!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Ζωόφιλοι - αυτή η μάστιγα

Φιλοζωικό αίσθημα, συζητήσεις, προβληματισμοί. Εκπαίδευση, φροντίδα & συμβουλές.
Άβαταρ μέλους
Αγις

Re: Ζωόφιλοι - αυτή η μάστιγα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις »

bizeli έγραψε: 25 Αύγ 2018, 16:41
ST48410 έγραψε: 25 Αύγ 2018, 16:28 Εδώ συμφωνούμε. Σαφώς και υπάρχει βελτίωση σε σύγκριση με 20-30 χρόνια πριν. Προ των ολυμπιακών αγώνων στην περιοχή μου είχε 2 μεγάλες αγέλες με περίπου 15-20 σκυλιά στην κάθε μία που ήταν ο φόβος και ο τρόμος των περαστικών. Επίσης πιο εύκολα πέταγαν κάποιοι γατάκια στα σκουπίδια ενώ τώρα έχουν τον φόβο ότι κάποιος θα τους δει και θα υπάρξουν συνέπειες.
Αλλά υποκειμενικά μου φαίνεται ότι έχει αυξηθεί και ο αριθμός των ζώων συντροφιάς. Έτσι παρόλο που ο μέσος ιδιοκτήτης μπορεί να είναι πιο υπεύθυνος ή ενημερωμένος υπάρχουν αρκετοί προβληματικοί και η γενική εικόνα δεν είναι καλή.
Το αν υπάρχει αύξηση στα ζώα συντροφιάς οφείλεται εν μέρη και στο γεγονός ότι οι άνθρωποι πλέον είναι πιο ευαισθητοποιημένοι και υιοθετούν αδέσποτα.
Συνεπώς, αυτοί οι άνθρωποι για να μπήκαν στη διαδικασία να σώσουν ένα ζωάκι από το δρόμο σημαίνει ότι το έκαναν εν γνώση τους και ότι αγαπούν τα ζώα και ότι έκαναν μια υπεύθυνη πράξη με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Δεν λέω ότι δεν υπάρχουν και οι άλλοι οι βλαμμένοι,που δεν είναι λίγοι οκ, αλλά εστιάζοντας μόνο σε αυτούς ακυρώνεις ένα πάρα πολύ μεγάλο δείγμα συνειδητοποιημένων και υπεύθυνων ανθρώπων που δεν έχουν καμία σχέση με αυτούς.

Εμένα προς μεγάλη μου έκπληξη και ικανοποίηση με όσους ιδιοκτήτες σκύλων τυχαίνει να συναντώ στο δρόμο ή να κάνουμε παρέα η πλειοψηφία το έχει μαζέψει από το δρόμο.
Πιο σπάνια συναντώ ιδιοκτήτες με ράτσα.

Για αυτό σου λέω. Εξαρτάται πού θα εστιάσεις.
Στο θετικό ή στο αρνητικό;
Αν κάποιος εστιάζει μόνο στο αρνητικό θεωρώ ότι το κάνει σκόπιμα για να επιβεβαιώσει τις λανθασμένες αντιλήψεις του.
Κάτι σαν άρνηση δλδ.
Το που οφείλεται η αυξηση των ζωων συντροφιάς σε συνδυασμό με την λατρεία και - αδιάκοπο υπερ τονισμό για υιοθέτηση πολυαιμων αδέσποτων και με τπτ καθαρόαιμων από διάφορες φυλές αμφιβάλλω αν εχει σχεση με φιλοζωικά αισθήματα και οχι με πολιτικές πεποιθήσεις - περασμα μηνυμάτων κ τρόπου ζωής .
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

