Εγώ στενοχωριεμαι.hellegennes έγραψε: 19 Ιούλ 2021, 20:20Το να μην στενοχωριούνται με βλακείες δεν παίζει σαν σενάριο, ε;AlienWay έγραψε: 19 Ιούλ 2021, 13:14 Να ζητήσω κι εγώ με τη σειρά μου συγνώμη προς τις γυναίκες του πχώρουμ και γενικότερα, που είχα ενστάσεις με τον όρο γυναικοκτονία.
Πλέον θεωρώ ότι υφίσταται ως όρος, με την έννοια ότι στατιστικά και ταξινομικά, διαχωρίζεται από τις ανθρωποκτονίες. Είναι εφικτό αυτό.
Ο λόγος που αναθεώρησα είναι ότι διαπίστωσα ότι το να έχει κάποιος ενστάσεις σε αυτόν τον όρο είναι κάτι που στεναχωρεί όχι μόνο τις φεμινίστριες, αλλά και τις γυναίκες γενικότερα.
Εφόσον λοιπόν στεναχωριούνται και δεν θέλω να στεναχωριούνται, αναθεωρώ και αποδέχομαι τον όρο.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Άνδρες προς γυναίκες απολογούμενοι
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Re: Άνδρες προς γυναίκες απολογούμενοι
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...
I didn't do it, but If I did, I was drunk.
Que Sera, Sera...
I didn't do it, but If I did, I was drunk.
Que Sera, Sera...
- MelidonisM
- Phorum.gr user: MelidonisM
Ούτε και εμένα, σε γενικές γραμμές, αλλά δεν παρατηρούσες την περιρρέουσαhellegennes έγραψε: 19 Ιούλ 2021, 19:50Πού συνέβαιναν όλα αυτά; Στο Πακιστάν του 1930;MelidonisM έγραψε: 19 Ιούλ 2021, 12:37Αυτήν την σκατίλα της πατριαρχίας την έζησα, την διδάχτηκα καλά. Γεννημένος το '76, πρόλαβα να δω τις γυναίκες στις μαζώξεις να μαζεύουν τα πιάτα, ενώ οι άντρες καπνίζαν τα τσιγάρα στα σαλόνια. Σαλόνια που δεν ξεβρωμίζανε από την αντρίλα ποτέ.
Πρόλαβα να ζήσω το "η γυναίκα σπίτι με τα παιδιά αλλιώς στην μάνα της" και το "αυτή βάφει το μαλλί, είναι πουτάνα". Το παιδικό μου αυτί άκουσε σε καφενείο τους "μεγάλους" να μιλάνε για "γκόμενες" λες και ήταν αμάξια.
Άμα κανένας φίλος ήταν πιο τρυφερός με την γυναίκα του, έτρωγε σίγουρα παντόφλα.
"Σ' αγαπώ, θα πεις μονάχα τη μέρα που παντρεύεσαι." Συμβουλή συγγενή, στο παιδικό μου αυτί.
Έζησα, άκουσα, έμαθα να τις μειώνω τις γυναίκες. Να επιβάλλομαι.
Εμένα κανείς στην ζωή μου δεν μου είπε να μην είμαι τρυφερός, να πω σ' αγαπώ μόνο την μέρα που θα παντρευτώ. Κανείς δεν μου έμαθε να μειώνω τις γυναίκες ή να επιβάλλομαι. Δεν άκουσα ποτέ ότι όποια βάφει το μαλλί της είναι πουτάνα ή ότι η γυναίκα πρέπει να είναι στο σπίτι με τα παιδιά, αλλιώς στην μάνα της.
Πού και πότε συνέβαιναν αυτά;
ατμόσφαιρα στις αντροπαρέες, στα καφενεία, στα γήπεδα, στις αλάνες, στα σχολεία;;
Liquids enter better than solids
Οχι βέβαια, η κοινωνία απο μόνη της δεν έδωσε τίποτα σε κανέναν.under έγραψε: 19 Ιούλ 2021, 20:24Η προοδος που λες,δεν ηρθε εν κενω.Ηρθε μεσα στα πλαισια και μεσα απο τις δομες της "πατριαρχικης κοινωνιας".gassim έγραψε: 19 Ιούλ 2021, 20:19 Δεν σου λεω οτι δεν έχει υπάρξει πρόοδος προς την κατεύθυνση της ισότητας, σου λέω οτι υπήρχε όντως ανάγκη για πρόοδο προς της κατεύθυνση της ισότητας και μπράβο μας που την κάναμε.
