!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Η φυσική ανοσία 13 φορές ισχυρότερη από τον εμβολιασμό

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
ethereal

Re: Η φυσική ανοσία 13 φορές ισχυρότερη από τον εμβολιασμό

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ethereal »

Μια υποσημείωση στην κουβέντα περί αντισωμάτων.

Ήδη προ μηνών η Παπαευαγγέλου, ως προεδρεύουσα της επιτροπής, είχε αποτρέψει από ελέγχους αντισωμάτων μετά από εμβολιασμό. Με το αιτιολογικό ότι σε καμμία περίπτωση δεν μπορούν να εξαχθούν συμπεράσματα. (Θυμίζω ότι ήταν η εποχή που υπήρχε η τάση αρκετών για κάτι τέτοιο..."εγώ έχω τόσα, εσύ πόσα έχεις;")

Και σήμερα έρχεται ο Δημόπουλος:
"Ο προσδιορισμός των αντισωμάτων δεν μπορεί να μας βοηθήσει απόλυτα γιατί έχουμε κύτταρα μνήμης, αλλά φαίνεται ότι θα προχωρήσουμε σε διαδικασία τρίτης δόσης ξεκινώντας από αυτούς που εμβολιάστηκαν πολύ νωρίς."

Μάλλον αδίκως, λοιπόν, το συζητάτε σε υγειονομική βάση.
Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon »

nowhere έγραψε: 28 Αύγ 2021, 14:33
enaon έγραψε: 28 Αύγ 2021, 14:22 μπα για εμένα το ειπε μαλλον :003:
για το νήμα γενικά το είπε,ότι δεν χρειάζεται επιστημονικοφανείς εστιάσεις για τους παπάρες [παπάρας = όποιος διαφωνεί]
μπορει ναι, μπορει και για τον ethereal και απλα να το πήρα πανω μου :)

θα μας πει αν ειναι, σε αυτα ειναι καλή.
Άβαταρ μέλους
enaon

ethereal έγραψε: 28 Αύγ 2021, 14:36 Μια υποσημείωση στην κουβέντα περί αντισωμάτων.

Ήδη προ μηνών η Παπαευαγγέλου, ως προεδρεύουσα της επιτροπής, είχε αποτρέψει από ελέγχους αντισωμάτων μετά από εμβολιασμό. Με το αιτιολογικό ότι σε καμμία περίπτωση δεν μπορούν να εξαχθούν συμπεράσματα. (Θυμίζω ότι ήταν η εποχή που υπήρχε η τάση αρκετών για κάτι τέτοιο..."εγώ έχω τόσα, εσύ πόσα έχεις;")

"Ο προσδιορισμός των αντισωμάτων δεν μπορεί να μας βοηθήσει απόλυτα γιατί έχουμε κύτταρα μνήμης, αλλά φαίνεται ότι θα προχωρήσουμε σε διαδικασία τρίτης δόσης ξεκινώντας από αυτούς που εμβολιάστηκαν πολύ νωρίς."

το ειχα και εγω στο μυαλό μου αυτό απο την αρχή του νηματος, ηταν απόλυτη κιολας, μου ειχε κανει εντύπωση οταν την ακουγα, πλακα εχει που θυμασαι μονο εσύ και καλα :)
Άβαταρ μέλους
Αρχέλαος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρχέλαος »

ethereal έγραψε: 28 Αύγ 2021, 14:36 Μια υποσημείωση στην κουβέντα περί αντισωμάτων.

H κυτταρική ανοσία διαρκεί περισσότερο και προστατεύει από σοβαρή λοίμωξη.
Τα αντισώματα φθίνουν μέσα στους μήνες και προστατεύουν από την μόλυνση.
Κοινώς η τρίτη δόση που ξεκίνησε στο Ισραήλ και έχει εξαγγελθεί στις ΗΠΑ για όλους τους πολίτες, γίνεται ώστε να ανέβουν τα αντισώματα και άρα να κολλάει πολύ πιο δύσκολα ο εμβολιασμένος που σημαίνει ότι θα μεταδίδει και λιγότερο.
"Πως μπορεί να είμαστε 20 χρόνια πίσω από την Αμερική, χωρίς αυτή να είναι 20 χρόνια μπροστά από εμάς;"
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

