Ούτε οι "κληρονόμησα δύο ενοίκια" τη βγάζουν λάδι. Σκέψου ένφια, ζημιές στο σπίτι και χρέη που τους φοράνε ένοικοι και εφοριά να καλύπτονται με βασικόΟΥΤΙΣ έγραψε: 11 Ιουν 2021, 11:48Μπορεί να είναι τυχεροί και να ανήκουν σε κάποια από αυτές τις κατηγορίες.Ναύτης έγραψε: 11 Ιουν 2021, 11:42Όχι, στην πραγματικότητα σάς ενοχλεί μερικούς πού σάς χαλάει η πραγματικότητα "τ' όνειρο".Ασέβαστος έγραψε: 11 Ιουν 2021, 11:33
ενοχλει το οτι με τις πραξεις τους χειροτερευουν την κατασταση για τους ιδιους και για ολους τους υπολοιπους.
Δεν ξέρω αν είστε τυχεροί και βρήκατε έτοιμα, σπίτια και λεφτά, από την οικογένεια, δεν ξέρω αν βρήκατε οικογενειακές επιχειρήσεις και χωθήκατε, δεν ξέρω αν κληρονομήσατε τίποτα παππούδες ή θειάδες, δεν ξέρω αν η μαμά κι ο μπαμπάς είχαν άκρες και σάς έχωσαν σε (σπάνιες) καλές δουλειές, δεν ξέρω αν σάς τσοντάρουν χοντρά οι γονείς ή τα πεθερικά σας κάθε μήνα, εκείνο που ξέρω είναι πως ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να είστε εργαζόμενοι χωρίς κάποια από τις καβάτζες που έγραψα πιο πάνω και να κουβαλάτε τα μυαλά που κουβαλάτε.
Με άλλα λόγια, είστε στην κοσμάρα σας.
Απαγορεύεται, όμως, να κάνουν πολιτική μόνο και μόνο επειδή ήταν τυχεροί. Θέλω να πω ότι δεν γίνεται επειδή κληρονόμησες δύο ενοίκια να λες "είμαι γαμάτος γιάπις" και να νομίζεις ότι ανήκεις σε κάποια κάστα ημιθέων και να ορίζεις την πολιτική τοποθέτηση σου με βάση την τύχη.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Είμαι μαλάκας
- Cecily Anne
Re: Είμαι μαλάκας
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
αν σου προτείνουν 2 νοίκια ή σύνταξη στα 40 πάρε την σύνταξη
δεν διαφωνω οτι αυτο ειναι ενα μερος της πραγματικοτητας.ΟΥΤΙΣ έγραψε: 11 Ιουν 2021, 11:44 Ας πούμε τι γίνεται και στην πραγματική ζωή. Σε μεγάλη αλυσίδα γυμναστηρίων δούλευα 48 ώρες με σύμβαση 40 ωρών. Έπαιρνα 700 και δηλωμένα ήταν τα 550€.
Δούλευα γιορτές και αργίες διότι ο Έλληνας είναι πολύ φιτ και ήθελε ανοικτό γυμναστήριο και φυσικά πληρωνόμουν τα τρία μου.
Όσοι συνάδελφοι δούλευαν τις Κυριακές πληρώνονταν και εκείνοι από τα τρία το μακρύτερο.
Όταν έγινα διευθυντής γυμναστηρίου στην ίδια αλυσίδα έπαιρνα 800€, δηλωμένα όλα και δούλευα 60 ώρες την εβδομάδα. Για υπερωρίες ούτε λόγος. Ξεκούραση την Κυριακή και αυτό αν το επέτρεπαν οι συνθήκες. Το τηλέφωνο 24/7 ανοικτό για να με βρίσκουν.
Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για την πραγματικότητα μην δισταλάσετε να με ρωτήσετε.
διαφωνω οτι ειναι ετσι η πλειονοτητα των εργασιων.
αλλιως να σας πω κι εγω μια πραγματικοτητα, οπου εγινε προταση σε καπετανιο να δουλεψει για 6κ το μηνα και εβαλε τα γελια, και τελικα πηρε τα διπλασια. δε θα σας πω ομως οτι αυτο ειναι η πλειονοτητα των εργαζομενων.
To be old and wise, you must first be young and stupid.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
-
talaipwros
Μεγάλη η χάρη Της.Ναύτης έγραψε: 11 Ιουν 2021, 11:51Ένα μυρωμένο δάκρυ αργοκύλησε στην εικόνα της Θάτσερ.talaipwros έγραψε: 11 Ιουν 2021, 11:47 (...)
