!!! DEVELOPMENT MODE !!!

38χρονος ημεδαπός κατηγορείται ότι βίαζε 12χρονη

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Re: 38χρονος ημεδαπός κατηγορείται ότι βίαζε 12χρονη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Αυτό που αλλάζει σε πολλές χώρες τα τελευταία χρόνια, αφορά στο θέμα της συναίνεσης.

Δηλαδή σε κάποιες χώρες ως βιασμός νοείται η πράξη που τα στοιχεία καθιστούν σαφές ότι δεν υπήρξε συναίνεση του θύματος (ενδείξεις σωματικής κακοποίησης, απειλή ζωής, νάρκωση κλπ) και οι περιπτώσεις που υποδηλώνονται στοιχεία συναίνεσης από το θύμα. Στη δεύτερη περίπτωση, η κατηγορία για βιασμό μπορεί να μεταβληθεί σε κατηγορία προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας, που είναι πιο ελαφρύ αδίκημα. Σε αυτές τις περιπτώσεις χρησιμοποιείται κυρίως ψυχολογική βία (εκβιασμοί, κατάχρηση εξουσίας από εργοδότη, αποπλάνηση κλπ)

Σε κάποιες χώρες (Γερμανία, Σουηδία κλπ) η απουσία συναίνεσης (ακόμη και μεταξύ ζευγαριών) εκλαμβάνεται πλέον ως βιασμός και ακριβώς για αυτό τίθεται το θέμα της ρητής συναίνεσης και σ´αυτό το πεδίο.

Στην Ελλάδα, ισχύει ακόμη ο διαχωρισμός και σ´αυτό το πλαίσιο κινούνται όλες οι υποθέσεις.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

stavmanr έγραψε: 01 Ιούλ 2021, 10:52
ΓΑΛΗ έγραψε: 01 Ιούλ 2021, 10:49 Ειλικρινά τώρα, πιστεύετε ότι τα δικαστήρια παίζεται επι αόριστον η κολοκυθιά που παίζεται εδώ μέσα;

Άρθρο 336.
Βλέπεις κάπου στο άρθρο αυτό συνυπευθυνότητα του θύματος, σε σχέση με όσα κουλά διαβάζουμε στο νήμα;
Στο νήμα έχω διαβάσει πολλά κουλά, εγώ αναφέρω το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθούν οι κατήγοροι και συνήγοροι σε κάθε δίκη για βιασμό. Οι προσωπικές εκτιμήσεις για το τι και πως, είναι άλλο θέμα.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida »

Ασέβαστος έγραψε: 01 Ιούλ 2021, 10:34
Naida έγραψε: 01 Ιούλ 2021, 10:29
Ασέβαστος έγραψε: 01 Ιούλ 2021, 10:20

το δικαστηριο μελετα τις συνθηκες του εγκληματος και αναλογα αποφασιζει ποινη.
δεν ειμαι δικαστης, δεν μπορω να ξερω ποια ειναι τα κριτηρια τους. φανταζομαι οτι το κυριαρχο ζητημα θα ειναι η συμπεριφορα του θυτη, αυτος δικαζεται αλλωστε.
πιθανον καποιο δευτερευοντα ρολο να παιζει και η συμπεριφορα του θυματος. μην αρχισεις παλι, δεν εννοω αν φορουσε μινι, εννοω αν πηγε με τη θεληση της σπιτι του, αν γδυθηκε μονη της κλπ.
πιστευω οτι θα ειναι διαφορετικη η ποινη για τον βιαστη που αρπαξε καποια απο τον δρομο, απο αυτον που η γυναικα πηγε μονη της σπιτι του, γδυθηκε, φασωθηκε και μετα ηθελε να σταματησει.
και τα 2 βιασμος ειναι, αλλα διαφορετικης βαρυτητας.
Ναι ναι οκ, οκ.
Πες μου λίγο μιας και το θυμήθηκα που το χρησιμοποιούσες το παράδειγμα της κλοπής αυτοκινήτου και την ευθύνη σου που το άφησες ξεκλείδωτο(για συσχέτιση με τον βιασμό και τις ευθύνες του θυματος) , αν πιάσουν τον κλέφτη θα λάβει υπόψη το δικαστήριο ότι το θυμα είχε αφήσει ξεκλείδωτο το αυτοκίνητο και θα του ρίξει μικρότερη ποινή;
να ξαναπω οτι δεν ειμαι δικαστης;
ξερογω; μπορει. παλι, για ολες τις κλοπες δεν ειναι η ιδια ποινη, εξεταζονται οι συνθηκες. το ξεκλειδωτο μπορει να ειναι μια απο τις συνθηκες.

