!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Ο πρώτος νεκρός

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Άβαταρ μέλους
ST48410

Re: Ο πρώτος νεκρός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

hellegennes έγραψε: 24 Αύγ 2021, 01:36 έχει κάνει τόσες εμφανίσεις αυτός ο καρνάβαλος που έχω χάσει τον λογαριασμό. Άλλος γιατρός τού το είπε αυτό.
Δεν ξέρω σαν επιστήμονας τι γνώσεις και πόσο δίκιο έχει. Η τσιριχτή φωνή και το τσαντισμένο και ύφος με τους επιτιμητικούς χαρακτηρισμούς πάντως κάνει περισσότερο κακό παρά καλό. Εκνευρίζει αυτόν που τον ακούει και δεν θα μπει καν στην διαδικασία να σκεφτεί αν έχει δίκιο ή όχι.
BlastFromThePast

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από BlastFromThePast »

hellegennes έγραψε: 24 Αύγ 2021, 01:40
BlastFromThePast έγραψε: 24 Αύγ 2021, 01:27 Ειλικρινά αδυνατώ να καταλάβω ποιος θα διαφωνούσε και γιατί.
Διαφωνεί αυτός που πληρώνει. Εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα να υπογράψω εξαίρεση νοσηλείας αν εξαιρεθώ από ασφαλιστικές και φορολογικές εισφορές για χρηματοδότηση του ΕΣΥ.
Δεν θα εξαιρεθείς γενικά, θα εξαιρεθείς μόνο από νοσηλεία για κόβιντ.

Επίσης, είναι διαδεδομένη πρακτική όσοι υϊοθετούν βλαπτικές στο σύνολο συνήθειες να πληρώνουν παραπάνω φόρους, πχ ο φόρος κατανάλωσης στα τσιγάρα. Θα μπορούσε πολύ άνετα να μπει φόρος ανεμβολίαστου αλλά τρέμει η ΝΔ να σε χάσει εσένα και τους άλλους ψεκ από ψηφοφόρους.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

ST48410 έγραψε: 24 Αύγ 2021, 01:41
hellegennes έγραψε: 24 Αύγ 2021, 01:36 έχει κάνει τόσες εμφανίσεις αυτός ο καρνάβαλος που έχω χάσει τον λογαριασμό. Άλλος γιατρός τού το είπε αυτό.
Δεν ξέρω σαν επιστήμονας τι γνώσεις.
Τι γνώσεις έχει δεν έχει καμμία σημασία. Τι λέει έχει σημασία. Και λέει μαλακίες. Διαρκώς.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

BlastFromThePast έγραψε: 24 Αύγ 2021, 01:40 Και βέβαια έχουν τεράστια ευθύνη και οι ψεκασμένοι γιατροί, που οι βλακείες τους σπαμάρονται κι εδώ, και η ψεκασμένη κυβέρνηση που πηγαίνει απο τουριστική περίοδο σε λοκντάουν σε τουριστική περίοδο, που λέει ότι δεν κολλάς στο λεωφορείο κτλ. Αλλά ευθύνες εκεί δεν θα αποδώσει κανείς και το πρόβλημα παραμένει.
Επειδή ακριβώς έχουν γίνει πολλά λάθη από πολλούς σε θέσεις ευθύνης θα πρέπει όλοι να είμαστε λίγο περισσότερο συγκρατημένοι. Φτάνει το κακό που προξενεί η πανδημία. Δεν χρειάζεται και κοινωνικός διχασμός. Το μόνο που θα μπορούσα να δεχθώ και να καταλάβω είναι ενήλικας που έχει εκ των προτέρων υπογράψει δήλωση ότι σε περίπτωση που διαγνωσθεί με κορωνοϊό επιθυμεί να μην διασωληνωθεί σε ΜΕΘ, να γίνεται αυτό σεβαστό. Και πάλι είναι εξόχως προβληματική μια τέτοια κίνηση αλλά θα γλίτωνε τα νοσοκομεία από τις μηνύσεις που θέλουν να υποβάλλουν κάποιοι όπως ένα γνωστό περιστατικό που ακούγεται τελευταία (αν έχουν γίνει τα πράγματα όπως παρουσιάζονται).
Άβαταρ μέλους
hellegennes

BlastFromThePast έγραψε: 24 Αύγ 2021, 01:42
hellegennes έγραψε: 24 Αύγ 2021, 01:40
BlastFromThePast έγραψε: 24 Αύγ 2021, 01:27 Ειλικρινά αδυνατώ να καταλάβω ποιος θα διαφωνούσε και γιατί.
Διαφωνεί αυτός που πληρώνει. Εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα να υπογράψω εξαίρεση νοσηλείας αν εξαιρεθώ από ασφαλιστικές και φορολογικές εισφορές για χρηματοδότηση του ΕΣΥ.
Δεν θα εξαιρεθείς γενικά, θα εξαιρεθείς μόνο από νοσηλεία για κόβιντ.

