εγώ δεν διαφωνώ με τα ιδιωτικά ...απλά επειδή είμαστε σε φόρουμ δεν μπορώ να διαβάζω δικαιολογίες ότι όλη η φασαρία γίνεται για την αξιοκρατία... Ιατρική Αθηνών λέει ο άλλος ενώ πας σε ανάλογη σχολή ΚΕυρωπης και επιστρέφεις κύριοςΔημοκράτης έγραψε: 21 Ιούλ 2021, 13:47και; Ας φτιαχτούν ιδιωτικά πανεπιστήμια στην ΕΛλάδα ώστε να μη φεύγουν χρήματα έξω από την χώρα. ΓΙατί το μόνο πρόβλημα που υπάρχει σε αυτό που περιγράφεις είναι ότι χάνονται λεφτά από την ελληνική οικονομία προς κράτη που δεν έχουν πρόβλημα να κάνουν το λογικό. Ξέρεις πόσο κοστίζει το 1ο πτυχίο σε ολλανδικό πανεπιστήμιο; !800 με 2000ε το χρόνο. Με τον μέσο Ολλανδό να βαριέται να τελειώσει ακόμα και το λύκειο γιατί είναι τέρμα στ'αρχίδια τους. Το ίδιο θα έπρεπε να κάνει και η Ελλάδα. Στην τελική το ΕΚΠΑ εκτιμά το κόστος φοίτητσης για κάθε φοιτητή στα 2500 με 3000ε αναλόγως το τμήμα. Οκ Θα μπορούσε το κράτος να επιδοτεί ένα ποστό από τα δίδακτρα. Μόνο αυτό θα έκανε πολλούς να είναι πολύ σκεπτικοί αν θέλουν ή όχι να σπουδάσουν. Προσωπικά παίζει τα παιδιά μου να μη τα στείλω ούτε μέρα φροντιστήριο και αν είναι καλοί και θέλουν να σπουδάσουν θα πάνε σε κάποιο Ευρωπαικό πανεπιστήμιο.nostromos έγραψε: 21 Ιούλ 2021, 13:40το 40 να είσαι σίγουρος ότι υπάρχει...πέρα από αυτό αυτοί που θέλουνε να σπουδασουνε θα πάνε στο χαλαρό και αφού έχουνε τα χρήματα σε ένα ιδιωτικό κολλέγιο και με ένα μεταπτυχιακό στο εξωτερικο θα ερθουνε και θα έχουνε πτυχίο από κάποιο γνωστό ξένο ίδρυμα ... εκεί πάει ολοταχώς και αυτό φυσικά συμφέρει να κάνει κάθε λογικός γονιοςΔημοκράτης έγραψε: 21 Ιούλ 2021, 13:23
πέρα του ότι δεν υπάρχει το 40 ε αλλά προφανώς και υπάρχει θέμα με το ότι γίνονται φροντιστήρια , το πρόβλημα που περιγράφεις δεν είναι λόγω του συστήματος εισαγωγής αλλά της προσφοράς και ζήτησης. Στην Ελλάδα υπάρχει θέμα από το γεγονός ότι και ο τελευταίος ηλιθιος για κάποιο λόγο θέλει να σπουδάσει και δεν υπάρχουν αρκετές σχολές. Όπως και στο ότι έχουν φτιαχτεί σχολές χωρίς πραγματικό αντικείμενο ενώ οι πόροι θα μπορούσαν να πάνε για περισσότερες σχολές ουσίας. Ένα θέμα έιναι ότι και το κόστος σπουδών είναι 0 ενώ θα έπρεπε να είναι ξέρω γω 1 2 κ τον χρόνο ώστε να πετάξει έξω όλους τους χομπίστες. Στο πρόβλημα τώρα που υπάρχει οι θεωρίες σου περί ελεύθερης εισαγωγής δεν θα αλλάξει κάτι. Έστω ότι το ΕΚΠΑ δεχτεί ξαφνικά 50000 φοιτητές και με κάποιο τρόπο στο πρώτο έτος υπάρχει ένας μηχανισμός που πετάει εκτός πανεπιστημίου του 40000. ΤΙ ανομίζεις ότι θα γίνει; Δεν θα πάνε όλοι αυτοί σε φροντιστήρια ώστε στις εξετάσεις του πρώτου έτους να μην είναι στους 40κ που θα πάρουν πόδι; Ή φτιάχνεις πολλά πανεπιστήμια βάσει της ζήτησης και σπουδάζει ο καθένας ότι θέλει , είτε έχεις έναν μηχανισμό που κόβει
