!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Δικαίωση Έθνι. Σκληρός ρεντπιλιαστικός αντιφεμινιΖμός από την Πρωτοβουλία.

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
foscilis

Re: Δικαίωση Έθνι. Σκληρός ρεντπιλιαστικός αντιφεμινιΖμός από την Πρωτοβουλία.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

ST48410 έγραψε: 13 Ιουν 2021, 22:04
ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: 13 Ιουν 2021, 21:50 Κατά τα άλλα, η πρόταση σου ποιά είναι? Να γεννάνε όλοι 10 παιδιά(δια νόμου?) επειδή κάποια στιγμή μπορεί να γίνει πόλεμος με την Τουρκία?
Όχι. Από το ένα άκρο δεν χρειάζεται να φτάσουμε στο άλλο. Μην προσπαθείτε να παρουσιάσετε ως ακραίους αυτούς που σας λένε ότι υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα. Αν το συνέδρια έθιξε το ζήτημα αυτό καλώς το έθιξε. Αν το έκανε με λάθος τρόπο, ας γίνει κριτική στον τρόπο και μόνο σε αυτόν.
ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: 13 Ιουν 2021, 21:50 Και γιατί να μη ρυθμίσουμε τα πάντα με βάση αυτό το ενδεχόμενο, στη τελική? Οι αρχαίοι Σπαρτιάτες είχαν φτιάξει τη κοινωνία που είχαν φτιάξει με κριτήριο ότι μπορεί να γίνει πόλεμος με τους τάδε ή τους δείνα π.χ.
Εγώ δεν έχω προτείνει να ακολουθήσουμε λύση Β. Κορέας. Ο εφησυχασμός είναι λάθος. Αν αναγνωρισθεί από όλους ως ζήτημα προτεραιότητας κάτι μπορεί να γίνει. Αντί πχ για μοριοδότηση στους διαγωνισμούς θα μπορούσες να εξασφαλίσεις τον ένα από τους 2 γονείς οικογενειών με 4+ παιδιά στο δημόσιο εφόσον έχει επαρκή μόρφωση για την ανάλογη θέση. Θα έδινες μία πραγματική στήριξη για να κάνει μεγάλη οικογένεια αυτός που πραγματικά το θέλει. Και ένα κίνητρο να κάνει παραπάνω παιδιά κάποιος που έχει ήδη 2-3 αφού θα εξασφαλιζόταν επαγγελματικά. Και μπορείς να πεις ότι η πρότασή μου είναι του ποδαριού και έχει το Α και το Β πρόβλημα. Θα βρούμε μία καλύτερη ή θα βελτιώσουμε αυτήν. Πρώτο ζήτημα είναι να δεχθούμε και να συμφωνήσουμε ότι υπάρχει πρόβλημα. Αυτό δεν μπορεί να γίνει όταν ασκείται κριτική του τύπου γιατί ο Άδωνις και γιατί ο Βορίδης και τι θα γίνει με τις μητέρες που δεν γεννήθηκαν γυναίκες. Αυτά είναι προφάσεις για να μην γίνει τίποτα. Ο Βορίδης και ο Άδωνις είναι εφήμεροι. Το πρόβλημα μακροχρόνιο.

Δεν υπαρχει μοριοδοτηση, υπαρχει ποσοστωση. Εδω και παρα πολλα χρονια.

Δεν πετυχαινει οπως δεν πετυχαινει κανενα μετρο επιδοτησηε των μεγαλων οικογενειων γιατι το προβλημα ειναι οτι οι περισσοτεροι κανουν μηδεν ή ενα παιδι. Αυτοι που κανουν 4+ ειναι περιπου 3%. Αντε να τους κανεις 5%. Αν δεν εχουν απο 20 παιδια, τα λεφτα σου πετας επιδοτωντας παρακμιακους και μαλιστα σε ειδος, με θεσεις ευθυνης, που τις πληρωνουν με φορο και ταλαιπωρια οι αλλοι, αυτοι με τα μηδεν παιδια, με αποτελεσμα να ειναι ακομα πιο δυσκολο να κανουν.

