!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Νέα γυναικοκτονία στη Δάφνη

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
Αγις

Re: Νέα γυναικοκτονία στη Δάφνη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις »

Naida έγραψε: 01 Αύγ 2021, 17:46
ΓΑΛΗ έγραψε: 01 Αύγ 2021, 17:39
sys3x έγραψε: 01 Αύγ 2021, 16:43

Όλες την έχουν, όπως τα περισσότερα πράματα στη ζωή είναι θέμα ερμηνείας (το οποίο είναι άμεσο αποτέλεσμα της παιδείας και των βιωμάτων) προτεραιοτήτων και κυρίως επιλογών.
Καθαρά ανθρώπινη αντίδραση είναι. Όλοι έχουμε την τάση να δικαιολογούμε ή και να ωραιοποιούμε τους δικούς μας ανθρώπους και να κάνουμε "προβολή" στους άλλους τα αρνητικά χαρακτηριστικά τους.

Αυτό γίνεται πολύ πιο έντονο στο ερωτικό πεδίο, όπου σαφώς υπερτερεί το εγωιστικό στοιχείο. Η ωραιοποίηση είναι μεγαλύτερη όταν θέλουμε αυτόν/ην που -θέλουμε να πιστεύουμε- ότι μας θέλει. Σε αυτήν τη φάση ακόμη και σκηνικά με καμπανάκια στη διαπασών, μπορούν να εκληφθούν ως στιγμές μοιραίου πάθους. Όταν τελειώσει το "θέλω" από τη μια ή την άλλη πλευρά, ούτε κουνούπι στο σπαθί δεν αντέχεται. Πάει η μουσική υπόκρουση, πάει η ευέλικτη σημειολογία, πάνε όλα. :lol:

Και ακριβώς για αυτό λέω ότι το χιούμορ είναι σωτήριο.
Μόνον αν βλέπεις και την κωμική πλευρά του θέματος, μπορείς να διαχειριστείς και τις σοβαρές προεκτάσεις του.
Σε αυτό συμφωνώ. Αλλά όταν ξενερώνω δεν λέω Ααα μου είπες με έχεις 4 λεπτά και σε φοβάμαι. Για όνομα. Δεν θα χρησιμοποιήσω κάτι που λέγαμε πάνω σε φάσεις χαλαρές. Θα χρησιμοποιήσω κάτι που οντως ήταν θέμα που με ενοχλούσε και το ανεχομουν γιατί τον γούσταρα.
μεχρι να στραβωθει κανας χριστιανος κ να σου δωσει σημασια παγαινε να ταισεις τα γατια σου

* οχι με δικα σου φαγητα
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Αγις την 01 Αύγ 2021, 17:53, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida »

Parrot έγραψε: 01 Αύγ 2021, 17:46
Naida έγραψε: 01 Αύγ 2021, 17:44
Parrot έγραψε: 01 Αύγ 2021, 17:38
Υπάρχει και η αρνητική χροιά! Του στύλ τί άντρας είσαι εσύ που δεν έχεις λεφτά, που μένεις ακόμα στο υπόγειο της μαμάς σου, που δεν έχεις muscles κλπ..
Και πάλι, όλα αυτά δεν εκλαμβάνονται αρνητικά, αλλά ως μια άκομψη κριτική στη χειρότερη!
Οπότε ξαναρωτάω: Είμαστε χαζοί; Είμαστε θύματα της μητριαρχίας;
Ποια μητριαρχια; σαφέστατα πατριαρχία. Που θέλουν τον άνδρα δυνατό, με λεφτά, προστάτη και τη γυναίκα αδύναμο πλάσμα κάτω από την προστασία του ανδρός. Τώρα για το αν είστε χαζοί δεν τίθεται θέμα. Το φύλο σας είναι επίσης θύμα της πατριαρχίας.
Οπότε ξαναγυρίζει η κουβέντα σε αυτο που ρωτούσα πριν κανα χρόνο εδώ σε άλλο νήμα: Δείξε μου ένα ζευγάρι, όπου η γυναίκα είναι πάνω απ' τον άντρα κοινωνικά και επαγγελματικά π.χ. δικηγορίνα με ντελιβερά ή γυναίκα CEO με οικοδόμο..
:wave:
Έχω ένα ζευγάρι που η κοπέλα είναι από πλούσια οικογένεια με επιχειρήσεις και ο άντρας της οδηγός στην επιχείρηση.
Δείξε μου και εσύ έναν ceo που είναι με κομμώτρια. Μην είστε ρομαντικοί. Δεν παίζουν εύκολα αυτοί οι συνδυασμοί.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Αγις έγραψε: 01 Αύγ 2021, 17:49

μεχρια να στραβωθει κανας χριστιανος κ να σου δωσει σημασια παγαινε να ταισεις τα γατια σου

* οχι με δικα σου φαγητα
Ε για αυτό είμαι εδώ να ακουω συμβουλές από εσάς να τις αποφεύγω μπας και στραβώσω κανέναν.