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Με ΕΒΕ 14,38 σε Φυσικό και Μαθηματικό μαντέψτε ποιος περναει ;;;
Re: Με ΕΒΕ 14,38 σε Φυσικό και Μαθηματικό μαντέψτε ποιος περναει ;;;
η προσοχη μας στο Καστελοριζο
-
Δημοκράτης
Δεδομένης της κατάστασης ότι η Ιατρική Αθηνών μπορεί να σπουδάσει 100 άτομα τον χρόνο ανά έτος της είναι αξιοκρατικός ο τρόπος εισαγωγής. Όσοι θέλουν να σπουδάσουν εκεί δίνουν εξετάσεις και ο πιο πετυχημένος γράφεται και σπουδάζει δωρεάν. Το ότι όσοι δεν τα καταφέρουν έχουν ως επιλογή να σπουδάσουν έξω είναι άλλη συζήτηση. Και στο έξω πάντως κάποιο κριτήριο έχουν και επιλέγουν τους δικούς τους 100. Δεν υπάρχει κάποιο πανεπιστήμιο που αντέχει 100 και δέχεται 4000 γιατί έτσι μας αρέσειnostromos έγραψε: 21 Ιούλ 2021, 13:54εγώ δεν διαφωνώ με τα ιδιωτικά ...απλά επειδή είμαστε σε φόρουμ δεν μπορώ να διαβάζω δικαιολογίες ότι όλη η φασαρία γίνεται για την αξιοκρατία... Ιατρική Αθηνών λέει ο άλλος ενώ πας σε ανάλογη σχολή ΚΕυρωπης και επιστρέφεις κύριοςΔημοκράτης έγραψε: 21 Ιούλ 2021, 13:47και; Ας φτιαχτούν ιδιωτικά πανεπιστήμια στην ΕΛλάδα ώστε να μη φεύγουν χρήματα έξω από την χώρα. ΓΙατί το μόνο πρόβλημα που υπάρχει σε αυτό που περιγράφεις είναι ότι χάνονται λεφτά από την ελληνική οικονομία προς κράτη που δεν έχουν πρόβλημα να κάνουν το λογικό. Ξέρεις πόσο κοστίζει το 1ο πτυχίο σε ολλανδικό πανεπιστήμιο; !800 με 2000ε το χρόνο. Με τον μέσο Ολλανδό να βαριέται να τελειώσει ακόμα και το λύκειο γιατί είναι τέρμα στ'αρχίδια τους. Το ίδιο θα έπρεπε να κάνει και η Ελλάδα. Στην τελική το ΕΚΠΑ εκτιμά το κόστος φοίτητσης για κάθε φοιτητή στα 2500 με 3000ε αναλόγως το τμήμα. Οκ Θα μπορούσε το κράτος να επιδοτεί ένα ποστό από τα δίδακτρα. Μόνο αυτό θα έκανε πολλούς να είναι πολύ σκεπτικοί αν θέλουν ή όχι να σπουδάσουν. Προσωπικά παίζει τα παιδιά μου να μη τα στείλω ούτε μέρα φροντιστήριο και αν είναι καλοί και θέλουν να σπουδάσουν θα πάνε σε κάποιο Ευρωπαικό πανεπιστήμιο.nostromos έγραψε: 21 Ιούλ 2021, 13:40
το 40 να είσαι σίγουρος ότι υπάρχει...πέρα από αυτό αυτοί που θέλουνε να σπουδασουνε θα πάνε στο χαλαρό και αφού έχουνε τα χρήματα σε ένα ιδιωτικό κολλέγιο και με ένα μεταπτυχιακό στο εξωτερικο θα ερθουνε και θα έχουνε πτυχίο από κάποιο γνωστό ξένο ίδρυμα ... εκεί πάει ολοταχώς και αυτό φυσικά συμφέρει να κάνει κάθε λογικός γονιος
Τα πανεπιστήμια αν αποφάσιζαν μόνα τους, ζητάνε το πολύ 50.000 κάθε χρόνο.Lord Brum έγραψε: 20 Ιούλ 2021, 18:41 δεν έχεις άδικο
το καλύτερο θα ήταν να αφήσουν τα πανεπιστήμια να καθορίσουν μόνα τους αν και ποια κατώτερη βάση θέλουν σε επιμέρους μαθήματα. ας μπει μια βάση 10 για το μέσο όρο και αν κάποια σχολή θέλει πχ ελάχιστη βάση 15 για μαθηματικά ας τη βάλει
Στην πραγματικότητα το νούμερο με καθαρά ακαδημαϊκά κριτήρια είναι γύρω στις 45.000-47.000 εισακτέοι κάθε ετος.
