!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Περι των Ινδοευρωπαιων

Ιστορικά γεγονότα, καταστάσεις, αναδρομές
Άβαταρ μέλους
Σπύρος
Phorum.gr user: Σπυρος1
Επικοινωνία:

Re: Περι των Ινδοευρωπαιων

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σπύρος »

foscilis έγραψε: 18 Αύγ 2018, 22:44 Το πιο παλιό κείμενο σε ΙΕ γλώσσα (αν και είναι γραμμένο με το ακκαδικό σύστημα και έχει πολλούς "ακκαδισμούς" και "σουμερισμούς") είναι αυτό:
https://lrc.la.utexas.edu/eieol/hitol/10

1700 π.Χ.
Χρονολογείται στον 17ο αιώνα όπως και ο δίσκος της Φαιστού που έχω αποκωδικοποιήσει και ο οποίος είναι γραμμένος στα ΙΕ Ελληνικά.
[/α]
ΕΙΜΙ Η ΖΩΗ = ΙΗΣΟΥΣ = 888
Άβαταρ μέλους
Νταρνάκας
Phorum.gr user: Νταρνάκας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νταρνάκας »

Juno έγραψε: 18 Αύγ 2018, 21:43
Σπύρος έγραψε: 18 Αύγ 2018, 21:27Αν εξαιρέσουμε τους Νότιους Δραβίνιους Ινδούς που έχουν πανάρχαια Αφρικανική καταγωγή, οι Βόρριοι ομοιάζουν φυσιογνωμικά με τους Έλληνες.
Έχε χάρη που έχω να βγω και δεν μπορώ να ψάχνω για φωτογραφίες να γελάσουμε.
Κάποιοι Ινδοί όντως περνάνε άνετα για Έλληνες ή Μεσογειακοί γενικά καθώς είναι ανοιχτόχρωμοι (για Ινδοί) και δεν έχουν τα "βαριά" ανατολίτικα χαρακτηριστικά του προσώπου που έχουν οι περισσότεροι Ινδοί, αλλά αυτοί δεν πρέπει να είναι πάνω από ένα 5% του συνολικού πληθυσμού.
Π.χ. ο ηθοποιός που παίζει μάλλον τον βασιλιά Πώρο σ' αυτή την ταινία:
Μοιρίδιοι κλωστῆρες, πανάφυκτον ἀνάγκῃ ζεῦγμ’ ἐπὶ δυστήνοις παισὶ βροτῶν θέμενοι, ἠγάγετο με ποτέ ἱμερτοῦ πρὸς φάος ἠελίου.
Άβαταρ μέλους
raffaello
Phorum.gr user: raffaello

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από raffaello »

Αίγαγρος έγραψε: 19 Αύγ 2018, 01:19
Κανών/ Ghanoon στα Περσικά. Το έβγαλε το συμπέρασμα ο τύπος, "Αυτό είναι σίγουρα αρχαιοελληνικό". Λες και οι Πέρσες ήταν τίποτα Τρωγλοδύτες ή Ιχθυοφάγοι στις Αφρικανικές ακτές του Ινδικού.
Άβαταρ μέλους
LOUROS

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από LOUROS »

Νταρνάκας έγραψε: 19 Αύγ 2018, 02:25 Κάποιοι Ινδοί όντως περνάνε άνετα για Έλληνες ή Μεσογειακοί γενικά καθώς είναι ανοιχτόχρωμοι (για Ινδοί) και δεν έχουν τα "βαριά" ανατολίτικα χαρακτηριστικά του προσώπου που έχουν οι περισσότεροι Ινδοί, αλλά αυτοί δεν πρέπει να είναι πάνω από ένα 5% του συνολικού πληθυσμού.
Π.χ. ο ηθοποιός που παίζει μάλλον τον βασιλιά Πώρο σ' αυτή την ταινία:
Τα απομεινάρια παλιότερων κατακτήσεων των ΕΛ και Περσών; Ή πιο πιθανό αυτόχθονες με ελάχιστες προσμίξεις. Καστανά και ξανθά μαλιά σε Ινδούς δεν εχω δει πάντως και απο οπου εχουν περάσει τέτοιοι όλο και κάποιος βγαίνει που και που.
We're on a mission from God 777
Άβαταρ μέλους
LOUROS

