Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Καινούργιος ορισμός είναι η βαθιά και πλέρια επέκταση του όρου γυναικοκτονία και όχι αυτό που έγραψα εγώ.
Χρειάζεται όμως λίγη προσοχή γιατί όλως τυχαίως όσοι αφελείς υποστηρίζουν αυτούς τους τρέντυ νεολογισμούς θα φτάσουν στο σημείο να συμπορεύονται με όσους ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχουν φύλα.
Συνιστώ προσοχή λοιπόν, γιατί ο όρος "γυναικοκτονία" μπορεί να θεωρηθεί ΚΑΙ ρατσιστικός όρος.
Καθόλου.
Οκ, μπορείς να ζητήσεις από οποιονδήποτε αμφισβητία των φύλων, να σου προσδιορίσει βάσει ποιων στοιχείων καθορίζεται κάποιος/κάποια/κάποιο ως γυναίκα, ώστε να χαρακτηριστεί αντίστοιχα και η δολοφονία του/της.
Και καλή τύχη.
Ααα το άγχος σας είναι τι θα πούμε στους non binary για τις γυναικοκτονίες για αυτό ανατριχιαζετε στον όρο.
Άρα δεν ξέρεις καν τι είναι γυναικοκτονία. Απλά βρήκες αφορμή να ειρωνευτείς μια νεκρή γυναικα. Ή μάλλον να χρησιμοποιήσεις μια νεκρή γυναίκα που δολοφονήθηκε με φρικτό τρόπο από την ίδια της αδερφή, για να ειρωνευτείς το θέμα γυναικοκτονία. Είσαι τραγικός.
Αν στη συγκεκριμένη περίπτωση ήταν αδελφός ο δολοφόνος, πως θα χαρακτήριζες το έγκλημα;
Αδελφοκτονια. Είχε νοητικά προβλήματα. Και για τα περιουσιακά να γινόταν η δολοφονία, πάλι αδελφοκτονια θα ήταν. Γυναικοκτονιες είχαμε πάρα πολλές για να μην έχετε μάθει ακόμα τι σημαίνει και πότε χαρακτηρίζεται μια δολοφονία γυναίκας γυναικοκτονία. Υποπτεύομαι πως απλά δεν σας αφήνει η πατριαρχικη σας φύση να την αποδεχτείτε.
Δηλαδή μας λες, πως μια γυναίκα με νοητικά προβλήματα που δολοφονείται, ( είτε από άντρα, είτε από άλλη γυναίκα), δεν συγκαταλέγεται στα θύματα με τον προσδιορισμό ''γυναικοκτονία''. Ακριβοί στα πίτουρα, φτηνοί στ'αλεύρι.
Μήπως θα ήθελες να μας ενημερώσεις σχετικά με το πότε θεωρείται ''γυναικοκτονία'' μια ειδεχθής πράξη, και ποιοί ορίζουν τα χαρακτηριστικά της; Θεωρώ τουλάχιστον απρεπή τον διαχωρισμό, διότι μάλλον κάποιοι ξεχνάτε πως η ανθρώπινη ζωή είναι το ουσιώδες. Και προφανώς μετράει το ίδιο στο γαμημένο ζύγι.
''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison
Πασιφάη έγραψε: 19 Αύγ 2021, 13:42
Μήπως θα ήθελες να μας ενημερώσεις σχετικά με το πότε θεωρείται ''γυναικοκτονία'' μια ειδεχθής πράξη, και ποιοί ορίζουν τα χαρακτηριστικά της;
Από τη στιγμή που δεν υπάρχει ο όρος ως έγκλημα στον Ποινικό Κώδικα,ο καθένας θεωρεί και ορίζει ότι θέλει.
EKPLIKTIKOS έγραψε: 19 Αύγ 2021, 12:16
Γυναικοκτονια = ο φόνος μιας γυναίκας λόγω της ιδιότητάς της αυτής. Όχι ο φόνος μιας γυναίκας υπό οποιεσδηποτε συνθήκες
Έχει εξηγηθεί άπειρες φορές. Το ξέρουν καλέ. Απλά δεν θέλουν να το δεχτούν και τα ανακατεύουν όλα δήθεν τάχα μου κάτι βρήκαν να πουν.
αυτές οι περιπτώσεις είναι σπάνιες, να δολοφονηθεί δηλαδή μια γυναίκα ακριβώς και μόνο επειδή είναι γυναίκα
ο Παπαχρόνης μου έρχεται στο μυαλό μόνο και μία περίπτωση ενός incel στην Αμερική που ήθελε να σκοτώσει γυναίκες (δεν θυμάμαι αν τα κατάφερε πριν αυτοκτονήσει). είμαι σίγουρος ότι προφανώς θα υπάρχουν και άλλοι psycho που διέπραξαν γυναικοκτονίες αλλά είναι ελάχιστοι σχετικά με το σύνολο των εγκλημάτων
οι υπόλοιπες περιπτώσεις, δεν εμπίπτουν στα κριτήρια που θέτετε
δηλαδή αν ο σύντροφος/σύζυγος σκοτώσει την γυναίκα του, δεν τη σκοτώνει "επειδή είναι γυναίκα" αλλά επειδή τη ζηλεύει, επειδή τσακωθήκαν για κάποιο λόγο, επειδή θέλει να τη κληρονομήσει και για χίλιους δυο λόγους. όχι όμως επειδή γεννήθηκε γυναίκα
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία." Τζίμης Πανούσης
Αν στη συγκεκριμένη περίπτωση ήταν αδελφός ο δολοφόνος, πως θα χαρακτήριζες το έγκλημα;
Αδελφοκτονια. Είχε νοητικά προβλήματα. Και για τα περιουσιακά να γινόταν η δολοφονία, πάλι αδελφοκτονια θα ήταν. Γυναικοκτονιες είχαμε πάρα πολλές για να μην έχετε μάθει ακόμα τι σημαίνει και πότε χαρακτηρίζεται μια δολοφονία γυναίκας γυναικοκτονία. Υποπτεύομαι πως απλά δεν σας αφήνει η πατριαρχικη σας φύση να την αποδεχτείτε.