Επίσης, είναι διαδεδομένη πρακτική όσοι υϊοθετούν βλαπτικές στο σύνολο συνήθειες να πληρώνουν παραπάνω φόρους, πχ ο φόρος κατανάλωσης στα τσιγάρα. Θα μπορούσε πολύ άνετα να μπει φόρος ανεμβολίαστου αλλά τρέμει η ΝΔ να σε χάσει εσένα και τους άλλους ψεκ από ψηφοφόρους.
Ο φόρος στα τσιγάρα -υποθέτω είσαι ή υπήρξες καπνιστής- δεν έχει σχέση με νοσηλείες. Δεν εξαιρείται ο καπνιστής από νοσηλεία ούτε καλύπτει έστω και για αστείο τα έξοδα νοσηλείας ο φόρος. Είναι αποτρεπτικό μέσο.

Ο καπνιστής είναι ασθενής από το πρώτο τσιγάρο. Εγώ δεν έχω καμμιά ασθένεια.

Τέλος, μεγαλύτερο νόημα έχει να εξαιρεθεί ο εμβολιασμένος, επειδή ήδη δαπανήθηκε χρόνος και χρήμα από το ΕΣΥ για τον εμβολιασμό του και γιατί θεωρητικά έχει μικρότερη πιθανότητα να νοσηλευτεί. Επίσης -θεωρητικά, πάντα- έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να πάει καλύτερα η πορεία του, άρα έχει μικρότερη ανάγκη νοσηλείας.

Εντούτοις, αν εξαιρεθώ από τους φόρους και τις ασφαλιστικές μου εισφορές που αντιστοιχούν στο ποσοστό χρηματοδότησης του ΕΣΥ, συμφωνώ να εξαιρεθώ.

Η νοσηλεία στα επείγοντα φυσικά δεν περιλαμβάνεται στην εξαίρεση, γιατί είναι δωρεάν, άσχετα αν είσαι ασφαλισμένος ή φορολογούμενος.

Άλλη μαλακία θα πεις;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
BlastFromThePast

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από BlastFromThePast »

hellegennes έγραψε: 24 Αύγ 2021, 01:50 Ο φόρος στα τσιγάρα -υποθέτω είσαι ή υπήρξες καπνιστής- δεν έχει σχέση με νοσηλείες. Δεν εξαιρείται ο καπνιστής από νοσηλεία ούτε καλύπτει έστω και για αστείο τα έξοδα νοσηλείας ο φόρος. Είναι αποτρεπτικό μέσο.
Και τον ψεκασμό θέλουμε -υποτίθεται- να αποτρέψουμε. Υποτίθεται γιατί η αρχιψεκασμένη ΝΔ τρέμει να χάσει τη ψήφο του ψεκασμένου Ελληγενή και του κλαμπάρχη στη Μύκονο και αποφασίζει ότι είναι προτιμότερο να παίζει στα ζάρια τις ζωές των ανθρώπων.
hellegennes έγραψε: 24 Αύγ 2021, 01:50 Εγώ δεν έχω καμμιά ασθένεια.
Ελέγχεται.
hellegennes έγραψε: 24 Αύγ 2021, 01:50 Η νοσηλεία στα επείγοντα φυσικά δεν περιλαμβάνεται στην εξαίρεση, γιατί είναι δωρεάν, άσχετα αν είσαι ασφαλισμένος ή φορολογούμενος.
Δεν υπάρχει τίποτα δωρεάν λένε οι φιλελεύθεροι. Τη νοσηλεία του ψεκασμένου, ανεμβολίαστου, ψηφορόρου της Δεξιάς του Κυρίου, την έχουν πληρώσει με τον ιδρώτα τους οι παραγωγοί του πλούτου.
Και αφού την πληρώνουν, τον ακούνε να λέει μετά για την πίστη που τον έσωσε ή να απειλεί με μηνύσεις.

Μα είναι να γελάει κανείς.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Χέστηκα τι λένε οι φιλελεύθεροι. Δεν υπάρχουν πραγματικά αφορολόγητοι πολίτες. Υπάρχει πληθώρα έμμεσων φόρων, με πρώτο και καλύτερο τον ΦΠΑ. Όσο ζεις πληρώνεις φόρους. Στην Ευρώπη αποφασίσαμε η νοσηλεία για τα επείγοντα περιστατικά να είναι απολύτως δωρεάν και να μην έχει σημασία αν είσαι ασφαλισμένος, εργαζόμενος, φορολογούμενος ή περαστικός.