raffaello έγραψε: 19 Αύγ 2018, 02:50 Κανών/ Ghanoon στα Περσικά. Το έβγαλε το συμπέρασμα ο τύπος, "Αυτό είναι σίγουρα αρχαιοελληνικό". Λες και οι Πέρσες ήταν τίποτα Τρωγλοδύτες ή Ιχθυοφάγοι στις Αφρικανικές ακτές του Ινδικού.
Έκανε λαθάκια αλλά δεν φάνηκε κακοπροαίρετος. Οπου αναγνώρισε Τούρκικες, Αραβικές και άλλες ξένες λέξεις το παραδέχτηκε ο άνθρωπος.
Άβαταρ μέλους
raffaello
Phorum.gr user: raffaello

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από raffaello »

LOUROS έγραψε: 19 Αύγ 2018, 02:55
raffaello έγραψε: 19 Αύγ 2018, 02:50 Κανών/ Ghanoon στα Περσικά. Το έβγαλε το συμπέρασμα ο τύπος, "Αυτό είναι σίγουρα αρχαιοελληνικό". Λες και οι Πέρσες ήταν τίποτα Τρωγλοδύτες ή Ιχθυοφάγοι στις Αφρικανικές ακτές του Ινδικού.
Έκανε λαθάκια αλλά δεν φάνηκε κακοπροαίρετος. Οπου αναγνώρισε Τούρκικες, Αραβικές και άλλες ξένες λέξεις το παραδέχτηκε ο άνθρωπος.
Οκ, μα το ίδιο και στο ηρεμία, "αρχαιοελληνική σίγουρα". Aram στα Περσικά, Aram και στα Ινδικά.
Άβαταρ μέλους
LOUROS

raffaello έγραψε: 19 Αύγ 2018, 03:04
LOUROS έγραψε: 19 Αύγ 2018, 02:55
Οκ, μα το ίδιο και στο ηρεμία, "αρχαιοελληνική σίγουρα". Aram στα Περσικά, Aram και στα Ινδικά.
Για αυτόν ειναι αρχαιοελληνικό, δεν το λεει για να μειώσει τον συνομιλητή του. Εννοεί, "για μένα δεν ειναι τουρκικο ή άλλο δάνειο" τεσπα, ειναι παλιό. Και το έχετε κι εσείς.
Άβαταρ μέλους
perseus
Phorum.gr user: Perseus

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από perseus »

LOUROS έγραψε: 18 Αύγ 2018, 23:44
perseus έγραψε: 18 Αύγ 2018, 23:34
LOUROS έγραψε: 18 Αύγ 2018, 23:28 τι εννοείς το 1040 μ.Χ...τι έγινε τότε;
γραφτηκαν οι πρωτες Βεδες.
τι εννεοεις τι με παιδευει ,την θεωρια μου οτι οι εληνες ανακαλυψαν την αμερικη την ειδες?
Αυτά είναι μάολλον οι παλιότερες γραπτές πηγές, δεν σημαίνει οτι τότε πρωτο-γραφτηκαν. Έλεος.

Η θεωρία σου για την Αμερική εχει πλάκα. Αυτο που δεν εχω καταλάβει είναι πια είναι η θέση σου σχετικά με την ΙΕ, γιατί μάλλον διαφωνείς γενικά και αόριστα. Προσωπικά δεν είμαι και θερμός οπαδός της ΠΙΕ, των Στεππών κτλ, αλλά η ΙΕ ομογλωσσία δύσκολα καταρρίπτεται.

