Αν έχει συντελεσθεί, προφανώς προτεραιότητα είναι η καταδίκη. Συμφωνούμε και πάμε παρακάτω.Naida έγραψε: 02 Ιούλ 2021, 17:34 Μιλάμε για βιασμο που έχει συντελεσθει, η προτεραιότητα μου θα έπρεπε να είναι να πω " α γιατί μπήκε στο αυτοκίνητο του;". Σοβαρά τώρα; Σαφώς και είναι προτεραιότητα μου η καταδίκη του βιαστή. Και αυτή θα έπρεπε να είναι γενικότερα της κοινωνίας. Γιατί άμα αρχίζουμε τα "αα το θυμα τα θελε ο κωλος της αφου πήγε σπίτι του"όλο και πιο άνετα θα νιώσει ο πάσα ένας ότι έχει δίκιο να προχωρήσει σε μη συναινετικό σεξ γιατί τα θέλει ο κωλος της.
Αν εννοείς ότι προσπαθούμε να καταδείξουμε αυτή την ευθύνη προκειμένου να έχει ελαφρυντικά ο βιαστής κάνεις λάθος. Όσο με αφορά και όσο καταλαβαίνω και τους περισσότερους χρήστες που απάντησαν σοβαρά.Naida έγραψε: 02 Ιούλ 2021, 17:34 Είναι απλό βρε συ, εσείς προσπαθείτε να καταδείξετε την ευθύνη του θυματος που δεν πρόσεξε. Εγώ δεν διερωτάμαι καν αν πήγε σπίτι του, αν μπήκε στο αυτοκίνητο του, αν φορούσε μίνι ή περπατούσε σε σκοτεινό δρόμο. Αυτά είναι άσχετα με τον βιασμό.Δεν καταλαβαίνω καν γιατί μπαίνουν στην συζήτηση. Πως γίνεται να υπάρχει η ερώτηση "γιατί μπήκε στο αυτοκίνητο του" όταν μιλάμε για ένα θύμα βιασμού; Δηλαδή με ποια λογική γίνεται αυτή η ερώτηση και μπαίνει στο καδρο αυτή η παράμετρος και μετά λέτε α την ευθύνη του βιασμου την έχει ο βιαστής. Ε τότε τι σκατα αναφερόμαστε σε προσωπικές ευθύνες του θυματος;
Κοίτα στην πράξη το πράγμα είναι λίγο πιο σύνθετο. Βγαίνει μια γυναίκα και καταγγέλλει βιασμό και αρκετές φορές ο άνδρας το αρνείται και λέει ότι πήγε με τη θέλησή της. Εμείς ως τρίτοι δεν έχουμε τρόπο να ξέρουμε ποιος λέει αλήθεια και συχνά ούτε ο ιατροδικαστής μπορεί να καταλήξει με βεβαιότητα. Οπότε όλα τα άλλα πράγματα που λες ότι είναι άσχετα με τον βιασμό θα ψαχθούν στο δικαστήριο προκειμένου να φανεί αν έγινε η πράξη συναινετικά ή όχι. Άρα ενώ έχεις δίκιο στο ότι αν ο άλλος έχει σκοπό να βιάσει, πιθανόν να το κάνει ανεξάρτητα από την συμπεριφορά της κοπέλας, πολλά από όσα προηγήθηκαν μπορεί να χρησιμοποιηθούν εναντίον της. Γιατί και το να καταδικάσει το δικαστήριο κάποιον αν υπάρχουν αμφιβολίες δεν θα ήταν σωστό.
Εδώ είναι δύσκολο να έχει δικαιολογίες ο θύτηςNaida έγραψε: 02 Ιούλ 2021, 17:34 Για ένα θύμα βιασμού που δεν μπήκε στο αυτοκίνητο και πήγε να μπει στο σπίτι της και της επιτέθηκε τι διαφορά έχει; τι θα ρωτήσεις εκεί; πόσο αργά γύρναγε σπίτι της;
Δεν θα σου πω κάτι σε αυτό. Σκέψου τι θα συμβούλευες αν είχες κόρη ή ανιψιά έφηβη.Naida έγραψε: 02 Ιούλ 2021, 17:34 Με λίγα λόγια έναν άντρα που γνωρίσαμε και μας αρέσει δεν μπορούμε να πάμε μια βόλτα μαζί του πρέπει να προστατεύτουμε, με τον φίλο μας δεν μπορούμε να μείνουμε μόνες μαζί τους πρέπει να προστατεύτουμε, με τον συνάδελφο μας δεν μπορούμε να μείνουμε μόνες μαζί του πρέπει να προστατεύτουμε, με τον ιερέα δεν μπορούμε να μείνουμε μόνες μαζί του πρέπει να προστατεύτουμε, με τον δάσκαλο δεν μπορούμε να μείνουμε μόνες μαζί του πρέπει να προστατεύτουμε, στο πατέρα, θείο, γείτονα δεν μπορούμε να μείνουμε μόνες μαζί του πρέπει να προστατεύτουμε, νδεν πρέπει να περπατάμε το βράδυ μονες μας πρέπει να προστατευτούμε.
Μία γυναίκα που φέρεται με κάποια αφέλεια σε αυτά τα ζητήματα, δυστυχώς θα αντιμετωπιστεί με δυσπιστία. Γιατί σου θυμίζω δεν είναι αυταπόδεικτος ένας βιασμός. Ο τρίτος χωρίς να είναι μπροστά καλείται να βγάλει συμπεράσματα. Είναι σαν να χτυπήσω κάποιον με το αμάξι ενώ οδηγώ συγκεντρωμένος ή μιλάω στο κινητό. Στην δεύτερη περίπτωση θα με αντιμετωπίσουν ως ανεύθυνο που πήγαινα γυρεύοντας ενώ πραγματικά δεν έχω σε καμία περίπτωση πρόθεση να χτυπήσω κάποιον. Απλά στην δεύτερη είμαι αδιάφορος ή βλάκας. Μπορεί κανείς να μη μου το συγχωρήσει ακόμα κι αν το έκανα μόνο μία φορά γιατί περίμενα ένα εξαιρετικό τηλεφώνημα.Naida έγραψε: 02 Ιούλ 2021, 17:34 Γιατί αν δεν προστατεύτουμε θα πέσει η ερώτηση, μα καλά και αυτή τι έκανε εκεί μόνη της; μα καλά και αυτή γιατί πήγε; μα καλά και αυτή δεν καταλαβε τόσο καιρό τι ήταν αυτός; μα καλά δεν ήξερε δεν έπρεπε να μείνει στο γραφείο ως αργά μόνη της με έναν άντρα; μα καλά δεν είδε τα σημάδια; μα καλά αυτή γιατί ήπιε; κτλ κτλ