Το γεγονός οτι οι άνδρες πηγαίνουν στον στρατό και κατ επέκταση στον πόλεμο είναι μια διάκριση της πατριαρχικής κοινωνίας που θεωρεί την γυναίκα ικανή μόνο για δουλειές του σπιτιού και ανατροφή παιδιών και σίγουρα όχι για πόλεμο.
Σε μια κοινωνία πλήρους ισότητας η μόνη διάκριση θα γινόταν σε θέματα που απαιτούν σωματική δύναμη και οι γυναίκες θα πήγαιναν στον πόλεμο κανονικότατα.
Η "πατριαρχικη κοινωνια",αυτη που δινει το επωνυμο του πατερα στα παδια,ειναι αυτη που εξελιχθηκε και εδωσε αυτα τα δικαιωματα και προνομια στις γυναικες.
Κατα τα αλλα,η πατριαρχικη κοινωνια δεν δεχεται καθολικη στρατευση των γυναικων ουτε για τις σκοπιες,ουτε για τα μαγειρια,ουτε για τιποτα.
Εχουμε τα ζωα αλλωστε που αν τυχει και δολοφονηθουν απο μια γυναικα δεν εχουν καν το δικαιωμα στον ορο ανδροκτονια.
Οι γυναίκες απο μόνες τους διεκδίκησαν την θέση τους και φτάσαμε σήμερα να θεωρούμε αυτονόητο οτι η γυναίκα σε μια οικογένεια θα εργάζεται, θα ψηφίζει και θα ορίζει την ζωή της όπως το επιθυμεί.
Κατά τα άλλα ναι, το οτι σε χώρες που υπάρχει καθολική στράτευση για τους άνδρες δεν υπάρχει και για τις γυναίκες καθώς και το γεγονός οτι τα παιδιά παίρνουν το επώνυμο του άνδρα αποτελούν και τα δυο κατάλοιπο των πατριαρχικών κοινωνιών.
- hellegennes
Και τα δυο αντίστοιχα συμβαίνουν και από γυναίκες προς άντρες, αλλά δεν βλέπω κανέναν να ζορίζεται να βγάλει όρο ανδροκτονία.AlienWay έγραψε: 19 Ιούλ 2021, 15:02Λέει ότι σκοτώνει άλλη επειδή τον παράτησε η γυναίκα του, κι έχει δίκιο. Αυτή είναι η πραγματική γυναικοκτονία με βάση τον ορισμό .GReaper έγραψε: 19 Ιούλ 2021, 14:57Μα επειδή τον παράτησε την σκότωσε, όχι επειδή είναι γυναίκα. Όλο και γενικεύει αυτός ο ορισμός...Naida έγραψε: 19 Ιούλ 2021, 14:56 Ο λόγος που θα με σκοτώσεις ποιος είναι. Εκεί είναι η διαφορά. Με άλλα λόγια, μπαίνει ληστής στην τράπεζα και σκοτώνει γυναίκα. Δεν είναι γυναικοκτονία. Μπαίνει άντρας σε κομμωτήριο και σκοτώνει μια γυναίκα επειδή η γυναίκα του τον παράτησε. Είναι γυναικοκτονία.
Αυτό που λες εσύ (ότι δηλαδή κάποιος σκοτώνει τη σύντροφό του γιατί τον παράτησε) είναι η γυναικοκτονία, όπως καταλήγει να αποκαλείται στην πράξη.
Όπου στο μεταξύ πρακτικά όλες οι δολοφονίες ανδρών από γυναίκες είναι γι' αυτόν τον λόγο. Πολύ λίγες είναι τυχαίες δολοφονίες, π.χ. ληστεία μετά φόνου, ξεκαθάρισμα λογαριασμών και τα ρέστα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Δεν συμβαίνουν με την ίδια συχνότητα.hellegennes έγραψε: 19 Ιούλ 2021, 20:31Και τα δυο αντίστοιχα συμβαίνουν και από γυναίκες προς άντρες, αλλά δεν βλέπω κανέναν να ζορίζεται να βγάλει όρο ανδροκτονία.AlienWay έγραψε: 19 Ιούλ 2021, 15:02Λέει ότι σκοτώνει άλλη επειδή τον παράτησε η γυναίκα του, κι έχει δίκιο. Αυτή είναι η πραγματική γυναικοκτονία με βάση τον ορισμό .GReaper έγραψε: 19 Ιούλ 2021, 14:57
Μα επειδή τον παράτησε την σκότωσε, όχι επειδή είναι γυναίκα. Όλο και γενικεύει αυτός ο ορισμός...