Δηλαδή μας λες, πως μια γυναίκα με νοητικά προβλήματα που δολοφονείται, ( είτε από άντρα, είτε από άλλη γυναίκα), δεν συγκαταλέγεται στα θύματα με τον προσδιορισμό ''γυναικοκτονία''. Ακριβοί στα πίτουρα, φτηνοί στ'αλεύρι.
Μήπως θα ήθελες να μας ενημερώσεις σχετικά με το πότε θεωρείται ''γυναικοκτονία'' μια ειδεχθής πράξη, και ποιοί ορίζουν τα χαρακτηριστικά της; Θεωρώ τουλάχιστον απρεπή τον διαχωρισμό, διότι μάλλον κάποιοι ξεχνάτε πως η ανθρώπινη ζωή είναι το ουσιώδες. Και προφανώς μετράει το ίδιο στο γαμημένο ζύγι.
EKPLIKTIKOS έγραψε: 19 Αύγ 2021, 12:16
Γυναικοκτονια = ο φόνος μιας γυναίκας λόγω της ιδιότητάς της αυτής. Όχι ο φόνος μιας γυναίκας υπό οποιεσδηποτε συνθήκες
Έχει εξηγηθεί άπειρες φορές. Το ξέρουν καλέ. Απλά δεν θέλουν να το δεχτούν και τα ανακατεύουν όλα δήθεν τάχα μου κάτι βρήκαν να πουν.
αυτές οι περιπτώσεις είναι σπάνιες, να δολοφονηθεί δηλαδή μια γυναίκα ακριβώς και μόνο επειδή είναι γυναίκα
ο Παπαχρόνης μου έρχεται στο μυαλό μόνο και μία περίπτωση ενός incel στην Αμερική που ήθελε να σκοτώσει γυναίκες (δεν θυμάμαι αν τα κατάφερε πριν αυτοκτονήσει). είμαι σίγουρος ότι προφανώς θα υπάρχουν και άλλοι psycho που διέπραξαν γυναικοκτονίες αλλά είναι ελάχιστοι σχετικά με το σύνολο των εγκλημάτων
δηλαδή αν ο σύντροφος/σύζυγος σκοτώσει την γυναίκα του, δεν τη σκοτώνει "επειδή είναι γυναίκα" αλλά επειδή τη ζηλεύει, επειδή τσακωθήκαν για κάποιο λόγο, επειδή θέλει να τη κληρονομήσει και για χίλιους δυο λόγους. όχι όμως επειδή γεννήθηκε γυναίκα
Πασιφάη έγραψε: 19 Αύγ 2021, 13:42
Μήπως θα ήθελες να μας ενημερώσεις σχετικά με το πότε θεωρείται ''γυναικοκτονία'' μια ειδεχθής πράξη, και ποιοί ορίζουν τα χαρακτηριστικά της;
Από τη στιγμή που δεν υπάρχει ο όρος ως έγκλημα στον Ποινικό Κώδικα,ο καθένας θεωρεί και ορίζει ότι θέλει.
Άρα μην μας πρήζουν τις ωοθήκες με τις όποιες κατηγοριοποιήσεις. Άλλο το τι ορίζω εγώ από την γκλάβα μου και άλλο τι ισχύει βάσει Ποινικού Κώδικα. Τέρμα._
Ναι σπάνιες. Μόνο 8 φέτος.
διάβασες το ποστ; κατανόησες αυτό που γράφω;
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία." Τζίμης Πανούσης
Ναι σπάνιες. Μόνο 8 φέτος.
διάβασες το ποστ; κατανόησες αυτό που γράφω;
Έχει σχέση αυτο που γράφεις με την πραγματικότητα; όχι δεν έχει.
Όχι δεν θέλω.
Τί δε θες; Δεν μετράει η ανθρώπινη ζωή το ίδιο για όλους; Θα κάνουμε σκόντο και σ'αυτό;
Όχι δεν θέλω.
Τί δε θες; Δεν μετράει η ανθρώπινη ζωή το ίδιο για όλους; Θα κάνουμε σκόντο και σ'αυτό;
Να σε ενημερώσω ποτέ θεωρείται γυναικοκτονία. Δεν θέλω.
Γιατί; Ενώ κάνεις εμφανή τον διαχωρισμό στην συγκεκριμένη δολοφονία μιας γυναίκας, ένεκα νοητικής στέρησης.
Πες μου τα κριτήρια που χρησιμοποιούνται το λοιπόν γι'αυτόν τον ρατσιστικό διαχωρισμό.
Γιατί; Ενώ κάνεις εμφανή τον διαχωρισμό στην συγκεκριμένη δολοφονία μιας γυναίκας, ένεκα νοητικής στέρησης.
Πες μου τα κριτήρια που χρησιμοποιούνται το λοιπόν γι'αυτόν τον ρατσιστικό διαχωρισμό.
Το έχω εξηγήσει πολλές φορές. Και σε σένα. Ξαναείχαμε αυτή τη συζήτηση. Από ότι φαίνεται δεν κατανόησες τότε τη διαφορά. Δεν έχω άλλο τρόπο να στο δώσω να το καταλάβεις.