Τίποτε απο αυτά, σκληρη δουλειά, διαβασμα και ευλογημένος καπιταλισμός
ΘΑΥΜΑ, ΘΑΥΜΑ!
Δεν είπες ομως αγαπητέ, να δώσει το κρατος λεφτα στους ιδιωτικούς υπαλλήλους, μεταφέροντας κονδυλια απο το δημόσιο και τις συντάξεις του δημοσίου;
-
talaipwros
Μαζουτ vs Κάρβουνο φαση βλέπω
Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: 11 Ιουν 2021, 08:29Για την χήρα και τα 2 παιδιά του σμηναγού Γιώργου Μπαλταδωρου που έπεσε με Μιράζ στη Σκυρο ειναι η απόφαση.Πάνας έγραψε: 11 Ιουν 2021, 01:03Θες δηλαδή απάντηση σε αυτό; Για τον Αρχηγό του ΓΕΕΘΑ είναι αυτό το ποσό. Δηλαδή για τον αρχηγό και των τριών σωμάτων. Αν... πέθαινε πριν συνταξιοδοτηθεί και ήταν σε υπηρεσία και τα παιδιά του δεν ήταν ενήλικα. (λίγο σπάνιο αυτό)Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: 11 Ιουν 2021, 00:27
Η απάντηση ήταν σε αυτο:
" σύμφωνα με το ν. 4387/16, άρθρο 4, παρ. 2(ε), η σύνταξη της συζύγου με τα δύο τέκνα αυτής, θα διαμορφωθεί στο μικτό ποσό των 3.300€, μείον 6% υπέρ υγειονομικής περίθαλψης 198€ και πληρωτέο ποσό 3.102€ (ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΟΥ ΒΑΘΜΟΥ ΓΕΕΘΑ)"
Μακάρι να ζούσε ο άνθρωπος, αλλά 3100 σύνταξη δεν είναι εξαθλίωση.
Τώρα με την κριτική στο νομοσχέδιο τι σχέση έχει αυτό..Ένας Θεός το ξέρει.
Ψάξε σε παρακαλώ μα το ίδιο πάθος και σθένος τι θα πάρει η χήρα του Υποσμηναγού που σκοτώθηκε πέρσι με mirage στην Σκύρο με 2 παιδιά και 10 χρόνια υπηρεσίας.
Και αυτό σε περίπτωση που δεν εργάζεται η ίδια.... αν εράζεται δεν δικαιούται σύνταξη χηρείας.
Έλεος ρε μαλάκες!
Μάθε να διαβάζεις, τόσο ελεύθερο χρόνο έχεις.
Γιατί δεν βάζεις όλο τον νόμο όπως έχει διαμορφωθεί; Γιατί δεν γράφεις πως η σύνταξη που δικαιούταν δεν ξεπερνούσε τα 400€. Γιατί δεν γράφεις τι παίρνουν όλες οι υπόλοιπες;
the end
Αν εξαιρέσεις τους ΔΥ η πραγματικότητα για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους είναι ακριβώς έτσι.Ασέβαστος έγραψε: 11 Ιουν 2021, 12:00δεν διαφωνω οτι αυτο ειναι ενα μερος της πραγματικοτητας.ΟΥΤΙΣ έγραψε: 11 Ιουν 2021, 11:44 Ας πούμε τι γίνεται και στην πραγματική ζωή. Σε μεγάλη αλυσίδα γυμναστηρίων δούλευα 48 ώρες με σύμβαση 40 ωρών. Έπαιρνα 700 και δηλωμένα ήταν τα 550€.
Δούλευα γιορτές και αργίες διότι ο Έλληνας είναι πολύ φιτ και ήθελε ανοικτό γυμναστήριο και φυσικά πληρωνόμουν τα τρία μου.
Όσοι συνάδελφοι δούλευαν τις Κυριακές πληρώνονταν και εκείνοι από τα τρία το μακρύτερο.
Όταν έγινα διευθυντής γυμναστηρίου στην ίδια αλυσίδα έπαιρνα 800€, δηλωμένα όλα και δούλευα 60 ώρες την εβδομάδα. Για υπερωρίες ούτε λόγος. Ξεκούραση την Κυριακή και αυτό αν το επέτρεπαν οι συνθήκες. Το τηλέφωνο 24/7 ανοικτό για να με βρίσκουν.
Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για την πραγματικότητα μην δισταλάσετε να με ρωτήσετε.
διαφωνω οτι ειναι ετσι η πλειονοτητα των εργασιων.
αλλιως να σας πω κι εγω μια πραγματικοτητα, οπου εγινε προταση σε καπετανιο να δουλεψει για 6κ το μηνα και εβαλε τα γελια, και τελικα πηρε τα διπλασια. δε θα σας πω ομως οτι αυτο ειναι η πλειονοτητα των εργαζομενων.
