Ασφαλώς εξ αρχής είχε λεχθεί ότι ήταν άγνωστη η διάρκεια τής ανοσίας που προσφέρουν τα εμβόλια, όπως άλλωστε και η ανοσία που προσέφερε η νόσηση. Π.χ. όταν βγήκα από το νοσοκομείο τον Σεπτέμβριο του 2020 μου τονίσθηκε ότι ανοσία θα έχω γιά τρείς μήνες τουλάχιστον. Τόσο ήταν γνωστό τότε, τόσο μου είπαν.Arisvilla έγραψε: 25 Αύγ 2021, 11:57 Το θέμα είναι οτι τα εξωπραγματικά νούμερα επιτυχίας του εμβολίου που βγήκαν στην αρχή ώθησαν τους πολιτικούς στο να δώσουν μια εσφαλμένη αίσθηση ασφάλειας στον κόσμο με σκοπό να ανοίξουν τις οικονομίες τους. Δεν ξέρω αν από την αρχή ήξεραν την αλήθεια ή η μετάλλαξη δέλτα άλλαξε τα πάντα αλλά πιθανολογώ οτι υπάρχαν από την αρχή ισχυρές ενδείξεις οτι τα εμβόλια έχουν χρονική διάρκεια λόγω waning immunity και οτι δεν πιάνουν όλες τις μεταλλάξεις. Το θέμα είναι και αυτό δεν έχει εξηγηθεί από τους δικούς μας Κούληδες οτι ακόμα και το 100% να κάνει το εμβόλιο (που δεν γίνεται) πάλι θα υπάρχουν και κρούσματα αλλά και σοβαρές νοσηλείες. Γιατί ένα εμβόλιο που προστατεύει από λοίμωξη κατά 40 με 60% και από σοβαρή νόσηση 70 με 90% δεν αρκεί για να χτιστεί τείχος ανοσίας. Συν το γεγονός οτι μετά από 6 και 7 μήνες μπορεί τα ποσοστά αυτά να είναι και μικρότερα. Οπότε ο εμβολιασμός από μόνος του δεν αρκεί για να λυθεί το πρόβλημα. Αυτό δεν έχει περάσει στον κόσμο και γίνεται καθαρά για πολιτικοοικονομικούς λόγους. Θα έπρεπε η καμπάνια να είναι η εξής: Εμβολιαστείτε όλοι και ειδικά οι άνω των 50 γιατι όσοι περισσότεροι εμβολιαστείτε τόσο λιγότερες σοβαρές νοσήσεις θα έχουμε και αυτό το γεγονός αυτό συν κάποια ατομικά μέτρα προστασίας που πρέπει οπωσδήποτε να λαμβάνουμε όλοι μας οσο διαρκεί η πανδημία συν κάποια μέτρα που πρέπει να λαμβάνει η πολιτεία μπορεί να οδηγήσει σε μη κατάρρευση του συστήματος υγείας. Αλλά έτσι όπως τα έχουν κάνει τώρα με πολλούς ανεμβολίαστους, τόση μεγάλη διασπορά, τρίτες δόσεις σε ηλικιωμένους να μην υπάρχουν στον ορίζοντα συν τις παπαριές που πάσαραν στους εμβολιασμένους οτι θα πάρουν τις ζωές τους πίσω και οτι δεν θα ξαναγίνει λοκ νταουν σε εμβολιασμένους κτλ κτλ η κατάρρευση του συστήματος υγείας είναι δεδομένη. Και η κύρια ευθύνη είναι της κυβέρνησης.
Το ότι υπήρχε η πιθανότητα να εμφανισθεί κάποια μετάλλαξη που θα έδειχνε ανθεκτικότητα μικρή ή μεγάλη στο εμβόλιο, επίσης ήταν γνωστό. Μάλιστα, αμέσως με την έναρξη των εμβολιασμών εξαπλώθηκε η μετάλλαξη Α και υπήρξαν ανακοινώσεις ότι η προστασία που προσέφεραν τα εμβόλια θα ήταν κατά τι μικρότερη απ'όσο είχε πειραματικά προσδιορισθεί, λόγω τής μετάλλαξης Α. Τελικά, αποδείχθηκε ότι αυτή η μείωση ήταν πολύ μικρή, αλλά ήταν ξεκάθαρο ότι κάποια μετάλλαξη ενδέχεται να παρουσιάσει ακόμη μεγαλύτερη αντίσταση.