!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Προς αντικομουνιστές της εργατικής τάξης

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
BlastFromThePast

Re: Προς αντικομουνιστές της εργατικής τάξης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από BlastFromThePast »

axilmar έγραψε: 27 Ιούλ 2021, 17:32
BlastFromThePast έγραψε: 27 Ιούλ 2021, 17:30
axilmar έγραψε: 27 Ιούλ 2021, 17:12

Δεν ειναι εξωτερικοτητα το παρκιγκ. Πληρωνεται κανονικα, ειτε μεσω του ενοικιου, εαν νοικιαζεις σπιτι με παρκιγκ, ειτε μεσω της τιμης του οικοπεδου (θες πιο μεγαλο οικοπεδο για παρκιγκ), ειτε μεσω αντιτιμου (πχ σε παρκιγκ πολυκαταστηματων), ειτε μεσω τελων κυκλοφοριας.

Δεν ειναι αποτυχια της αγορας, καθοτι καπιταλισμος δεν ειναι μονο η ασυδοτα ελευθερη οικονομια.

Δεν ισχυει οτι σε ολες τις περιπτωσεις συνδεεται το μεγεθος του μοριου και εκεινο του αμαξιου. Αυτο αφορα ελαχιστους καμμενους. το 99% του κοσμου αγοραζει αυτοκινητο αναλογα με τις αναγκες του.

Ολα αυτα που λες περι υποδομων ειναι στην θεωρια βεβαια, που δεν ειχαν επιβεβαιωθει στην πραξη σε κανενα εφαρμοσμενο σοσιαλιστικο συστημα.
Στη Μόσχα έφτιαξαν μετρό σε 4 χρόνια (και 70 χρόνια πριν την Ελλάδα), εσείς οι ανίκανοι θέλετε 40 και δε σας φτάνουν. Δες τρένα σε ΗΠΑ και τρένα σε Κίνα.
Δηλαδή όλα αυτά τα αυτοκίνητα που βλέπω καθημερινά παρκαρισμένα στους δημόσιους δρόμους να καταλαμβάνουν δημόσιο χώρο πληρώνουν;
Κοίτα να δεις τι μαθαίνει κανείς.
Μπορει να εφτιαξαν στην Μοσχα οτι εφτιαξαν, ομως η Σοβιετικη Ενωση δεν υπαρχει πια.

Η Ελλαδα ομως υπαρχει.

Φανταζομαι πληρωνεις τελη κυκλοφοριας, ετσι δεν ειναι;
Ωπ, κάτσε, δηλαδή έλεγες βλακείες για τις υποδομές; Δεν το συνηθίζεις.

Θες να πιάσουμε να δούμε πόσο χώρο πιάνει το αμάξι και σε τι τιμές "ενοικίου" αντιστοιχούν τα τέλη κυκλοφορίας;
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

ΟΥΤΙΣ έγραψε: 27 Ιούλ 2021, 16:23

Για πες μου, λοιπόν. Ποιος αποφασίζει για τη δουλειά που θα κάνω;

Ποιος αποφασίζει για τον μισθό που θα πάρω;
σε καποιο ποσοστο οι συνθηκες της αγορας, και σε καποιο ποσοστο, εσυ. η "αστικη ταξη" δεν εχει κανενα δικαιωμα να σε παρει με το ζορι και να σε βαλει σε οποια δουλεια θελει, με οτι μισθο θελει. μπορεις παντα να φυγεις, σε αλλη δουλεια, σε αλλη πολη, ακομη και χωρα.

η κομμουνιστικη αρχουσα ταξη, μπορει να το κανει. να σε βαλει με το ζορι να μαζευεις σκατα απληρωτος, γιατι ετσι.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Άβαταρ μέλους
gassim

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από gassim »

Ασέβαστος έγραψε: 27 Ιούλ 2021, 17:28
ΟΥΤΙΣ έγραψε: 27 Ιούλ 2021, 15:32
axilmar έγραψε: 27 Ιούλ 2021, 15:28

Με οτι και να καλυπτεται, μεγαλο σαν suv θα ειναι τουλαχιστον.
Ας έρθει ο σοσιαλισμός, ας κανείς εσύ τρία και τέσσερα παιδιά και θα σε φροντίσει.

