Ε δεν μας γαμάς;kongrosian έγραψε: 19 Αύγ 2021, 10:54 δεδομένου ότι στο σπίτι έχουμε φούρνο των 250°C max (και όχι των 340), και παρόλα αυτά θέλουμε να φτιάξουμε μια καλή πίτσα ή μακαρονάδα φούρνου, αναζητούμε το ιδανικό τυρί. θέλουμε να λιώνει στο στόμα, να μην στεγνώνει και σφίγγει στο ψήσιμο, να είναι νόστιμο.![]()
χτες έκανα μακαρονάδες φούρνου με μια μίξη 4 τυριών (τσένταρ και κάτι άλλα που είχε έτοιμα τριμμένα σε συσκευασια της "κιβωτού του κόσμου") και το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό, αλλά όχι σαν εκείνες τις μακαρονάδες που θυμάμαι από τα early 90s στην ταβέρνα.![]()
που πήγαν όλα αυτά τα λιπαρά, ζουμερά τυριά; τι να βάλω;![]()
Γκούντα ρε. Τι άλλο; Μια χαρά είναι ο φούρνος. Στο 180-200 θα το βάλεις. Προς το τέλος ανοίγεις το γκριλ άμα έχει να αρπάξει λίγο από πάνω και να γίνει ψιλοκαφέ σε κάποια σημεία.
Μπορείς να βάλεις και κανένα φετοειδές. Όχι πολύ αλμυρό, θα τα επισκιάσει όλα. Μπορείς όμως να βάλεις ροκφόρ - τρίψε το να πέφτει λίγο λίγο, με το χέρι - και να βάλεις και ανανά. Όπως θα τον δαγκώνεις θα σε ξεπλένει από την αλμυρίλα και θα παντρεύει και το γκούντα.
Βάλε γλυκάνισο στη σάλτσα. Αλλιώς μη λες ότι έκανες πίτσα. Κάνα κρεμμυδάκι, λίγο κι αυτό, κάνα ντοματίνι, πάρε και κάνα μπαστουρμά ρε να κάνεις υπέροχα πράγματα.