!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Πρόγευση Κολάσεως: Σημερινή ΚΥΑ επεκτείνει το ωράριο λειτουργίας των σουπερ μάρκετ ως τις 22:30!!

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Re: Πρόγευση Κολάσεως: Σημερινή ΚΥΑ επεκτείνει το ωράριο λειτουργίας των σουπερ μάρκετ ως τις 22:30!!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

gassim έγραψε: 15 Ιουν 2021, 17:41 Προφανώς τα προϊόντα δεν θα πετάνε στα ράφια θα τα βάζουν υπάλληλοι, σε πρώτη φάση ένα ΣΜ που θα είχε 20 υπαλλήλους θα κρατήσει τους 5.
Αν ένα ΣΜ έχει 20 υπαλλήλους, οι 3 είναι ταμίες, όχι οι 15.

gassim έγραψε: 15 Ιουν 2021, 17:41Για λίγο καιρό ακόμη, μέχρι και τα προϊόντα να τα τοποθετούν ρομπότ.

Αυτό που βλέπεις δεν έχει σχέση με τοποθέτηση σε ράφια, εκτός αν καταργήσουμε τα ψώνια εκ του σύνεγγυς, αλλά τότε δεν μιλάς για ΣΜ, μιλάς για αποθήκες και μεταφέρεις την συζήτηση στο «κάποια στιγμή δεν θα έχουμε ΣΜ, θα ψωνίζουμε αποκλειστικά online από αποθήκες».
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
gassim

Re: Πρόγευση Κολάσεως: Σημερινή ΚΥΑ επεκτείνει το ωράριο λειτουργίας των σουπερ μάρκετ ως τις 22:30!!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από gassim »

hellegennes έγραψε: 15 Ιουν 2021, 23:34
gassim έγραψε: 15 Ιουν 2021, 17:41 Προφανώς τα προϊόντα δεν θα πετάνε στα ράφια θα τα βάζουν υπάλληλοι, σε πρώτη φάση ένα ΣΜ που θα είχε 20 υπαλλήλους θα κρατήσει τους 5.
Αν ένα ΣΜ έχει 20 υπαλλήλους, οι 3 είναι ταμίες, όχι οι 15.

gassim έγραψε: 15 Ιουν 2021, 17:41Για λίγο καιρό ακόμη, μέχρι και τα προϊόντα να τα τοποθετούν ρομπότ.

Αυτό που βλέπεις δεν έχει σχέση με τοποθέτηση σε ράφια, εκτός αν καταργήσουμε τα ψώνια εκ του σύνεγγυς, αλλά τότε δεν μιλάς για ΣΜ, μιλάς για αποθήκες και μεταφέρεις την συζήτηση στο «κάποια στιγμή δεν θα έχουμε ΣΜ, θα ψωνίζουμε αποκλειστικά online από αποθήκες».
Ωραία, άρα και καλύτερα θα εξυπηρετούμαστε χωρίς να περιμένουμε σε ουρές και δεν θα αυξηθεί η ανεργία.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Εννοείς αν ψωνίζεις online από αποθήκη; Έχει πολλά μειονεκτήματα. Ίσως το μοναδικό πλεονέκτημα είναι η μετακίνηση, αν δεν έχεις αυτοκίνητο. Άλλο πραγματικό πλεονέκτημα δεν μπορώ να φανταστώ. Ξέρω όμως πολλά μειονεκτήματα, άλλωστε στην Αγγλία κυρίως έτσι ψώνιζα έναν καιρό που έμενα σε χωριό, μακριά από καταστήματα.

