!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Το καλύτερο στοματικό

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Άβαταρ μέλους
Χαοτικός
Phorum.gr user: Χαοτικός

Re: Το καλύτερο στοματικό

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χαοτικός »

Σπύρος έγραψε: 27 Αύγ 2021, 22:15
vantono έγραψε: 27 Αύγ 2021, 22:07 ...διάλυμα είναι το φαρμακευτικό. Γύρισα απο οδοντίατρο για εναν καθαρισμό ρουτίνας, και μου είπε οτι τα καλύτερα στοματικά διαλύματα είναι μονο αυτά που πωλούνται σε φαρμακεία. Μου σύστησε και ένα και με παρότρυνε μονο τέτοια να παίρνω. Έχεις-δεν έχεις πέτρες, βράχους, θέμα με τα ούλα κτλ, τα μόνα που σου κάνουν πραγματικά καλή δουλειά είναι μόνο αυτά, λέει. Τα υπόλοιπα του εμπορίου-σουπερμαρκετ το μονο που σου προσφέρουν ειναι οτι καταπολεμούν την κακοσμία αλλά όχι και για μεγάλη διάρκεια και μακροπρόθεσμα.

Το έχετε ακούσει κι εσείς αυτό? Έχει δίκιο ο ντοκ ή το λέει μόνο και μόνο για να με κάνει να πλουτίσω τον Όττο?
Εχω ξαναχρησιμοποιήσει στοματικό διάλυμα απο φαρμακείο παλιότερα παντως, και μου φάνηκε ότι όντως κανει καλύτερη δουλειά απο τα άλλα.
Τα στοματικά διαλήματα και οι οδοντόπαστες έχουν φθόριο που σε χαζεύουν.
Ε βάλε ιώδιο εσύ.
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith »

Κι εγώ έχω καταλάβει ότι δεν χρειάζεσαι αν δεν έχεις πρόβλημα. Σκοτώνουν όλο το οικοσύστημα του στόματος, χωρίς λόγο στην ουσία.
🔻 There are decades where you fuck around and days where you find out🔻
Άβαταρ μέλους
Χαοτικός

Γκιώνης έγραψε: 27 Αύγ 2021, 22:19 Τα διαλύματα χλωρεξιδίνης δε σας τα δίνουμε για να πλουτίσει ο Όττο της γειτονιάς,αλλά σαν συμπλήρωμα της θεραπείας της ουλίτιδας.Αυτά στο σούπερ δεν έχει αποδειχθεί ότι είναι αποτελεσματικά το ίδιο.
Για την άσπρη γλώσσα τι; Το σοδόνερο δεν κάνει. Μιλάμε όμως για πολύ κάπνισμα και αλατικό τύπο.
Άβαταρ μέλους
Χαοτικός

Dwarven Blacksmith έγραψε: 27 Αύγ 2021, 22:24 Κι εγώ έχω καταλάβει ότι δεν χρειάζεσαι αν δεν έχεις πρόβλημα. Σκοτώνουν όλο το οικοσύστημα του στόματος, χωρίς λόγο στην ουσία.
Θα ξαναφτιάξει το οικοσύστημα. Πάντα παίζουν καταπατητές.
Άβαταρ μέλους
AlienWay
Phorum.gr user: AlienWay

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay »

Χρησιμοποιώ φαρμακευτική οδοντόκρεμα και στοματικό διάλυμα από το σούπερ μάρκετ, ή εναλλακτικά και τα δυο φαρμακευτικά (αν μου φτάνουν τα λεφτάκια)
Ζούμε σε ένα σύστημα.
Άβαταρ μέλους
Γκιώνης
Phorum.gr user: Γκιώνης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γκιώνης »

