!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Ζωόφιλοι - αυτή η μάστιγα

Φιλοζωικό αίσθημα, συζητήσεις, προβληματισμοί. Εκπαίδευση, φροντίδα & συμβουλές.
bizeli

Re: Ζωόφιλοι - αυτή η μάστιγα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bizeli »

ST48410 έγραψε: 25 Αύγ 2018, 16:01 ....
Τελικά είναι πού θα εστιάσει κανείς την προσοχή του.
Εγώ σου λέω ότι υπάρχει βελτίωση σε σχέση με παλιά κι εκεί εστιάζω περισσότερο κι εσύ επιμένεις να κοιτάς και να φέρνεις στο προσκήνιο κάποιους μαλάκες που χαλάνε την πιάτσα.
Ναι, άμα κοιτάς μόνο αυτούς έχεις δίκιο και λογικό να σου φαίνονται πλειοψηφία.
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

Υδράργυρος έγραψε: 25 Αύγ 2018, 15:45
ST48410 έγραψε: 25 Αύγ 2018, 15:26 @ ΓΑΛΗ και bizeli.
Το πρόβλημα δεν είναι άτομα όπως εσείς που δράτε υπεύθυνα. Το πρόβλημα δημιουργείται από την συντριπτική πλειοψηφία των αδιάφορων ιδιοκτητών.
Και πραγματικά ο stergiosbik στο σημείο αυτό παρατηρεί σωστά. Ο τρίτος δεν θα κάτσει να περιμένει αν εσύ είσαι σωστή και θα σκουπίσεις τις ακαθαρσίες του σκύλου. Με το που θα δει σκύλο έξω από το σπίτι του θα μανουριάσει αναλογιζόμενος το πόσες φορές του λέρωσαν είσοδο, πεζοδρόμιο, όχημα. Άδικο για εσάς αλλά στην πράξη τέτοιου είδους προκατάληψη είναι δικαιολογημένη.
Ο κοσμος μισει τους φιλοζωους και τους τη λεει δηθεν για τα σκατα. Λες και στη σκουπιδομανα ελλαδα με τα παρανομα παρκαρισματα και τα ντουμανια τσιγαρου τα σκυλοσκατα συνιστουν ενοχληση

Δεν το ηξερα οτι αμα σε κλεισουν στο παρκινγκ και σου φυσηξουν καπνο στη μουρη μετα μπορουν ελευθερα να σου αδειασουν κι εναν κουβα σκατα σκυλου στη μαπα γιατι δε θα συνιστα ενοχληση.
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

(αλλα ουτε και εκπλησσομαι που λες εσυ κατι τετοιο, ομολογω)
bizeli

Αγις έγραψε: 25 Αύγ 2018, 16:17 Ευγενέστατη και με επίπεδο - επιχειρήματα ..
Ε πες κάτι τότε που να προσφέρει στη συζήτηση.
Τι βλακείες είναι αυτά που λες;
Άμα τραβήξω βίντεο και άμα τραβήξεις βίντεο.

Αφού έτσι κι αλλιώς δεν πρόκειται να το κάνει κανείς.
Σιγά μην κάθομαι να τραβάω βίντεο και να μοντάρω τα πρόσωπά τους κιόλας.

Καταλαβαίνεις τι σου λέω όταν χρησιμοποιείς επιχειρήματα επιπέδου νηπιαγωγείου;
Επιχειρήματα, δλδ, που έτσι κι αλλιώς δεν γίνεται να αποδειχθούν.

Μη με κάνεις να χάνω τον χρόνο μου, λοιπόν.
Άβαταρ μέλους
Αγις

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις »

bizeli έγραψε: 25 Αύγ 2018, 16:22
Αγις έγραψε: 25 Αύγ 2018, 16:17 Ευγενέστατη και με επίπεδο - επιχειρήματα ..
Ε πες κάτι τότε που να προσφέρει στη συζήτηση.
Τι βλακείες είναι αυτά που λες;
Άμα τραβήξω βίντεο και άμα τραβήξεις βίντεο.

Αφού έτσι κι αλλιώς δεν πρόκειται να το κάνει κανείς.
Σιγά μην κάθομαι να τραβάω βίντεο και να μοντάρω τα πρόσωπά τους κιόλας.

Καταλαβαίνεις τι σου λέω όταν χρησιμοποιείς επιχειρήματα επιπέδου νηπιαγωγείου;
Επιχειρήματα, δλδ, που έτσι κι αλλιώς δεν γίνεται να αποδειχθούν.

Μη με κάνεις να χάνω τον χρόνο μου, λοιπόν.
Ευχαρίστως .

''Πάντως όσο φανατικός και να ημουν δεν θα έκανα κάτι τόσο βλακώδες οπως να υποστηρίζω - προπαγανδίζω μια θέση που θα την κατέρριπταν με άνεση και θα γελοιοποιούσα τυχόν καλούς σκοπούς και καλές προθέσεις .''
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

ST48410 έγραψε: 25 Αύγ 2018, 16:05
Πιθανόν σε περιοχές που ζουν άνθρωποι πιο μορφωμένοι να γίνεται κάτι τέτοιο. Μπορεί και να δρα πολλαπλασιαστικά. Αν δεις το γείτονα να το κάνει να ντραπείς που δεν το κάνεις εσύ, κλπ. Δεν έχω στατιστικά. Εδώ που ζω (φτωχή περιοχή με μεγάλα ποσά ανεργίας) τέτοια πράγματα τα βλέπω σπάνια.
Ναι, αλλά σ' αυτήν τη "φτωχή" περιοχή εσύ κι ο φίλος σου σκεφτήκατε τουλάχιστον να δώσετε φαγητό και νερό στον παρατημένο σκύλο και το κυριώτερο θεωρήσατε υπεύθυνο τον ιδιοκτήτη και όχι τον σκύλο.

Άρα δεν είναι θέμα περιοχής ή μόρφωσης. Είναι καθαρά θέμα ανθρώπου. :wink

Κι αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
bizeli

Αγις έγραψε: 25 Αύγ 2018, 16:26 Ευχαρίστως .

''Πάντως όσο φανατικός και να ημουν δεν θα έκανα κάτι τόσο βλακώδες οπως να υποστηρίζω - προπαγανδίζω μια θέση που θα την κατέρριπταν με άνεση και θα γελοιοποιούσα τυχόν καλούς σκοπούς και καλές προθέσεις .''

Εντάξει.
Ευχαριστούμε για τη συνεισφορά σου.
Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

bizeli έγραψε: 25 Αύγ 2018, 16:18
ST48410 έγραψε: 25 Αύγ 2018, 16:01 ....
Τελικά είναι πού θα εστιάσει κανείς την προσοχή του.
Εγώ σου λέω ότι υπάρχει βελτίωση σε σχέση με παλιά.
Εδώ συμφωνούμε. Σαφώς και υπάρχει βελτίωση σε σύγκριση με 20-30 χρόνια πριν. Προ των ολυμπιακών αγώνων στην περιοχή μου είχε 2 μεγάλες αγέλες με περίπου 15-20 σκυλιά στην κάθε μία που ήταν ο φόβος και ο τρόμος των περαστικών. Επίσης πιο εύκολα πέταγαν κάποιοι γατάκια στα σκουπίδια ενώ τώρα έχουν τον φόβο ότι κάποιος θα τους δει και θα υπάρξουν συνέπειες.
Αλλά υποκειμενικά μου φαίνεται ότι έχει αυξηθεί και ο αριθμός των ζώων συντροφιάς. Έτσι παρόλο που ο μέσος ιδιοκτήτης μπορεί να είναι πιο υπεύθυνος ή ενημερωμένος υπάρχουν αρκετοί προβληματικοί και η γενική εικόνα δεν είναι καλή.
Άβαταρ μέλους
Αγις

bizeli έγραψε: 25 Αύγ 2018, 16:28
Αγις έγραψε: 25 Αύγ 2018, 16:26 Ευχαρίστως .

Εντάξει.
Ευχαριστούμε για τη συνεισφορά σου.
Με θέλετε κάτι άλλο η είμαι ελεύθερος ; :003:
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
bizeli

Αγις έγραψε: 25 Αύγ 2018, 16:29

Ελεύθερος.
Άβαταρ μέλους
Αγις

bizeli έγραψε: 25 Αύγ 2018, 16:30
Αγις έγραψε: 25 Αύγ 2018, 16:29

Ελεύθερος.
:vp6:
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Άβαταρ μέλους
ST48410

ΓΑΛΗ έγραψε: 25 Αύγ 2018, 16:27
Πιθανόν σε περιοχές που ζουν άνθρωποι πιο μορφωμένοι να γίνεται κάτι τέτοιο. Μπορεί και να δρα πολλαπλασιαστικά. Αν δεις το γείτονα να το κάνει να ντραπείς που δεν το κάνεις εσύ, κλπ. Δεν έχω στατιστικά. Εδώ που ζω (φτωχή περιοχή με μεγάλα ποσά ανεργίας) τέτοια πράγματα τα βλέπω σπάνια.
Ναι, αλλά σ' αυτήν τη "φτωχή" περιοχή εσύ κι ο φίλος σου σκεφτήκατε τουλάχιστον να δώσετε φαγητό και νερό στον παρατημένο σκύλο και το κυριώτερο θεωρήσατε υπεύθυνο τον ιδιοκτήτη και όχι τον σκύλο.