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
Αγις

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις »

σε περιμενουν

Εικόνα
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Άβαταρ μέλους
AlienWay
Phorum.gr user: AlienWay

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay »

Αγις έγραψε: 01 Αύγ 2021, 17:57

Εικόνα
Αυτά έτσι και χέσουν, λιπαίνουν 2 στρέμματα :smt005:
Ζούμε σε ένα σύστημα.
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Αγις έγραψε: 01 Αύγ 2021, 17:57 σε περιμενουν

Εικόνα
Οι γάτες μου σε χαιρετούν

Εικόνα

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
Χαοτικός
Phorum.gr user: Χαοτικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χαοτικός »

Cecily Anne έγραψε: 01 Αύγ 2021, 14:32
Naida έγραψε: 01 Αύγ 2021, 14:28
Ουδέποτε αισθάνθηκα τον παραμικρό φόβο για μένα όσο οργισμένο και αν τον έχω δει. Αυτό προσωπικά λέει πολλά.
Το μόνο που λέει είναι ότι δεν έχεις λειτουργικές συνάψεις μεταξύ αμυγδαλής εγκεφάλου και φλοιού.
Δεν γίνεται αυτό. Εκτός αν στη λέξη "λειτουργικές" δίνεις πολύ ιδιαίτερη και υποκειμενική έννοια. Η πλάκα όμως είναι ότι το λες για τη Νάιδα που εν προκειμένω είναι σωστή. Αυτά που της λένε είναι στερεοτυπικόμορφες συμπεριφορές που μόνο υποκειμενικά μπορεί να είναι χρήσιμες. Είναι λίγο αυτιστικούλικο να θέτεις απόλυτους κανόνες ("δεν κάνουμε πλάκα με αυτά", κλπ). Εκεί είναι που δεν μπορούν να επεξεργαστούν συναίσθημα με λογική και κλείνουν συστήματα (άλλοτε την αμυγδαλή και άλλοτε τα κέντρα της σκέψης και της λογικής), παραδομένεοι στις στερεοτυπικές εμμονές τους.

Καλά για το θέμα της προβολής το εαυτού πάνω στους άλλους δεν κάνω κουβέντα. (Πρέπει να νιώθεις ότι νιώθω εγώ γιατί αλλιώς είσαι ανώμαλη!)
μας θυμίζει κάτι αυτό;
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Naida έγραψε: 01 Αύγ 2021, 16:54 Εσύ είπες το παίρνεις ως κοπλιμαν, εγώ τι φταιω;
Όπως και να έχει το λένε με θετική χροιά ότι είσαι ο δυνατός, ο έξυπνος, ο καλός κτλ κτλ ανεξάρτητα αν το κάνουν σκόπιμα για να σε χωσουν :lol:
Αφήστε α παγωτίνια ήσυχα.
Υπάρχει και η αρνητική χροιά! Του στύλ τί άντρας είσαι εσύ που δεν έχεις λεφτά, που μένεις ακόμα στο υπόγειο της μαμάς σου, που δεν έχεις muscles κλπ..
Και πάλι, όλα αυτά δεν εκλαμβάνονται αρνητικά, αλλά ως μια άκομψη κριτική στη χειρότερη!
Ποια μητριαρχια; σαφέστατα πατριαρχία. Που θέλουν τον άνδρα δυνατό, με λεφτά, προστάτη και τη γυναίκα αδύναμο πλάσμα κάτω από την προστασία του ανδρός. Τώρα για το αν είστε χαζοί δεν τίθεται θέμα. Το φύλο σας είναι επίσης θύμα της πατριαρχίας.
Εγώ αντιθέτως πιστεύω, ότι αν γινόταν αύριο ένα δημοψήφισμα με επιλογές

α) να παραμείνει η κατάσταση ως έχει
β) να καθιερωθεί πλήρης ισότητα στα πάντα (επαγγελματικά, κοινωνική συμπεριφορά, γονεϊκά δικαιώματα κλπ, κλπ, κλπ)

οι περισσότεροι άντρες θα ψήφιζαν το β και οι περισσότερες γυναίκες το α (των φεμινιστριών συμπεριλαμβανομένων).