Χαοτικός έγραψε: 27 Αύγ 2021, 22:28
Γκιώνης έγραψε: 27 Αύγ 2021, 22:19 Τα διαλύματα χλωρεξιδίνης δε σας τα δίνουμε για να πλουτίσει ο Όττο της γειτονιάς,αλλά σαν συμπλήρωμα της θεραπείας της ουλίτιδας.Αυτά στο σούπερ δεν έχει αποδειχθεί ότι είναι αποτελεσματικά το ίδιο.
Για την άσπρη γλώσσα τι; Το σοδόνερο δεν κάνει. Μιλάμε όμως για πολύ κάπνισμα και αλατικό τύπο.
Τη γλώσσα τη βουρτσίζουμε κανονικά και είναι αυτή που ευθύνεται για το μεγαλύτερο ποσοστό κακοσμίας του στόματος.
Γραμματέας του Σ.Φ.Σ.Σ.Κ.Π.Ο
Άβαταρ μέλους
Χαοτικός

Γκιώνης έγραψε: 27 Αύγ 2021, 22:33
Τη γλώσσα τη βουρτσίζουμε κανονικά και είναι αυτή που ευθύνεται για το μεγαλύτερο ποσοστό κακοσμίας του στόματος.
Μιλάμε για μάτωμα ρε συ. Και δεύτερη φορά ξεχωριστή ειδικά γι αυτήν. και με το ξύστρο της οδοντόβουρτσας. Για να σου λέω για σοδόνερο , :102:
Μόνο η γρανίτα φράουλα έχει κάνει δουλειά. Α και τα βλήτα. (ξίδι). Δεν πίνω και αλκοόλ καθόλου που δεν μ' αρέσει :102:
Άβαταρ μέλους
Γκιώνης

AlienWay έγραψε: 27 Αύγ 2021, 22:31 Χρησιμοποιώ φαρμακευτική οδοντόκρεμα και στοματικό διάλυμα από το σούπερ μάρκετ, ή εναλλακτικά και τα δυο φαρμακευτικά (αν μου φτάνουν τα λεφτάκια)
Γενικά είναι λάθος να παίρνεις στοματικό διάλυμα από το φαρμακείο αν δε στο συστήσει κάποιος συνάδελφος εκτός κι αν είναι αυτά με τη συγκέντρωση 0,01 που περιέχουν φθόριο που είναι γενικά πιο ασφαλή.

Οδοντόκρεμα από φαρμακείο δεν έχω συστήσει ποτέ σε ασθενή μου,η θεωρία λέει ότι μια απλή φθοριούχος που πουλάνε στο εμπόριο είναι υπεραρκετή καθώς η στοματική υγιεινή συνίσταται κατά βάση στη μηχανική απομάκρυνση της μικροβιακής πλάκας
Άβαταρ μέλους
AlienWay
Phorum.gr user: AlienWay

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay »

Γκιώνης έγραψε: 27 Αύγ 2021, 22:41
AlienWay έγραψε: 27 Αύγ 2021, 22:31 Χρησιμοποιώ φαρμακευτική οδοντόκρεμα και στοματικό διάλυμα από το σούπερ μάρκετ, ή εναλλακτικά και τα δυο φαρμακευτικά (αν μου φτάνουν τα λεφτάκια)
Γενικά είναι λάθος να παίρνεις στοματικό διάλυμα από το φαρμακείο αν δε στο συστήσει κάποιος συνάδελφος εκτός κι αν είναι αυτά με τη συγκέντρωση 0,01 που περιέχουν φθόριο που είναι γενικά πιο ασφαλή.