Αλλά δεν εχω καταλάβει τη δική σου ένσταση; Είπα και αλλού στο νήμα οτι μάλλον τσακώνεστε για φυλετικά ζητήματα ενω το θέμα είναι γλωσσολογικό.
δεν ειναι παλαιοτερες πηγες εινα οι πρωτες γραπτες βεδες ,το 1040 μχ μπορει και αργοτερα μεχρι τοτε μονο προφορικα.

Εγω δρν τσακωνομαι για φυλετικα αλλοι προσπαθουν να χαλασουν το νημα ,εγω λεω οτι αποδειξη της ιε γλωσσας γινεται με την μεθοδο ετσι γουσταρω.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος perseus την 19 Αύγ 2018, 04:01, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Άβαταρ μέλους
perseus

LOUROS έγραψε: 18 Αύγ 2018, 23:45
Νταρνάκας έγραψε: 18 Αύγ 2018, 23:42
LOUROS έγραψε: 18 Αύγ 2018, 23:30

τίποτα. Προφανώς το δανείστηκαν απο τους βόρειους. Γιατι σε παιδεύει τόσο το θέμα;
Mα και το "βρκας" ΙΕ είναι.
https://www.etymonline.com/word/wolf
Δεν είπε κανείς το αντίθετο ρε συ. Οι νότιοι Ινδοί απο τους βόρειους.
αυτο δεν φαινεται απο το λινκ που βαζεις.
Άβαταρ μέλους
LOUROS

perseus έγραψε: 19 Αύγ 2018, 03:58
δεν ειναι παλαιοτερες πηγες εινα οι πρωτες γραπτες βεδες ,το 1040 μχ μπορει και αργοτερα μεχρι τοτε μονο προφορικα.

Εγω δρν τσακωνομαι για φυλετικα αλλοι προσπαθουν να χαλασουν το νημα ,εγω λεω οτι αποδειξη της ιε γλωσσας γινεται με την μεθοδο ετσι γουσταρω.
Δεν ξέρω που ακριβώς έχουν καταλήξει με τις πρωτογενείς πηγές για τις Βέδες, θα το κοιτάξω.

Αλλα θα επισημάνω και αυτό: Το ποτε βρέθηκε μια αρχαιολογικά τεκμηριωμένη γραπτή πηγή δεν ειναι το μονο στοιχείο που βοηθάει στο να βρούμε ποσο παλιό μπορεί να είναι ενα κείμενο. Υπάρχουν ορισμένοι που αμφισβητούν πόσο παλιά είναι η Ιλιάδα για τον ίδιο λόγο. Δεν αρκεί απο μόνο του. Αν καταστραφούν όλες οι Ιλιάδες και μείνει μόνο μια απο το 1960, η γλώσσα και μόνο θα αρκεί για να εξακριβωθεί οτι δεν ειναι κείμενο του 20ου αιώνα.
Άβαταρ μέλους
Νταρνάκας
Phorum.gr user: Νταρνάκας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νταρνάκας »

perseus έγραψε: 19 Αύγ 2018, 03:59
LOUROS έγραψε: 18 Αύγ 2018, 23:45
Νταρνάκας έγραψε: 18 Αύγ 2018, 23:42

Mα και το "βρκας" ΙΕ είναι.
https://www.etymonline.com/word/wolf
Δεν είπε κανείς το αντίθετο ρε συ. Οι νότιοι Ινδοί απο τους βόρειους.
αυτο δεν φαινεται απο το λινκ που βαζεις.
Εικόνα
Μοιρίδιοι κλωστῆρες, πανάφυκτον ἀνάγκῃ ζεῦγμ’ ἐπὶ δυστήνοις παισὶ βροτῶν θέμενοι, ἠγάγετο με ποτέ ἱμερτοῦ πρὸς φάος ἠελίου.
Άβαταρ μέλους
Σπύρος
Επικοινωνία:

