Μα απαντώ σε αυτά ακριβώς που μου λες.
Τι άμα δεν θέλω να καταλάβω;
Λες να χέζει σπίτι μου.
Άμα έμενες ακριβώς δίπλα μου θα σου άρεζε να έβγαινε ο σκύλος μου να έχεζε στο μπαλκόνι μου και να μύριζες εσύ τα σκατά;
Μα απαντώ σε αυτά ακριβώς που μου λες.
Άλλο ένα πρόβλημα : επειδή είσαι γυναίκα. Και στην γυναίκα μου μουρμουράνε οπότε τον βγάζει βόλτα. Σε μένα κανείς δεν λέει κιχ. Κότες; Κομπλέξες;bizeli έγραψε: 25 Αύγ 2018, 13:41
Να σε ρωτήσω κάτι;
Εγώ που έχω σκύλο και τηρώ όλα αυτά που λες παρόλα αυτά πάλι τα ακούω.
Το πάω από εδώ το σκυλί μού λένε παρ' το από εδώ, το πάω από κει το σκυλί μού λένε πάρ'το από εδώ, ενοχλεί.
Πού, κατά τη γνώμη σου, πρέπει να βγάζουμε βόλτα τα σκυλιά μας αφού όπου και να το πάμε κάποιος ενοχλείται για κάποιον δικό του λόγο;
Το σκυλί μου ζει σε πόλη. Δεν ζει σε βουνό.
Κάπου πρέπει να το πάω να χέσει. Θα κάνω ολόκληρο ταξίδι για να βγω εκτός πόλεως;
Γιατί νομίζω κάτι τέτοιο θέλετε.
Και μόνο που βλέπετε κάποιον να βγάζει τον σκύλο του βόλτα, όλο και με κάτι θα στραβώσετε.
Μου έχει τύχει πολλές φορές να χέσει ο σκύλος μου σε κάποιο σημείο και πριν καν δουν ότι έχω σκοπό να τα μαζέψω και να καθαρίσω το μέρος, ξεκινάνε τη μουρμούρα.
Συνεπώς αυτό που λες ότι πολλοί δεν θα είχαν πρόβλημα αν τηρούνταν τα παραπάνω, δεν ισχύει.
Πολλοί απλά δεν γουστάρουν τα ζώα και βρίσκουν κάτι να πουν ότι τους ενοχλεί.
Σιγα μην παρεις το καπελακι σου και φυγεις σαν κυριοςΓΑΛΗ έγραψε: 25 Αύγ 2018, 13:47Όταν πηγαίνεις καλεσμένος κάπου με την εντύπωση ότι θα είσαι πρωταγωνιστής και βλέπεις ότι τον ρόλο τον έχει πάρει ο σκύλος, φεύγεις.YouOnlyLiveOnce έγραψε: 25 Αύγ 2018, 13:43Γιατι εξαφανιστηκες; Σου εδωσαν να γλυψεις και εσυ;Αγις έγραψε: 25 Αύγ 2018, 13:39
Εχω φάει αγριο σκυλοβρίσιμοαπό κάποια και την παρέα της - όταν με κάλεσε σπίτι της - μοιραζόταν το παγωτό της με τη σκύλα της - πότε εγλειφε η μία και μετά η άλλη και εξαφανίστηκα σε χρόνο μηδέν .
![]()
Κάτι τέτοιο.![]()
ΓΑΛΗ έγραψε: 25 Αύγ 2018, 13:29 Θα ήθελα την άποψη σας γι' αυτούς που κακοποιούν/βασανίζουν ζώα για να διασκεδάσουν ή για να τα... εκδικηθούν.
Και κυρίως για την αντιμετώπιση που εσείς κρίνετε αρμόζουσα.
Κοίτα γενικά αυτό δεν είναι λογική.
Είχα ξανασυναντήσει μιά πρώην (που με ήθελε ακόμα ενώ εγώ την είχα δει Αλαίν Ντελόν) σε γάμο φίλων. Έλιωσα από πόθο, και μετά της τηλεφώνησα από καρτοτηλέφωνο στο σταθερό της.(αθώες εποχές, περί το 2000) Δεν την βρήκα. Έμαθα την άλλη μέρα πως είχε πεθάνει η γάτα της (που μόνο εμένα τον μέγα γατογητευτή είχε αποδεχτεί) και πως είχε πάρει σκύλοΥδράργυρος έγραψε: 25 Αύγ 2018, 14:49
Σιγα μην παρεις το καπελακι σου και φυγεις σαν κυριοςΔε θα γαμησεις εσυ επειδη γλυφει ο σκυλος;
Θα εκτοπισεις τον σκυλο
bizeli έγραψε: 25 Αύγ 2018, 15:02 Δεύτερον, σε μια κοινωνία θα πρέπει όλοι να έχουν καλή διάθεση αν θέλουν να συνυπάρχουν ομαλά και ισότιμα. Δεν μπορείς να αποκλείεις κάποιον επειδή δεν γουστάρεις εσύ ένα χαρακτηριστικό που διαθέτει αυτός ο άνθρωπος.
Αν εσύ έχεις αυτή την αντιμετώπιση και είσαι τόσο απόλυτος επειδή είναι κάτι που δε σε αφορά τότε το ίδιο να πεις και σε κάποιον ανάπηρο που θέλει να συνυπάρχει και αυτός με τους υπόλοιπους "δική του η αναπηρία, δικό του το πρόβλημα, να τα βγάλει πέρα μόνος του".