bizeli έγραψε: 25 Αύγ 2018, 16:41 Συνεπώς, αυτοί οι άνθρωποι για να μπήκαν στη διαδικασία να σώσουν ένα ζωάκι από το δρόμο σημαίνει ότι το έκαναν εν γνώση τους και ότι αγαπούν τα ζώα και ότι έκαναν μια υπεύθυνη πράξη με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Όχι απαραίτητα, όχι πάντα. Ο συγχωρεμένος ο πατέρας μου όποτε άκουγε γατάκι να κλαίει στο δρόμο κατέβαζε μπολάκι με γάλα. Δεν σημαίνει αυτό ότι θα γνώριζε πως να περιποιηθεί ένα ζώο συντροφιάς και πως να μη δημιουργεί θέματα έχοντάς το μέσα σε πολυκατοικία.
bizeli έγραψε: 25 Αύγ 2018, 16:41 Δεν λέω ότι δεν υπάρχουν και οι άλλοι οι βλαμμένοι,που δεν είναι λίγοι οκ, αλλά εστιάζοντας μόνο σε αυτούς ακυρώνεις ένα πάρα πολύ μεγάλο δείγμα συνειδητοποιημένων και υπεύθυνων ανθρώπων που δεν έχουν καμία σχέση με αυτούς.
Οι βλαμμένοι ακόμα και αν είναι λίγοι δημιουργούν μεγάλο πρόβλημα. Αν πχ έχω στην γύρω περιοχή 15 σκυλιά που βγαίνοντας βόλτα περνάνε από την είσοδό μου και 3 από αυτά λερώνουν είναι ήδη μεγάλο το πρόβλημα.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

ST48410 έγραψε: 25 Αύγ 2018, 16:45
ΓΑΛΗ έγραψε: 25 Αύγ 2018, 16:38 Είναι θέμα μιμητισμού ή φόβου τιμωρίας και όχι πραγματικά πολιτισμένης νοοτροπίας.
Ναι, ΟΚ. Ας είναι και έτσι. Ας κάνει ο άλλος τα προβλεπόμενα να έχουμε μια καλύτερη κοινωνία και ας τα κάνει από μιμητισμό ή φόβο. Αν κανείς δεν μπορεί να καταλάβει από μόνος του ότι ζώντας σε κοινωνικές ομάδες έχει και υποχρεώσεις ας γίνει και έτσι.
Σ' αυτό συμφωνώ απολύτως.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

Αγις έγραψε: 25 Αύγ 2018, 16:48
Το που οφείλεται η αυξηση των ζωων συντροφιάς σε συνδυασμό με την λατρεία και - αδιάκοπο υπερ τονισμό για υιοθέτηση πολυαιμων αδέσποτων και με τπτ καθαρόαιμων από διάφορες φυλές αμφιβάλλω αν εχει σχεση με φιλοζωικά αισθήματα και οχι με πολιτικές πεποιθήσεις - περασμα μηνυμάτων κ τρόπου ζωής .
Το fb και τα σχετικά κοινωνικά δίκτυα έχουν κάνει κακό. Το κατοικίδιο έγινε για κάποιους αξεσουάρ στις selfies
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

Understatement of the century.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Όπως το δει κανείς.

Το φέισμπουκ και το διαδίκτυο γενικότερα κάνει φέιμους και αυτούς που βασανίζουν ζώα και το κυριώτερο καμαρώνουν γι' αυτό.
Μετά καταλαβαίνουν ότι απλώς απέδειξαν πόσο κατώτερο είδος είναι.
Αυτοί, όχι τα ζώα.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
bizeli

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bizeli »

