Μην πας μακριά, η όλη κατρακύλα στους μισθούς ξεκίνησε όταν καταργήθηκαν οι συλλογικές συμβάσεις. ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΙΝΑΙ.ST48410 έγραψε: 11 Ιουν 2021, 11:17στην δεύτερη παράγραφο συμφωνώ. Για την πρώτη έχω επιφυλάξεις. Δεν φαίνεται διατεθειμένο το παρόν πολιτικό προσωπικό να βάλει χέρι στις ιερές αγελάδες. Αν καταργηθεί ο κατώτατος απλώς θα εξαθλιώσει τους εργαζομένους στον ιδιωτικό και θα ανοίξει την ψαλίδα με τους αντίστοιχους στο δημόσιο τομέα.Οργισμένος έγραψε: 11 Ιουν 2021, 11:13 ΑΝ σκεφτεις λογικα και αποφασισεις συλλογικα οτι θελεις μελλοντικα μια ευημερουσα κοινωνια τοτε χρειαζονται θυσιες τουλαχιστον αρχικα. Απαλευθερωση μισθων, μικροτερο κρατος, φιλελευθερη πολιτικη θα αυξησει την επιχειρηματικοτητα και τις επενδυσεις οι οποιες με τη σειρα τους θα φερουν αναπτυξη και μειωση ανεργειας και μεγαλυτερη καταναλωση και σε μερικα χρονια ισως 10 , βλεπε τουρκια, η προσφορα εργασιας θαναι τετοια που θα τροφοδοτει υψηλους μισθους.
Και μη γελιεστε, η μοναδικη προστασια των εργαζομενων εναντι των εργοδοτων ειναι η προσφορα εργασιας και φυσικα κανενας νομος. Αυτο γινεται δω στη σουηδια σημερα, δεν μενει ικανοποιημενος ο εργαζομενος απο τον εργοδοτη; Σηκωνεται και φευγει και βρισκει αλλου δουλεια. Αυτο ωθει τους εργοδοτες να προσφερουν καλες συνθηκες εργασιας και μανατζμεντ καθως και καλους μισθους, και κατσε εσυ στην ελλαδα και κανε νομοθεσιες προστασιας του κωλου για να δινεις «δουλεια» σε κατι κκε συριζα και χρυσες αυγες..
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Είμαι μαλάκας
- Cecily Anne
Re: Είμαι μαλάκας
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
να το κανουμε, copy paste, οχι, δεν βγαζει νοημα.ST48410 έγραψε: 11 Ιουν 2021, 11:08Θεωρητικά συμφωνώ. Για δες το όμως λίγο διαφορετικά. Αν σου πω να δούμε τι κάνουν στην Μύκονο και να το κάνουμε στην Αθήνα βγάζει νόημα;Ασέβαστος έγραψε: 11 Ιουν 2021, 11:05 το κοριτσι το καλο, σε λιγες μερες βρηκε 2-3 δουλειες και κοιταζει ποια να επιλεξει.
ΑΥΤΟ ειναι λυση. να δουμε τι κανουν στην κυπρο, και να το κανουμε. να εχει επιλογες ο εργαζομενος να πουλησει ακριβα την εργασια του.
να το κανουμε ομως με διαφορετικο τροπο, ισως. δηλαδη δεν αποκλειεται να βρει καποιος τροπο να πουλαει καφε απο σκατα παγκολινου για 50 ευρω την κουπα στην αθηνα.
αν καταφερει να το κανει, σιγουρα θα πληρωνει το σερβιτορο του πολυ καλα.
