!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Αντίο, ψέκες: όχι αλλά οριζόντια μέτρα για χάρη των ανεμβολίαστων

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
Χαοτικός
Phorum.gr user: Χαοτικός

Re: Αντίο, ψέκες: όχι αλλά οριζόντια μέτρα για χάρη των ανεμβολίαστων

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χαοτικός »

ST48410 έγραψε: 14 Ιούλ 2021, 00:30
Χαοτικός έγραψε: 14 Ιούλ 2021, 00:16 Οι απειλές και ο εξαναγκασμός δείχνει αχρηστίλα του πολιτικού συστήματος και κυρίως της κυβέρνησης.
Σωστό. Αλλά παράλληλα δείχνει και πολίτες ανώριμους σε πολύ μεγάλους αριθμούς. Όταν ο άλλος στο κάνει θέμα να βάλει ένα κομμάτι πανί μπροστά στη μούρη του και πρέπει να δαπανηθούν λεφτά για καμπάνιες, να τους παρέχει δωρεάν μάσκες το κράτος, να τους δείξει ξανά και ξανά τη σωστή χρήση, να βάλει την αστυνομία και μηχανισμούς να κάνουν ελέγχους, ε δεν είναι λαός για πολλά πράγματα. Γιατί του αξίζουν καλύτεροι κυβερνήτες; Και που είναι αυτοί δηλαδή;
Κυβέρνησαν αλλά όπως είπες ο μαλακολαός... :102:
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

Ο φίλος Χελληγενής με τις εκτενείς γνώσεις ιολογίας που έχει πέρυσι επέμενε επί μήνες ότι δεν υφισταται μετάδοση από ασυμπτωματικούς.

Φέτος μας θεωρεί έτοιμους για να λιγότερο απλοϊκές αλήθειες και διευκρινίζει ότι υφίσταται "κανονικότατη" μετάδοση αρκεί ο ασυμπτωματικός να είναι εμβολιασμένος.
Άβαταρ μέλους
taliban
Phorum.gr user: Πνεύμα Αντιλογίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taliban »

Ολοι οι εμβολιασμενοι πάμε για ψώνια στο μαγαζί του χελ :g030:
ethereal

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ethereal »

ST48410 έγραψε: 14 Ιούλ 2021, 00:53
ethereal έγραψε: 14 Ιούλ 2021, 00:46
Πολλές φορές καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις, άλλες πάλι δεν είμαι σίγουρος. Τι θα ήθελες να γίνει ιδανικά όταν έχεις πολίτες που θα συμπεριφερθούν με πολύ διαφορετικό τρόπο;
Άμεση αντίδραση και αυστηρά πρόστιμα από την αρχή;
Στάση τύπου Σουηδίας;
Απλές συστάσεις κι όποιος ζήσει έζησε;
Ποιοι πολιτικοί ποιας Ευρωπαϊκής χώρας ας πούμε είναι ένα καλό παράδειγμα που θα θέλαμε να είχαμε εδώ;
Μα βλέπεις που μου βάζεις στην κουβέντα το "ιδανικά" και "που θα θέλατε να μοιάσουμε"; Περισσότερο θανατηφόρο είναι αυτό το κυνηγητό της ουράς μας, παρά ο ιός!

Ιδανικά, λοιπόν, ο ΚΑΘΕΝΑΣ από εμάς ζει σε μία συγκεκριμένη κοινωνία, που τη διέπουν συγκεκριμένοι νόμοι/αποφάσεις/βουλεύματα και σε κάθε του βήμα αποφασίζει ΑΥΤΟΒΟΥΛΩΣ αν θα συνταχθεί σε όλα ή μέρος αυτών ή αν θα "παρανομήσει".
Το να βγαίνω σαν κυράτσα ή γερολαδάς και να τσιρίζω για τον έναν ή τον άλλον "ψεεεεκκκκ και αντι ψεεεεκκκ" καθόλου δεν συνεπάγεται ότι είμαι εγώ ο σωστός και ο άλλος λάθος. Το μόνο που έχω να κάνω, αν θεωρούμαι ενήλικας, είναι να αναλαμβάνω στο ακέραιο τις συνέπειες των αποφάσεών μου.
Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