Ειναι σα να λες πώς θα λυσω το προβλημα της φτωχειας, α ΤΟ ΒΡΗΚΑ οποιος εχει απο πεντακοσια χιλιαρικα και πανω θα του δινω και μια θεση στο δημοσιο.

Αυτη ειναι η πολιτικη μας την οποια ολοι οι ανησυχουντες για την υπογεννητικοτητα συμφωνουν οτι ειναι προς τη σωστη κατευθυνση για να αυξηθει το εθνος.

Δηλαδη μιλαμε οι Τουρκοι, χαρη στην ανθρωποτητα θα κανουν.
Άβαταρ μέλους
nik_killthemall

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nik_killthemall »

Ένας σκασμός κομπλεξικές πίπες από καταπιεσμένα καραγκιοζάκια και της μιας και της άλλη μεριάς. Αντί να επιδοτήσουν μηνιαία μέχρι την ενηλικίωση κάθε νέα γέννηση (κόβωντας π.χ. από όλες τις συντάξεις άνω των 900 ευρώ) και κάτι που θα έκανε αυτόματα τον καθε ένα και τη καθε μια να λάβουν απόφαση να κάνουν ή όχι παιδί χωρίς να χρειαστεί να μας πει ο κάθε μαλάκας τι γνώμη του, κάθονται και κάνουν σποτ και ψευτοσυνεδριάσεις της πούτσας απλά για να διχαστούν οι μεν και οι δεν και να ξεχάσουν την ουσία.

Λες και ο λόγος της υπογονιμότητας στην Ελλάδα είναι βιολογικός και όχι οικονομικός και πρέπει το κάθε κομπλεξ του καθενός να γίνει δημόσια συζήτηση !
Πούστρα Αλέξανδρε Μαυροκορδάτε σκατά στο τάφο σου και τη ψυχή σου καριόλη τουρκόσπορε.
Άβαταρ μέλους
foscilis

Σε ολον τον ευρωπαϊκο νοτο ειναι οικονομικος; Κι ενω ολοι ανεξαιρετως εχουν δεκαπλασιο εισοδημα απο τους παππουδες τους που μονο ο πιο μεγαλος απο τα πεντε παιδια αγοραζε ρουχα και παπουτσια;

Οχι φιλος.
Άβαταρ μέλους
Scouser

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Scouser »

Εγώ το βλέπω ως εξής: πρέπει να υπάρχει πλήρης ενημέρωση, χωρίς συναισθηματισμους, για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει μια γυναίκα που θέλει να τεκνοποιήσει μετά τα 35, καθώς και για το γεγονός πως αυτές αυξάνονται εκθετικά όσο περνάνε τα χρόνια. Εφόσον κάποια τα γνωρίζει αυτά και είναι συνειδητοποιημένη για τις επιθυμίες ή τις προτεραιότητές της, στους υπόλοιπους δεν πέφτει λόγος.
In Washington, there is a new sheriff in town, and under Donald Trump’s leadership, we may disagree with your views, but we will fight to defend your right to offer it in the public square, agree or disagree.
JD Vance
Άβαταρ μέλους
foscilis

Και στο κατω κατω ποια χωρα στον κοσμο κοβει συνταξη στα νεογεννητα; Ας σοβαρευτουμε λιγο. Εγω αν καποιος θελει σταθερα λεφτα εγγυημενα απο το κρατος για να κανει παιδι, προτιμω να τον στειρωσουν, ειναι ΣΙΓΟΥΡΑ καλυτερο για ολους και ιδιαιτερα για το υποψηφιο παιδι.
Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

ΓΑΛΗ έγραψε: 13 Ιουν 2021, 22:42
ST48410 έγραψε: 13 Ιουν 2021, 22:26
dna replication έγραψε: 13 Ιουν 2021, 22:19

παρακινεί τις γυναικες να ενημερωθούν οτι μπορούν πληρώνοντας εγκαίρως να σταματήσουν το βιολογικό ρολόι

