίκη. Τούνελ χιλιομέτρων, αυτοκίνητα ελάχιστα. Θεωρώ δίκαιο ποσό τα λεφτά που έδωσα στα διόδια. Δεν πιστεύω οτι θα ήταν δίκαιο το κόστος του ταξιδιού μου να το πληρώσει ο φορολογούμενος.hellegennes έγραψε: 11 Σεπ 2021, 23:29Ανούσια συζήτηση είναι. Οι δρόμοι είναι χρήσιμοι σε όλους τους πολίτες. Δεν υπάρχουν «μη χρήστες». Και το λέω εγώ, που δεν οδηγώ. Δεν έχω καν δίπλωμα. Ούτε παιδιά έχω. Αλλά είμαι χρήστης της παιδείας γιατί η παιδεία των νεότερων είναι το μέλλον της κοινωνίας. Όσο καλύτερη παιδεία αποκτήσουν, τόσο λιγότερο ζοφερό το μέλλον για όλους μας.mao mao έγραψε: 11 Σεπ 2021, 23:18 είναι μεγάλη συζήτηση για το αν τους δρόμους πρέπει να τους πληρώνουν οι χρήστες ή όλοι οι φορολογούμενοι. Στη Αγγλία αποφάσισαν οτι πρέπει να τους πληρώνουν οι φορολογούμενοι. Στην Ελλάδα πιστεύω οτι ορθώς υπάρχουν διόδια, ειδικά σε δρόμους χαμηλού φόρτου όπως η Εγνατία.
Αντίστοιχα, αν χρειαστώ διακομιδή με ασθενοφόρο, ο δρόμος μού είναι απόλυτα απαραίτητος. Το ίδιο αν κινδυνεύω να καώ, αν εγκλωβιστώ κάπου, αν χρειαστώ την επέμβαση της αστυνομίας. Ξέχνα τα καταναλωτικά αγαθά. Πες ότι τρέφεσαι με φωτοσύνθεση και καθαρίζεις το σπίτι σου με νερό της βροχής.
Η Εγνατία ή η Αττική οδός;dtri2020 έγραψε: 10 Σεπ 2021, 13:10100 χιλιάδες διελεύσεις την ημέρα; Εδώ στις μεγάλες εξόδους που βγαίνουν περίπου 40 χιλιάδες αυτοκίνητα οι δρόμοι κυριολέκτικά "πήζουν".axilmar έγραψε: 10 Σεπ 2021, 11:54 Πως βγαινουν τα 200 εκατομμυρια;
Με 100 χιλιαδες διελευσεις την ημερα και μεσο ορο 20 ευρω, εχουμε 100.000 επι 20 επι 365 = 730.000.000.
'Η ειναι υπερβολικο το νουμερο των 100 χιλιαδων διελευσεων την ημερα; ή το 20 ευρω ειναι μεγαλο;
Η αττικη οδος μπορει να εχει και 500,000 διελευσεις την ημερα για παραδειγμα, αλλα βεβαια αλλες οι συνθηκες εκει.
Πέντε χιλιάδες ίσως, και με το ζόρι!
ναι, αλλα το πληρωνει οποιος αγοραζει το προιον.hellegennes έγραψε: 11 Σεπ 2021, 23:01
Αυτό λέμε. Αν ο δρόμος ήταν για τον πούτσο, το προϊόν θα κόστιζε περισσότερο γιατί θα κόστιζε περισσότερο η μεταφορά του.
τα διοδια δηλαδη, τα πληρωνουμε οσοι κυκλοφορουμε στο δρομο, η αγοραζουμε προιον που εχει κυκλοφορησει στο δρομο.
