!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Ζωόφιλοι - αυτή η μάστιγα

Φιλοζωικό αίσθημα, συζητήσεις, προβληματισμοί. Εκπαίδευση, φροντίδα & συμβουλές.
Άβαταρ μέλους
vagabondo

Re: Ζωόφιλοι - αυτή η μάστιγα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vagabondo »

ΓΑΛΗ έγραψε: 25 Αύγ 2018, 18:39
vagabondo έγραψε: 25 Αύγ 2018, 18:23
ΓΑΛΗ έγραψε: 25 Αύγ 2018, 18:14 Τέταρτη φορά.

Κάτι παίζει με αυτό το ποστ.
Μου θυμίζει κάτι γιουτιουμπια που δεν ανοίγουν. Εγώ πάντως το βλέπω.

Καλό είναι να γίνει ένα τσεκάρισμα από τους συντονιστές. :lol:
Να εκτελεστούν.
Θα απαντήσει κανείς τώρα, γιατι η ζωή του κόπρου είναι ανώτερη από τα υπόλοιπα ημέρα και άγρια ζώα;
Γιατί αυτή η ξαφνική τα τελευταία χρόνια επιλεκτικη ευαισθησία;
Εσύ που είδες την ξεχωριστή αναφορά ή επιλεκτική ευαισθησία στους κόπρους;

Στο ποστ αναφέρομαι γενικώς σε ζώα.

Οπότε, μπορείς να εκφέρεις άνετα την άποψη σου.
viewtopic.php?f=23&t=3643&start=45#p203973
viewtopic.php?f=23&t=3643&start=45#p204011
viewtopic.php?f=23&t=3643&start=420#p211098
Μπορείς να συνεχίσεις τον διάλογο με την συνφιλόζωη. :wave:
Occasio facit furem
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

Αδωνις έγραψε: 25 Αύγ 2018, 18:41 ο σκυλος του γειτονα γαβγιζει και με ενοχλει

η νομοθεσια με πραστατευει;
μπορω να κινηθω νομικα;
Ναι. Ρώτα δικηγόρο για λεπτομέρειες αλλά σε γενικές γραμμές δεν είσαι υποχρεωμένος να ακούς ένα αδιάκοπο γάβγισμα, ιδιαίτερα σε ώρες κοινής ησυχίας και από τη στιγμή που θα βεβαιώσει το γεγονός ένα περιπολικό του 100 μετά τους κρατάς από τα αρχίδια.

Επίσης για να γαβγίζει συνέχεια ένας σκύλος α-π-ο-κ-λ-ε-ί-ε-τ-α-ι να μην παίζει κάποιου είδους κακομεταχείριση (π.χ. τον έχουν παρατημένο με τις ώρες στο μπαλκόνι) για την οποία υπάρχει ξεχωριστό κουστούμι.

Σε καμία περίπτωση δεν ισχύει (νομικά τουλάχιστον) ότι αν ο σκύλος του γείτονα γαβγίζει (εντάξει δε λέμε για μια και δυο) εσύ πρέπει να πιεις ξυδάκι. Αν ο σκύλος του γείτονα γαβγίζει, ο γείτονας παρανομεί. Και αν σου προκαλεί ενόχληση (=ζημιά) έχει και αστική ευθύνη απέναντί σου εκτός από ποινική απέναντι στο νόμο.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Αδωνις έγραψε: 25 Αύγ 2018, 18:48
ΓΑΛΗ έγραψε: 25 Αύγ 2018, 18:45
Αδωνις έγραψε: 25 Αύγ 2018, 18:41
εσυ εγραψες ανοησιες
δεν εισαι σε θεση να κρινεις κανεναν
Βρε κουτό, τόσο εσύ όσο κι εγώ ή ο οποιοσδήποτε είμαστε σε θέση να έχουμε προσωπική κρίση για τα πάντα. Και καλώς την έχουμε.