Κι εγώ θέλω να αποτρέψω τον ψεκασμό, αλλά δεν μπορώ να κάνω πολλά πράγματα πέρα από το να τον καταδεικνύω εδώ μέσα και να γελοιοποιώ τις ψεκασμενιές που πετάγονται, όπως αυτές που εκφράζεις εσύ.

Εγώ συνεχίζω να μην έχω καμμιά ασθένεια. Ο άλλος είπε προηγουμένως ότι έχει νοσήσει 10δες φορές από γρίπη. Εγώ έχω νοσήσει 3 ή 4 φορές στην ζωή μου.

Όταν, δε, εγώ έλεγα για κινδύνους από παθογόνα με την κατάργηση του πλαστικού και κάτι κουλά με «πηγαίνω το ποτήρι μου στο καφέ για να μου κάνουν καφέ», κάποιοι εδώ μέσα γελούσαν.

Αποδεδειγμένα, η δική μου συμπεριφορά είναι μακράν η πιο ακίνδυνη. Κάποιοι άλλοι, πάλι, είπαν πως μόλις κάνουν το εμβόλιο θα τα γράψουν όλα στην πούτσα τους, θα παρανομούν συστηματικά και θα βήχουν στα μούτρα των άλλων.

Αυτοί, ναι, να εξαιρεθούν από νοσηλεία, πληρώνουν δεν πληρώνουν.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
Χαοτικός
Phorum.gr user: Χαοτικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χαοτικός »

hellegennes έγραψε: 24 Αύγ 2021, 02:02 Χέστηκα τι λένε οι φιλελεύθεροι. Δεν υπάρχουν πραγματικά αφορολόγητοι πολίτες. Υπάρχει πληθώρα έμμεσων φόρων, με πρώτο και καλύτερο τον ΦΠΑ. Όσο ζεις πληρώνεις φόρους. Στην Ευρώπη αποφασίσαμε η νοσηλεία για τα επείγοντα περιστατικά να είναι απολύτως δωρεάν και να μην έχει σημασία αν είσαι ασφαλισμένος, εργαζόμενος, φορολογούμενος ή περαστικός.

Κι εγώ θέλω να αποτρέψω τον ψεκασμό, αλλά δεν μπορώ να κάνω πολλά πράγματα πέρα από το να τον καταδεικνύω εδώ μέσα και να γελοιοποιώ τις ψεκασμενιές που πετάγονται, όπως αυτές που εκφράζεις εσύ.

Εγώ συνεχίζω να μην έχω καμμιά ασθένεια. Ο άλλος είπε προηγουμένως ότι έχει νοσήσει 10δες φορές από γρίπη. Εγώ έχω νοσήσει 3 ή 4 φορές στην ζωή μου.

Όταν, δε, εγώ έλεγα για κινδύνους από παθογόνα με την κατάργηση του πλαστικού και κάτι κουλά με «πηγαίνω το ποτήρι μου στο καφέ για να μου κάνουν καφέ», κάποιοι εδώ μέσα γελούσαν.

Αποδεδειγμένα, η δική μου συμπεριφορά είναι μακράν η πιο ακίνδυνη. Κάποιοι άλλοι, πάλι, είπαν πως μόλις κάνουν το εμβόλιο θα τα γράψουν όλα στην πούτσα τους, θα παρανομούν συστηματικά και θα βήχουν στα μούτρα των άλλων.

Αυτοί, ναι, να εξαιρεθούν από νοσηλεία, πληρώνουν δεν πληρώνουν.
Όποιος το κοροϊδεύει αυτό να πα να γαμηθεί. Σ' αγάπησα πιο πολύ με αυτό που γράφεις :bravo:

Όχι για το κορονοϊό. Και πριν απ' αυτόν αν το έκανε κάποιος θα γούσταρα πολύ.
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.
Άβαταρ μέλους
Leporello
Phorum.gr user: Leporello

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Leporello »

hellegennes έγραψε: 24 Αύγ 2021, 01:34
BlastFromThePast έγραψε: 24 Αύγ 2021, 00:45
hellegennes έγραψε: 24 Αύγ 2021, 00:37 Έχεις στατιστικά υπερβάλλουσας θνησιμότητας του Περού που δείχνουν τέτοιο πράγμα ή το βγάζεις το ποσοστό από το στομάχι σου;
Peru has more than doubled its Covid death toll following a review, making it the country with the world's highest death rate per capita, according to Johns Hopkins University data.