enaon έγραψε: 28 Αύγ 2021, 14:36
ΓΑΛΗ έγραψε: 28 Αύγ 2021, 14:28 Ο κύβος ερρίφθη εδώ και καιρό οπότε όντως υπάρχει ΠΛΗΡΗΣ αδιαφορία για τις απόψεις "μας" και τις απόψεις "σας".
ωραια, δεν μπορω να μπω στην θεση σου, δεν βλεπω εσείς και εμείς, συμφωνώ με τον νικ ο οποιος μου μοιαζει τελειως αυτονομη προσωπικότητα οπότε δεν ειμαστε καμια ομαδα, οτι το οπαδικό εχει παραγινει λιγο.
Καλά, αν σε χαλάει το "εσείς" κι "εμείς", παίζει και το "εγώ" κι "εσύ" ως εναλλακτική και αυτόνομη εφαρμογή.

Είτε με τη γενική είτε με την προσωπική έννοια.

Κανένα πρόβλημα. :)
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Bazoomba
Phorum.gr user: Bazoomba

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Bazoomba »

:smt005:
Απτοητη
ΓΑΛΗ έγραψε: 09 Φεβ 2021, 16:09 Προσωπικώς, βρίσκω πολύ πιο γελοία -και σε κάποιο βαθμό επίσης γραφική- τη μεταξωτή θολούρα του σοβαροφανούς λόγου.
Άβαταρ μέλους
nik_killthemall

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nik_killthemall »

Ναι αλλά το τεστ αντισωμάτων εδώ, δεν αναφέρθη ώς τεκμήριο προστασίας (εξάλλου και πολλοί εμβολιασμένοι αμέσως μετά τον εμβολιασμό τους έχουν ελάχιστα αντισώματα και γιαυτό το λόγο οι λοιμοξιολόγοι αποθάρρυναν κάποιον να κάνει τεστ αντισωμάτων μετά τον εμβολιασμό γιατί αυτό έλεγαν πως δεν λέει τπτ για την προστασία) !
Το τεστ αντισωμάτων αναφέρθη ως ένδειξη πως νόσησες χωρίς να το καταλάβεις !
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος nik_killthemall την 28 Αύγ 2021, 14:58, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Πούστρα Αλέξανδρε Μαυροκορδάτε σκατά στο τάφο σου και τη ψυχή σου καριόλη τουρκόσπορε.
ethereal

enaon έγραψε: 28 Αύγ 2021, 14:42

το ειχα και εγω στο μυαλό μου αυτό απο την αρχή του νηματος, ηταν απόλυτη κιολας, μου ειχε κανει εντύπωση οταν την ακουγα, πλακα εχει που θυμασαι μονο εσύ και καλα :)
Από την ενημέρωση συντακτών 21/5/21:

Ρ. ΣΚΟΥΡΟΓΙΑΝΝΗ: Ήθελα να ρωτήσω την κυρία Παπαευαγγέλου και τον κύριο Μαγιορκίνη, ο αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων εξέφρασε αμφισβήτηση προς τα τεστ αντισωμάτων για την COVID-19, καθώς αποφάνθηκε ότι δεν μπορούν να δείξουν με βεβαιότητα αν έχει κάποιος ανοσία από εμβολιασμό ή από προηγούμενη ασθένεια. Αυτό τι μπορεί να σημαίνει; Μπορεί να σημαίνει σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό κατάργησή τους;

ΓΚ. ΜΑΓΙΟΡΚΙΝΗΣ: Όσον αφορά τη χρήση των αντισωμάτων στην κλινική πράξη δεν υπάρχουν στοιχεία, αλλά δεν είναι και τα μόνα αντισώματα που δεν έχουν στοιχεία για την αποτελεσματικότητά τους.