δεν ειναι πιο δικαιο αυτο απο το να πληρωνουμε απο τους φορους μας την κατασκευν και συντηρηση δρομων, ασχετα αν τους χρησιμοποιουμε, (εμεις, η τα εμπορευματα που αγοραζουμε)
To be old and wise, you must first be young and stupid.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
-
Εμπεδοκλής
Αυτά πάνε αλυσίδα. Αν θέλουμε να λέμε μπούρδες ευχαρίστως. Κατά τα λοιπά, ενημερώνω ότι θα πληρώνουμε από τους φόρους μας την κατασκευή και συντήρηση δρόμων αφού αν οι κατασκευάστριες και έταιρείες διαχείρησης δεν συμπληρώσουν το ελάχιστο έσοδο τη διαφορά.Ασέβαστος έγραψε: 13 Σεπ 2021, 11:48ναι, αλλα το πληρωνει οποιος αγοραζει το προιον.hellegennes έγραψε: 11 Σεπ 2021, 23:01
Αυτό λέμε. Αν ο δρόμος ήταν για τον πούτσο, το προϊόν θα κόστιζε περισσότερο γιατί θα κόστιζε περισσότερο η μεταφορά του.
τα διοδια δηλαδη, τα πληρωνουμε οσοι κυκλοφορουμε στο δρομο, η αγοραζουμε προιον που εχει κυκλοφορησει στο δρομο.
δεν ειναι πιο δικαιο αυτο απο το να πληρωνουμε απο τους φορους μας την κατασκευν και συντηρηση δρομων, ασχετα αν τους χρησιμοποιουμε, (εμεις, η τα εμπορευματα που αγοραζουμε)
σιγουρο αυτο;Εμπεδοκλής έγραψε: 13 Σεπ 2021, 12:58 ενημερώνω ότι θα πληρώνουμε από τους φόρους μας την κατασκευή και συντήρηση δρόμων αφού αν οι κατασκευάστριες και έταιρείες διαχείρησης δεν συμπληρώσουν το ελάχιστο έσοδο τη διαφορά.
ξερω οτι ετσι γινεται ως τωρα, αλλα μηπως ενας λογους που πουλιεται , ειναι να παψει αυτο και να εχει ολο το βαρος ο ιδιοκτητης;
-
Εμπεδοκλής
Σε καλώ να δεις τη σύμβαση. Όπως φυσικά και τις ήδη υπάρχουσες συμβάσεις για άλλους αυτοκινητοδρόμους/γέφυρες. Και για να μην το κουράζουμε πολύ. Το επιχείρημα ότι για την κατασκευή του δρόμου από τώρα θα πληρώνει μόνο όποιος τον χρησιμοποιεί είναι επιχειρήματα δημοτικού...Ασέβαστος έγραψε: 13 Σεπ 2021, 13:39σιγουρο αυτο;Εμπεδοκλής έγραψε: 13 Σεπ 2021, 12:58 ενημερώνω ότι θα πληρώνουμε από τους φόρους μας την κατασκευή και συντήρηση δρόμων αφού αν οι κατασκευάστριες και έταιρείες διαχείρησης δεν συμπληρώσουν το ελάχιστο έσοδο τη διαφορά.
ξερω οτι ετσι γινεται ως τωρα, αλλα μηπως ενας λογους που πουλιεται , ειναι να παψει αυτο και να εχει ολο το βαρος ο ιδιοκτητης;
βαριεμαι να ψαχνω τη συμβαση. αν εσυ την εχεις διαβασει, οκ.Εμπεδοκλής έγραψε: 13 Σεπ 2021, 13:44Σε καλώ να δεις τη σύμβαση. Όπως φυσικά και τις ήδη υπάρχουσες συμβάσεις για άλλους αυτοκινητοδρόμους/γέφυρες. Και για να μην το κουράζουμε πολύ. Το επιχείρημα ότι για την κατασκευή του δρόμου από τώρα θα πληρώνει μόνο όποιος τον χρησιμοποιεί είναι επιχειρήματα δημοτικού...Ασέβαστος έγραψε: 13 Σεπ 2021, 13:39σιγουρο αυτο;Εμπεδοκλής έγραψε: 13 Σεπ 2021, 12:58 ενημερώνω ότι θα πληρώνουμε από τους φόρους μας την κατασκευή και συντήρηση δρόμων αφού αν οι κατασκευάστριες και έταιρείες διαχείρησης δεν συμπληρώσουν το ελάχιστο έσοδο τη διαφορά.