Αυτά τα νούμερα για 70.000 εισακτέους, είναι πολιτικές επιλογές.
-
Δημοκράτης
και πως ακριβώς θα αποφασίσουν τα πανεπιστήμια μόνα τους; Δεν θα υπάρχουν εξετάσεις;Zelda έγραψε: 21 Ιούλ 2021, 14:00Τα πανεπιστήμια αν αποφάσιζαν μόνα τους, ζητάνε το πολύ 50.000 κάθε χρόνο.Lord Brum έγραψε: 20 Ιούλ 2021, 18:41 δεν έχεις άδικο
το καλύτερο θα ήταν να αφήσουν τα πανεπιστήμια να καθορίσουν μόνα τους αν και ποια κατώτερη βάση θέλουν σε επιμέρους μαθήματα. ας μπει μια βάση 10 για το μέσο όρο και αν κάποια σχολή θέλει πχ ελάχιστη βάση 15 για μαθηματικά ας τη βάλει
Στην πραγματικότητα το νούμερο με καθαρά ακαδημαϊκά κριτήρια είναι γύρω στις 45.000-47.000 εισακτέοι κάθε ετος.
-
Gewponos90
- Phorum.gr user: Gewponos90
Το κόστος σπουδών είναι 0, μόνο για όσους περνανε στην πόλη τους.Δημοκράτης έγραψε: 21 Ιούλ 2021, 13:23. Ένα θέμα έιναι ότι και το κόστος σπουδών είναι 0 ενώ θα έπρεπε να είναι ξέρω γω 1 2 κ τον χρόνο ώστε να πετάξει έξω όλους τους χομπίστες.nostromos έγραψε: 21 Ιούλ 2021, 13:17δεν με ενδιαφέρει η μικροπολιτικη ...αν κάποιος πιστεύει ότι με 40 ευρώ η ώρα το ιδιαίτερο για να περάσεις Πανεπιστήμιο δεν υπάρχει πρόβλημα νομίζω ότι δεν γίνεται συζητησηΔημοκράτης έγραψε: 21 Ιούλ 2021, 13:15
το σύστημα μια χαρά λειτουργέι και το νήμα δεν έχει βάση. Αυτά που λέει ο μπούμπης δεν ευσταθούν απλά
Αυτό που προτείνεις δεν θα πεταγε έξω τους χομπίστες. Θα πεταγε όσους δεν έχουν να πληρώσουν, χομπίστες η μη
Δήλωση για γνωστή υπόθεση παιδεραστίας
απο ποτε;stavmanr έγραψε: 21 Ιούλ 2021, 10:40
Από πότε;![]()
Εδώ και 50 χρόνια τα ειδικά μαθήματα δίνουν λιγότερα μόρια από τα βασικά στις πανελλαδικές.
οταν εδωσα εγω, τα αγγλικα που ηταν ειδικο μαθημα, μετρουσαν διπλασια.
To be old and wise, you must first be young and stupid.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Οι υπόλοιποι είναι υπεράριθμοι με βάση τις υποδομές των πανεπιστημίων.Δημοκράτης έγραψε: 21 Ιούλ 2021, 14:09και πως ακριβώς θα αποφασίσουν τα πανεπιστήμια μόνα τους; Δεν θα υπάρχουν εξετάσεις;Zelda έγραψε: 21 Ιούλ 2021, 14:00Τα πανεπιστήμια αν αποφάσιζαν μόνα τους, ζητάνε το πολύ 50.000 κάθε χρόνο.Lord Brum έγραψε: 20 Ιούλ 2021, 18:41 δεν έχεις άδικο
Το γεγονός οτι ένα μεγάλο μερος αυτών δεν πατάνε ποτε σε ταξεις/εργαστηρια και δεν δημιουργείται τελικά πρόβλημα (αν και σε καποιες σχολες δημιουργείται), δεν αναιρεί το γεγονός οτι αποτελεί στρέβλωση.
Για αυτο και πατωνουμε ως χωρα στη σχέση εισακτέων/αποφοιτων
το σχεδιο δεν ειναι ζωγραφικη. ειναι επιστημονικη γνωση, και μαλιστα στην πραξη ανωτερη, και χρησιμοτερη απο την εκθεση ας πουμε.stavmanr έγραψε: 21 Ιούλ 2021, 12:58Όχι σε βαθμό που το ειδικό μάθημα καθορίζει από μόνο του αν θα μπεις ή όχι σε μία σχολή.jimdenin έγραψε: 21 Ιούλ 2021, 12:52Δεν έχει διαφορά. Δεν υπάρχει ανταγωνιστική λογική στις κατατακτήριες;stavmanr έγραψε: 21 Ιούλ 2021, 12:44
Εκεί όμως δεν μιλούσαμε για ανταγωνιστικό κριτήριο που πετά εκτός τους μαθητές, αλλά για στατικό.