Δηλαδή, για να το πω έτσι με απλά λόγια, οι κλινικές δοκιμές για τα εμβόλια έγιναν με βάση τις δόσεις και την αποτελεσματικότητα. Δεν υπήρχαν στοιχεία για το να βρεθεί ακριβώς ποιο είναι το επίπεδο των αντισωμάτων. Και ίσως και να μην είναι ο μόνος δείκτης, έτσι; Γιατί αυτό που βλέπαμε στα αντισώματα γνωρίζουμε ότι είναι η κορυφή του παγόβουνου της ανοσιακής απόκρισης.

Και υπάρχει μέσα και η κυτταρική ανοσία, ύστερα υπάρχει η πολυπλοκότητα των αντισωμάτων, γιατί όλοι δεν θα φτιάξουν τα ίδια αντισώματα, άλλα αντισώματα θα φτιάξω εγώ, άλλα αντισώματα θα έχει η κυρία Παπαευαγγέλου.

Και το τρίτο στοιχείο που μπαίνει στην εξίσωση είναι ότι η αποτελεσματικότητα των αντισωμάτων σε διαφορετικά variance έχει ψιλοδιαφορές. Και δεν είναι μόνο η αποτελεσματικότητα των αντισωμάτων, είναι και η αποτελεσματικότητα των κυττάρων.

Άρα λοιπόν μπαίνουμε σε μια πολύπλοκη εξίσωση, όπου η κλινική αποτελεσματικότητα αυτού του δείκτη, αυτή τη στιγμή δεν έχει αξιολογηθεί. Αυτό νομίζω ότι αντανακλά η απόφαση που αναφέρατε στον FDA και το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή εμείς δεν τα έχουμε συστήσει σαν κομμάτι της κλινικής πράξης και δεν υπάρχει σύσταση αντικατοπτρίζει αυτό.

Αν κάποιος θέλει να το κάνει είναι ελεύθερος να το κάνει, αν κάποιος δεν θέλει δεν το κάνει, αλλά δεν είναι κομμάτι της κλινικής πράξης.

Β. ΠΑΠΑΕΥΑΓΓΕΛΟΥ: Αν μου επιτρέπετε να προσθέσω σε αυτό το σημείο, ότι η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών σαφώς έχει εκφραστεί ενάντια στη μέτρηση αντισωμάτων μετά το εμβόλιο, γιατί μόνο άγχος αυτό μπορεί να προσφέρει. Εγώ προσωπικά δεν έχω μετρήσει τα αντισώματά μου.

Και συνεπώς δεν συστήνουμε να γίνεται αντισωματικός έλεγχος μετά το εμβόλιο. Το εμβόλιο είναι αποτελεσματικό, όλα τα εμβόλια έχουν πολύ μεγάλη αποτελεσματικότητα για την πρόληψη της σοβαρής νόσου και της θνητότητας. Και με αυτό το σκεπτικό πρέπει να εμβολιαστούμε και να είμαστε χαρούμενοι που εμβολιαστήκαμε.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Αρίστος έγραψε: 28 Αύγ 2021, 14:18 Η Γαλη συνεχιζει επι μηνες το βιολι του να ζηταει ικανοποιητικες εναλλακτικες απαντησεις ενω εχει παρει απο απειρους εδω μεσα ΠΟΛΥ συγκεκριμενες. Απειρες φορες της εχω προτεινει να κατσει να μελετησει τις πετυχημενες διαχειρισεις χωρων και απο την Ανατολικη Ασια και απο την Ευρωπη που εκαναν ρεκορ χαμηλης θνησιμοτητας και εσωσαν τις οικονομιες τους χωρις lockdown.

H Γαλη κανει πως δεν ακουει οταν της απαντανε σε αυτα. Θεωρει ακομη πως η διαχειριση στις μεγαλες δυτικες χωρες εχει το Αλαθητο του Παπα και ας λενε οι αριθμοι το εντελως αντιθετο: ΟΛΕΣ οι μεγαλες αναπτυγμενες δυτικες χωρες βρισκονται μεσα στις 40 παγκοσμιως με τη μεγαλυτερη θνησιμοτητα και παραλληλα ειχαν τεραστια οικονομικη υφεση.