Οδοντόκρεμα από φαρμακείο δεν έχω συστήσει ποτέ σε ασθενή μου,η θεωρία λέει ότι μια απλή φθοριούχος που πουλάνε στο εμπόριο είναι υπεραρκετή καθώς η στοματική υγιεινή συνίσταται κατά βάση στη μηχανική απομάκρυνση της μικροβιακής πλάκας
οκ. Πάντως τα "ελαφριά" παίρνω.
Ζούμε σε ένα σύστημα.
Άβαταρ μέλους
Γκιώνης

Χαοτικός έγραψε: 27 Αύγ 2021, 22:37

Μιλάμε για μάτωμα ρε συ. Και δεύτερη φορά ξεχωριστή ειδικά γι αυτήν. και με το ξύστρο της οδοντόβουρτσας. Για να σου λέω για σοδόνερο , :102:
Μόνο η γρανίτα φράουλα έχει κάνει δουλειά. Α και τα βλήτα. (ξίδι). Δεν πίνω και αλκοόλ καθόλου που δεν μ' αρέσει :102:
Αυτά πάνε πακέτο με τις καταχρήσεις τύπε οπότε δε θέλει υπερβολές.Να σου πω τι έπαθα εγώ όταν έκανα το Prince το μαλακό για ένα σεβαστό διάστημα,έπαθα "τριχωτή γλώσσα" και φρικάρισα.Αμέσως αλλαγή σε μαλμποράκι και καλό βούρτσισμα και πέρασε.🙄
Άβαταρ μέλους
Χαοτικός

Γκιώνης έγραψε: 27 Αύγ 2021, 22:49

Αυτά πάνε πακέτο με τις καταχρήσεις τύπε οπότε δε θέλει υπερβολές.Να σου πω τι έπαθα εγώ όταν έκανα το Prince το μαλακό για ένα σεβαστό διάστημα,έπαθα "τριχωτή γλώσσα" και φρικάρισα.Αμέσως αλλαγή σε μαλμποράκι και καλό βούρτσισμα και πέρασε.🙄
Εμένα με έτρεξε για λευκοπλακία. Τελικά δεν είναι. Ξεπέτσιασμα λέει. Έχω μάγουλο και πάει και κοιλώνει κάτω από τους γομφίους στο χαλαρό μου.

Όσο για τις καταχρήσεις... διατηρώ το πνεύμα μου ρε συ :102:
Άβαταρ μέλους
Γκιώνης

Χαοτικός έγραψε: 27 Αύγ 2021, 22:58
Γκιώνης έγραψε: 27 Αύγ 2021, 22:49

Εμένα με έτρεξε για λευκοπλακία. Τελικά δεν είναι. Ξεπέτσιασμα λέει. Έχω μάγουλο και πάει και κοιλώνει κάτω από τους γομφίους στο χαλαρό μου.

Όσο για τις καταχρήσεις... διατηρώ το πνεύμα μου ρε συ :102:
Αυτή η γραμμή στο βλεννογόνο της παρειάς στο ύψος που συγκλείνουν τα πίσω δόντια είναι χαρακτηριστική τύπε και εύκολα διαφοροδιαγιγνώσκεται από τη λευκοπλακία.Αυτό που μπερδεύει καμιά φορά είναι ο ομαλός λειχήνας.
Να το διατηρείς το πνεύμα σου φίλε,μαζί σου :smt023
Άβαταρ μέλους
πήζον bot

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πήζον bot »

σόρι :003:

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Evritis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Evritis »

Το καλύτερο στοματικό είναι αυτό που δεν αφήνει λεκέδες στα ρούχα.
Άβαταρ μέλους
waldorf

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από waldorf »

Μάλλον δεν θα ξεχάσω ποτέ ένα Listerine που μου δίνανε στα πολύ μικράτα μου οι γονείς μου.
Σε γυάλινο μπουκάλι με χρώμα σαν ξύδι και γεύση ακόμα χειρότερη.Σαν ποτάσα ήταν το ρημάδι,δυό μπουκώματα έκανες και νόμιζες ότι ήπιες δυό κιλά νέφτι.
Τραύμα μου έχει μείνει (αν και το "σύγχρονο" Listerine το χρησιμοποιώ).
Nandros έγραψε: 26 Αύγ 2024, 17:56

Άντε γαμήσου λοιπόν συφιλιασμένο μουνόπανο.
.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”