Το κατά πόσον είμαστε σε θέση να την επιβάλλουμε είναι το θέμα.
οχι
οταν λες αυτα
ΓΑΛΗ έγραψε: 25 Αύγ 2018, 15:44
Αδωνις έγραψε: 25 Αύγ 2018, 15:41
το προβλημα ειναι οταν γαβγιζουν οι σκυλοι του
τοτε τι κανω,μου λες;
Γάβγιζε κι εσύ.
εισαι απλα για δεσιμο
Νομίζω ότι τυπάκια σαν και σένα και λοιπούς δεν θα είχαν κανένα πρόβλημα να ρίξουν και φόλα. :lol:
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon »

καλά γαλή, σε μερικούς αιώνες θα είναι όπως θα ήθελες, για τώρα λέμε. :003:
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith »

Εγώ το είπα, όχι η Γαλη.
🔻 There are decades where you fuck around and days where you find out🔻
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

Dwarven Blacksmith έγραψε: 25 Αύγ 2018, 18:50 Ε, η πραγματικότητα λέει ότι δεν είναι αλάνθαστη, άνθρωποι είναι με λάθη. Λίγους αιώνες πριν άμα έλεγες στεναχωρηθηκα επειδή πέθανε ο μαύρος μου, πάλι θα κορόιδευαν, τι σημαίνει αυτό;
ότι οι σκύλοι μπορούν να γίνουν υποκείμενα δικαίου και ψηφοφόροι, σύμφωνα με εσένα.

Έχουν και οι αναλογίες τα όριά τους. Οι μαύροι είναι άνθρωποι, οι σκύλοι δεν είναι. Τέλος. Δεν πρόκειται να αλλάξει κάποτε αυτό.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος foscilis την 25 Αύγ 2018, 18:57, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
enaon

Dwarven Blacksmith έγραψε: 25 Αύγ 2018, 18:55 Εγώ το είπα, όχι η Γαλη.
ναι σόρυ, σας μπέρδεψα με το εμπαθύ σας :)
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

foscilis έγραψε: 25 Αύγ 2018, 18:52
Αδωνις έγραψε: 25 Αύγ 2018, 18:41 ο σκυλος του γειτονα γαβγιζει και με ενοχλει

η νομοθεσια με πραστατευει;
μπορω να κινηθω νομικα;
Ναι. Ρώτα δικηγόρο για λεπτομέρειες αλλά σε γενικές γραμμές δεν είσαι υποχρεωμένος να ακούς ένα αδιάκοπο γάβγισμα, ιδιαίτερα σε ώρες κοινής ησυχίας και από τη στιγμή που θα βεβαιώσει το γεγονός ένα περιπολικό του 100 μετά τους κρατάς από τα αρχίδια.

Επίσης για να γαβγίζει συνέχεια ένας σκύλος α-π-ο-κ-λ-ε-ί-ε-τ-α-ι να μην παίζει κάποιου είδους κακομεταχείριση (π.χ. τον έχουν παρατημένο με τις ώρες στο μπαλκόνι) για την οποία υπάρχει ξεχωριστό κουστούμι.

Σε καμία περίπτωση δεν ισχύει (νομικά τουλάχιστον) ότι αν ο σκύλος του γείτονα γαβγίζει (εντάξει δε λέμε για μια και δυο) εσύ πρέπει να πιεις ξυδάκι. Αν ο σκύλος του γείτονα γαβγίζει, ο γείτονας παρανομεί. Και αν σου προκαλεί ενόχληση (=ζημιά) έχει και αστική ευθύνη απέναντί σου εκτός από ποινική απέναντι στο νόμο.
Δεν είναι ανάγκη να ρωτήσει δικηγόρο, ισχύει. Και καλώς ισχύει. :lol:
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

foscilis έγραψε: 25 Αύγ 2018, 18:55
Dwarven Blacksmith έγραψε: 25 Αύγ 2018, 18:50 Ε, η πραγματικότητα λέει ότι δεν είναι αλάνθαστη, άνθρωποι είναι με λάθη. Λίγους αιώνες πριν άμα έλεγες στεναχωρηθηκα επειδή πέθανε ο μαύρος μου, πάλι θα κορόιδευαν, τι σημαίνει αυτό;
ότι οι σκύλοι μπορούν να γίνουν υποκείμενα δικαίου και ψηφοφόροι, σύμφωνα με εσένα.
Όχι, το ποιντ μου είναι ότι το τι είναι κοινωνικά αποδεκτό αλλάζει. Πιστεύω όμως αν διαθέτεις empathy έχεις ένα διαχρονικό κριτήριο, είναι ένα εργαλείο που εξέλιξε ο άνθρωπος για να είναι κατάλληλος να ζει σε μεγάλες κοινωνίες.
Άβαταρ μέλους
enaon