Στο θεμα των εμβολιων η Γαλη κανει πως δεν ακουει οταν της λενε οι περισσοτεροι (απο αυτους που θεωρει αρνητες) πως πρεπει να μεινουν εκτος οι νεοι και οι υγιεις μεσηλικες. Ακομη και οταν της το αποδεικνυουν με στοιχεια, στατιστικες και αριθμους (ο Χελι της εχει δωσει εκατονταδες παραδειγματα). Το ιδιο κανει η Γαλη σε αυτο το νημα που παρατεθηκαν στοιχεια οτι η φυσική ανοσία ειναι 13 φορές ισχυρότερη από τον εμβολιασμό. Στον πανικο της πανω δεν καταλαβαινει πως ολο αυτο το ζητημα θα λυνοταν με τεστ αντισωματων πριν γινει το εμβολιο και δεν θελει να το καταλαβει γιατι αυτο θα σημαινε οτι θα παραδεχοταν πως η ομαδα ειδικων του Μαξιμου πρεπει να αλλαξει πλευση.

.
Έχω βαρεθεί να απαντάω στις παπαριές σου.

Γράψε ακόμη μια τάπα στις άπειρες που μου έριξες, κανένα πρόβλημα.

Σε κάθε περίπτωση, συνεχίζω να στηρίζω την εκπληκτική διαδραστικότητα που έχεις με το κοινό σου. :)
Η ελπίδα είναι παγίδα.
ethereal

nik_killthemall έγραψε: 28 Αύγ 2021, 14:57

Ναι αλλά το τεστ αντισωμάτων εδώ, δεν αναφέρθει ώς τεκμήριο προστασίας (εξάλλου και πολλοί εμβολιασμένοι αμέσως μετά τον εμβολιασμό τους έχουν ελάχιστα αντισώματα και γιαυτό το λόγο οι λοιμοξιολόγοι αποθάρρυναν κάποιον να κάνει τεστ αντισωμάτων μετά τον εμβολιασμό γιατί αυτό έλεγαν πως δεν λέει τπτ για την προστασία) !
Το τεστ αντισωμάτων αναφέρθει ως ένδειξη πως νόσησες χωρίς να το καταλάβεις !
Νικ μου δεν διαφωνώ. Απλώς γράφω ότι είμαστε πάρα πολύ μακριά από το να ανοίξει επισήμως μια τέτοια κουβέντα.
Αν θέλουμε να μιλάμε σε ρεαλιστική βάση δηλαδή.
Άβαταρ μέλους
enaon

ΓΑΛΗ έγραψε: 28 Αύγ 2021, 14:53 Κανένα πρόβλημα. :)
βγηκαν τα μεγάλα όπλα βλέπω, δεν παιζεις δίκαια. :)

τεσπα, δεν το εχω βρε με τους τσακωμους, αυτο λεω.
Άβαταρ μέλους
Ζενίθεδρος
Phorum.gr user: Ζενίθεδρος
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ζενίθεδρος »

vagabondo έγραψε: 28 Αύγ 2021, 14:15 Υπάρχει κάτι που εμποδίζει τον εμβολιασμένο να αποκτήσει και φυσική ανοσία, αν μπει ο ιός στον οργανισμό;
Αν λειτουργούν τα τεχνητά αντισώματα του εμβολίου σαν την χορηγούμενη τεστοστερόνη που ατροφούν οι όρχεις, ή σαν την κορτιζόνη όπου ατροφούν τα επινεφρίδια, μάλλον ναι. Υπάρχει μηχανισμός που σταματάει την υπερβολική συγκέντρωση αντισωμάτων στον οργανισμό. Μάλλον είναι η πρωτεΐνη νευριτίνη.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Ζενίθεδρος την 28 Αύγ 2021, 15:05, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Ακόμα τούτη ή άνοιξη ραγιάδες, ραγιάδες, τούτο το καλοκαίρι, μέχρι να ρθεί ο Μόσκοβος να φέρει το σεφέρι.
☦𓀢
Άβαταρ μέλους
Αρίστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρίστος »

ΓΑΛΗ έγραψε: 28 Αύγ 2021, 14:59
Αρίστος έγραψε: 28 Αύγ 2021, 14:18 Η Γαλη συνεχιζει επι μηνες το βιολι του να ζηταει ικανοποιητικες εναλλακτικες απαντησεις ενω εχει παρει απο απειρους εδω μεσα ΠΟΛΥ συγκεκριμενες. Απειρες φορες της εχω προτεινει να κατσει να μελετησει τις πετυχημενες διαχειρισεις χωρων και απο την Ανατολικη Ασια και απο την Ευρωπη που εκαναν ρεκορ χαμηλης θνησιμοτητας και εσωσαν τις οικονομιες τους χωρις lockdown.