Ζητούσαμε από τους υποψήφιους να πιάσουν ένα ελάχιστο όριο απόδειξης ικανοτήτων.
Φαντάσου το σύστημα αυτό πχ. στο Λύκειο. Να περνάς μόνο τους μαθητές πάνω από το ΜΟ και να κόβεις κάτω από το ΜΟ. Δηλαδή να κόβεις μαθητές του 16, του 18 επειδή το τμήμα πετυχαίνει συνολικά μεγαλύτερες επιδόσεις...
Δεν γίνεται διαγωνισμός ζωγραφικής. Διαγωνισμός εισαγωγής σε Πανεπιστήμιο γίνεται.
Το κύριο ζητούμενο στο Πανεπιστήμιο είναι η επιστημονική κατάρτιση, όχι οι τεχνικές ικανότητες.
Σε λίγο θα ζητάτε διαγωνισμό στριφογυρίσματος κατσαβιδιού για τις σχολές Μηχανολογίας...
To be old and wise, you must first be young and stupid.
Καποιος να επεξηγησει τι βλεπουμε; πως ειναι δυνατον να περναει ο χειροτερος μαθητης;ΜπλεΜπουμπυς έγραψε: 20 Ιούλ 2021, 18:39 Δεν ξέρω πως να χαρακτηρίσω αυτό το συστημα εισαγωγής ....
[img]https://i.postimg.cc/zvXVVPyj/2195 ... .jpg[/img]
EDIT:
Καταλαβα απο τον τιτλο, το EBE ειναι 14,38...
κακη εφαρμογη του ΕΒΕ ειναι, κανονικα πρεπει να υπαρχει ΕΒΕ σε καθε μαθημα ξεχωριστα.
το γραμμικό ναι. Το ελεύθερο κατά βάση ζωγραφική είναιΑσέβαστος έγραψε: 21 Ιούλ 2021, 14:34το σχεδιο δεν ειναι ζωγραφικη. ειναι επιστημονικη γνωση, και μαλιστα στην πραξη ανωτερη, και χρησιμοτερη απο την εκθεση ας πουμε.stavmanr έγραψε: 21 Ιούλ 2021, 12:58Όχι σε βαθμό που το ειδικό μάθημα καθορίζει από μόνο του αν θα μπεις ή όχι σε μία σχολή.jimdenin έγραψε: 21 Ιούλ 2021, 12:52
Δεν έχει διαφορά. Δεν υπάρχει ανταγωνιστική λογική στις κατατακτήριες;
Δεν γίνεται διαγωνισμός ζωγραφικής. Διαγωνισμός εισαγωγής σε Πανεπιστήμιο γίνεται.
Το κύριο ζητούμενο στο Πανεπιστήμιο είναι η επιστημονική κατάρτιση, όχι οι τεχνικές ικανότητες.
Σε λίγο θα ζητάτε διαγωνισμό στριφογυρίσματος κατσαβιδιού για τις σχολές Μηχανολογίας...
Σκότωσε τον ζαίο που κρύβεις μέσα σου!