ethereal έγραψε: 14 Ιούλ 2021, 01:04
ethereal έγραψε: 14 Ιούλ 2021, 00:46
Πολλές φορές καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις, άλλες πάλι δεν είμαι σίγουρος. Τι θα ήθελες να γίνει ιδανικά όταν έχεις πολίτες που θα συμπεριφερθούν με πολύ διαφορετικό τρόπο;
Στάση τύπου Σουηδίας;
Ποιοι πολιτικοί ποιας Ευρωπαϊκής χώρας ας πούμε είναι ένα καλό παράδειγμα που θα θέλαμε να είχαμε εδώ;
Μα βλέπεις που μου βάζεις στην κουβέντα το "ιδανικά" και "που θα θέλατε να μοιάσουμε"; Περισσότερο θανατηφόρο είναι αυτό το κυνηγητό της ουράς μας, παρά ο ιός!

Ιδανικά, λοιπόν, ο ΚΑΘΕΝΑΣ από εμάς ζει σε μία συγκεκριμένη κοινωνία, που τη διέπουν συγκεκριμένοι νόμοι/αποφάσεις/βουλεύματα και σε κάθε του βήμα αποφασίζει ΑΥΤΟΒΟΥΛΩΣ αν θα συνταχθεί σε όλα ή μέρος αυτών ή αν θα "παρανομήσει".
Το να βγαίνω σαν κυράτσα ή γερολαδάς και να τσιρίζω για τον έναν ή τον άλλον "ψεεεεκκκκ και αντι ψεεεεκκκ" καθόλου δεν συνεπάγεται ότι είμαι εγώ ο σωστός και ο άλλος λάθος. Το μόνο που έχω να κάνω, αν θεωρούμαι ενήλικας, είναι να αναλαμβάνω στο ακέραιο τις συνέπειες των αποφάσεών μου.
Εγώ αποφεύγω να τσιρίζω για ψεκ και τα συναφή. Όμως απάντηση δεν πήρα. Ο καθένας θα αποφασίσει αυτοβούλως αλλά η απόφασή του μπορεί να είναι βλαπτική για το κοινωνικό σύνολο (βασικά αυτό γίνεται σε μεγάλο βαθμό τώρα). Ποιο μοντέλο μέτρων πρέπει να πάρει μια όποια κυβέρνηση όταν ο καθένας θα αποφασίζει αυτοβούλως; Τύπου Ν. Κορέας, Αγγλίας, Γαλλίας, Σουηδίας; Κάτι άλλο; Τι θα ήταν αποτελεσματικό εδώ σε μας;
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

stavmanr έγραψε: 14 Ιούλ 2021, 00:57
hellegennes έγραψε: 14 Ιούλ 2021, 00:55
ST48410 έγραψε: 14 Ιούλ 2021, 00:49

Για αυτό το πράγμα συζητάμε. Αν είναι εύλογη απαίτηση να είναι εμβολιασμένος ένας που φροντίζει γέρους.
Από την στιγμή που μπορεί να μεταδώσει τον ιό, ελάχιστη σημασία έχει.
Δηλαδή δεν μετρά το ΠΟΣΟ ιό μπορεί να μεταδώσει (ιικό φορτίο) κι αν μπορεί να το ταπεινώσει ακόμα περισσότερο πριν έρθει σε επαφή με το γέρο;
Μετράει, αλλά ξέρουμε ότι στον κορωνοϊό ακόμα και ο ασυμπτωματικός μπορεί να έχει ίδιο ιικό φορτίο, οπότε είναι άνευ σημασίας αν μπορεί να τον μεταδώσει όπως και να 'χει.

Το άλλο που λες δεν βγάζει νόημα. Οι ιοί είναι σακούλια με πρωτεΐνες, δεν ταπεινώνονται, δεν πεθαίνουν, δεν αποδυναμώνονται φυσικά. Είτε καταστρέφονται από το ανοσοποιητικό είτε από άλλες χημικές διεργασίες είτε «αποδυναμώνονται» με τεχνητά μέσα για εμβολιακή χρήση. Αν μεταδώσει ιικό φορτίο ο εμβολιασμένος, είναι το ίδιο με το να μεταδώσει ο ανεμβολίαστος. Δεν υπάρχει ποιοτική διαφορά στις δυο μολύνσεις.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