Κοίταξα λίγο στο wiki για την απλοομάδα E-V68. Eίναι γνωστή και ως E1b1b1a ή απλοοάδα του Χίτλερ. Τα μεγαλύτερα ποσοστά πιο κάτω:

Αιγύπτιοι 79%
Μασαλίτ 71,88%
Φουρ 59,38%
Σομαλοί 52,17%
Νότιο-Αιγύπτιοι 50,63%
Κοσοβάροι Αλβανοί 45,6%
Αιγύπτιοι από το Μπαχάρι 41,46%
Μποράνα/Ορόμο 40,63%
Μαροκινοί Άραβες 40%
αρχαίοι κάτοικοι Σέσκλου/Διμηνίου 38,6%
Μπεγιά 35,71%
αρχαίοι κάτοικοι σπηλαίου Φράγχθι/Λέρνας 35,1%
Φουλάνι 34,62%
μικτοί Αιθίοπες 33,33%
Αλβανοί 32,29%
::::::
Ηπειρωτικοί Έλληνες 19,05%
::::::::::::::::::::::::::::::::::
Βούλγαροι 16,67%
:::::::::::::::::::::::::::::::::::
αρχαίοι κάτοικοι Νέας Νικομήδειας 15,8%
[/α]
Άβαταρ μέλους
Σπύρος
Επικοινωνία:

Η απλοομάδα E-V13

Κοσοβάροι Αλβανοί 43,85%
αρχαίοι κάτοικοι Σέσκλου/Διμηνίου 35,1%
αρχαίοι κάτοικοι σπηλαίου Φράγχθι/Λέρνας 35,1%

Αλβανοί 32,29%
Βλάχοι Σκοπίων 29,82%
Σέρβοι 18,58%
Έλληνες ηπειρωτικής Ελλάδος 17,69%
Σκοπιανοί 17,17%
Βούλγαροι 16,18%
Έλληνες νήσων Αιγαίου 15,49%
αρχαίοι κάτοικοι Νέας Νικομήδειας 14%
Τουρκοκύπριοι 10,87%
Δρούζοι Άραβες 10,71%
[/α]
Άβαταρ μέλους
perseus

LOUROS έγραψε: 19 Αύγ 2018, 13:59
perseus έγραψε: 19 Αύγ 2018, 03:58

Δεν ξέρω που ακριβώς έχουν καταλήξει με τις πρωτογενείς πηγές για τις Βέδες, θα το κοιτάξω.

Αλλα θα επισημάνω και αυτό: Το ποτε βρέθηκε μια αρχαιολογικά τεκμηριωμένη γραπτή πηγή δεν ειναι το μονο στοιχείο που βοηθάει στο να βρούμε ποσο παλιό μπορεί να είναι ενα κείμενο. Υπάρχουν ορισμένοι που αμφισβητούν πόσο παλιά είναι η Ιλιάδα για τον ίδιο λόγο. Δεν αρκεί απο μόνο του. Αν καταστραφούν όλες οι Ιλιάδες και μείνει μόνο μια απο το 1960, η γλώσσα και μόνο θα αρκεί για να εξακριβωθεί οτι δεν ειναι κείμενο του 20ου αιώνα.
μα δεν υπαρχει αμφισβητηση οτι ειναι ελληνικο κειμενο η Ιλιαδα ,εδω το θεμα μας ειναι πως μια λεξη Θεωρειται ΠΙΕ
και την παιρνει καποιος για να τεκμηριωσει μια θεωρια,δηλαδη καποιος πρεπει να εχει βρει αυτη την λεξη σε μια βεδα με την εννοια που της αποδιδεται και να πουμε ,να οριστε εδω παρουσιαζεται η λεξγ Βρκα και σημαινει και λυκος η εστω αγριμι.
Θεωρω αδιανοητο να μην εχει γινει αυτο.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιστορία”