nik_killthemall έγραψε: 03 Ιούλ 2021, 19:59Το ποιοι πραγματικά χρειάζεται να εμβολιαστούν δεν το κρίνει η μια ηλικιακή ομάδα για την άλλη (έλεος, σιγά μην κριθεί και στα ζάρια), μετά από 1,5 χρόνο το κρίνουν τα ποσοστά θνησιμότητας ανά ηλικία, με κριτήριο το ποια ηλικιακή ομάδα οδηγεί κατά 90% σε κορεσμό (κατάρρευση) το σύστημα υγείας.waldorf έγραψε: 03 Ιούλ 2021, 17:35 Εγώ δεν είμαι αντιεμβολιαστής αλλά...
Να εμβολιαστούν μόνο όσοι πραγματικά χρειάζεται.Οκ ποιοί πραγματικά χρειάζεται όμως;
Κι εδώ αρχίζει το γαϊτανάκι,ανάλογα με το ποιός το προτείνει:
Οι ηλικιωμένοι άνω των 70 (αν είσαι κάτω των 70).
Οι άνω των 60 (αν είσαι κάτω των 60).
Οι συνταξιούχοι (ακόμη κι αν είναι 58 όπως οι οικοδόμοι ή 52~ όπως θα μπορούσαν οι στρατιωτικοί πχ).
Όσοι έχουν "υποκείμενα νοσήματα".Εδώ γίνεται ακόμη πιό ενδιαφέρον.
Ποιοί είναι αυτοί;Προφανώς δεν εννοούμε μόνο τους εμφραγματίες ή τους καρκινοπαθείς πχ,αλλά απλώνει πολύ το πράγμα...Οι υπερτασικοί,οι διαβητικοί,όσοι έχουν χοληστερίνη,οι (μη μεταμοσχευμένοι) νεφροπαθείς,όσοι έχουν περάσει πνευμονία (εύκολα) στα μικράτα τους,όσοι έχουν άσθμα,οι καπνιστές,οι χοντροί,οι πολύ αδύνατοι (με υποψία ή σιγουριά αναιμίας),οι έχοντες το στιγμα της Μεσογειακής αναιμίας,ποιοί τελικά;
Όλα τα παραπάνω, και άλλα εκατό ίσως, είναι "υποκείμενα νοσήματα" που υποδηλώνουν ότι ο οργανισμός δεν λειτουργεί σωστά και άρα είναι ευάλωτος.
Οπότε ας καταλήξουν οι "εγώ δεν είμαι αντιεμβολιαστής αλλά.." που θέτουμε τα όρια και μόλις το κάνουμε αυτό,να συζητήσουμε και την υποχρέωση στον εμβολιασμό για όσους καταλήξαμε.
Αυτά γενικά,και τώρα θα το κάνω και προσωπικό.Δεν μπορεί πχ ο hellegennes να έχει σοβαρό πρόβλημα με βρογχικό άσθμα (πάθηση των πνευμόνων,αν δεν κάνω τεράστιο λάθος),και να θεωρεί ότι δεν ανήκει στις ευπαθείς ομάδες απέναντι σ`έναν ιό που χτυπάει πρώτα απ`όλα τα πνευμόνια,οπότε πρέπει να εμβολιαστούν οι υπόλοιποι εκτός απ`τον ίδιο.
Αν η στοχος ειναι ελαχιστοποιηση των απωλειων, ναι.
Αν η στοχος ειναι ολικη εξαλειψη της ασθενειας τοτε εμβολιαζονται ολοι ή τουλαχιστον οσοι χρειαζονται για να επιτευχθει ανοσια αγελης με δεδομενο οτι καποιοι δε θα μπορουν να εμβολιαστουν για διαφορους λογους.
Φυσικα η συζητηση στην Ελλαδα με περιπου 50% εμβολιασμενων και αθλια ποσοστα στις ομαδες τοσο των ευπαθων οσο και των superspreaders ειναι ακαδημαϊκη: παμε για καταστροφη.