Επίσης, αν ψωνίζεις από αποθήκη, online, σαφώς αυξάνεται η ανεργία, αν έχεις στο μυαλό σου το μοντέλο ρομπότ.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
gassim

hellegennes έγραψε: 16 Ιουν 2021, 00:51 Εννοείς αν ψωνίζεις online από αποθήκη; Έχει πολλά μειονεκτήματα. Ίσως το μοναδικό πλεονέκτημα είναι η μετακίνηση, αν δεν έχεις αυτοκίνητο. Άλλο πραγματικό πλεονέκτημα δεν μπορώ να φανταστώ. Ξέρω όμως πολλά μειονεκτήματα, άλλωστε στην Αγγλία κυρίως έτσι ψώνιζα έναν καιρό που έμενα σε χωριό, μακριά από καταστήματα.

Επίσης, αν ψωνίζεις από αποθήκη, online, σαφώς αυξάνεται η ανεργία, αν έχεις στο μυαλό σου το μοντέλο ρομπότ.
Λεω για τα σουπερμάρκετ που δεν θα έχουν ταμεία.
Αφού όπως λες οι ταμίες είναι τόσο μικρό ποσοστό των υπαλλήλων του ΣΜ δεν θα επηρεαστεί και τοσο η ανεργία αν εκλείψουν και όλα καλά.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Το σύστημα χωρίς ταμίες λειτουργεί καλά σε μικρά μαγαζιά μόνο ή σε ώρες με χαμηλή κίνηση. Ψώνιζα με τέτοιο σύστημα από Tesco που δούλευε 24 ώρες. Μετά τις 22:00, αν θυμάμαι καλά, δεν είχε καθόλου ταμίες.

Όπως και να 'χει, δεν είναι σχετικό με την συζήτησή μας.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
gassim

hellegennes έγραψε: 16 Ιουν 2021, 00:59 Το σύστημα χωρίς ταμίες λειτουργεί καλά σε μικρά μαγαζιά μόνο ή σε ώρες με χαμηλή κίνηση. Ψώνιζα με τέτοιο σύστημα από Tesco που δούλευε 24 ώρες. Μετά τις 22:00, αν θυμάμαι καλά, δεν είχε καθόλου ταμίες.

Όπως και να 'χει, δεν είναι σχετικό με την συζήτησή μας.
Ετσι πάνε αυτά, στην αρχή η τεχνολογία δεν υπάρχει καν, μετά εφαρμόζεται σε μικρή κλίμακα και αργότερα βελτιώνεται και χρησιμοποιείται μαζικά και σε μεγάλη κλίμακα.
Ομοίως τώρα χρησιμοποιούνται αυτοοδηγούμενα ταξί σε μικρή κλίμακα και σταδιακά οι ταξιτζήδες θα πάψουν να υπάρχουν.
Ισως όχι αύριο, αλλά θα γίνει.
Φυσικά όλα αυτά δεν είναι καμιά απόκρυφη γνώση και τα έχεις ακούσει κι εσυ (ειδικά εφόσον συμφωνείς οτι το δικό μου επάγγελμα θα εκλείψει πολύ σύντομα) αλλά θες να πεις κι εσύ τα δικά σου.

Με την συζήτηση για την επέκταση του ωραρίου τώρα δεν έχει σχέση, αλλά έχει σχέση γενικά με τα εργασιακά θέματα.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Οι χειρονακτικές εργασίες που απαιτούν τρισδιάστατη κίνηση είναι πιο δύσκολο να αντικατασταθούν. Τα ρομπότ ούτε κατά διάνοια δεν είναι σ' αυτό το επίπεδο για να γεμίζουν ράφια σε ΣΜ, ειδικά με κόσμο να κινείται γύρω τους.

