Gherschaagk έγραψε: 01 Ιούλ 2021, 19:30
Αν κάποιοι δεν καταλαβαίνουν πως έχοντας ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού ανεμβολίαστο, ρισκάρεις στο μέλλον να αντιμετωπίσεις μια καταστροφική μετάλλαξη τότε δεν ξέρω τι άλλο να πω.
Είναι λίγο δύσκολο να καταλάβει κάποιος κάτι που δεν ισχύει. Οι μεταλλάξεις συμβαίνουν σε φορείς που ο ιός πολλαπλασιάζεται και ακόμη και το 100% να εμβολιαστεί, η πιθανότητα να είσαι έστω ασυμπτωματικός φορέας είναι μεγάλη στα κορωνοεμβόλια.
Είναι δε ευκολότερο να συμβεί καταστροφική μετάλλαξη σε εμβολιασμένο πληθυσμό, γιατί έτσι δουλεύει η φυσική επιλογή. Deal with it.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Αν πάει έτσι, τότε οποιοδήποτε νόσημα από το πλούσιο μποστάνι των αυτοάνοσων θα παρουσιάζουν οι εμβολιαζόμενοι, όχι εμβολιασμένοι, μιας και θα πρέπει να τρυπιουνται κάθε χρόνο εσαεί, θα πρέπει να το πληρώνουν επίσης από την τσέπη τους.
Ακόμα τούτη ή άνοιξη ραγιάδες, ραγιάδες, τούτο το καλοκαίρι, μέχρι να ρθεί ο Μόσκοβος να φέρει το σεφέρι.
☦𓀢
hellegennes έγραψε: 01 Ιούλ 2021, 20:18
Ο υδροχόος λέει απλά το προφανές: ότι είναι υποκριτικό να θυμόμαστε ξαφνικά την ατομική ευθύνη για ένα μόνο πράγμα και να λέμε παπαριές τύπου «να πληρώσουν την νοσηλεία απ' την τσέπη τους». Να πληρώσει και όποιος έχει ευθύνη για τις παθήσεις του λόγω λάιφσταϊλ. Μόνο τα ατυχήματα να τυγχάνουν δωρεάν νοσηλείας.
Προφανώς κανείς δε γίνεται να πληρώνει από την τσέπη του για οποιονδηποτε λόγο, χάνεται το νόημα της δημόσιας υγείας έτσι.
Ε, οπότε ας το βουλώσουν όσοι λένε πίπες για νοσηλείες από την τσέπη του καθενός για covid. Ή έχουμε δημόσια υγεία ή όχι.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 01 Ιούλ 2021, 20:25
Σε νησί πας και με ραπιντ τεστ, σιγά το θέμα. Και αμφιβάλω αν θα κάνει και κάνεις κάνα έλεγχο. Όταν βγουν εκτός αυτά τα τεστ, το θέμα ζόριζε, η για να έχεις εισητηριο, πρέπει να είσαι εμβολιασμενους για να μπεις σε ένα χώρο, συναυλία πχ. Αυτά με τις μετακινήσεις είναι ολίγον του κωλου.
Ραπιντ όχι σελφ (εκτός από τους εργαζόμενους και τα παιδιά). Λογικά θα γίνεται έλεγχος μαζί με τα εισιτήρια στην πόρτα των πλοίων πριν ανέβεις όπως γίνεται στα αεροδρόμια στο γκισέ για να πετάξεις. Καμία από τις εταιρείες δεν θα ρισκάρει να μην κάνει τον έλεγχο, γι αυτό μπορείς να είσαι σίγουρος.
"Taxation is theft, purely and simply even though it is theft on a grand and colossal scale which no acknowledged criminals could hope to match. It is a compulsory seizure of the property of the State’s inhabitants, or subjects."
Gherschaagk έγραψε: 01 Ιούλ 2021, 19:30
Αν κάποιοι δεν καταλαβαίνουν πως έχοντας ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού ανεμβολίαστο, ρισκάρεις στο μέλλον να αντιμετωπίσεις μια καταστροφική μετάλλαξη τότε δεν ξέρω τι άλλο να πω.
Είναι λίγο δύσκολο να καταλάβει κάποιος κάτι που δεν ισχύει. Οι μεταλλάξεις συμβαίνουν σε φορείς που ο ιός πολλαπλασιάζεται και ακόμη και το 100% να εμβολιαστεί, η πιθανότητα να είσαι έστω ασυμπτωματικός φορέας είναι μεγάλη στα κορωνοεμβόλια.
Είναι δε ευκολότερο να συμβεί καταστροφική μετάλλαξη σε εμβολιασμένο πληθυσμό, γιατί έτσι δουλεύει η φυσική επιλογή. Deal with it.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 01 Ιούλ 2021, 18:01
Γιατί όποιος δεν κάνει εμβόλιο, είναι υπέρ της καραντίνας. Ότι να ναι. Να δω βέβαια πως θα κάνουν καραντίνα μόνο στους αν εμβολιαστους. Μόνο σε συναυλίες η γήπεδα μπορούν. Αν προσπαθήσουν να κάνουν αυτά που μένε για δήμους και ταβέρνες, θα πέσει πολύ κράξιμο και γέλιο.
Ευκολάκι. Μπατσοέλεγχος που αντί για επίδειξη του sms, όπως γινόταν (υποτίθεται) σε προηγούμενες καραντίνες, θα γινεται τώρα με επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού σε pdf απο το κινητο ή σε χαρτι-φωτοτυπία. Οι εμβολιασμένοι δεν θα εχουν αναγκη απο κανενα sms(σε τυχον έλεγχο δείχνουν πιστοποιητικό και καθάρισαν), ενω οι ανεμβολιαστοι κανονικά ως έχει.
Μόνο που για να το κάνεις αυτός πρώτα από όλα πρέπει να δέχεσαι μόνο εμβολιασμενους τουρίστες. Αλλιώς θα πέσει ανελέητο κράξιμο. Και επίσης τα μηνύματα δεν λειτούργησαν και πριν ουσιαστικά, μια πιπα ήταν, και οι μπάτσοι χλωμό να ασχοληθούν. Μόνο στα γήπεδα και τις συναυλίες μπορείς να τους πιεσεις, ειδικά τους νέους. Τα υπόλοιπα θα μπακφαιαρ.
Μα εσύ ρώτησες πως θα κάνουν καραντίνα/έλεγχο και σου απάντησε.
Πόσο δύσκολο είναι να έχεις το pdf στο κινητό ή σε χαρτί;
Εγώ λέω πως αν πάρεις τηλέφωνο το 166 και τους πεις" γρήγορα ελάτε, το παιδί μου έκανε απόπειρα αυτοκτονίας" να σου απαντήσουν "ζμπουτσαμας. Να μην έκανε"
Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.
talaipwros έγραψε: 01 Ιούλ 2021, 18:12
Σε καλο δρόμο είμαστε
αυτό τουλάχιστον είναι τίμιο
Επίσης αν πρόσεξες, απο Σεπτέμβριο παμε για 3η δόση
Λογικό.
Μπαίνουν και άλλες, μικρότερες εταιρείες στο παιχνίδι και μάλιστα με εμβόλια αλλού τύπου και του χρόνου η πίτα θα μοιραστεί. Να πουλήσουν τώρα που μπορούν.
Σοβαρά τώρα, πες μου σαν γιατρός προς κάποια που είναι εναντίον του αντιεμβολιαστικού κινήματος και το ξέρετε όλοι εδώ μέσα: όταν ο Τούρκος είπε πως μάλλον πρέπει να κάνουμε δόσεις από όλων των τύπων τα εμβόλια, πώς αισθάνθηκες; Εγώ αισθάνθηκα κορόιδο.
vantono έγραψε: 01 Ιούλ 2021, 18:06
Ευκολάκι. Μπατσοέλεγχος που αντί για επίδειξη του sms, όπως γινόταν (υποτίθεται) σε προηγούμενες καραντίνες, θα γινεται τώρα με επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού σε pdf απο το κινητο ή σε χαρτι-φωτοτυπία. Οι εμβολιασμένοι δεν θα εχουν αναγκη απο κανενα sms(σε τυχον έλεγχο δείχνουν πιστοποιητικό και καθάρισαν), ενω οι ανεμβολιαστοι κανονικά ως έχει.