ST48410 έγραψε: 25 Αύγ 2018, 16:50 Όχι απαραίτητα, όχι πάντα. Ο συγχωρεμένος ο πατέρας μου όποτε άκουγε γατάκι να κλαίει στο δρόμο κατέβαζε μπολάκι με γάλα. Δεν σημαίνει αυτό ότι θα γνώριζε πως να περιποιηθεί ένα ζώο συντροφιάς και πως να μη δημιουργεί θέματα έχοντάς το μέσα σε πολυκατοικία.
Ο πατέρας σου ήταν μιας κάποιας άλλης ηλικίας, άλλων αντιλήψεων,άλλων εποχών, άλλων αντοχών προφανώς.
Δεν λέω ότι δεν μπορεί να συμβεί αυτό που λες, ότι υπάρχουν και φιλόζωοι που μπορεί να είναι φιλόζωοι αλλά να μην ξέρουν να περιποιηθούν ένα ζώο ανεξάρτητα από την καλή τους πρόθεση.
Αλλά ανέφερες την "πολυκατοικία" που για εμένα είναι μια πολύ ιδιαίτερη και δύσκολη συνθήκη στη συμβίωση τόσων ανθρώπων τόσο κοντά ο ένας στον άλλον έχει δεν έχει σκύλο.
Αυτό σημαίνει ότι για να πετύχει το εγχείρημα αυτό από τη μια πρέπει να τηρούνται σίγουρα κάποιοι κανονισμοί αλλά και από την άλλη να υπάρχει και κάποια κατανόηση.
Όταν λείπει το δεύτερο σκέλος τότε η συμβίωση σε μια πολυκατοικία δεν μπορεί να είναι λειτουργική παρά τους κανονισμούς.
Θα έχεις παρατηρήσει, ίσως, ότι κατανόηση θα δείξουν πχ σε κάποιο παιδί που ουρλιάζει όλη μέρα γιατί είναι "παιδί είναι, τι να κάνουμε;" αλλά δεν θα δείξουν την ίδια κατανόηση που θα μπορούσα να πω κι εγώ "σκυλί είναι, τι να κάνουμε;".
Στην προκειμένη περίπτωση και οι δύο λάθος είναι φυσικά αλλά ακόμα και αν ας πούμε τίθεται θέμα κατανόησης αυτή είναι επιλεκτική. Συμφωνείς;
Γενικά, ζώντας σε οικοδομή αναγκαστικά θα πρέπει να ανεχθείς λίγο πολύ και τον άλλον είτε έχει σκυλί, είτε παιδί, είτε φωνακλάδες, είτε είτε είτε...
Και λίγο νερό στο κρασί μας είναι αναγκαίο κακό. Διαφορετικά θα έπρεπε όλη την ώρα να ήμασταν με μηνύσεις στα χέρια ή να αλλάζαμε σπίτια.
Πουθενά δεν βρίσκεις το τέλειο.
Δεν λέω να υπομένεις κάποια α΄ κατάσταση αλλά και με το παραμικρό να ενοχλείσαι ... πάνε ζήσε σε κάποιο βουνό καλύτερα.

ST48410 έγραψε: 25 Αύγ 2018, 16:50Οι βλαμμένοι ακόμα και αν είναι λίγοι δημιουργούν μεγάλο πρόβλημα. Αν πχ έχω στην γύρω περιοχή 15 σκυλιά που βγαίνοντας βόλτα περνάνε από την είσοδό μου και 3 από αυτά λερώνουν είναι ήδη μεγάλο το πρόβλημα.
Το παράδειγμά σου είναι αρκετά θεωρητικό.
Για να ήταν όντως πρόβλημα, θα έπρεπε πράγματι να περνούσαν ακριβώς μπροστά από το σπίτι σου κάθε μέρα από δύο φορές (αν υποθέσουμε ότι τα σκυλιά τα βγάζουμε δυο φορές την ημέρα βόλτα) 15 σκυλιά και 3 από αυτά να έχεζαν στο ίδιο σημείο ακριβώς.
Φαντάζεσαι την εικόνα που περιγράφεις;
Μιλάμε για πολύ σκατό. Δλδ θα έπρεπε να βγαίνεις έξω από την πόρτα σου και τα πόδια σου να βουλιάζουν στα σκατά.
Το έχεις δει να συμβαίνει αυτό όντως στην πράξη ή θεωρητικά μιλάμε με παραδείγματα μεγαλοποιώντας λίγο τα πράγματα;
Μου φαίνεται πολύ δύσκολο να συμβεί αυτό το combo που λες.
Ναι, θα δεις σκατά από δω και από κει ενίοτε αλλά όχι σε τέτοια έκταση που περιγράφεις χάριν της υπερβολής.
Καταλαβαίνω ότι μπορεί να σε ενοχλεί ακόμα και η μία κουράδα αλλά μην περιγράφουμε την κατάσταση λες και μιλάμε για τους στάβλους του Αυγεία.
Εκτός αν ζεις σε φάρμα.
Και στο φινάλε εγώ αντί να κάθομαι να σκάω θα την μάζευα.
Δεν νομίζω ότι είναι τόσο τραγικό για να γίνεται θέμα.
Καλό είναι, βέβαια, να μην υπήρχαν αυτά τα φαινόμενα αλλά δεν είναι κάτι που δεν λύνεται για να κάτσουμε να σκάσουμε.
bizeli