Εξάλλου, είπαμε. Τα αγαθά πρέπει να καλύπτουν τις ανάγκες και όχι τη μωροφιλοδοξία του Καράμπαμπα.

Για να μην στερείται, λοιπόν, ο πολύτεκνος το αναγκαίο μεταφορικό μέσο από τη μωροφιλοδοξία του Καράμπαμπα, σοσιαλισμός χθες.
ρε θε θελω 4 παιδια.

θελω να πηγαινω στα βουνα, για σκι, ορειβασια, παραπεντε, younameit. θελω να πηγαινω σε δυσβατες παραλιες, να κουβαλω τροχοσπιτο, βαρκα, τζετσκι, whatever.

θελω να στερηθω και το φαι για να παρω τζιπαρα. η θελω να τρωω χαβιαρια και να πηγαινω με το κτελ.

βασικα θελω να αποφασιζω εγω τι θα κανω με το οποιο χρημα εχει βγει με τον ιδρωτα μου, και οχι ο κομισσαριος, που εχει αλλα γουστα απο μενα, και δεν καταλαβαινει την απολυτη αναγκη μου να παρω τα σκυλια μου και να παω για κυνηγι παπιας στον εβρο.
Τα λες αυτά επειδή έχεις μικρό πουλί.
Άβαταρ μέλους
ΟΥΤΙΣ
Μέγας Ιεροσυντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΟΥΤΙΣ »

gassim έγραψε: 27 Ιούλ 2021, 17:34
ΟΥΤΙΣ έγραψε: 27 Ιούλ 2021, 17:19
gassim έγραψε: 27 Ιούλ 2021, 17:12

Το να έχει ο πατέρας σου μια επιχείρηση και να ΕΠΙΛΕΓΕΙΣ να την συνεχίσεις, ή το να σκεφτείς πιο επάγγελμα έχει καλύτερες πιθανότητες μελλοντικών εσόδων βάση του ανταγωνισμού που υπάρχει, είναι το ίδιο με το να κάθονται 5 τύποι και να αποφασίζουν οτι πρέπει να γίνεις αγρότης υποχρεωτικά επειδή νομίζουν οτι η κοινωνία χρειάζεται αγρότες;

Τέλος πάντων ας πούμε οτι βλέπουμε διαφορετικά τα πράγματα. Ευτυχώς η ιστορία έδειξε ποιός είχε δίκιο και ποιός άδικο και οι συζητήσεις αυτές που δεν υφίστανται εδω και δεκαετίες στον πραγματικό κόσμο, έμειναν για να περνάμε την ώρα μας στα φόρουμς.
Χαίρομαι που συμφωνούμε ότι μόνο ο κληρονόμος μπορεί να επιλέξει επάγγελμα χάρη στον κληρονομημένο πλούτο.
Δεν συμφωνούμε, εσύ είπες οτι ο κληρονόμος δεν επιλέγει ελεύθερα επάγγελμα αλλά του το επιλέγει το σύστημα.
Το σύστημα του δίνει συγκεκριμένη κατεύθυνση. Αυτή της διαιώνισης του ατομικού πλούτου. Ο κληρονόμος είναι ο μόνος που μπορεί να επιλέξει επάγγελμα, αλλά σπάνια το κάνει.
«Δεν σου μιλώ για περασμένα, μιλώ για την αγάπη", Γιώργος Σεφέρης, Κίχλη.
Άβαταρ μέλους
ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ
Phorum.gr user: ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ »

Green Dragon έγραψε: 27 Ιούλ 2021, 16:11
ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: 27 Ιούλ 2021, 14:21 Νομίζω, πως το σχόλιό σου, αυτό εστιάζει στο point της κουβέντας μας. Το πόσο θέλουμε τον κομμουνισμό και το πόσο μπορούμε να τον έχουμε αναλύονται σε δύο υποερωτήματα: α) Πόσο πρόθυμοι είμαστε να εγκαταλείψουμε το εγώ για το εμείς και β) Πόσο πρόθυμοι είμαστε να αγωνιστούμε και να υποφέρουμε ακόμα ακόμα για αυτό το εμείς.
Το ερώτημα που θέτεις δεν έχει νόημα γιατί δεν υπάρχει επιλογή. Ο άνθρωπος σαν είδος είναι πρώτα ΕΓΩ και μετά ΕΜΕΙΣ (σε αντίθεση με τα μοναχικά είδη που είναι πάντα μόνο ΕΓΩ και ίσως κάποια ελάχιστα που η συμπεριφορά τους ομοιάζει με hive mind, πχ μυρμήγκια όπου υπερέχει το ΕΜΕΙΣ). Ποτέ δεν θα βάλει το ΕΜΕΙΣ πάνω από το ΕΓΩ, το μόνο που μπορεί να μάθει είναι να χρησιμοποιεί περισσότερο το ΕΜΕΙΣ που υπάρχει ήδη μέσα του εάν και εφόσον αυτό παρουσιάζεται λιγότερο ανεπτυγμένο από την βιολογική του δυναμική.
Δεν έχω γνώσεις πάνω στη ψυχολογία για να κρίνω κατά πόσον ισχύει αυτό. Εγώ ξέρω πως ισχύει αυτό που συχνά πυκνά ορίζει ο Φλούφυ ως κοινωνικοποίηση της παραγωγής. Δουλεύουμε όλοι μας, ως κάποιο μικρό μέρος μίας αλυσίδας παραγωγής προϊόντων/υπηρεσιών. Επίσης, στη προσωπική μας ζωή επηρεαζόμαστε σε πάρα πολύ μεγάλο, καθοριστικό βαθμό από τους γύρω μας. Άρα είμαστε αρκετά πιο υποταγμένοι στο εμείς
από ότι νομίζουμε ήδη.
Άβαταρ μέλους
ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ

gassim έγραψε: 27 Ιούλ 2021, 15:15
Ασέβαστος έγραψε: 27 Ιούλ 2021, 14:36
ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: 27 Ιούλ 2021, 14:21

Νομίζω, πως το σχόλιό σου, αυτό εστιάζει στο point της κουβέντας μας. Το πόσο θέλουμε τον κομμουνισμό και το πόσο μπορούμε να τον έχουμε αναλύονται σε δύο υποερωτήματα: α) Πόσο πρόθυμοι είμαστε να εγκαταλείψουμε το εγώ για το εμείς και β) Πόσο πρόθυμοι είμαστε να αγωνιστούμε και να υποφέρουμε ακόμα ακόμα για αυτό το εμείς.
ο κομμουνισμος δεν ειναι το "εμεις" τουλαχιστον οχι οπως τον προπαγανδιζουν οι κνιτες. δεν προκειται να παιρνουμε συλλογικες αποφασεις, για το κοινο καλο.
αποφασεις θα παιρνει μια γραφειοκρατικη ολιγαρχια.

αν μιλησουμε για καποιο νεο ειδος, hi-tec κομμουνισμου ας πουμε, οπου εχουμε συμμετοχη ολοι σε ολες τις αποφασεις, με καποιου τυπου ηλεκτρονικη ψηφοφορια κλπ, μπορουμε να συζητησουμε σε νεα βαση.

οσο ειναι σταλινικοι , 100 χρονια πισω, ολιγαρχες, αντιδημοκρατικοι κλπ, θα τρωνε χλεπες.
To πρόβλημα δεν είναι το διαδικαστικό και το πως θα μπορέσουν όλοι να συμμετέχουν απο κοινού στις αποφάσεις. Αυτό πες θα το λύναμε με την χρήση της τεχνολογίας.
Το ουσιαστικό θέμα ειναι αν θέλουμε να αποφασίζουμε όλοι οι άσχετοι απο κοινού, για σημαντικά ζητήματα που απαιτούν υψηλή εξειδίκευση.
Κλασσικά παραδείγματα το δημοψήφισμα του 15, ο κορονοϊός και τα εμβόλια, τα εθνικά θέματα κτλ. Δες τι απόψεις κυκλοφορούν στην κοινωνία γι αυτά τα θέματα και βγάλε συμπέρασμα.

