ST48410 έγραψε: 25 Αύγ 2018, 15:39
Δεν νομίζω να συνεπάγεται κάτι τέτοιο αυτό που γράφω παραπάνω. Απλά σου εξηγώ που οφείλονται οι άδικες συμπεριφορές που υφίστασαι. Πληρώνεις τα σπασμένα πολλών άλλων απαίδευτων ιδιοκτητών.
Στην περιοχή μου τα τελευταία χρόνια έχω δει 2 (δύο) ιδιοκτήτες να έχουν σακουλάκι και να μαζεύουν ακαθαρσίες. Προ δεκαετίας δεν υπήρχε περίπτωση να δεις κάτι τέτοιο. Όλοι οι υπόλοιποι είναι χύμα στο κύμα. Δεν φροντίζουν καν να σταματήσουν το ζωντανό όταν πάει να λερώσει στην πόρτα ή σε όχημα.
Επίσης έτσι από μνήμης θυμάμαι φέτος να έχω δει 1 (ένα) σκυλί με φίμωτρο μέσα σε ΜΜΜ. Όλα τα υπόλοιπα χωρίς. Και κάποια από αυτά χωρίς ούτε λουρί. Σκέψου τώρα μεγαλόσωμο σκυλί μέσα σε γεμάτο βαγόνι τρένου. Αν ο άλλος δεν παίρνει τα στοιχειώδη μέτρα να του βάλει λουρί και φίμωτρο εγώ να είμαι ήσυχος ότι το έχει εκπαιδεύσει και εμβολιάσει;
@ ΓΑΛΗ. Καμία ανοχή σε αυτούς που βασανίζουν ζώα ή βάζουν φόλες, κλπ. Καταγγελία και ό,τι τιμωρία προβλέπει ο νόμος. Όμως δεν εγκρίνω τις υπερβολές και τις αντεκδικήσεις, πχ να πάει κάποιος να του σπάσει το μαγαζί.
Αυτό το έχω πει και στο φόσιλι.
Αν μιλούσαμε για κάποιες δεκαετίες πίσω θα το δεχόμουν αυτό που λες για ανάρμοστη συμπεριφορά ιδιοκτητών.
Αλλά τώρα δεν το δέχομαι με την καμία ότι είναι και η πλειοψηφία κιόλας.
Επίσης, σκύλος και ΜΜΜ;
Πόσες φορές έχεις δει για να βγάλεις ασφαλές συμπέρασμα πόσοι τηρούν και δεν τηρούν τον νόμο;
Μία, δύο;
Εγώ σου λέω και τα πρόβλεπόμενα να τηρείς σχετικά με την μετακίνηση του ζώου με ΜΜΜ πάλι θα πεταχθούν χωριάτες να πουν κάτι.
Εδώ μια φορά είχαν κατεβάσει τυφλή κοπέλα με σκύλο οδηγό ρε φίλε.
Δεν θυμάσαι το περιστατικό πριν κάποια χρόνια;
Το πρόβλημα ορισμένων δεν είναι ούτε τα γαυγίσματα ούτε τα σκατά των σκύλων στην ουσία.
Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορούν να χωνέψουν την ιδέα ότι ο άνθρωπος μπορεί να έχει ένα ζώο μόνο για συντροφιά και όχι για να τους οργώνει το χωράφι.
Ε ας κάνουν κάποια βήματα στο σήμερα γιατί έχουν μείνει κάποιες δεκαετίες πίσω.