!!! DEVELOPMENT MODE !!!

38χρονος ημεδαπός κατηγορείται ότι βίαζε 12χρονη

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Re: 38χρονος ημεδαπός κατηγορείται ότι βίαζε 12χρονη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Naida έγραψε: 01 Ιούλ 2021, 10:16
vagabondo έγραψε: 01 Ιούλ 2021, 10:13
stavmanr έγραψε: 01 Ιούλ 2021, 10:03
Έχεις ιδέα τι σημαίνει συνυπευθυνότητα;
Έχεις ιδεα τι σημαίνει συνενοχή;
Η συνενοχή αφορά το θυμα;

Δεν τίθεται θέμα συνενοχής ή συνυπευθυνότητας ή συνέργιας του θύματος. Κρίνεται μόνον η βαρύτητα της πράξης του δράστη.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

Ασέβαστος έγραψε: 01 Ιούλ 2021, 09:28
stavmanr έγραψε: 30 Ιουν 2021, 19:55
Το γεγονός ότι προσπαθείς να γενικεύσεις,
οχι γεγονος. ψεμμα. δεν ειπα ποτε οτι ολες εχουν ευθυνες, ειπα πολλες φορες το αντιθετο.

Ο βιαστής έχει ΑΚΕΡΑΙΗ την ευθύνη του βιασμού. Είναι επιλογή του να παγιδεύσει και να βλάψει έναν συνάνθρωπό του.
και αυτο το εχω πει 100 φορες.
Και τότε πώς γίνεται να βρίσκεις συνυπεύθυνο το θύμα σε οποιαδήποτε περίπτωση;
για δειξε μου που χρησιμοποιησα αυτη τη λεξη.

δεν θα καταφερεις να βαλεις λογια στο στομα μου, αδικος κοπος. οσο και να γραφεις ψεμματα οτι δηθεν εχω πει η υποστηριξει κατι, θα τα βλεπω και θα σε ξεμπροστιαζω.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Ασέβαστος έγραψε: 01 Ιούλ 2021, 10:20
Naida έγραψε: 01 Ιούλ 2021, 09:51
Δηλαδή εννοείς ότι το δικαστήριο αποδέχεται ότι το θυμα έχει ευθύνη και ανάλογα προσαρμόζει την ποινή του βιαστή;
το δικαστηριο μελετα τις συνθηκες του εγκληματος και αναλογα αποφασιζει ποινη.
δεν ειμαι δικαστης, δεν μπορω να ξερω ποια ειναι τα κριτηρια τους. φανταζομαι οτι το κυριαρχο ζητημα θα ειναι η συμπεριφορα του θυτη, αυτος δικαζεται αλλωστε.
πιθανον καποιο δευτερευοντα ρολο να παιζει και η συμπεριφορα του θυματος. μην αρχισεις παλι, δεν εννοω αν φορουσε μινι, εννοω αν πηγε με τη θεληση της σπιτι του, αν γδυθηκε μονη της κλπ.
πιστευω οτι θα ειναι διαφορετικη η ποινη για τον βιαστη που αρπαξε καποια απο τον δρομο, απο αυτον που η γυναικα πηγε μονη της σπιτι του, γδυθηκε, φασωθηκε και μετα ηθελε να σταματησει.
και τα 2 βιασμος ειναι, αλλα διαφορετικης βαρυτητας.
Είναι διαφορετικής βαρύτητας. Το πρώτο έχει κάθειρξη τουλάχιστον 10 χρόνια έως ισόβια, το δεύτερο έως 10 χρόνια.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida »

Δηλαδή εννοείς ότι το δικαστήριο αποδέχεται ότι το θυμα έχει ευθύνη και ανάλογα προσαρμόζει την ποινή του βιαστή;
δεν ειμαι δικαστης, δεν μπορω να ξερω ποια ειναι τα κριτηρια τους. φανταζομαι οτι το κυριαρχο ζητημα θα ειναι η συμπεριφορα του θυτη, αυτος δικαζεται αλλωστε.
πιθανον καποιο δευτερευοντα ρολο να παιζει και η συμπεριφορα του θυματος. μην αρχισεις παλι, δεν εννοω αν φορουσε μινι, εννοω αν πηγε με τη θεληση της σπιτι του, αν γδυθηκε μονη της κλπ.
πιστευω οτι θα ειναι διαφορετικη η ποινη για τον βιαστη που αρπαξε καποια απο τον δρομο, απο αυτον που η γυναικα πηγε μονη της σπιτι του, γδυθηκε, φασωθηκε και μετα ηθελε να σταματησει.
Ναι ναι οκ, οκ.
Πες μου λίγο μιας και το θυμήθηκα που το χρησιμοποιούσες το παράδειγμα της κλοπής αυτοκινήτου και την ευθύνη σου που το άφησες ξεκλείδωτο(για συσχέτιση με τον βιασμό και τις ευθύνες του θυματος) , αν πιάσουν τον κλέφτη θα λάβει υπόψη το δικαστήριο ότι το θυμα είχε αφήσει ξεκλείδωτο το αυτοκίνητο και θα του ρίξει μικρότερη ποινή;
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Naida έγραψε: 01 Ιούλ 2021, 10:29
Ναι ναι οκ, οκ.
Πες μου λίγο μιας και το θυμήθηκα που το χρησιμοποιούσες το παράδειγμα της κλοπής αυτοκινήτου και την ευθύνη σου που το άφησες ξεκλείδωτο(για συσχέτιση με τον βιασμό και τις ευθύνες του θυματος) , αν πιάσουν τον κλέφτη θα λάβει υπόψη το δικαστήριο ότι το θυμα είχε αφήσει ξεκλείδωτο το αυτοκίνητο και θα του ρίξει μικρότερη ποινή;
να ξαναπω οτι δεν ειμαι δικαστης;
ξερογω; μπορει. παλι, για ολες τις κλοπες δεν ειναι η ιδια ποινη, εξεταζονται οι συνθηκες. το ξεκλειδωτο μπορει να ειναι μια απο τις συνθηκες.

εσυ παλι, για πες, τι καταλαβαινεις. για ολους τους βιασμους πρεπει να πεφτει η ιδια ακριβως ποινη, η να εξεταζονται οι επιμερους συνθηκες;
για ολους τους φονους;
για ολους τους ξυλοδαρμους;

stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr »

Ασέβαστος έγραψε: 01 Ιούλ 2021, 10:24
Ασέβαστος έγραψε: 01 Ιούλ 2021, 09:28

οχι γεγονος. ψεμμα. δεν ειπα ποτε οτι ολες εχουν ευθυνες, ειπα πολλες φορες το αντιθετο.

και αυτο το εχω πει 100 φορες.
Και τότε πώς γίνεται να βρίσκεις συνυπεύθυνο το θύμα σε οποιαδήποτε περίπτωση;
για δειξε μου που χρησιμοποιησα αυτη τη λεξη.
Μα όταν γράφεις για "ευθύνη του θύματος" δε νοείται ότι είναι συνυπεύθυνο στο έγκλημα;

Λέμε "ο Τάκης κι ο Μπάμπης φέρουν ευθύνη για το επεισόδιο". Δεν νοείται ότι είναι συνυπεύθυνοι; Πρέπει να το γράψεις επί λέξη ή απλά θα συνεχίζεις να παίζεις με τις λέξεις;
Άβαταρ μέλους
Parrot

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Parrot »

Ασέβαστος έγραψε: 01 Ιούλ 2021, 10:34 να ξαναπω οτι δεν ειμαι δικαστης;
ξερογω; μπορει. παλι, για ολες τις κλοπες δεν ειναι η ιδια ποινη, εξεταζονται οι συνθηκες. το ξεκλειδωτο μπορει να ειναι μια απο τις συνθηκες.

εσυ παλι, για πες, τι καταλαβαινεις. για ολους τους βιασμους πρεπει να πεφτει η ιδια ακριβως ποινη, η να εξεταζονται οι επιμερους συνθηκες;
για ολους τους φονους;
για ολους τους ξυλοδαρμους;
:fp:

stavmanr έγραψε: 01 Ιούλ 2021, 10:40 Μα όταν γράφεις για "ευθύνη του θύματος" δε νοείται ότι είναι συνυπεύθυνο στο έγκλημα;
Άλλος από 'δω :fp:
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Ειλικρινά τώρα, πιστεύετε ότι τα δικαστήρια παίζεται επι αόριστον η κολοκυθιά που παίζεται εδώ μέσα;

Άρθρο 336.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Πασιφάη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πασιφάη »

Διαβάστε λίγο το παρακάτω..
https://www.lawspot.gr/nomika-blogs/vas ... on-poy-tis
''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

ΓΑΛΗ έγραψε: 01 Ιούλ 2021, 10:49 Ειλικρινά τώρα, πιστεύετε ότι τα δικαστήρια παίζεται επι αόριστον η κολοκυθιά που παίζεται εδώ μέσα;

Άρθρο 336.
Βλέπεις κάπου στο άρθρο αυτό συνυπευθυνότητα του θύματος, σε σχέση με όσα κουλά διαβάζουμε στο νήμα;
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

stavmanr έγραψε: 01 Ιούλ 2021, 10:40
Μα όταν γράφεις για "ευθύνη του θύματος" δε νοείται ότι είναι συνυπεύθυνο στο έγκλημα;

Λέμε "ο Τάκης κι ο Μπάμπης φέρουν ευθύνη για το επεισόδιο". Δεν νοείται ότι είναι συνυπεύθυνοι; Πρέπει να το γράψεις επί λέξη ή απλά θα συνεχίζεις να παίζεις με τις λέξεις;
οχι.