foscilis έγραψε: 14 Ιούλ 2021, 01:01 Ο φίλος Χελληγενής με τις εκτενείς γνώσεις ιολογίας που έχει πέρυσι επέμενε επί μήνες ότι δεν υφισταται μετάδοση από ασυμπτωματικούς.
Ψευδής ισχυρισμός. Αν ίσχυε κάτι τέτοιο, όλοι οι εποχικοί ιοί θα έπρεπε να προκύψουν την επόμενη σεζόν από αβιογένεση. Ουδέποτε είπα τέτοιο πράγμα. Αλλά πες πες, τα ψέματα μένουν.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

hellegennes έγραψε: 14 Ιούλ 2021, 01:11 Μετράει, αλλά ξέρουμε ότι στον κορωνοϊό ακόμα και ο ασυμπτωματικός μπορεί να έχει ίδιο ιικό φορτίο, οπότε είναι άνευ σημασίας αν μπορεί να τον μεταδώσει όπως και να 'χει.

Το άλλο που λες δεν βγάζει νόημα. Οι ιοί είναι σακούλια με πρωτεΐνες, δεν ταπεινώνονται, δεν πεθαίνουν, δεν αποδυναμώνονται φυσικά. Είτε καταστρέφονται από το ανοσοποιητικό είτε από άλλες χημικές διεργασίες είτε «αποδυναμώνονται» με τεχνητά μέσα για εμβολιακή χρήση. Αν μεταδώσει ιικό φορτίο ο εμβολιασμένος, είναι το ίδιο με το να μεταδώσει ο ανεμβολίαστος. Δεν υπάρχει ποιοτική διαφορά στις δυο μολύνσεις.
Εμένα αυτό δεν μου μοιάζει και τόσο λογικό αλλά δεν τα γνωρίζω καλά αυτά. Σκέφτομαι ότι αν βήχω και φτερνίζομαι σε κλειστό χώρο με άλλους θα έχω την πιθανότητα να μεταδώσω πολύ περισσότερο ιικό φορτίο από ό,τι αν είμαι ασυμπτωματικός.
Άβαταρ μέλους
Lord Brum
Phorum.gr user: coriander

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Lord Brum »

hellegennes έγραψε: 13 Ιούλ 2021, 23:54
gassim έγραψε: 13 Ιούλ 2021, 15:00 Εντυπωσιακή είναι επίσης η ταχύτητα με την οποία αλλάζουν επιστημονικούς κλάδους οι αρνητές και απο ειδικοί της "εμβολιολογίας" μετατρέπονται σε συνταγματολόγοι εν μια νυκτί.
Γιατί πρέπει να έχεις σπουδάσει συνταγματολογία για να ξέρεις ότι το σύνταγμα δεν γράφει πουθενά ότι επιτρέπεται να απολύεις κόσμο για λόγους υγείας λόγω επιδημίας. Η ανάγνωση κειμένου απαιτεί τριτοβάθμιες, χρόνιες σπουδές στο αντικείμενο.
μία υπάλληλος οίκου ανοχής με ΗΙV ή ηπαττίτιδα μπορεί/πρέπει να απωληθεί, η όχι?
Σκότωσε τον ζαίο που κρύβεις μέσα σου!
ethereal

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ethereal »

ST48410 έγραψε: 14 Ιούλ 2021, 01:08
ethereal έγραψε: 14 Ιούλ 2021, 01:04

Στάση τύπου Σουηδίας;

Εγώ αποφεύγω να τσιρίζω για ψεκ και τα συναφή. Όμως απάντηση δεν πήρα. Ο καθένας θα αποφασίσει αυτοβούλως αλλά η απόφασή του μπορεί να είναι βλαπτική για το κοινωνικό σύνολο (βασικά αυτό γίνεται σε μεγάλο βαθμό τώρα). Ποιο μοντέλο μέτρων πρέπει να πάρει μια όποια κυβέρνηση όταν ο καθένας θα αποφασίζει αυτοβούλως; Τύπου Ν. Κορέας, Αγγλίας, Γαλλίας, Σουηδίας; Κάτι άλλο; Τι θα ήταν αποτελεσματικό εδώ σε μας;
Άντε πάλι με τα μοντέλα!
Λες και θα γίνει κανας διαγωνισμός να επιλεγεί το καλύτερο!
Πόσο ρεαλιστικό είναι αυτό;

Και πόσο έντιμο είναι να λέμε ότι αν ο άλλος δεν πάρει για τη δική του ζωή απόφαση που να μας βολεύει είναι βλαπτικό για το σύνολο;
Δεν ανήκει αυτός στο σύνολο; Δεν συναπαρτίζουν όλων οι αποφάσεις την πορεία, αλλά και την "ποιότητα" του συνόλου;
Και γιατί θα πρέπει, στο κάτω κάτω ένα μαλακισμένο σύνολο όπως λίγο πολύ το θεωρείς, να μακροημερεύσει; Ας πάει στα κομμάτια αν αυτό έχει αποφασίσει. Μην περιμένεις ότι θα το αλλάξεις κουνώντας το δάχτυλο.
Άβαταρ μέλους
Lord Brum

stavmanr έγραψε: 14 Ιούλ 2021, 00:02
hellegennes έγραψε: 13 Ιούλ 2021, 23:54
gassim έγραψε: 13 Ιούλ 2021, 15:00 Εντυπωσιακή είναι επίσης η ταχύτητα με την οποία αλλάζουν επιστημονικούς κλάδους οι αρνητές και απο ειδικοί της "εμβολιολογίας" μετατρέπονται σε συνταγματολόγοι εν μια νυκτί.
Γιατί πρέπει να έχεις σπουδάσει συνταγματολογία για να ξέρεις ότι το σύνταγμα δεν γράφει πουθενά ότι επιτρέπεται να απολύεις κόσμο για λόγους υγείας λόγω επιδημίας. Η ανάγνωση κειμένου απαιτεί τριτοβάθμιες, χρόνιες σπουδές στο αντικείμενο.
Ή σε άσχετα αντικείμενα σχολών αλλοδαπής.
low blow
Άβαταρ μέλους
hellegennes

ST48410 έγραψε: 14 Ιούλ 2021, 01:14
hellegennes έγραψε: 14 Ιούλ 2021, 01:11 Μετράει, αλλά ξέρουμε ότι στον κορωνοϊό ακόμα και ο ασυμπτωματικός μπορεί να έχει ίδιο ιικό φορτίο, οπότε είναι άνευ σημασίας αν μπορεί να τον μεταδώσει όπως και να 'χει.

Εμένα αυτό δεν μου μοιάζει και τόσο λογικό αλλά δεν τα γνωρίζω καλά αυτά. Σκέφτομαι ότι αν βήχω και φτερνίζομαι σε κλειστό χώρο με άλλους θα έχω την πιθανότητα να μεταδώσω πολύ περισσότερο ιικό φορτίο από ό,τι αν είμαι ασυμπτωματικός.
Σου φαίνεται λογική ή όχι, ισχύει.

Higher viral loads in asymptomatic COVID-19 patients might be the invisible part of the iceberg

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7685188/
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Στύγιος
Phorum.gr user: C'est fini

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Στύγιος »

taliban έγραψε: 14 Ιούλ 2021, 01:03 Ολοι οι εμβολιασμενοι πάμε για ψώνια στο μαγαζί του χελ :g030:
Ξουτ ρε τομάρια ,θα υποβάλω από Σεπτέμβριο βιογραφικό για υπάλληλος στο μαγαζί του Χέλη.
Άβαταρ μέλους
Lord Brum

Leporello έγραψε: 14 Ιούλ 2021, 00:14
ST48410 έγραψε: 14 Ιούλ 2021, 00:02
hellegennes έγραψε: 13 Ιούλ 2021, 23:54 Γιατί πρέπει να έχεις σπουδάσει συνταγματολογία για να ξέρεις ότι το σύνταγμα δεν γράφει πουθενά ότι επιτρέπεται να απολύεις κόσμο για λόγους υγείας λόγω επιδημίας.
Αυτό είναι ένα ζόρικο θέμα. Αλλά ας γίνουμε πρακτικοί. Έχεις οίκο ευγηρίας και οι τρόφιμοι εκ των πραγμάτων είναι όλοι ευπαθείς. Έχεις ας πούμε 5 άτομα προσωπικό και οι 3 αρνούνται να εμβολιαστούν ενώ δεν έχουν ιατρικό λόγο που τους το απαγορεύει. Τι κάνεις; Να ήταν ένας να πεις αντέχεις οικονομικά να τον βγάλεις σε κάποιου είδους μακροχρόνια άδεια, αν και κάτι τέτοιο είναι προβληματικό από άλλες μεριές. Επίσης δεν είναι σίγουρο ότι αυτοί οι 3 είναι ικανοί να κάνουν δουλειά γραφείου ή ότι έχεις τόση ώστε να τους απορροφήσεις εκεί.
Τι κάνεις; Γιατί σίγουρα αν εκθέσεις τους ηλικιωμένους σε κίνδυνο μεγαλύτερο από όσο τους αναλογεί, οι συγγενείς θα σου ζητήσουν ευθύνες, πέρα από το ηθικό σκέλος του θέματος.
Καθόλου δύσκολο θέμα. Αν δεν είσαι σε θέση να παράσχεις την εργασία γιά την οποία προσελήφθεις, απολύεσαι. Ετσι δουλεύουν όλες οι εταιρείες. Βέβαια, αν χάσεις τις ικανότητές σου επειδή σου έτυχε μιά δυσκολία στην ζωή, π.χ. αν είσαι φορτωμεταφορέας και έπαθες πτώση μεσοσπονδυλίου, ο καλός ο εργοδότης ίσως σου βρεί κάτι άλλο να κάνεις. Αν δεν είσαι σε θέση να φροντίζεις ηλικιωμένους επειδή "δεν υποχρεούσαι να υποστείς ιατρική πράξη χωρίς την συναίνεσή σου" τότε ο καλός ο εργοδότης, θα σε στείλει στον διάολο.
εξάλλου είναι πολύ εύκολο να απολυθεί νομότυπα κάποιος για τέτοιο λόγο ή να υποχρεωθεί σε παραίτηση. Π.χ. καθίσταται υποχρεωτική η ύπαρξη πιστοποιητικού υγείας για τη διατήρηση της εργασίας του. Για εμβολιασμένους αυτό εκδίδεται με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού και έχει διάρκεια π.χ. 1 έτους, για ανεμβολίαστους έχει διάρκεια 5 ημέρες. Ο εργοδότης υποχρεούται να καλύψει μόνο ένα πιστοποιητικό κατ έτος. Άρα ή θα σκάει 6 καταοστάρικα το μήνα ο ψεκ ή εμβολιάζεται ή απολύεται.
Άβαταρ μέλους
Lord Brum

Χαοτικός έγραψε: 14 Ιούλ 2021, 00:16
ST48410 έγραψε: 14 Ιούλ 2021, 00:12
ethereal έγραψε: 14 Ιούλ 2021, 00:07

Η πλάκα είναι ότι πολλοί εδώ μέσα υγραίνονται με τέτοια όνειρα.
Στήνουν όοολο το σκηνικό στη φαντασία τους κι αυτό είναι αρκετό για την αυτοκατάταξή τους ως "μη ψεκ".
Χαρακτηριστικό των κατ' εξοχήν...
Οι περισσότεροι δεν θέλουμε ούτε να ξεχειλώνουν οι νόμοι, ούτε να καταστρατηγούνται τα ατομικά δικαιώματα. Ωστόσο η πείρα 1,5 έτους έδειξε ότι μια τέτοια πανδημία αντιμετωπίζεται με δραστικά μέτρα τύπου απωανατολικών χωρών. Και ενώ είναι απολύτως κατανοητή και σεβαστή η επιφύλαξη πως ό,τι παραχωρηθεί τώρα μπορεί να μονιμοποιηθεί μελλοντικά δεν φαίνεται να υπάρχουν πολλές καλές εναλλακτικές.
Να τηρούν όλοι τα μέτρα. Προτιμώ να είναι ο άλλος αρνητής παρά αδέξιο βόδι. Οι απειλές και ο εξαναγκασμός δείχνει αχρηστίλα του πολιτικού συστήματος και κυρίως της κυβέρνησης.
απλά η κυβέρνηση προσαρμόζεται στον λαό που έχει απέναντί της. Με 62% ναι στο δημοψήφισμα είναι βέβαιο ότι όποιος ποντάρει στην πειθώ και τη λογική θα χάσει, καθώς η ηλιθιότητα είναι ανίκητη
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”