-
Δημοκράτης
δεν παίζει να μη μπορείς να βρεις ξέρω γω 1800ε τον χρόνο για το πανεπιστήμιο, μιλάμε για 150ε το μήνα. Τα φροντιστήρια πάνε πολύ παραπάνω.Gewponos90 έγραψε: 21 Ιούλ 2021, 14:12Το κόστος σπουδών είναι 0, μόνο για όσους περνανε στην πόλη τους.Δημοκράτης έγραψε: 21 Ιούλ 2021, 13:23. Ένα θέμα έιναι ότι και το κόστος σπουδών είναι 0 ενώ θα έπρεπε να είναι ξέρω γω 1 2 κ τον χρόνο ώστε να πετάξει έξω όλους τους χομπίστες.nostromos έγραψε: 21 Ιούλ 2021, 13:17
δεν με ενδιαφέρει η μικροπολιτικη ...αν κάποιος πιστεύει ότι με 40 ευρώ η ώρα το ιδιαίτερο για να περάσεις Πανεπιστήμιο δεν υπάρχει πρόβλημα νομίζω ότι δεν γίνεται συζητηση
Αυτό που προτείνεις δεν θα πεταγε έξω τους χομπίστες. Θα πεταγε όσους δεν έχουν να πληρώσουν, χομπίστες η μη
-
Δημοκράτης
και ξαρωτάω αν το πανεπιστήμιο αποφασίσει μόνο του πόσους και ποιους θα πάρει δεν θα έχεις εξετάσεις, κομμένους κτλ Τι ακριβώς θα αλλάξει;Zelda έγραψε: 21 Ιούλ 2021, 14:24Οι υπόλοιποι είναι υπεράριθμοι με βάση τις υποδομές των πανεπιστημίων.Δημοκράτης έγραψε: 21 Ιούλ 2021, 14:09και πως ακριβώς θα αποφασίσουν τα πανεπιστήμια μόνα τους; Δεν θα υπάρχουν εξετάσεις;Zelda έγραψε: 21 Ιούλ 2021, 14:00
Τα πανεπιστήμια αν αποφάσιζαν μόνα τους, ζητάνε το πολύ 50.000 κάθε χρόνο.
Το γεγονός οτι ένα μεγάλο μερος αυτών δεν πατάνε ποτε σε ταξεις/εργαστηρια και δεν δημιουργείται τελικά πρόβλημα (αν και σε καποιες σχολες δημιουργείται), δεν αναιρεί το γεγονός οτι αποτελεί στρέβλωση.
Για αυτο και πατωνουμε ως χωρα στη σχέση εισακτέων/αποφοιτων
- SpAcE_PaNtHeR
Μιλάτε μιλάτε ,γραφετε γραφετε για συστηματα εισαγωγής αλλά δεν μπορείτε να φτιάξετε ένα website όπως το techgame.gr που είναι δικό μου και το φτιαξα μονος μου.
Εχω φτιάξει το καλυτερο site στην Ευρώπη και σεις δεν ξέρετε που παν τα 4
οτι να ναι
οτι να ναι
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος SpAcE_PaNtHeR την 21 Ιούλ 2021, 16:06, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Ειχα συμφοιτητή στο ΑΠΘ από φτωχή οικογένεια από χωριό της Ηπείρου. Στο λύκειο έμενε σε.μαθηρικξ εστία και στο πανεπιστήμιο σε εστία του ΑΠΘ. Έτρωγε στη λέσχη τις.καθημερινες και στην εστία τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες. Όλα τα πάγια έξοδα του ήταν καλυμμένα. Με το λίγο χαρτζιλίκι από το.σπιτι.του ερχόταν κανονικά για καφέ για μπύρα κλπ. Με τα λεφτά από τις υποτροφίες του ΙΚΥ έπαιρνε και ρουχα. Τελείωσε κανονικά στα πέντε χρόνια και με.καλο βαθμό. Δεν υπάρχει το δεν έχω να πληρώσω υπάρχει δεν θέλω η δεν μπορώ να στρώσω τον κωλο μου να γίνω ανθρώπος. Αν το κόστος σπουδών περιλαμβάνει και Μύκονο η Αράχωβα αλλάζει το πράγμα.Δημοκράτης έγραψε: 21 Ιούλ 2021, 16:00δεν παίζει να μη μπορείς να βρεις ξέρω γω 1800ε τον χρόνο για το πανεπιστήμιο, μιλάμε για 150ε το μήνα. Τα φροντιστήρια πάνε πολύ παραπάνω.Gewponos90 έγραψε: 21 Ιούλ 2021, 14:12Το κόστος σπουδών είναι 0, μόνο για όσους περνανε στην πόλη τους.Δημοκράτης έγραψε: 21 Ιούλ 2021, 13:23
. Ένα θέμα έιναι ότι και το κόστος σπουδών είναι 0 ενώ θα έπρεπε να είναι ξέρω γω 1 2 κ τον χρόνο ώστε να πετάξει έξω όλους τους χομπίστες.
Σκότωσε τον ζαίο που κρύβεις μέσα σου!
- Hector Buas
Ε, καλά εσύ είσαι ο Ιησούς... Δεν μπορούμε να σε φτάσουμε...SpAcE_PaNtHeR έγραψε: 21 Ιούλ 2021, 16:06 Μιλάτε μιλάτε ,γραφετε γραφετε για συστηματα εισαγωγής αλλά δεν μπορείτε να φτιάξετε ένα website όπως το techgame.gr που είναι δικό μου και το φτιαξα μονος μου.
οτι να ναι
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 195 Απαντήσεις
- 4265 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από georgebi