Μόνο που για να το κάνεις αυτός πρώτα από όλα πρέπει να δέχεσαι μόνο εμβολιασμενους τουρίστες. Αλλιώς θα πέσει ανελέητο κράξιμο. Και επίσης τα μηνύματα δεν λειτούργησαν και πριν ουσιαστικά, μια πιπα ήταν, και οι μπάτσοι χλωμό να ασχοληθούν. Μόνο στα γήπεδα και τις συναυλίες μπορείς να τους πιεσεις, ειδικά τους νέους. Τα υπόλοιπα θα μπακφαιαρ.
Μα εσύ ρώτησες πως θα κάνουν καραντίνα/έλεγχο και σου απάντησε.
Πόσο δύσκολο είναι να έχεις το pdf στο κινητό ή σε χαρτί;
Πως θα γίνει λέω χωρίς να δημιουργηθεί χάος, να είναι κάπως λειτουργικό και όχι απλά ένας τραγελαφος όπως τα μηνύματα , όπως και να έχεις τα ίδια μέτρα για Έλληνες πολίτες και τουρίστες.
Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.
. Σκέρτσος: Οριζόντια μέτρα δεν θα ληφθούν ξανά για να προστατευθούν οι ανεμβολίαστοι
Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ που καταθέτει στο δημόσιο διάλογο αναλυτικά στοιχεία για το ποσοστό των εμβολιασμένων ανά ηλικιακή ομάδα, παραθέτει όμως ένα ακόμη επιχείρημα στην πρόσκλησή του προς τους ανεμβολίαστους: ότι «μόλις το 0,3% έχει νοσήσει από COVID-19 μετά τον εμβολιασμό του».
Προτροπή προς τους ανεμβολίαστους να μην αφήσουν να περάσει ανεκμετάλλευτο το καλοκαίρι, απευθύνει ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος, με δήλωση - ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οριζόντια μέτρα δεν θα ληφθούν ξανά για να προστατευθούν οι ανεμβολίαστοι διαμηνύει, εξηγώντας ότι τα όποια περιοριστικά μέτρα δημόσιας υγείας στο μέλλον «θα είναι τοπικού ή σημειακού χαρακτήρα, θα αφορούν μόνο τους ανεμβολίαστους και δεν θα συνοδεύονται από οικονομική στήριξη». Παράλληλα, όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά, τώρα έχει έρθει η ώρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Εκκλησίας, των επιχειρήσεων αλλά και της κοινωνίας των πολιτών να κάνουν το καθήκον τους και να πείσουν όσο περισσότερους συμπολίτες μας να εμβολιαστούν άμεσα.
πίπες καμαρωτές για να εντυπωσιάζονται οι ηλίθιοι ... Όταν τον ερχόμενο Νοε γεμίσουν πάλι > 600 ΜΕΘ με το 1/3 των ηλικιωμένων που είναι ανεμβολίαστοι (αλλά και με εμβολιασμένους που θα έχουν χάσει την ανοσία μετά από 10 μήνες) και ο μόνος τρόπος για να μην καταρρεύσει το σύστημα υγείας θα είναι πάλι το λοκντάουν, τότε ο κάθε Σκέρτος θα υποδύεται το "με λένε Ρίζο κι όμως θέλω τα γυρίζω" για να το μαζέψει.
Πούστρα Αλέξανδρε Μαυροκορδάτε σκατά στο τάφο σου και τη ψυχή σου καριόλη τουρκόσπορε.
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 01 Ιούλ 2021, 20:39
Πως θα γίνει λέω χωρίς να δημιουργηθεί χάος, να είναι κάπως λειτουργικό και όχι απλά ένας τραγελαφος όπως τα μηνύματα , όπως και να έχεις τα ίδια μέτρα για Έλληνες πολίτες και τουρίστες.
Σκανάρει το QR πάνω δεξιά, "certificate valid for Mr Papadopoulos" περνάς.
Οι τουρίστες αν μπαίνουν υπό προϋποθέσεις (ακόμα έχει υποχρεωτικό τεστ για την είσοδο αλλιώς θέλεις την αντίστοιχη βεβαίωση εμβολιασμού) λογικά θα αρκεί να δείχνουν διαβατήριο/ταυτότητα.