Αυτό που λες εσύ (ότι δηλαδή κάποιος σκοτώνει τη σύντροφό του γιατί τον παράτησε) είναι η γυναικοκτονία, όπως καταλήγει να αποκαλείται στην πράξη.
Όπου στο μεταξύ πρακτικά όλες οι δολοφονίες ανδρών από γυναίκες είναι γι' αυτόν τον λόγο. Πολύ λίγες είναι τυχαίες δολοφονίες, π.χ. ληστεία μετά φόνου, ξεκαθάρισμα λογαριασμών και τα ρέστα.
-
nikos p 2020
- Obi Wan Iakobi
Θηλυκοτητα?
Η αλήθεια είναι μια μικροαστική εμμονή.
Βλαδίμηρος Ίλιτς Λένιν
Βλαδίμηρος Ίλιτς Λένιν
- hellegennes
Όχι, είναι μια διάκριση που γινόταν και γίνεται γιατί ένα απ' τα δυο φύλα πρέπει να μείνει πίσω για να προσέχει και να μεγαλώσει τα παιδιά και σίγουρα είναι προτιμότερο αυτό το φύλο να είναι η γυναίκα γιατί γονιμοποιητικά η γυναίκα είναι πολυτιμότερη και βιολογικά λιγότερο πιθανό να έχει την ψυχική διάθεση να πολεμήσει. Ούτε γιατί δεν μπορεί να πολεμήσει ούτε γιατί κάνει μόνο για δουλειές του σπιτιού. Αυτά είναι αχυρανθρωπική λογική.gassim έγραψε: 19 Ιούλ 2021, 20:19 Το γεγονός οτι οι άνδρες πηγαίνουν στον στρατό και κατ επέκταση στον πόλεμο είναι μια διάκριση της πατριαρχικής κοινωνίας που θεωρεί την γυναίκα ικανή μόνο για δουλειές του σπιτιού και ανατροφή παιδιών και σίγουρα όχι για πόλεμο.
Βέβαια σε σύγχρονους στρατούς που η μάχη εκ του σύνεγγυς είναι μικρότερο κομμάτι μιας σύγκρουσης και οι απώλειες μικρότερες, υπάρχει πολύ μεγαλύτερο περιθώριο για να πληρωθούν θέσεις από γυναίκες και αυτό γίνεται.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Με λιγα λογια οι γυναικες διεκδικουν και κερδιζουν τα δικαιωματα τους και η πατριαρχικη κοινωνια δινει τις διακρισεις εις βαρος των αντρων που λεγαμε πριν.gassim έγραψε: 19 Ιούλ 2021, 20:31Οχι βέβαια, η κοινωνία απο μόνη της δεν έδωσε τίποτα σε κανέναν.under έγραψε: 19 Ιούλ 2021, 20:24Η προοδος που λες,δεν ηρθε εν κενω.Ηρθε μεσα στα πλαισια και μεσα απο τις δομες της "πατριαρχικης κοινωνιας".gassim έγραψε: 19 Ιούλ 2021, 20:19 Δεν σου λεω οτι δεν έχει υπάρξει πρόοδος προς την κατεύθυνση της ισότητας, σου λέω οτι υπήρχε όντως ανάγκη για πρόοδο προς της κατεύθυνση της ισότητας και μπράβο μας που την κάναμε.
Το γεγονός οτι οι άνδρες πηγαίνουν στον στρατό και κατ επέκταση στον πόλεμο είναι μια διάκριση της πατριαρχικής κοινωνίας που θεωρεί την γυναίκα ικανή μόνο για δουλειές του σπιτιού και ανατροφή παιδιών και σίγουρα όχι για πόλεμο.
Σε μια κοινωνία πλήρους ισότητας η μόνη διάκριση θα γινόταν σε θέματα που απαιτούν σωματική δύναμη και οι γυναίκες θα πήγαιναν στον πόλεμο κανονικότατα.
Η "πατριαρχικη κοινωνια",αυτη που δινει το επωνυμο του πατερα στα παδια,ειναι αυτη που εξελιχθηκε και εδωσε αυτα τα δικαιωματα και προνομια στις γυναικες.
Κατα τα αλλα,η πατριαρχικη κοινωνια δεν δεχεται καθολικη στρατευση των γυναικων ουτε για τις σκοπιες,ουτε για τα μαγειρια,ουτε για τιποτα.
Εχουμε τα ζωα αλλωστε που αν τυχει και δολοφονηθουν απο μια γυναικα δεν εχουν καν το δικαιωμα στον ορο ανδροκτονια.
Οι γυναίκες απο μόνες τους διεκδίκησαν την θέση τους και φτάσαμε σήμερα να θεωρούμε αυτονόητο οτι η γυναίκα σε μια οικογένεια θα εργάζεται, θα ψηφίζει και θα ορίζει την ζωή της όπως το επιθυμεί.
Κατά τα άλλα ναι, το οτι σε χώρες που υπάρχει καθολική στράτευση για τους άνδρες δεν υπάρχει και για τις γυναίκες καθώς και το γεγονός οτι τα παιδιά παίρνουν το επώνυμο του άνδρα αποτελούν και τα δυο κατάλοιπο των πατριαρχικών κοινωνιών.
Δεν αποθνήσκουν οι θεοί. Η πίστις αποθνήσκει του αχαρίστου όχλου των θνητών.
Εσείς είστε όσοι έχετε αποτινάξει τη σκατίλα του άντρα από μέσα σας και γίνατε άνθρωποι.omg kai 3 lol έγραψε: 19 Ιούλ 2021, 20:06AlienWay έγραψε: 19 Ιούλ 2021, 19:38Αναλόγως τι θα αποφασίσετε και ποια θα είναι η τεκμηρίωση της απόφασης.omg kai 3 lol έγραψε: 19 Ιούλ 2021, 19:34
ναι, δεν απαντησες εσυ ομως πως οραματιζεσαι την επομενη μερα εαν και εφοσον θεωρεις πως ολα ειναι ηδη καλα και δεν επιδεχονται αλλαγωνΠροτείνετε λύσεις και εδώ θα είμαστε να τα συζητάμε.
![]()
και ποιοι ειμαστε "εμεις" για να εχουμε καλο ερωτημα;![]()
Ζούμε σε ένα σύστημα.
πως γίνεται, αφου εμείς πάμε υποχρεωτικά στρατό και οι γυναίκες δεν πάνε.hellegennes έγραψε: 19 Ιούλ 2021, 20:40Όχι, είναι μια διάκριση που γινόταν και γίνεται γιατί ένα απ' τα δυο φύλα πρέπει να μείνει πίσω για να προσέχει και να μεγαλώσει τα παιδιά και σίγουρα είναι προτιμότερο αυτό το φύλο να είναι η γυναίκα γιατί γονιμοποιητικά η γυναίκα είναι πολυτιμότερη και βιολογικά λιγότερο πιθανό να έχει την ψυχική διάθεση να πολεμήσει. Ούτε γιατί δεν μπορεί να πολεμήσει ούτε γιατί κάνει μόνο για δουλειές του σπιτιού. Αυτά είναι αχυρανθρωπική λογική.gassim έγραψε: 19 Ιούλ 2021, 20:19 Το γεγονός οτι οι άνδρες πηγαίνουν στον στρατό και κατ επέκταση στον πόλεμο είναι μια διάκριση της πατριαρχικής κοινωνίας που θεωρεί την γυναίκα ικανή μόνο για δουλειές του σπιτιού και ανατροφή παιδιών και σίγουρα όχι για πόλεμο.
Βέβαια σε σύγχρονους στρατούς που η μάχη εκ του σύνεγγυς είναι μικρότερο κομμάτι μιας σύγκρουσης και οι απώλειες μικρότερες, υπάρχει πολύ μεγαλύτερο περιθώριο για να πληρωθούν θέσεις από γυναίκες και αυτό γίνεται.