The official death toll is now more than 180,000, up from 69,342, in a country of about 33 million people.

Prime Minister Violeta Bermudez said the number was increased on the advice of Peruvian and international experts.

This was in line with so-called excess deaths figures.

https://www.bbc.com/news/world-latin-america-57307861
Στατιστικά υπερβάλλουσας θνησιμότητας είπα, όχι παπαριές.
Το άρθρο το λέει καθαρά: This was in line with so-called excess deaths figures
Εσύ όμως, θέλεις να το δείς γραμμένο στην ... Wikipedia. Την στατιστική μελέτη την ίδια, και να την έβλεπες δεν θα την καταλάβαινες, γιατί οι γνώσεις σου στην στατιστική είναι ανύπαρκτες. Πιθανόν να μη καταλάβαινες κάν ότι πρόκειται γιά στατιστική μελέτη.
1.
hellegennes έγραψε: 13 Οκτ 2022, 21:35Γνωρίζω πολύ καλύτερα στατιστική από σένα
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Είπε ο τύπος που μας λέει ότι δεν υπάρχει απότομη αύξηση στις νοσηλείες και τους θανάτους μετά από μια ηλικία. :smt005:

Το άρθρο δεν με ενδιαφέρει τι λέει. Ένας ισχυρισμός είναι, χωρίς να παρουσιάζει καθόλου στοιχεία.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
vagabondo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vagabondo »

hellegennes έγραψε: 24 Αύγ 2021, 01:36
ST48410 έγραψε: 24 Αύγ 2021, 00:53
hellegennes έγραψε: 24 Αύγ 2021, 00:20 Σωστά του τα έσουρε ο Καπραβέλος. Καλά τον είπε «γυρολόγο των καναλιών». Είναι ο Άδωνης της επιστήμης. Αληθινός κλόουν.
Που τα είδες αυτά; Εγώ τους είδα γενικά να συμφωνούν με εξαίρεση το συγκεκριμένο ζήτημα της πληρότητας των εντατικών. Μάλιστα ο Καπραβέλος αναφέρεται με καλά λόγια για τον Βασιλακόπουλο σε 2-3 σημεία.

https://www.youtube.com/watch?v=hnqp9aB5xE8&t=2042s
Έχεις δίκιο, έχει κάνει τόσες εμφανίσεις αυτός ο καρνάβαλος που έχω χάσει τον λογαριασμό. Άλλος γιατρός τού το είπε αυτό.
https://youtu.be/-5TYvS5yTac?t=352
Occasio facit furem
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μπράβο. Κακώς έχασε την ψυχραιμία του ο τύπος, βέβαια, κυρίως γιατί δεν αξίζει.

Η κεντρική του ιδέα, πάντως, είναι ότι εφόσον την κυβέρνηση την ενδιαφέρει τάχα μου η ασφάλεια στα νοσοκομεία, θα έπρεπε να ελέγχει αντισώματα, όχι αν εμβολιάστηκε κάποιος ή όχι.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
adon99

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από adon99 »

Διευθυντης μοναδας ειναι ο αλλος και ο εμβολιοπλασιε τον αποκαλει αγραμματο

Σε παραληρημα οι πλασιε του κτηνιατρου αρχιζουν να χανουν την ψυχραιμια τους και δειχνουν το πραγματικο εμετικο προσωπο τους
Άβαταρ μέλους
alekhine
Phorum.gr user: alekhine

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από alekhine »

elchav έγραψε: 23 Αύγ 2021, 22:28 Μάλλον πάμε για κάνα μηνιαίο λοκνταουν που δεν θα τραβήξει πολύ ίσα ίσα για να μην μπουκωσουν οι ΜΕΘ με ψεκ

Προσωπική επιλογή: Νοέμβριος
διαλεξε αλλο μηνα

γιατι περσι κλεισαμε νοεμβριο "για να προλαβουμε να κανουμε χριστουγεννα" και τελικα περασε το πασχα για να ανοιξουν τα πραγματα :a040: :a040:
πατησιωτης έγραψε: 10 Μαρ 2021, 20:59 Ο Σημίτης είναι η συνέχεια του Κωνσταντίνου Καραμανλή,στην Ευρώπη,στα ελληνοτουρκικά,στο ανήκομεν εις την Δύσιν,στην οικονομία,παντού.
Άβαταρ μέλους
vantono
Phorum.gr user: vantono

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vantono »

Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”