Τεχνικά είναι δύο μέρες δουλειά από τη μεριά του gov.gr να στήσει το endpoint και να δώσει κλειδιά, συν όσο χρειαστούν οι εταιρείες για να πάρουν qr scanner που να συνδέεται με εφαρμογή να στέλνει το query. Έτσι κι αλλιώς ελάχιστες είναι σε όλη τη χώρα.
"Taxation is theft, purely and simply even though it is theft on a grand and colossal scale which no acknowledged criminals could hope to match. It is a compulsory seizure of the property of the State’s inhabitants, or subjects."
Μου έχουν μεταφέρει οτι οι γιατροί σε κλινικές Covid δεν καταβάλλουν την ίδια προσπάθεια για θεραπεία σε ψεκ και εμβολιασμένους ( όχι οτι δεν θα κανουν τα βασικά, αλλά δεν θα κάνουν το κάτι παραπάνω -θα το παιξουν ελαφρως Δ.Υ )
talaipwros έγραψε: 01 Ιούλ 2021, 20:49
Μου έχουν μεταφέρει οτι οι γιατροί σε κλινικές Covid δεν καταβάλλουν την ίδια προσπάθεια για θεραπεία σε ψεκ και εμβολιασμένους ( όχι οτι δεν θα κανουν τα βασικά, αλλά δεν θα κάνουν το κάτι παραπάνω -θα το παιξουν ελαφρως Δ.Υ )
Αν ισχύει, απαράδεκτα πράγματα.
Υπηρχε καποτε ενας χειρουργος που σε ρωτουσε τι ομαδα εισαι πριν ξεκινησει
Philip Mortimer έγραψε: 14 Μαρ 2023, 22:40
Όσον αφορά το 2019 προσωπικά ψήφισα τον Μητσοτάκη γιατί πίστεψα στο όραμα μη πολιτικά χρωματισμένου εκσυγχρονισμού που παρουσίασε.
talaipwros έγραψε: 01 Ιούλ 2021, 20:49
Αν ισχύει, απαράδεκτα πράγματα.
Υπηρχε καποτε ενας χειρουργος που σε ρωτουσε τι ομαδα εισαι πριν ξεκινησει
Kauldron έγραψε: 01 Ιούλ 2021, 17:49
Α, μάλιστα.
Απ' το "να πεθάνουνε οι ψέκες να ζήσουμε εμείς", στο "ε, τί να κάνουμε, όπως και να 'χει υπάρχει κάποιος κίνδυνος".
Προσωπικά δεν έχω πει ποτέ κάτι τέτοιο. Από την αρχή της κρίσης είδες ότι όλες οι πολιτικές και τα μέτρα όλων των χωρών σχεδιάζονταν έχοντας κατά νου ένα βαθμό περιορισμού της εξάπλωσης. Πάντα θα υπάρχει κάποιος κίνδυνος και πάντα θα παίρνονται μέτρα να τον μειώσουν. Τι το παράλογο έχει αυτό; Όταν πλέον δεν έχεις χρήματα να κρατάς κόσμο σε αναστολή τι κάνεις;
Kauldron έγραψε: 01 Ιούλ 2021, 17:49
Φάρμακο αντισωμάτων. Το λέμε εδώ και καιρό.
Είχε συζητηθεί, νομίζω πριν 2 μήνες, ότι η Ιταλία προχωράει στην παρασκευή ενός τέτοιου φαρμάκου που βρίσκεται σε φάση δοκιμών. Ξέρουμε αν 5-10 άλλες Ευρωπαϊκές χώρες το χρησιμοποιούν μαζικά σε βαθμό που να μη χρειάζεται εμβολιασμός; Δεν έχω ακούσει κάποια τέτοια εξέλιξη.
Μιλάς με ψέκες. Αν το φάρμακο δημιουργηθεί, πάλι θα βρουν κάτι να πουν.
Ας μας εξηγήσει κάποιος: ποια η διαφορά του εμβολίου που σου δημιουργεί αντισώματα από το φάρμακο αντισωμάτων;