Προφανώς αυτά τα πράγματα δεν γίνονται και αν γίνουν θα είναι καταστροφικά.

Αυτό που μπορεί να γίνει και στην ουσία ζητάνε οι κομμουνιστές είναι να συγκεντρωθούν όλες οι εξουσίες και όλη η παραγωγική δύναμη της χώρας σε μια χούφτα ανθρώπων, υποτιθέμενων εκπροσώπων του λαού, που θα καθορίζουν τις ζωές όλων των υπολοίπων σε απίστευτο βαθμό χωρίς καμία δυνατότητα ελέγχου, κρίσης ή αντικατάσταση τους.
Επιπλέον αυτό το καθεστώς διατείνονται οτι πρέπει να επιβληθεί με "επανάσταση" της μειοψηφίας που θα το επιβάλει με χρήση όπλων στην πλειοψηφία.
Αυτό το σύστημα όμως δεν το ονομάζουν δικτατορία, το ονομάζουν λαϊκή κυριαρχία και για κάποιο λόγο πιστεύουν οτι είναι για το συμφέρον των εργατών.
Πώς από τη μία λες ότι δε μπορούν να αποφασίζουν οι «άσχετοι» και από την άλλη να παραπονιέσαι ότι οι κομμουνιστές θέλουν να δώσουν την εξουσία σε μία χούφτα ανθρώπους που θα αποφασίζουν για τα πάντα?
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

ΟΥΤΙΣ έγραψε: 27 Ιούλ 2021, 16:59

Οι μισθοί καθορίζονται όχι από κάποιο αόρατο χέρι της αγοράς αλλά από το πόση υπεραξία κλέβουν οι εργοδότες.
επελεξα την πιο τρανταχτη κοτσανα.

και γιατι ολοι οι μισθοι δεν ειναι ισοι με τον βασικο, και υπαρχουν και υψηλοτεροι; δε θελει να κλεψει υπεραξια ο εργοδοτης οσων παιρνουν παραπανω;

Άβαταρ μέλους
ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ

gassim έγραψε: 27 Ιούλ 2021, 15:54

Ας έρθει ο σοσιαλισμός, ας κανείς εσύ τρία και τέσσερα παιδιά και θα σε φροντίσει.

Εξάλλου, είπαμε. Τα αγαθά πρέπει να καλύπτουν τις ανάγκες και όχι τη μωροφιλοδοξία του Καράμπαμπα.

Για να μην στερείται, λοιπόν, ο πολύτεκνος το αναγκαίο μεταφορικό μέσο από τη μωροφιλοδοξία του Καράμπαμπα, σοσιαλισμός χθες.
Τις ανάγκες του ο καθένας τις ξέρει καλύτερα και απο εσένα και απο τον κομισάριο του κόμματος.
Αν δεν σου αρέσουν οι καράμπαμπες να μην τους κάνεις παρέα αλλά δεν θα αποφασίσεις εσύ τι θα κάνει ο καθένας με τα λεφτά του.
Η καπιταλιστική Πολιτεία αποφασίζει σε πολλές περιπτώσεις τι θα κάνει κάποιος με τα λεφτά του.
Άβαταρ μέλους
ΟΥΤΙΣ
Μέγας Ιεροσυντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΟΥΤΙΣ »

Ασέβαστος έγραψε: 27 Ιούλ 2021, 17:43

Οι μισθοί καθορίζονται όχι από κάποιο αόρατο χέρι της αγοράς αλλά από το πόση υπεραξία κλέβουν οι εργοδότες.

και γιατι ολοι οι μισθοι δεν ειναι ισοι με τον βασικο, και υπαρχουν και υψηλοτεροι; δε θελει να κλεψει υπεραξια ο εργοδοτης οσων παιρνουν παραπανω;
Θέλει και παραθέλει. Κλέβει και παρακλέβει.
«Δεν σου μιλώ για περασμένα, μιλώ για την αγάπη", Γιώργος Σεφέρης, Κίχλη.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Δηλαδή όλα αυτά τα αυτοκίνητα που βλέπω καθημερινά παρκαρισμένα στους δημόσιους δρόμους να καταλαμβάνουν δημόσιο χώρο πληρώνουν;
ειδες, μορφωνεσαι απο το πχορουμ. τα λενε τελη κυκλοφοριας, αν δεν τα πληρωνεις, χανεις το δικαιωμα να παρκαρεις σε δημοσιο δρομο.