στο τωρινό σποτ δεν βλέπω κάτι τέτοιο. Όλος ο ντόρος νομίζω ότι έγινε επειδή όποιος είδε το σποτ θεώρησε ότι υπάρχει προτροπή προς τις γυναίκες να τεκνοποιήσουν σε μικρότερη ηλικία.
Το σποτ ήταν από την αρχή μέχρι το τέλος λάθος γιατί είχε αντιφατικά μηνύματα.
Ναι. Συμφωνώ. Το έχω ξεκαθαρίσει εδώ και 2 σελίδες ότι δεν συζητώ αυτό.
Άβαταρ μέλους
Kauldron

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kauldron »

foscilis έγραψε: 13 Ιουν 2021, 23:49 Σε ολον τον ευρωπαϊκο νοτο ειναι οικονομικος; Κι ενω ολοι ανεξαιρετως εχουν δεκαπλασιο εισοδημα απο τους παππουδες τους που μονο ο πιο μεγαλος απο τα πεντε παιδια αγοραζε ρουχα και παπουτσια;

Οχι φιλος.
Στην εποχη των παππούδων τους δεν εκαναν αμβλωσεις για πλακα.
SeaHawk έγραψε: 01 Φεβ 2025, 14:04 Βασικα δεν υπαρχει εκρηξη
Υπαρχει αναφλεξη
Γιαννόπουλος για Τέμπη.
Άβαταρ μέλους
nik_killthemall

foscilis έγραψε: 13 Ιουν 2021, 23:49 Σε ολον τον ευρωπαϊκο νοτο ειναι οικονομικος; Κι ενω ολοι ανεξαιρετως εχουν δεκαπλασιο εισοδημα απο τους παππουδες τους που μονο ο πιο μεγαλος απο τα πεντε παιδια αγοραζε ρουχα και παπουτσια;

Οχι φιλος.
foscilis έγραψε: 13 Ιουν 2021, 23:52 Και στο κατω κατω ποια χωρα στον κοσμο κοβει συνταξη στα νεογεννητα; Ας σοβαρευτουμε λιγο. Εγω αν καποιος θελει σταθερα λεφτα εγγυημενα απο το κρατος για να κανει παιδι, προτιμω να τον στειρωσουν, ειναι ΣΙΓΟΥΡΑ καλυτερο για ολους και ιδιαιτερα για το υποψηφιο παιδι.
Γιατί πρέπει να ερμηνευθεί το πράγμα στα πλαίσια όλου του Ευρωπαϊκού νότου ? Είχε όλος ο ευρωπαϊκος νότος 10 χρόνια μνημόνια, > 20% ανεργια, μεγάλης κλίμακας μετανάστευση προς τα έξω, ίδιο μοντελο προβληματικής οικονομίας κλπ ? Επίσης γιατι πρεπει να ειναι μετρο συγκρισης στο 2021 ο μεταπολεμικός μεσος γονεας που εκανε παιδια για να εχει εργατικα χερια στο χωραφι κι οσα ζησουν έζησαν ? Μπορούμε να παμε ακομα πιο πισω ...

Και ναι, αν θεωρείς πως έχεις πρόβλημα υπογεννητικότητας το 2021 τότε κάνεις ό,τι μπορείς για να το λύσεις = βάζεις δηλ. τον γηρασμένο μεγαλο συνταξιούχο που κατά κανόνα έχει πάρει μεγαλυτερη συνταξη από τις εισφορές που έδωσε για να επιδοτήσει τις νέες γεννήσεις ! ή φορολογογείς τον άγαμο για να βγει το κονδύλι κλπ

Αν όχι, τότε απλά κάνεις ηλίθιες δημόσιες συζητήσεις σε συνεδρια με χαζοσποτ που μπορεί να εκτονώσουν μεν τα απωθημένα της κάθε μεριάς αλλά δεν πρόκειται να κάνουν τίποτα στο θέμα της υπογεννητικότητας.