Το βάθος χρόνου για όλα αυτά είναι έτσι κι αλλιώς απροσδιόριστο. Μπορούμε δηλαδή να αρχίσουμε να μιλάμε και για τελείως θεωρητικά πράγματα αν είναι να το αφήσουμε στο φλου, όπως για το αν θα έχουμε σώματα στο μέλλον ή θα είμαστε απλώς ηλεκτρονικές διεγέρσεις σε ένα παγκόσμιο δίκτυο.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
sharp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp »

Ίσα ίσα με πολύ κόσμο δουλεύουν μια χαρά τα ταμεία χωρίς υπάλληλο, πού τα είδατε αυτά; Τα έχει και το ΙΚΕΑ από χρόνια, αλλά και αλλού (όχι στην Ελλάδα ίσως).
sharp

gassim έγραψε: 15 Ιουν 2021, 15:31
hellegennes έγραψε: 15 Ιουν 2021, 15:29
gassim έγραψε: 15 Ιουν 2021, 15:22 Σταδιακά το επάγγελμα "υπάλληλος super market" θα εκλείψει και τα καταστήματα θα είναι 24ωρα.
Deal with it.
Και το δικό σου επάγγελμα κάποια στιγμή θα εκλείψει και μάλλον πιο σύντομα από όσο φαντάζεσαι, αλλά εμείς μιλάμε για σήμερα.
Το ξέρω είναι απο τα πρώτα που υπολογίζεται να εκλείψουν και γι αυτό φροντίζω να έχω εναλλακτικές.
Ποιο είναι αυτό που θα εκλείψει από τα πρώτα;
Άβαταρ μέλους
lafkiotis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από lafkiotis »

hellegennes έγραψε: 16 Ιουν 2021, 01:34 Οι χειρονακτικές εργασίες που απαιτούν τρισδιάστατη κίνηση είναι πιο δύσκολο να αντικατασταθούν. Τα ρομπότ ούτε κατά διάνοια δεν είναι σ' αυτό το επίπεδο για να γεμίζουν ράφια σε ΣΜ, ειδικά με κόσμο να κινείται γύρω τους.

Το βάθος χρόνου για όλα αυτά είναι έτσι κι αλλιώς απροσδιόριστο. Μπορούμε δηλαδή να αρχίσουμε να μιλάμε και για τελείως θεωρητικά πράγματα αν είναι να το αφήσουμε στο φλου, όπως για το αν θα έχουμε σώματα στο μέλλον ή θα είμαστε απλώς ηλεκτρονικές διεγέρσεις σε ένα παγκόσμιο δίκτυο.
Ξεκολλάτε τα μυαλά σας από το παραδοσιακό σούπερ μάρκετ. Δε θα χρειάζεται καν να "πηγαίνεις για ψώνια" και δε θα υπάρχει ίχνος ανθρώπου στα ΣΜ.

Μέσα στα επόμενα 5-10 χρόνια, το σπίτι σας ολόκληρο θα παραγγέλνει τι χρειάζεται από το σούπερ μάρκετ και θα έρχονται κατευθείαν στο σπίτι σας.

Στην Αυστραλία αυτή τη στιγμή παραγγέλνεις online τι χρειάζεσαι και σου τα φερνουν στο σπίτι.
"Να πάτε να πνιγείτε. Δεν κάνετε ούτε για χαρτιά υγείας στον Ρέντη."

"Με τη Ντιναμό σαν κότες, με τη Λαμία με έπαρση, πλέον θα μας βρείτε μπροστά σας"
Άβαταρ μέλους
gassim

sharp έγραψε: 16 Ιουν 2021, 02:59
hellegennes έγραψε: 15 Ιουν 2021, 15:29

Και το δικό σου επάγγελμα κάποια στιγμή θα εκλείψει και μάλλον πιο σύντομα από όσο φαντάζεσαι, αλλά εμείς μιλάμε για σήμερα.
Το ξέρω είναι απο τα πρώτα που υπολογίζεται να εκλείψουν και γι αυτό φροντίζω να έχω εναλλακτικές.
Λογιστές
sharp

lafkiotis έγραψε: 16 Ιουν 2021, 03:20
hellegennes έγραψε: 16 Ιουν 2021, 01:34 Οι χειρονακτικές εργασίες που απαιτούν τρισδιάστατη κίνηση είναι πιο δύσκολο να αντικατασταθούν. Τα ρομπότ ούτε κατά διάνοια δεν είναι σ' αυτό το επίπεδο για να γεμίζουν ράφια σε ΣΜ, ειδικά με κόσμο να κινείται γύρω τους.