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

BlastFromThePast έγραψε: 27 Ιούλ 2021, 17:32
Ασέβαστος έγραψε: 27 Ιούλ 2021, 17:28 και δεν καταλαβαινει την απολυτη αναγκη μου να παρω τα σκυλια μου και να παω για κυνηγι παπιας στον εβρο.
Παίζεις μπίνγκο με χόμπι που πρέπει να απαγορευτούν;

Είναι τυχαίο που κάποιος τέρμα συντηρητικός θα έχει πάντα κάτι τέτοιες ασχολίες;
η ιστιοπλοια πρεπει να απαγορευτει;

axilmar
Phorum.gr user: axilmar

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από axilmar »

BlastFromThePast έγραψε: 27 Ιούλ 2021, 17:34
axilmar έγραψε: 27 Ιούλ 2021, 17:32

Στη Μόσχα έφτιαξαν μετρό σε 4 χρόνια (και 70 χρόνια πριν την Ελλάδα), εσείς οι ανίκανοι θέλετε 40 και δε σας φτάνουν. Δες τρένα σε ΗΠΑ και τρένα σε Κίνα.
Μπορει να εφτιαξαν στην Μοσχα οτι εφτιαξαν, ομως η Σοβιετικη Ενωση δεν υπαρχει πια.

Η Ελλαδα ομως υπαρχει.

Φανταζομαι πληρωνεις τελη κυκλοφοριας, ετσι δεν ειναι;
Ωπ, κάτσε, δηλαδή έλεγες βλακείες για τις υποδομές; Δεν το συνηθίζεις.

Θες να πιάσουμε να δούμε πόσο χώρο πιάνει το αμάξι και σε τι τιμές "ενοικίου" αντιστοιχούν τα τέλη κυκλοφορίας;
Άλλο πράγμα γενικα στον κόσμο, άλλο πράγμα η Ελλάδα.

Ναι για κάθε την ανάλυση σου, να γελάσουμε λίγο.
Άβαταρ μέλους
Αγις

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις »

Ασέβαστος έγραψε: 27 Ιούλ 2021, 17:49
ειδες, μορφωνεσαι απο το πχορουμ. τα λενε τελη κυκλοφοριας, αν δεν τα πληρωνεις, χανεις το δικαιωμα να παρκαρεις σε δημοσιο δρομο.
:003:
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
axilmar
Phorum.gr user: axilmar

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από axilmar »

ΟΥΤΙΣ έγραψε: 27 Ιούλ 2021, 17:48
Ασέβαστος έγραψε: 27 Ιούλ 2021, 17:43

Θέλει και παραθέλει. Κλέβει και παρακλέβει.
Καμμία απόδειξη για το ότι κλέβει;
Άβαταρ μέλους
ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ

Ασέβαστος έγραψε: 27 Ιούλ 2021, 17:28

ρε θε θελω 4 παιδια.

θελω να πηγαινω στα βουνα, για σκι, ορειβασια, παραπεντε, younameit. θελω να πηγαινω σε δυσβατες παραλιες, να κουβαλω τροχοσπιτο, βαρκα, τζετσκι, whatever.

θελω να στερηθω και το φαι για να παρω τζιπαρα. η θελω να τρωω χαβιαρια και να πηγαινω με το κτελ.

βασικα θελω να αποφασιζω εγω τι θα κανω με το οποιο χρημα εχει βγει με τον ιδρωτα μου, και οχι ο κομισσαριος, που εχει αλλα γουστα απο μενα, και δεν καταλαβαινει την απολυτη αναγκη μου να παρω τα σκυλια μου και να παω για κυνηγι παπιας στον εβρο.
Με το παρόν πλαίσιο δε μπορείς να πας για κυνήγι όποτε θες. Καταπίεση της ελευθερίας σου από κομισάριους είναι αυτό?
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”