Dwarven Blacksmith έγραψε: 25 Αύγ 2018, 18:59 Όχι, το ποιντ μου είναι ότι το τι είναι κοινωνικά αποδεκτό αλλάζει. Πιστεύω όμως αν διαθέτεις empathy έχεις ένα διαχρονικό κριτήριο, είναι ένα εργαλείο που εξέλιξε ο άνθρωπος για να είναι κατάλληλος να ζει σε μεγάλες κοινωνίες.
δεν είναι αυτό που περιγράφεις η γερμανική έννοια της εμπάθειας. Εσύ λές την ενσυναίσθηση, την έχουμε σαν όρο ακόμα και επιλέγουμε να μην την καλούμε όταν πεθαίνει το ζώο του άλλου, ας κλάψει μόνος του. Εμπάθεια ειναι να μην μπορείς να μην νοιώσεις και εσύ αυτό που νιώθει ο άλλος, σε μερικές περιπτώσεις είναι κατάρα όχι αρετή.
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

enaon έγραψε: 25 Αύγ 2018, 19:02
Dwarven Blacksmith έγραψε: 25 Αύγ 2018, 18:59 Όχι, το ποιντ μου είναι ότι το τι είναι κοινωνικά αποδεκτό αλλάζει. Πιστεύω όμως αν διαθέτεις empathy έχεις ένα διαχρονικό κριτήριο, είναι ένα εργαλείο που εξέλιξε ο άνθρωπος για να είναι κατάλληλος να ζει σε μεγάλες κοινωνίες.
δεν είναι αυτό που περιγράφεις η γερμανική έννοια της εμπάθειας. Εσύ λές την ενσυναίσθηση, την έχουμε σαν όρο ακόμα και επιλέγουμε να μην την καλούμε όταν πεθαίνει το ζώο του άλλου, ας κλάψει μόνος του. Εμπάθεια ειναι να μην μπορείς να μην νοιώσεις και εσύ αυτό που νιώθει ο άλλος, σε μερικές περιπτώσεις είναι κατάρα όχι αρετή.
Δεν μίλησα για εμπάθεια, εννοώ ακριβώς αυτό που έγραψα.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

enaon έγραψε: 25 Αύγ 2018, 18:54 καλά γαλή, σε μερικούς αιώνες θα είναι όπως θα ήθελες, για τώρα λέμε. :003:
Για τώρα, όπως έγραψα και πιο πάνω, τα πράγματα είναι οκ στην περιοχή μου.

Ενώ υπάρχουν πολλά σκυλιά στις πολυκατοικίες και τα σπίτια, τόσο το μεσημέρι όσο και το βράδυ επικρατεί απόλυτη ησυχία.
Να υποθέσω ότι είναι κακό που μ' ενδιαφέρει αυτό που συμβαίνει πέριξ του δικού μου χώρου;
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
enaon

Dwarven Blacksmith έγραψε: 25 Αύγ 2018, 19:04 Δεν μίλησα για εμπάθεια, εννοώ ακριβώς αυτό που έγραψα.
την εμπάθεια όπως έχει διασωθεί σαν όρος στα γερμανικά από τα αρχαία ελληνικά, to empathy, δεν έχεις καταλάβει τί ειναι.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος enaon την 25 Αύγ 2018, 19:07, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Αίγαγρος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αίγαγρος »

enaon έγραψε: 25 Αύγ 2018, 19:05
Dwarven Blacksmith έγραψε: 25 Αύγ 2018, 19:04 Δεν μίλησα για εμπάθεια, εννοώ ακριβώς αυτό που έγραψα.
την εμπάθεια όπως έχει διασωθεί σαν όρος απο τα γερμανικά, to empathy, δεν έχεις καταλάβει τί ειναι.
Αυτό πρέπει να το πήραν από τα αρχαία ελληνικά. Στα νέα σημαίνει το ανάποδο βέβαια.
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

enaon έγραψε: 25 Αύγ 2018, 19:05
την εμπάθεια όπως έχει διασωθεί σαν όρος απο τα γερμανικά, to empathy, δεν έχεις καταλάβει τί ειναι.
empathy
ˈɛmpəθi
noun
the ability to understand and share the feelings of another.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ζώα & άνθρωπος”