εσυ παλι, για πες, τι καταλαβαινεις. για ολους τους βιασμους πρεπει να πεφτει η ιδια ακριβως ποινη, η να εξεταζονται οι επιμερους συνθηκες;
για ολους τους φονους;
για ολους τους ξυλοδαρμους;
Α δεν είσαι δικαστής; εντάξει τότε ηρέμησα. Όχι τίποτα άλλο, μην σου τύχαινε καμιά περίπτωση και ρώταγες το θυμα αν άφησε ξεκλείδωτο το αυτοκίνητο.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
Thor
Phorum.gr user: Thor

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Thor »

Προσπαθηστε να το κανετε εικονα:
Δικαστηριο με μαρτυρες τη Ναιδα και τον Χελλυ,ο ενας υπερασπισης και ο αλλος κατηγοριας,συνηγορο τον Στραβομανουρα και κατηγορουμενο το ΓΓ.
Σκηνες απειρου καλους εκτυλισσονται,δικαστες να πηδανε απ'τα παραθυρα,ενορκοι να τιναζουν το μυαλο τους στον αερα,αστυνομικοι που εχουν υπηρεσια στο δικαστηριο,ο ενας να πυροβολαει τον αλλο και οι τεσσερις φορουμιτες να κοιτουν απορρημενοι.
Μαλακίαν φυγείν αδύνατον.
Στου Κουνγκφού τη πόρτα, όσο θέλεις βρόντα.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Naida έγραψε: 01 Ιούλ 2021, 10:29
Ασέβαστος έγραψε: 01 Ιούλ 2021, 10:20
Naida έγραψε: 01 Ιούλ 2021, 09:51
Δηλαδή εννοείς ότι το δικαστήριο αποδέχεται ότι το θυμα έχει ευθύνη και ανάλογα προσαρμόζει την ποινή του βιαστή;
το δικαστηριο μελετα τις συνθηκες του εγκληματος και αναλογα αποφασιζει ποινη.
δεν ειμαι δικαστης, δεν μπορω να ξερω ποια ειναι τα κριτηρια τους. φανταζομαι οτι το κυριαρχο ζητημα θα ειναι η συμπεριφορα του θυτη, αυτος δικαζεται αλλωστε.
πιθανον καποιο δευτερευοντα ρολο να παιζει και η συμπεριφορα του θυματος. μην αρχισεις παλι, δεν εννοω αν φορουσε μινι, εννοω αν πηγε με τη θεληση της σπιτι του, αν γδυθηκε μονη της κλπ.
πιστευω οτι θα ειναι διαφορετικη η ποινη για τον βιαστη που αρπαξε καποια απο τον δρομο, απο αυτον που η γυναικα πηγε μονη της σπιτι του, γδυθηκε, φασωθηκε και μετα ηθελε να σταματησει.
και τα 2 βιασμος ειναι, αλλα διαφορετικης βαρυτητας.
Ναι ναι οκ, οκ.
Πες μου λίγο μιας και το θυμήθηκα που το χρησιμοποιούσες το παράδειγμα της κλοπής αυτοκινήτου και την ευθύνη σου που το άφησες ξεκλείδωτο(για συσχέτιση με τον βιασμό και τις ευθύνες του θυματος) , αν πιάσουν τον κλέφτη θα λάβει υπόψη το δικαστήριο ότι το θυμα είχε αφήσει ξεκλείδωτο το αυτοκίνητο και θα του ρίξει μικρότερη ποινή;
Τα έχεις μπλέξει λιιίγο.