H Γαλη κανει πως δεν ακουει οταν της απαντανε σε αυτα. Θεωρει ακομη πως η διαχειριση στις μεγαλες δυτικες χωρες εχει το Αλαθητο του Παπα και ας λενε οι αριθμοι το εντελως αντιθετο: ΟΛΕΣ οι μεγαλες αναπτυγμενες δυτικες χωρες βρισκονται μεσα στις 40 παγκοσμιως με τη μεγαλυτερη θνησιμοτητα και παραλληλα ειχαν τεραστια οικονομικη υφεση.

Στο θεμα των εμβολιων η Γαλη κανει πως δεν ακουει οταν της λενε οι περισσοτεροι (απο αυτους που θεωρει αρνητες) πως πρεπει να μεινουν εκτος οι νεοι και οι υγιεις μεσηλικες. Ακομη και οταν της το αποδεικνυουν με στοιχεια, στατιστικες και αριθμους (ο Χελι της εχει δωσει εκατονταδες παραδειγματα). Το ιδιο κανει η Γαλη σε αυτο το νημα που παρατεθηκαν στοιχεια οτι η φυσική ανοσία ειναι 13 φορές ισχυρότερη από τον εμβολιασμό. Στον πανικο της πανω δεν καταλαβαινει πως ολο αυτο το ζητημα θα λυνοταν με τεστ αντισωματων πριν γινει το εμβολιο και δεν θελει να το καταλαβει γιατι αυτο θα σημαινε οτι θα παραδεχοταν πως η ομαδα ειδικων του Μαξιμου πρεπει να αλλαξει πλευση.

.
Έχω βαρεθεί να απαντάω στις παπαριές σου.

Γράψε ακόμη μια τάπα στις άπειρες που μου έριξες, κανένα πρόβλημα.

Σε κάθε περίπτωση, συνεχίζω να στηρίζω την εκπληκτική διαδραστικότητα που έχεις με το κοινό σου. :)

Να φροντιζεις να απαντας τουλαχιστον στα στοιχεια που ανεβαζουν αλλοι και να μην το ριχνεις στο τσαμικο λεγοντας οτι περιμενεις να σου βρουν εναλλακτικες λυσεις (τη στιγμη που ΟΛΟΙ σου εχουν προτεινει ΠΟΛΥ πρακτικες εναλλακτικες λυσεις σε ολα τα υγειονομικα που εχουμε συζητησει κατα καιρους). Κοινως σταματα να ψευδεσαι και να πετας τη μπαλα στην εξεδρα.

.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Αρίστος την 28 Αύγ 2021, 15:04, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

enaon έγραψε: 28 Αύγ 2021, 15:00
ΓΑΛΗ έγραψε: 28 Αύγ 2021, 14:53 Κανένα πρόβλημα. :)
βγηκαν τα μεγάλα όπλα βλέπω, δεν παιζεις δίκαια. :)

τεσπα, δεν το εχω βρε με τους τσακωμους, αυτο λεω.
Εγώ το έχω αλλά με τους σοβαρούς τσακωμούς. :)

Στα ίδια και ίδια νιανιανιά, βαριέμαι.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Bazoomba
Phorum.gr user: Bazoomba

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Bazoomba »

:lol:
ΓΑΛΗ έγραψε: 09 Φεβ 2021, 16:09 Προσωπικώς, βρίσκω πολύ πιο γελοία -και σε κάποιο βαθμό επίσης γραφική- τη μεταξωτή θολούρα του σοβαροφανούς λόγου.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”