Ξεκολλάτε τα μυαλά σας από το παραδοσιακό σούπερ μάρκετ. Δε θα χρειάζεται καν να "πηγαίνεις για ψώνια" και δε θα υπάρχει ίχνος ανθρώπου στα ΣΜ.

Μέσα στα επόμενα 5-10 χρόνια, το σπίτι σας ολόκληρο θα παραγγέλνει τι χρειάζεται από το σούπερ μάρκετ και θα έρχονται κατευθείαν στο σπίτι σας.

Στην Αυστραλία αυτή τη στιγμή παραγγέλνεις online τι χρειάζεσαι και σου τα φερνουν στο σπίτι.
Ο Μακάρθυ, πρωτοπόρος των Η/Υ, είχε σχεδιάσει την πόλη του μέλλοντος, όπου θα επιλέγεις προϊόντα από το σπίτι σου και αυτά θα σού έρχονται μόνα τους μέσα από λεωφόρους σκαμμένες κάτω από τη γη, κάτι σαν του Μετρό. Είχα πετύχει το σάιτ του που τα έγραφε όλα, δεν ξέρω αν υπάρχει ακόμη. Προ Άμαζον βέβαια.
sharp

gassim έγραψε: 16 Ιουν 2021, 03:23
sharp έγραψε: 16 Ιουν 2021, 02:59

Λογιστές
Λόγω ΗΥ; Δεν νομίζω. Και σήμερα υπάρχουν προγράμματα, αλλά το know how είναι αλλού. Στην πανδημία πάντως παρουσίασαν αύξηση και ο λόγος είναι ότι χρειάστηκε πολύ γραφειοκρατεία λόγω home office και λοιπών αλλαγών.
Άβαταρ μέλους
Parrot

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Parrot »

Στα επόμενα 5-10 χρόνια, έτσι όπως πάμε, δε θα έχουμε και δεν θα μπορούμε να νοικιάσουμε σπίτι.
:wave:

Εκτός αν μας βάλουν οι δήμοι παγκάκια που θα συνδέονται στο IoT.. :smt005:

Γενικώς τα έχετε μπλέξει, απ' την μια οραματίζεστε μια κοινωνία, που τα πάντα θα τα κάνουμε μέσω αυτοματισμών και ρομπότ, απ' την άλλη μια τέτοια δυστοπία θα έχει εκτοπίσει εκατομμύρια στην ανεργία και την εξαθλίωση, οπότε πώς θα τα κάνουμε όλα αυτά;
:smt017
Άβαταρ μέλους
lafkiotis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από lafkiotis »

Parrot έγραψε: 16 Ιουν 2021, 03:36
Στα επόμενα 5-10 χρόνια, έτσι όπως πάμε, δε θα έχουμε και δεν θα μπορούμε να νοικιάσουμε σπίτι.
:wave:

Εκτός αν μας βάλουν οι δήμοι παγκάκια που θα συνδέονται στο IoT.. :smt005:

Γενικώς τα έχετε μπλέξει, απ' την μια οραματίζεστε μια κοινωνία, που τα πάντα θα τα κάνουμε μέσω αυτοματισμών και ρομπότ, απ' την άλλη μια τέτοια δυστοπία θα έχει εκτοπίσει εκατομμύρια στην ανεργία και την εξαθλίωση, οπότε πώς θα τα κάνουμε όλα αυτά;
:smt017
Με απεργιες, συνδικαλισμους και αφισοκολλησεις.
"Να πάτε να πνιγείτε. Δεν κάνετε ούτε για χαρτιά υγείας στον Ρέντη."

"Με τη Ντιναμό σαν κότες, με τη Λαμία με έπαρση, πλέον θα μας βρείτε μπροστά σας"
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”