παντως, αυτος ο ορος, οσο η ιδιοκτησια ηταν του κρατους, ηταν απολυτως λογικος.
- hellegennes
Όχι. Η δυνατότητα να έχεις το προϊόν δεν περιλαμβάνεται στην τιμή του. Ή έρχεται στην περιοχή σου ή όχι. Επίσης ανέφερα ήδη υπηρεσίες κοινής ωφελείας που βελτιώνονται με καλύτερο οδικό δίκτυο, όπως αστυνομία, πυροσβεστική, ΕΣΥ.Ασέβαστος έγραψε: 13 Σεπ 2021, 11:48ναι, αλλα το πληρωνει οποιος αγοραζει το προιον.hellegennes έγραψε: 11 Σεπ 2021, 23:01
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Το μόνο ερώτημα μάνμου, με όλον τον σεβασμό πάντα ε, είναι πόσο αφελής είσαι (στην περίπτωση που δεν το παίζεις - τρολλάρεις), όχι αν είσαι αφελής ή αν γίνεται όλο αυτό για να πάψει αυτό το πράμα (που συμβαίνει διαχρονικά με τους "εθνικούς εργολάβους") και να έχει όλο το βάρος ο ιδιοκτήτης.Ασέβαστος έγραψε: 13 Σεπ 2021, 13:39σιγουρο αυτο;Εμπεδοκλής έγραψε: 13 Σεπ 2021, 12:58 ενημερώνω ότι θα πληρώνουμε από τους φόρους μας την κατασκευή και συντήρηση δρόμων αφού αν οι κατασκευάστριες και έταιρείες διαχείρησης δεν συμπληρώσουν το ελάχιστο έσοδο τη διαφορά.
Κάνω για τρίτη φορά την ίδια ερώτηση και σε εσένα λοιπόν σεβ, εγνωρίζεις τι δουλειά κάνει η κυρία Γεραπετρίτη, σύζυγος μη εκλεγμένου στελέχους της παρούσης κυβερνήσεως;
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
.
.
Τουλάχιστον ξέρει - έχει μάθει τι να ΜΗΝ ξαναψηφίσει από δω και πέρα.nyxtovios έγραψε: 11 Σεπ 2021, 23:24Έχεις ακούσει κάτι για ένα ποτήρι που λένε;Λόρδος Ταντρίδης έγραψε: 10 Σεπ 2021, 11:04 Όλα στον βωμό του κέρδους των αφεντικών τους !!! Καλύτερα να μου είχε κοπεί το χέρι πριν σας ψήφιζα , κοπρόσκυλα .
Είναι σε πολύ καλό δρόμο δηλαδή (παν νοτ ηντέντηντ), οι υπόλοιποι;
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
.
.
Είναι τόσα πολλά τα ποτήρια που είναι πιούνε μερικοί που βλέπω να ανεβαίνει η τιμή και στο νερό.sys3x έγραψε: 13 Σεπ 2021, 15:34Τουλάχιστον ξέρει - έχει μάθει τι να ΜΗΝ ξαναψηφίσει από δω και πέρα.nyxtovios έγραψε: 11 Σεπ 2021, 23:24Έχεις ακούσει κάτι για ένα ποτήρι που λένε;Λόρδος Ταντρίδης έγραψε: 10 Σεπ 2021, 11:04 Όλα στον βωμό του κέρδους των αφεντικών τους !!! Καλύτερα να μου είχε κοπεί το χέρι πριν σας ψήφιζα , κοπρόσκυλα .
Είναι σε πολύ καλό δρόμο δηλαδή (παν νοτ ηντέντηντ), οι υπόλοιποι;
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 1 Απαντήσεις
- 227 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Μαδουραίος