Πάντα το πράγμα έχει να κάνει με το αν θέλεις να δώσεις άμεση λύση σε ενα προβλημα, ή απλά να ξοδέψεις μερικά εκ. σε ψευτοσυνέδρια, ψευτοσποτ και ονειρικες μαχες στα φορα επιπεδου πολιτικης λιγο πιο κατω απο αδωνη ... αφηνοντας το πρόβλημα ανεπαφο, αλλα λεγοντας πως επι των ημερων σου αγωνιστηκες για να το λύσεις ...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος nik_killthemall την 14 Ιουν 2021, 00:18, έχει επεξεργασθεί 4 φορές συνολικά.
Πούστρα Αλέξανδρε Μαυροκορδάτε σκατά στο τάφο σου και τη ψυχή σου καριόλη τουρκόσπορε.
Άβαταρ μέλους
ST48410

ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: 13 Ιουν 2021, 22:56 Γιατί να μεπροβληματίσει? Μπορεί ο κινεζικός στρατός όπως και ο ελληνικός να ζητούν περισσότερους φαντάρους. Για χίλιους δύο λόγους, μπορεί
η κινεζική κυβέρνηση να πάρει αυτή την απόφαση και δεν είναι απαραίτητο πως έχει δίκιο.
Νομίζω ότι μου κάνεις πλάκα. Έχει ανάγκη η Κινεζική κυβέρνηση από περισσότερες γεννήσεις κι είμαστε εμείς μέσα στην καλή χαρά; Τι απειλή αντιμετωπίζει η Κίνα που να συγκρίνεται αναλογικά με αυτήν που αντιμετωπίζουμε εμείς;
ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: 13 Ιουν 2021, 22:56 Εγώ απλώς σου λέω κάτι που διδάσκεται στο πρώτο εξάμηνο του πρώτου έτους κάθε οικονομικής σχολής που σέβεται τον εαυτό της.Οι πόροι είναι σπάνιοι, η αύξηση του πληθυσμού δύναται να δημιουργήσει προβλήματα στη διαχείρισή τους.
Στη ζωή υπάρχουν προτεραιότητες. Βλέπεις πιο είναι άμεσο και έντονο πρόβλημα και πας να αντιμετωπίσεις αυτό κοιτώντας παράλληλα να ελαχιστοποιήσεις τις συνέπειες από κάποια παράπλευρα δευτερεύουσας σημασίας προβλήματα που πρόκειται να προκύψουν. Το πρόβλημά μας στο έδειξα στο γράφημα. Μην το ξαναβάλω. Αν τουλάχιστον είχαμε καλπάζουσα οικονομία οι συνέπειες δεν θα ήταν τόσο σοβαρές. Αλλά δεν έχουμε. Ούτε προβλέπεται στην τρέχουσα γενιά. Οπότε;
Άβαταρ μέλους
ST48410

foscilis έγραψε: 13 Ιουν 2021, 23:52 Και στο κατω κατω ποια χωρα στον κοσμο κοβει συνταξη στα νεογεννητα; Ας σοβαρευτουμε λιγο. Εγω αν καποιος θελει σταθερα λεφτα εγγυημενα απο το κρατος για να κανει παιδι, προτιμω να τον στειρωσουν, ειναι ΣΙΓΟΥΡΑ καλυτερο για ολους και ιδιαιτερα για το υποψηφιο παιδι.
Αν επρόκειτο για ένα παιδί, ΟΚ. Εγώ μίλησα για πραγματικά μεγάλη οικογένεια. 6μελή και βάλε. Εκεί χωρίς σταθερή δουλειά, υπάρχει ζήτημα στοιχειώδους επιβίωσης. Ωστόσο διευκρίνισα παραπάνω ότι έδωσα μια πρόχειρη λύση της πλάκας. Ας βρεθεί κάτι καλύτερο. Να στηριχθεί όμως έμπρακτα όποιος θέλει να κάνει πολλά παιδιά. Και μη μου πεις για τους Ρομά όπου θα γίνουν τα παιδιά εισιτήριο για επιδόματα. Μπορούν να μπουν δικλείδες ασφαλείας για να αποφευχθεί κάτι τέτοιο.
Άβαταρ μέλους
nik_killthemall