Ούτε ράμπες είμαστε υποχρεωμένοι να κατασκευάζουμε, ούτε να τον διευκολύνουμε ειδικά όταν αυτό που ζητάει μας ξεβολεύει.
Έτσι;
Σε μια κοινωνία δεν υπάρχει "δικό σου και δικό μου πρόβλημα".
Υπάρχει καλή διάθεση συνεργασίας για να είμαστε όλοι ευχαριστημένοι και να μην κοιτάει ο καθένας την πάρτη του.
Ρε συ Γαλή κι εγώ συμφωνώ. Νομίζεις εγώ έχω όρεξη να ακούω την γκρίνια του καθενός πηγαίνοντας σε πολυσύχναστα μέρη;ΓΑΛΗ έγραψε: 25 Αύγ 2018, 14:57 Το θέμα δεν είναι να επιβάλλεις το ζώο σου σε έναν χώρο, όπου δεν είναι επιθυμητό "επειδή δεν πειράζει κανέναν" και σαφώς ένας εμπορικός δρόμος ή μια πολυσύχναστη παραλία δεν είναι το ιδανικό μέρος για βόλτα του σκύλου, ακόμη και αν μαζεύεις τα περιττώματα του. Μ' αυτήν τη λογική, θα έπρεπε να δεχόμαστε το ίδιο χαλαρά την εικόνα των ανθρώπων ή παιδιών που αφοδεύουν στο δρόμο, αν οι ίδιοι ή οι γονείς των παιδιών έχουν μαζί τους σακκουλάκι.
Καλά, για τους δήμους και την πολιτεία γενικότερα ασ' το καλύτερα. 100 χρόνια πίσω από τους δεινόσαυρους είμαστε σ' αυτό το θέμα. Και δεν αναφέρομαι στις χιπστεράδικες δράσεις του δήμου Αθηναίων, που έβαλαν κολάρο σε 10 σκυλιά, όπως και οι ατενίστας έβαλαν πουλόβερ στα δέντρα και θεωρούν ότι έλυσαν το θέμα.bizeli έγραψε: 25 Αύγ 2018, 15:06Ρε συ Γαλή κι εγώ συμφωνώ. Νομίζεις εγώ έχω όρεξη να ακούω την γκρίνια του καθενός πηγαίνοντας σε πολυσύχναστα μέρη;ΓΑΛΗ έγραψε: 25 Αύγ 2018, 14:57 Το θέμα δεν είναι να επιβάλλεις το ζώο σου σε έναν χώρο, όπου δεν είναι επιθυμητό "επειδή δεν πειράζει κανέναν" και σαφώς ένας εμπορικός δρόμος ή μια πολυσύχναστη παραλία δεν είναι το ιδανικό μέρος για βόλτα του σκύλου, ακόμη και αν μαζεύεις τα περιττώματα του. Μ' αυτήν τη λογική, θα έπρεπε να δεχόμαστε το ίδιο χαλαρά την εικόνα των ανθρώπων ή παιδιών που αφοδεύουν στο δρόμο, αν οι ίδιοι ή οι γονείς των παιδιών έχουν μαζί τους σακκουλάκι.
Αλλά κάποιες φορές δεν μπορείς να το αποφύγεις αν πρέπει αναγκαστικά να περάσεις από αυτόν τον δρόμο για να πας σπίτι σου;
Τι να κάνω; Να πετάξω;
Ή μήπως έχει φτιάξει ο δήμος ειδικά μέρη όπου μπορώ να βγάζω τον σκύλο μου βόλτα;
Και στο φινάλε ρε παιδιά γιατί τόση αηδία άμα περάσει από δίπλα σας ένας σκύλος;
Τι θα πάθετε δλδ;
Θα πετάξουν τα μικρόβια και θα κολλήσουν πάνω σας;
Η αλήθεια είναι ότι στην περιοχή μου, δεν έχω τέτοιο πρόβλημα.bizeli έγραψε: 25 Αύγ 2018, 15:12 Εγώ αυτό που καταλαβαίνω, μέσα από την εμπειρία μου έχοντας σκύλο, είναι ότι όπου και να πας ό,τι και να κάνεις είσαι ανεπιθύμητος.
Λες και έχουμε τίποτα χολέρα.
Εσυ αμα δεις σκυλο το βαζεις ετσι στα ποδια; που να δεις ανθρωπο. Ε ρε κατι αρσενικα...Αγις έγραψε: 25 Αύγ 2018, 13:39
Εχω φάει αγριο σκυλοβρίσιμοαπό κάποια και την παρέα της - όταν με κάλεσε σπίτι της - μοιραζόταν το παγωτό της με τη σκύλα της - πότε εγλειφε η μία και μετά η άλλη και εξαφανίστηκα σε χρόνο μηδέν .
bizeli έγραψε: 25 Αύγ 2018, 15:12 Εγώ αυτό που καταλαβαίνω, μέσα από την εμπειρία μου έχοντας σκύλο, είναι ότι όπου και να πας ό,τι και να κάνεις είσαι ανεπιθύμητος.
Λες και έχουμε τίποτα χολέρα.
Ο δικός μου σύντροφος άμα βγάλει τον σκύλο βόλτα και ακούσει καμιά μαλακία δεν είναι τόσο ψύχραιμος.enterprise-psi έγραψε: 25 Αύγ 2018, 14:46 Άλλο ένα πρόβλημα : επειδή είσαι γυναίκα. Και στην γυναίκα μου μουρμουράνε οπότε τον βγάζει βόλτα. Σε μένα κανείς δεν λέει κιχ. Κότες; Κομπλέξες;![]()