Ουδείς κλέφτης μπορεί να ισχυρισθεί ότι τα ξεχασμένα κλειδιά σε αυτοκίνητο/μηχανή ή το ανοιχτό παράθυρο ενός σπιτιού υποδηλώνουν την πιθανή συναίνεση του ιδιοκτήτη για την κλοπή.

Κάποιος που κατηγορείται για βιασμό μπορεί να επικαλεσθεί ότι το θύμα είχε τη χ συμπεριφορά που ο ίδιος εξέλαβε ως στοιχείο συναίνεσης για την πράξη.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

ΓΑΛΗ έγραψε: 01 Ιούλ 2021, 12:30

Τα έχεις μπλέξει λιιίγο.

Ουδείς κλέφτης μπορεί να ισχυρισθεί ότι τα ξεχασμένα κλειδιά σε αυτοκίνητο/μηχανή ή το ανοιχτό παράθυρο ενός σπιτιού υποδηλώνουν την πιθανή συναίνεση του ιδιοκτήτη για την κλοπή.

Κάποιος που κατηγορείται για βιασμό μπορεί να επικαλεσθεί ότι το θύμα είχε τη χ συμπεριφορά που ο ίδιος εξέλαβε ως στοιχείο συναίνεσης για την πράξη.
Εγώ τα έχω μπλέξει; :lol: εσεις φέρατε παράδειγμα την κλοπή του ξεκλείδωτου αυτοκινήτου για να παρομοιωσετε την ευθύνη του ιδιοκτήτη του αυτοκίνητου που ξέχασε να κλειδώσει και το έκλεψαν με την ευθύνη του θυματος που ξέχασε να.... (συμπλήρωσε εσύ) και βιάστηκε.

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Αναλύουμε περιοχές τώρα εκτός Χαφτειων, να δούμε επίπεδο ευθύνης θυματος και πόσο θα μειωθεί η ποινή του βιαστή.

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
Ναύτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ναύτης »

Χαρά στο κουράγιο τους.
Άβαταρ μέλους
vagabondo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vagabondo »

Εικόνα

Μαντέψτε τελικά ποιος θα υποχωρήσει.
Occasio facit furem
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.
nowhere

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nowhere »

αντικειμενικά η νάιδα εχει γράψει πιο λάιτ μαλακίες από αυτούς που την κοπανάνε στο νήμα οπότε στηρίζω.πάνω τους νάιδα σπάστους ταρχίδια
Άβαταρ μέλους
Thor
Phorum.gr user: Thor

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Thor »

Αντικειμενικα υπαρχουν πολλοι ανωμαλοι.
Μαλακίαν φυγείν αδύνατον.
Στου Κουνγκφού τη πόρτα, όσο θέλεις βρόντα.
Άβαταρ μέλους
Πασιφάη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πασιφάη »

Παναγιά μου Παρθένα, βοήθα με. Πως με καταντήσατε έτσι. :e040:
''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

Naida έγραψε: 01 Ιούλ 2021, 12:22
Ασέβαστος έγραψε: 01 Ιούλ 2021, 10:34

εσυ παλι, για πες, τι καταλαβαινεις. για ολους τους βιασμους πρεπει να πεφτει η ιδια ακριβως ποινη, η να εξεταζονται οι επιμερους συνθηκες;
για ολους τους φονους;
για ολους τους ξυλοδαρμους;
Α δεν είσαι δικαστής; εντάξει τότε ηρέμησα. Όχι τίποτα άλλο, μην σου τύχαινε καμιά περίπτωση και ρώταγες το θυμα αν άφησε ξεκλείδωτο το αυτοκίνητο.
στην ερωτηση δεν απαντας ομως.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
nowhere

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nowhere »

Thor έγραψε: 01 Ιούλ 2021, 13:07 Αντικειμενικα υπαρχουν πολλοι ανωμαλοι.
μόνο για τις μαλακίες είμαι σίγουρος αλλά αν θέλεις να εξομολογηθείς κάτι ελεύθερα
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”