ST48410 έγραψε: 14 Ιουν 2021, 00:20
Αν επρόκειτο για ένα παιδί, ΟΚ. Εγώ μίλησα για πραγματικά μεγάλη οικογένεια. 6μελή και βάλε. Εκεί χωρίς σταθερή δουλειά, υπάρχει ζήτημα στοιχειώδους επιβίωσης. Ωστόσο διευκρίνισα παραπάνω ότι έδωσα μια πρόχειρη λύση της πλάκας. Ας βρεθεί κάτι καλύτερο. Να στηριχθεί όμως έμπρακτα όποιος θέλει να κάνει πολλά παιδιά. Και μη μου πεις για τους Ρομά όπου θα γίνουν τα παιδιά εισιτήριο για επιδόματα. Μπορούν να μπουν δικλείδες ασφαλείας για να αποφευχθεί κάτι τέτοιο.
Μπορει ρε συ να επιδοτουνται 2 παιδια ανα οικογενεια ... το προβλημα της υπογεννητικοτητας στην Ελλαδα δεν οφειλεται στο οτι οι γυναικες σημερα δεν γινονται κουνελες "οπως κανανε οι γιαγιαδες μας", αλλα οφειλεται στο οτι τεραστιο ποσοστο αντρων - γυναικων σημερα μενει ατεκνο ! Μια χαρα λύσεις μπορουν να δοθουν, αλλα στοχος των συνεδριων και των σποτ ειναι ο τζερτζελες για να να σηκωθει σκονη, κι οχι να λυθει καποιο προβλημα.
Άβαταρ μέλους
foscilis

Βασικα τωρα που το σκεφτομαι δεν υπαρχει λογος για στειρωση, αρκει να μη δωσεις λεφτα, ειναι το ιδιο ακριβως πρακτικο αποτελεσμα χωρις ασχημιες.
Άβαταρ μέλους
ST48410

nik_killthemall έγραψε: 14 Ιουν 2021, 00:28
ST48410 έγραψε: 14 Ιουν 2021, 00:20
Μπορει ρε συ να επιδοτουνται 2 παιδια ανα οικογενεια ... το προβλημα της υπογεννητικοτητας στην Ελλαδα δεν οφειλεται στο οτι οι γυναικες σημερα δεν γινονται κουνελες "οπως κανανε οι γιαγιαδες μας", αλλα οφειλεται στο οτι τεραστιο ποσοστο αντρων - γυναικων σημερα μενει ατεκνο ! Μια χαρα λύσεις μπορουν να δοθουν, αλλα στοχος των συνεδριων και των σποτ ειναι ο τζερτζελες για να να σηκωθει σκονη, κι οχι να λυθει καποιο προβλημα.
Η βασική μου ένσταση στο παρόν νήμα ήταν προς αυτούς που διαμαρτυρήθηκαν για το ότι γίνεται κάτι (οτιδήποτε) προκειμένου να αναγνωρισθεί ως πρόβλημα η υπογεννητικότητα. Δεν είμαι φαν των συνεδρίων. Ας υπάρξει μια δράση, ενημερωτική ή υποστηρικτική ή οποιουδήποτε τύπου. Απλά ζήτησα να ξεπεράσουμε το ποιος το διοργανώνει, ποιος προβάλλεται κλπ και να συζητήσουμε λίγο επί της ουσίας γιατί προς το παρόν δεν υπάρχει συμφωνία ούτε καν προς το αν μια τέτοια κατάσταση είναι προβληματική για το μέλλον της χώρας.
Άβαταρ μέλους
ST48410

foscilis έγραψε: 14 Ιουν 2021, 00:31 Βασικα τωρα που το σκεφτομαι δεν υπαρχει λογος για στειρωση, αρκει να μη δωσεις λεφτα, ειναι το ιδιο ακριβως πρακτικο αποτελεσμα χωρις ασχημιες.
Κάποιες φορές μια μέτρια λύση είναι προτιμότερη από τη διαιώνιση ενός προβλήματος. Τι πιστεύεις ότι θα γίνει σε 10-15 χρόνια αν συνεχιστεί η σημερινή κατάσταση; Σε τι ελπίζεις ώστε να αποφύγουμε ένα χαμένο πόλεμο;
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”