«Δεν σου μιλώ για περασμένα, μιλώ για την αγάπη", Γιώργος Σεφέρης, Κίχλη.
οχι στο χωριο μου. αυτο ειναι μαλλον εξαιρεση. δεν ζω σε γυαλα, οι περισσοτεροι του κοινωνικου μου κυκλου, καπου δουλευουν, και πολυ σπανια ακουω τετοια.ΟΥΤΙΣ έγραψε: 11 Ιουν 2021, 12:06
Αν εξαιρέσεις τους ΔΥ η πραγματικότητα για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους είναι ακριβώς έτσι.
κατι που μολις σκεφτηκα. ισως εχει να κανει με το οτι ζω σε μαλλον μικρη πολη, οπου εστω και απο σποντα, ολοι γνωριζουν ολους. οποτε το οποιο μουνοπανο εργοδοτης, θα γινει συντομα βουκινο, και δεν θα του βγει σε καλο για το μαγαζι του.
ισως για αυτο λετε οτι ζω σε αλλον πλανητη
Για μειώσεις μιλάμε, δεν ζητάνε αυξήσεις. Αν δεν πληρωθείς υπερωριακή εργασία και σου δώσουν ρεπό συνεπάγεται με μείωση. Όλο αυτό το χρήμα θα χαθεί από την αγορά. Δηλαδή τα πράγματα γίνονται χειρότερα.Ασέβαστος έγραψε: 11 Ιουν 2021, 09:01που το διαβασες αυτο;Πάνας έγραψε: 10 Ιουν 2021, 22:55
Αν ο βασικός μισθός ήταν μεγαλύτερος τότε ο Ασέβαστος θα μοιραζόταν το βάρος. Παρόλα αυτά είναι υπέρ των μειώσεων των αποδοχών από όσα διάβασα.
Και ποιος φταίει δηλαδή ο μισθωτός;
Για τους εργολάβους στο δημόσιο που απασχολούν άτομα με τον βασικό μισθό δεν είδα να έχεις καμία αντίρρηση.![]()
υπερ των αυξησεων ειμαι, αλλα αυτες να προερχονται απο παραγωγη και ευημερια, οχι απο πορειες με ντουντουκες, γιατι αυτες οι αυξησεις ειναι πασοκικου τυπου, και αργα η γρηγορα γυριζουν και μας δαγκωνουν, ολους.
Αλλά και πάλι δεν ακουμπάει μόνο τους δημόσιους αλλά και τους εργαζόμενους σε αυτόν όταν ανήκουν σε εργολάβο και αμείβονται με 650-700€.
the end
- Τζιτζιμιτζιχότζιρας
- Phorum.gr user: 2.Χόρχε ντελ Σάλτο 1.Brainstorm
Καλά, εσύ κάθεσαι όλη μερα, εγώ πρέπει να τα βρω και να τα ανεβάσω ολα;Πάνας έγραψε: 11 Ιουν 2021, 12:03Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: 11 Ιουν 2021, 08:29Για την χήρα και τα 2 παιδιά του σμηναγού Γιώργου Μπαλταδωρου που έπεσε με Μιράζ στη Σκυρο ειναι η απόφαση.Πάνας έγραψε: 11 Ιουν 2021, 01:03
Θες δηλαδή απάντηση σε αυτό; Για τον Αρχηγό του ΓΕΕΘΑ είναι αυτό το ποσό. Δηλαδή για τον αρχηγό και των τριών σωμάτων. Αν... πέθαινε πριν συνταξιοδοτηθεί και ήταν σε υπηρεσία και τα παιδιά του δεν ήταν ενήλικα. (λίγο σπάνιο αυτό)
Ψάξε σε παρακαλώ μα το ίδιο πάθος και σθένος τι θα πάρει η χήρα του Υποσμηναγού που σκοτώθηκε πέρσι με mirage στην Σκύρο με 2 παιδιά και 10 χρόνια υπηρεσίας.
Και αυτό σε περίπτωση που δεν εργάζεται η ίδια.... αν εράζεται δεν δικαιούται σύνταξη χηρείας.
Έλεος ρε μαλάκες!
Μάθε να διαβάζεις, τόσο ελεύθερο χρόνο έχεις.Μπράβο ρε... πήγες και βρήκες την μοναδική εξαίρεση και το παρουσιάζεις ως σύνολο. Πράγμα που αγνοούσα. Αλήθεια τι κερδίζεις με αυτό;
Γιατί δεν βάζεις όλο τον νόμο όπως έχει διαμορφωθεί; Γιατί δεν γράφεις πως η σύνταξη που δικαιούταν δεν ξεπερνούσε τα 400€. Γιατί δεν γράφεις τι παίρνουν όλες οι υπόλοιπες;
Επίσης τα 850 που αναφέρθηκαν φαντάζομαι είναι πρόωρη όχι πλήρης.