Προφανώς είναι θέμα ανθρώπου αλλά και η μόρφωση και οι γενικότερες συνήθειες του περιβάλλοντος που βρίσκεσαι βοηθάνε. Ο μέσος περίεργα φερόμενος Έλληνας μόλις βρεθεί στο εξωτερικό αλλάζει συμπεριφορά σε dt.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

ST48410 έγραψε: 25 Αύγ 2018, 16:32
ΓΑΛΗ έγραψε: 25 Αύγ 2018, 16:27

Προφανώς είναι θέμα ανθρώπου αλλά και η μόρφωση και οι γενικότερες συνήθειες του περιβάλλοντος που βρίσκεσαι βοηθάνε. Ο μέσος περίεργα φερόμενος Έλληνας μόλις βρεθεί στο εξωτερικό αλλάζει συμπεριφορά σε dt.
Είναι θέμα μιμητισμού ή φόβου τιμωρίας και όχι πραγματικά πολιτισμένης νοοτροπίας.

Εννοώ ότι παίζει και το αντίθετο. Άσε έναν τυπικό ευρωπαίο τρεις μήνες στην Ελλάδα (όχι σε διακοπές αλλά για επαγγελματικό λόγο) και θα δεις ότι θα υιοθετήσει απίστευτα γρήγορα τις κακές ελληνικές συνήθειες. :lol:
Η ελπίδα είναι παγίδα.
bizeli

ST48410 έγραψε: 25 Αύγ 2018, 16:28 Εδώ συμφωνούμε. Σαφώς και υπάρχει βελτίωση σε σύγκριση με 20-30 χρόνια πριν. Προ των ολυμπιακών αγώνων στην περιοχή μου είχε 2 μεγάλες αγέλες με περίπου 15-20 σκυλιά στην κάθε μία που ήταν ο φόβος και ο τρόμος των περαστικών. Επίσης πιο εύκολα πέταγαν κάποιοι γατάκια στα σκουπίδια ενώ τώρα έχουν τον φόβο ότι κάποιος θα τους δει και θα υπάρξουν συνέπειες.
Αλλά υποκειμενικά μου φαίνεται ότι έχει αυξηθεί και ο αριθμός των ζώων συντροφιάς. Έτσι παρόλο που ο μέσος ιδιοκτήτης μπορεί να είναι πιο υπεύθυνος ή ενημερωμένος υπάρχουν αρκετοί προβληματικοί και η γενική εικόνα δεν είναι καλή.
Το αν υπάρχει αύξηση στα ζώα συντροφιάς οφείλεται εν μέρει και στο γεγονός ότι οι άνθρωποι πλέον είναι πιο ευαισθητοποιημένοι και υιοθετούν αδέσποτα.
Συνεπώς, αυτοί οι άνθρωποι για να μπήκαν στη διαδικασία να σώσουν ένα ζωάκι από το δρόμο σημαίνει ότι το έκαναν εν γνώση τους και ότι αγαπούν τα ζώα και ότι έκαναν μια υπεύθυνη πράξη με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Δεν λέω ότι δεν υπάρχουν και οι άλλοι οι βλαμμένοι,που δεν είναι λίγοι οκ, αλλά εστιάζοντας μόνο σε αυτούς ακυρώνεις ένα πάρα πολύ μεγάλο δείγμα συνειδητοποιημένων και υπεύθυνων ανθρώπων που δεν έχουν καμία σχέση με αυτούς.

Εμένα προς μεγάλη μου έκπληξη και ικανοποίηση με όσους ιδιοκτήτες σκύλων τυχαίνει να συναντώ στο δρόμο ή να κάνουμε παρέα η πλειοψηφία το έχει μαζέψει από το δρόμο.
Πιο σπάνια συναντώ ιδιοκτήτες με ράτσα.

Για αυτό σου λέω. Εξαρτάται πού θα εστιάσεις.
Στο θετικό ή στο αρνητικό;
Αν κάποιος εστιάζει μόνο στο αρνητικό θεωρώ ότι το κάνει σκόπιμα για να επιβεβαιώσει τις λανθασμένες αντιλήψεις του.
Κάτι σαν άρνηση δλδ.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος bizeli την 26 Αύγ 2018, 11:12, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
ST48410

ΓΑΛΗ έγραψε: 25 Αύγ 2018, 16:38 Είναι θέμα μιμητισμού ή φόβου τιμωρίας και όχι πραγματικά πολιτισμένης νοοτροπίας.
Ναι, ΟΚ. Ας είναι και έτσι. Ας κάνει ο άλλος τα προβλεπόμενα να έχουμε μια καλύτερη κοινωνία και ας τα κάνει από μιμητισμό ή φόβο. Αν κανείς δεν μπορεί να καταλάβει από μόνος του ότι ζώντας σε κοινωνικές ομάδες έχει και υποχρεώσεις ας γίνει και έτσι.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ζώα & άνθρωπος”