ST48410 έγραψε: 25 Αύγ 2018, 16:51 Το fb και τα σχετικά κοινωνικά δίκτυα έχουν κάνει κακό. Το κατοικίδιο έγινε για κάποιους αξεσουάρ στις selfies
Είναι κακό να βγω φωτογραφία με τον σκύλο μου και να την ανεβάσω στο φέις;
Γιατί;
Άβαταρ μέλους
vagabondo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vagabondo »

bizeli έγραψε: 25 Αύγ 2018, 17:53
ST48410 έγραψε: 25 Αύγ 2018, 16:51 Το fb και τα σχετικά κοινωνικά δίκτυα έχουν κάνει κακό. Το κατοικίδιο έγινε για κάποιους αξεσουάρ στις selfies
Είναι κακό να βγω φωτογραφία με τον σκύλο μου και να την ανεβάσω στο φέις;
Γιατί;
Εσύ ο,τι και κάνεις είναι καλό, μην αγχώνεσαι.
Occasio facit furem
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.
Άβαταρ μέλους
Μπίστης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μπίστης »

Το αν υπάρχει αύξηση στα ζώα συντροφιάς οφείλεται εν μέρη και στο γεγονός ότι οι άνθρωποι πλέον είναι πιο ευαισθητοποιημένοι και υιοθετούν αδέσποτα.
Κυρίως όμως οφείλεται στην παρανοική μόδα, το ίδιο άρρωστη και πιεστική με αυτή των τατού.
"I beseech you, in the bowels of Christ, think it possible you may be mistaken".
Άβαταρ μέλους
Αγις

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις »

Μπίστης έγραψε: 25 Αύγ 2018, 18:02

Κυρίως όμως οφείλεται στην παρανοική μόδα, το ίδιο άρρωστη και πιεστική με αυτή των τατού.
πρόσθεσε μοναξιά - αδυναμία επικοινωνίας με ανθρώπους - δυστροπους χαρακτήρες - διαφορα προβληματα και απογοητεύσεις και αρχίζει να συμπληρώνεται το παζλ
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
bizeli

vagabondo έγραψε: 25 Αύγ 2018, 17:59 Εσύ ο,τι και κάνεις είναι καλό, μην αγχώνεσαι.
Το ίδιο πιστεύουν όλοι για τον εαυτό τους και κυρίως αυτοί που έχουν τις ίδιες απόψεις με τον νηματοθέτη.
Αυτοί είναι οι καλοί και άλλοι οι κακοί.
Για ξανακοίτα τον τίτλο.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Τέταρτη φορά.
ΓΑΛΗ έγραψε: 25 Αύγ 2018, 13:29 Θα ήθελα την άποψη σας γι' αυτούς που κακοποιούν/βασανίζουν ζώα για να διασκεδάσουν ή για να τα... εκδικηθούν.

Και κυρίως για την αντιμετώπιση που εσείς κρίνετε αρμόζουσα.
Κάτι παίζει με αυτό το ποστ.
Μου θυμίζει κάτι γιουτιουμπια που δεν ανοίγουν. Εγώ πάντως το βλέπω.

Καλό είναι να γίνει ένα τσεκάρισμα από τους συντονιστές. :lol:
Η ελπίδα είναι παγίδα.
bizeli

Αγις έγραψε: 25 Αύγ 2018, 18:06
Μπίστης έγραψε: 25 Αύγ 2018, 18:02 Κυρίως όμως οφείλεται στην παρανοική μόδα, το ίδιο άρρωστη και πιεστική με αυτή των τατού.
πρόσθεσε μοναξιά - αδυναμία επικοινωνίας με ανθρώπους - δυστροπους χαρακτήρες - διαφορα προβληματα και απογοητεύσεις και αρχίζει να συμπληρώνεται το παζλ
Ναι, Μπίστη, πρόσθεσε και αυτά να συμπληρωθεί το παζλ.
:smt005: :smt005:
bizeli

ΓΑΛΗ έγραψε: 25 Αύγ 2018, 18:14 Τέταρτη φορά.
ΓΑΛΗ έγραψε: 25 Αύγ 2018, 13:29 Θα ήθελα την άποψη σας γι' αυτούς που κακοποιούν/βασανίζουν ζώα για να διασκεδάσουν ή για να τα... εκδικηθούν.

Και κυρίως για την αντιμετώπιση που εσείς κρίνετε αρμόζουσα.
Ρε Γαλή αυτά είναι υστερίες των φιλόζωων.
Θέλεις και τρόπους αντιμετώπισης;
Θα κάτσουμε να ασχοληθούμε με ένα ζώο που κακοποιείται;
Γιατί επιμένεις;
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ζώα & άνθρωπος”