Φιλαράκι, αν κάποιος μπει φορουμάκι από μαγκιά ή από αδυναμία κάποιας στιγμής, πάει, τελείωσε.
Εννοείται πρόωρη, δεν υποστήριξα πως είναι πλήρης. Από την αμεσότητα της απάντησης πάντως δεν βλέπω να έχεις πρόβλημα χρόνου.Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: 11 Ιουν 2021, 12:16Καλά, εσύ κάθεσαι όλη μερα, εγώ πρέπει να τα βρω και να τα ανεβάσω ολα;Πάνας έγραψε: 11 Ιουν 2021, 12:03Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: 11 Ιουν 2021, 08:29
Για την χήρα και τα 2 παιδιά του σμηναγού Γιώργου Μπαλταδωρου που έπεσε με Μιράζ στη Σκυρο ειναι η απόφαση.
Μάθε να διαβάζεις, τόσο ελεύθερο χρόνο έχεις.Μπράβο ρε... πήγες και βρήκες την μοναδική εξαίρεση και το παρουσιάζεις ως σύνολο. Πράγμα που αγνοούσα. Αλήθεια τι κερδίζεις με αυτό;
Επίσης τα 850 που αναφέρθηκαν φαντάζομαι είναι πρόωρη όχι πλήρης.
the end
Και εγώ κατά του νομοσχεδίου είμαι αλλά η κουβέντα γύρισε σε εμένα επειδή δεν γουστάρουν αυτά που γράφω και πρέπει να σταματήσω.Βλήμα έγραψε: 11 Ιουν 2021, 03:28Δεν είπα ότι το γράφω στ' αρχίδια μου.Πάνας έγραψε: 11 Ιουν 2021, 00:24 Τέλος το θέατρο για σήμερα. Στα αρκίντια μου το νομοσχέδιο, και γω μαλάκας σαν το βλήμα είμαι.
Είπα ότι κανείς δεν δικαιολογείται να το γράψει στ' αρχίδια του μόνο και μόνο επειδή εγώ που παλεύω εναντίον του είμαι μαλάκας.
Διακυβεύονται πολλά περισσότερα πράγματα αυτή την στιγμή από το αν είμαι μαλάκας.
Συγνώμη λοιπόν, αλλά είσαι άλλου είδους μαλάκας απ' ό,τι εγώ.
the end
Σε τι επιχειρήσεις δουλεύει ο κύκλος σου;Ασέβαστος έγραψε: 11 Ιουν 2021, 12:13οχι στο χωριο μου. αυτο ειναι μαλλον εξαιρεση. δεν ζω σε γυαλα, οι περισσοτεροι του κοινωνικου μου κυκλου, καπου δουλευουν, και πολυ σπανια ακουω τετοια.ΟΥΤΙΣ έγραψε: 11 Ιουν 2021, 12:06
Αν εξαιρέσεις τους ΔΥ η πραγματικότητα για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους είναι ακριβώς έτσι.
κατι που μολις σκεφτηκα. ισως εχει να κανει με το οτι ζω σε μαλλον μικρη πολη, οπου εστω και απο σποντα, ολοι γνωριζουν ολους. οποτε το οποιο μουνοπανο εργοδοτης, θα γινει συντομα βουκινο, και δεν θα του βγει σε καλο για το μαγαζι του.
ισως για αυτο λετε οτι ζω σε αλλον πλανητη![]()
«Δεν σου μιλώ για περασμένα, μιλώ για την αγάπη", Γιώργος Σεφέρης, Κίχλη.
-
the comet the course the tail
το χωριό σου, που το θεωρώ και χωριό μου γιατί έχω 10 χρόνια αναμνήσεις από κει, έχει 35.000 άνεργους.Ασέβαστος έγραψε: 11 Ιουν 2021, 12:13οχι στο χωριο μου. αυτο ειναι μαλλον εξαιρεση. δεν ζω σε γυαλα, οι περισσοτεροι του κοινωνικου μου κυκλου, καπου δουλευουν, και πολυ σπανια ακουω τετοια.ΟΥΤΙΣ έγραψε: 11 Ιουν 2021, 12:06
ισως για αυτο λετε οτι ζω σε αλλον πλανητη![]()
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 5 Απαντήσεις
- 482 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης
-
- 2 Απαντήσεις