για το εγκλημα ειναι υπευθυνος ο εγκληματιας.

το θυμα ειναι υπευθυνο για τις οποιες πραξεις η παραλειψεις του, που οδηγησαν, διευκολυναν, η δεν απεφυγαν το εγκλημα. οι πραξεις αυτες (ΑΝ υπαρχουν τετοιες) δεν αθωώνουν τον εγκληματια, και συνηθως ειναι μικρης σημασιας, και δεν ειναι εκνομες πραξεις για τις οποιες θα επρεπε να καταδικαστει το θυμα.

ΚΑΙ ΑΥΤΟ το εχω γραψει 100 φορες, σας βαρεθηκε η ψυχη μου, σας βαρεθηκε.

ελα, τωρα σειρα ειχει να ρωτησεις "η καθαριστρια τι ευθυνη ειχε" σε μια ακομη προσπαθεια να με εκνευρισεις και να αρχισω τα γαμωσταυριδια. δεν θα το καταφερεις. :102:

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

stavmanr έγραψε: 01 Ιούλ 2021, 10:52
ΓΑΛΗ έγραψε: 01 Ιούλ 2021, 10:49 Ειλικρινά τώρα, πιστεύετε ότι τα δικαστήρια παίζεται επι αόριστον η κολοκυθιά που παίζεται εδώ μέσα;

Άρθρο 336.
Βλέπεις κάπου στο άρθρο αυτό συνυπευθυνότητα του θύματος, σε σχέση με όσα κουλά διαβάζουμε στο νήμα;
ΞΑΝΑ. και οσες φορες χρειαστει.

"συνυπεθυνοτητα" δεν διαβασαμε πουθενα στο νημα. μονο στο μυαλο σου.

stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Ασέβαστος έγραψε: 01 Ιούλ 2021, 11:02

οχι.

το θυμα ειναι υπευθυνο για τις οποιες πραξεις η παραλειψεις του, που οδηγησαν, διευκολυναν, η δεν απεφυγαν το εγκλημα.
Υπεύθυνο απέναντι σε ποιον; Στον εαυτό του; Είναι διχασμένη προσωπικότητα που το μισό άτομο φέρει ευθύνη απέναντι στο άλλο μισό;
"Μισέ μου Ασέβαστε είμαι ο άλλος μισός σου. Αν δεν κάνεις αυτό που σου λέω και μου προκαλέσεις κακό, θα είσαι υπεύθυνος απέναντί μου".
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

stavmanr έγραψε: 01 Ιούλ 2021, 11:11

οχι.

το θυμα ειναι υπευθυνο για τις οποιες πραξεις η παραλειψεις του, που οδηγησαν, διευκολυναν, η δεν απεφυγαν το εγκλημα.
Υπεύθυνο απέναντι σε ποιον; Στον εαυτό του; Είναι διχασμένη προσωπικότητα που το μισό άτομο φέρει ευθύνη απέναντι στο άλλο μισό;
απεναντι σε κανεναν.
η λεξη "υπευθυνος" δεν προυποθετει "απεναντι σε καποιον"

αν ξεχασω να ποτισω τις ντοματιες, ειμαι υπευθυνος που ξεραθηκαν. οχι απεναντι σε καποιον.

stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Ασέβαστος έγραψε: 01 Ιούλ 2021, 11:14
stavmanr έγραψε: 01 Ιούλ 2021, 11:11
οχι.

απεναντι σε κανεναν.
η λεξη "υπευθυνος" δεν προυποθετει "απεναντι σε καποιον"
Η ευθύνη δεν έχει νόημα χωρίς το αντικείμενό της.
αν ξεχασω να ποτισω τις ντοματιες, ειμαι υπευθυνος που ξεραθηκαν. οχι απεναντι σε καποιον.
Είσαι υπεύθυνος μόνο αν ανήκουν σε κάποιον και πρέπει να τις πληρώσεις.
Κατά τα λοιπά, απλά δεν τις πότισες.

Αν πάλι το βλέπεις οικολογικά, και ευαίσθητα, είσαι υπεύθυνος προς εκείνες που δεν τις πρόσεξες.
Υπεύθυνος είναι ο φέρων την ευθύνη προς κάποιον τρίτο ή κάποια Αρχή.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”