Εσύ καλά κάνεις και στεναχωριέσαι, χέστηκα. Εκτός και αν θες να λύσουμε κάποια στιγμή τις διαφωνίες μας με δημόσια, on-line αντιπαράθεση. Γιατί είτε λες εσκεμμένα ψεύδη, είτε έχεις παρεξηγήσει κάποια πράγματα.Naida έγραψε: 19 Ιούλ 2021, 20:28Εγώ στενοχωριεμαι.hellegennes έγραψε: 19 Ιούλ 2021, 20:20Το να μην στενοχωριούνται με βλακείες δεν παίζει σαν σενάριο, ε;AlienWay έγραψε: 19 Ιούλ 2021, 13:14 Να ζητήσω κι εγώ με τη σειρά μου συγνώμη προς τις γυναίκες του πχώρουμ και γενικότερα, που είχα ενστάσεις με τον όρο γυναικοκτονία.
Πλέον θεωρώ ότι υφίσταται ως όρος, με την έννοια ότι στατιστικά και ταξινομικά, διαχωρίζεται από τις ανθρωποκτονίες. Είναι εφικτό αυτό.
Ο λόγος που αναθεώρησα είναι ότι διαπίστωσα ότι το να έχει κάποιος ενστάσεις σε αυτόν τον όρο είναι κάτι που στεναχωρεί όχι μόνο τις φεμινίστριες, αλλά και τις γυναίκες γενικότερα.
Εφόσον λοιπόν στεναχωριούνται και δεν θέλω να στεναχωριούνται, αναθεωρώ και αποδέχομαι τον όρο.
Ζούμε σε ένα σύστημα.
- MelidonisM
- Phorum.gr user: MelidonisM
(Ρίχτε λίγο τους τόνους επιβολής)
Ο χαζομπαμπάς Ζήσης Ρούμπος μιλάει για τη γυναίκα του,
και πώς του έσωσε το παιδί.
Ο χαζομπαμπάς Ζήσης Ρούμπος μιλάει για τη γυναίκα του,
και πώς του έσωσε το παιδί.
Liquids enter better than solids
- hellegennes
Και τι μ' αυτό; Σύμφωνα με στατιστικά από αυστραλιανή έκθεση για τις δολοφονίες, το 27% των δολοφονιών από εραστή ή σύζυγο αφορούν δολοφονίες ανδρών από γυναίκες. Δηλαδή η αναλογία είναι 73-27, που σημαίνει ότι ο όρος ανδροκτονία θα έπρεπε να χρησιμοποιείται κανονικά μαζί με την γυναικοκτονία, αν καταλήξουμε να μιλάμε σαν καθυστερημένα.gassim έγραψε: 19 Ιούλ 2021, 20:36Δεν συμβαίνουν με την ίδια συχνότητα.hellegennes έγραψε: 19 Ιούλ 2021, 20:31Και τα δυο αντίστοιχα συμβαίνουν και από γυναίκες προς άντρες, αλλά δεν βλέπω κανέναν να ζορίζεται να βγάλει όρο ανδροκτονία.AlienWay έγραψε: 19 Ιούλ 2021, 15:02
Λέει ότι σκοτώνει άλλη επειδή τον παράτησε η γυναίκα του, κι έχει δίκιο. Αυτή είναι η πραγματική γυναικοκτονία με βάση τον ορισμό .
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Δηλαδή βρήκες οτι οι άνδρες σκοτώνουν γυναίκες 3 φορές πιο συχνά απ ότι οι γυναίκες σκοτώνουν άνδρες και το φέρνεις σαν στοιχείο για το οτι δεν υπάρχουν γυναικοκτονίες;hellegennes έγραψε: 19 Ιούλ 2021, 20:56Και τι μ' αυτό; Σύμφωνα με στατιστικά από αυστραλιανή έκθεση για τις δολοφονίες, το 27% των δολοφονιών από εραστή ή σύζυγο αφορούν δολοφονίες ανδρών από γυναίκες. Δηλαδή η αναλογία είναι 73-27, που σημαίνει ότι ο όρος ανδροκτονία θα έπρεπε να χρησιμοποιείται κανονικά μαζί με την γυναικοκτονία, αν καταλήξουμε να μιλάμε σαν καθυστερημένα.gassim έγραψε: 19 Ιούλ 2021, 20:36Δεν συμβαίνουν με την ίδια συχνότητα.hellegennes έγραψε: 19 Ιούλ 2021, 20:31
Και τα δυο αντίστοιχα συμβαίνουν και από γυναίκες προς άντρες, αλλά δεν βλέπω κανέναν να ζορίζεται να βγάλει όρο ανδροκτονία.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 16 Απαντήσεις
- 785 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από GoBzi
-
- 21 Απαντήσεις