:)
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

ΓΑΛΗ έγραψε: 01 Αύγ 2021, 18:14

β) να καθιερωθεί πλήρης ισότητα στα πάντα (επαγγελματικά, κοινωνική συμπεριφορά, γονεϊκά δικαιώματα κλπ, κλπ, κλπ)

οι περισσότεροι άντρες θα ψήφιζαν το β και οι περισσότερες γυναίκες το α (των φεμινιστριών συμπεριλαμβανομένων).

Ναι το βλέπεις έτσι (οι γυναίκες θα επιλέξουν την βολεψη τους κτλ κτλ) γιατί είσαι πατριαρχική :D τα εξήγησε άριστα ο Τζον τότε.

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
AlienWay
Phorum.gr user: AlienWay

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay »

Και το κακό είναι ότι μέσα σε διάστημα λεπτών, οι ελ φεμινίστριες μεταπηδούν από το β) στο α). Το έζησα πρόσφατα και εκνευρίστηκα.
Ζούμε σε ένα σύστημα.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Χαοτικός έγραψε: 01 Αύγ 2021, 18:10
Cecily Anne έγραψε: 01 Αύγ 2021, 14:32
Ουδέποτε αισθάνθηκα τον παραμικρό φόβο για μένα όσο οργισμένο και αν τον έχω δει. Αυτό προσωπικά λέει πολλά.
Το μόνο που λέει είναι ότι δεν έχεις λειτουργικές συνάψεις μεταξύ αμυγδαλής εγκεφάλου και φλοιού.
Δεν γίνεται αυτό. Εκτός αν στη λέξη "λειτουργικές" δίνεις πολύ ιδιαίτερη και υποκειμενική έννοια. Η πλάκα όμως είναι ότι το λες για τη Νάιδα που εν προκειμένω είναι σωστή. Αυτά που της λένε είναι στερεοτυπικόμορφες συμπεριφορές που μόνο υποκειμενικά μπορεί να είναι χρήσιμες. Είναι λίγο αυτιστικούλικο να θέτεις απόλυτους κανόνες ("δεν κάνουμε πλάκα με αυτά", κλπ). Εκεί είναι που δεν μπορούν να επεξεργαστούν συναίσθημα με λογική και κλείνουν συστήματα (άλλοτε την αμυγδαλή και άλλοτε τα κέντρα της σκέψης και της λογικής), παραδομένεοι στις στερεοτυπικές εμμονές τους.

Καλά για το θέμα της προβολής το εαυτού πάνω στους άλλους δεν κάνω κουβέντα. (Πρέπει να νιώθεις ότι νιώθω εγώ γιατί αλλιώς είσαι ανώμαλη!)
μας θυμίζει κάτι αυτό;
Ναι, μας θυμίζει.

Τη νοοτροπία των στρέιτ για τους γκέι στις αρχές του προηγούμενου αιώνα και τη νοοτροπία των τρανσκάτι για τους στρέιτ, σήμερα.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Naida έγραψε: 01 Αύγ 2021, 18:16

Ναι το βλέπεις έτσι (οι γυναίκες θα επιλέξουν την βολεψη τους κτλ κτλ) γιατί είσαι πατριαρχική :D τα εξήγησε άριστα ο Τζον τότε.
Σαφώς και είμαι πατριαρχική.

Και ο τζόνι είναι. :lol:
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Χαοτικός
Phorum.gr user: Χαοτικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χαοτικός »

Πασιφάη έγραψε: 01 Αύγ 2021, 14:44
Πασιφάη έγραψε: 01 Αύγ 2021, 13:58

Καλό θα είναι να μην αγκαλιάζεις την σκοτεινή φύση ενός ανθρώπου. Το Έρεβος δεν είναι παιγνίδισμα στο ημίφως. Εκεί δεν υπάρχει κάτι να ανιχνεύσεις. Φεύγεις.

Διαφωνώ. Διότι υπήρξαν και υπάρχουν πολλές άλλες, που είχαν την ίδια πεποίθηση με σένα. Δεν αποτελείς εξαίρεση του κανόνα. Προσέχουμε για να εχουμε. Το θέμα δεν είναι να βγαίνουμε μετά και να κατηγορούμε τη μοίρα μας, τις συνθήκες και την Πατριαρχία, να κάνουμε εκδηλώσεις, θεωρώντας τον ανδρικό πληθυσμό συλλήβδην ως, εν δυνάμει βιαστές. Καλό θα είναι να κριτικάρουμε και λίγο τις δικές μας επιλογές στο θέμα των συναναστροφών μας. Η πρόληψη σώζει. Η θεραπεία είναι το επώδυνο κομμάτι, δυστυχώς. Οι κοινωνίες δεν αλλάζουν απ'τη μια μέρα στην άλλη, αν δεν αλλάξει η νοοτροπία. Και γι'αυτό υπεύθυνοι είμαστε όλοι. Άντρες, γυναίκες.

Να κάνουμε εμβόλια σχέσεων τότε. καταλαβαίνεις ότι λες κάτι που ούτε εσύ το τηρείς κι ούτε θέλεις; Μένεις με κάποιον άνθρωπο πολύ απλά γιατί εμπιστεύεσαι τα συναισθήματά σου. όχι τις μαρτυρίες και τα γεγονότα και τα στοιχεία και τις έρευνες και τις στατιστικές. καθόλου τη λογική και τον υπολογισμό. Εμπιστεύεσαι και αυτό είναι κιόλας το να αγαπάς. Όταν νιώσεις αρνητικό συναίσθημα τότε το μετράς βεβαίως. Αν όχι τι να μετρήσεις; Ότι παραβιάστηκε κάποιος κανόνας; ( που δεν σε επηρεάζει συναισθηματικά - αλλά παραβιάστηκε!!!). ότι αθετήθηκε κάποια συμφωνία (να μη λέγονται τα εξής: αυτό κι αυτό και το άλλο... κλπ).

Στην κόντρα σας (που είναι περισσότερο συναισθηματική και πηγάζει από αλλού) έχει δίκιο η Νάιδα κι ας μου τη σπάει 9 στις 10.
Αυτά.

θα αλλάξω γνώμη άμα ξηγηθείς πιο αναλυτικά κι αν δεν βαριέσαι ή αν επανεξετάσω και βρεθεί ότι κρίνω λάθος (ή από στοιχεία, ή από θεωρία, σκοπιά ή από αντίληψη (γιατί είμαι πολύ χαλαρός)).
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

AlienWay έγραψε: 01 Αύγ 2021, 18:17

Και το κακό είναι ότι μέσα σε διάστημα λεπτών, οι ελ φεμινίστριες μεταπηδούν από το β) στο α). Το έζησα πρόσφατα και εκνευρίστηκα.
Είναι το δίπορτο.

Εμ κερέμ εμ σαμπου, που λένε και οι γείτονες. :lol:
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Parrot

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Parrot »

Naida έγραψε: 01 Αύγ 2021, 17:52
Parrot έγραψε: 01 Αύγ 2021, 17:46

Οπότε ξαναγυρίζει η κουβέντα σε αυτο που ρωτούσα πριν κανα χρόνο εδώ σε άλλο νήμα: Δείξε μου ένα ζευγάρι, όπου η γυναίκα είναι πάνω απ' τον άντρα κοινωνικά και επαγγελματικά π.χ. δικηγορίνα με ντελιβερά ή γυναίκα CEO με οικοδόμο..
:wave:
Έχω ένα ζευγάρι που η κοπέλα είναι από πλούσια οικογένεια με επιχειρήσεις και ο άντρας της οδηγός στην επιχείρηση.
Δείξε μου και εσύ έναν ceo που είναι με κομμώτρια. Μην είστε ρομαντικοί. Δεν παίζουν εύκολα αυτοί οι συνδυασμοί.
Δεν πιάνεται αν ο σύζυγος δουλεύει στις επιχειρήσεις της γυναίκας του.

Naida έγραψε: 01 Αύγ 2021, 18:16 Ναι το βλέπεις έτσι (οι γυναίκες θα επιλέξουν την βολεψη τους κτλ κτλ) γιατί είσαι πατριαρχική :D τα εξήγησε άριστα ο Τζον τότε.
Δηλαδή θα ψήφιζες το β) ;;
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”