To be old and wise, you must first be young and stupid.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Μπορεί αλλά πόσες θέσεις εργασίας θα δώσει κάτι τέτοιο; 50 σε όλη την Αθήνα; Σταγόνα στο ωκεανό. Δεν κυκλοφορεί στο λεκανοπέδιο ο πλούτος που μαζεύεται στη Μύκονο. Ούτε για πλάκα. Επίσης δεν είναι όλοι οι άνθρωποι τόσο ευρηματικοί να σκεφτούν και να έχουν κεφάλαιο να φτιάξουν αυτές τις σπάνιες δουλειές που θα φέρουν καλά λεφτά. Τι πρέπει να γίνει με όλους αυτούς;Ασέβαστος έγραψε: 11 Ιουν 2021, 11:24να το κανουμε, copy paste, οχι, δεν βγαζει νοημα.ST48410 έγραψε: 11 Ιουν 2021, 11:08Θεωρητικά συμφωνώ. Για δες το όμως λίγο διαφορετικά. Αν σου πω να δούμε τι κάνουν στην Μύκονο και να το κάνουμε στην Αθήνα βγάζει νόημα;Ασέβαστος έγραψε: 11 Ιουν 2021, 11:05 το κοριτσι το καλο, σε λιγες μερες βρηκε 2-3 δουλειες και κοιταζει ποια να επιλεξει.
ΑΥΤΟ ειναι λυση. να δουμε τι κανουν στην κυπρο, και να το κανουμε. να εχει επιλογες ο εργαζομενος να πουλησει ακριβα την εργασια του.
να το κανουμε ομως με διαφορετικο τροπο, ισως. δηλαδη δεν αποκλειεται να βρει καποιος τροπο να πουλαει καφε απο σκατα παγκολινου για 50 ευρω την κουπα στην αθηνα.![]()
αν καταφερει να το κανει, σιγουρα θα πληρωνει το σερβιτορο του πολυ καλα.
ενοχλει το οτι με τις πραξεις τους χειροτερευουν την κατασταση για τους ιδιους και για ολους τους υπολοιπους.Ναύτης έγραψε: 11 Ιουν 2021, 11:18
Α, "σας ενοχλεί" που γουργουρίζει το στομάχι κάποιων από την πείνα. Να τούς συμπαθάτε, είναι μπυθουλιώτες και δεν γνωρίζουν το παντεσπάνι.
να δουλεψουν ως καλοπληρωμενοι σερβιτοροι στους προηγουμενους.ST48410 έγραψε: 11 Ιουν 2021, 11:28
Μπορεί αλλά πόσες θέσεις εργασίας θα δώσει κάτι τέτοιο; 50 σε όλη την Αθήνα; Σταγόνα στο ωκεανό. Δεν κυκλοφορεί στο λεκανοπέδιο ο πλούτος που μαζεύεται στη Μύκονο. Ούτε για πλάκα. Επίσης δεν είναι όλοι οι άνθρωποι τόσο ευρηματικοί να σκεφτούν και να έχουν κεφάλαιο να φτιάξουν αυτές τις σπάνιες δουλειές που θα φέρουν καλά λεφτά. Τι πρέπει να γίνει με όλους αυτούς;
γενικως, οι δουλειες, και δη οι καλοπληρωμενες, ερχονται με την ευρηματικοτητα και το ρισκο, λιγων. καλο ειναι να μην εμποδιζονται αυτοι, με γραφειοκρατικες κοτσανες, μιζες, παρανοικους φορους κλπ, και καθε που ενας απο αυτους που πετυχαινει κατι, θα ειναι θετικο για ολη την κοινωνια.
Όχι, στην πραγματικότητα σάς ενοχλεί μερικούς πού σάς χαλάει η πραγματικότητα "τ' όνειρο".Ασέβαστος έγραψε: 11 Ιουν 2021, 11:33ενοχλει το οτι με τις πραξεις τους χειροτερευουν την κατασταση για τους ιδιους και για ολους τους υπολοιπους.Ναύτης έγραψε: 11 Ιουν 2021, 11:18
Α, "σας ενοχλεί" που γουργουρίζει το στομάχι κάποιων από την πείνα. Να τούς συμπαθάτε, είναι μπυθουλιώτες και δεν γνωρίζουν το παντεσπάνι.
Δεν ξέρω αν είστε τυχεροί και βρήκατε έτοιμα, σπίτια και λεφτά, από την οικογένεια, δεν ξέρω αν βρήκατε οικογενειακές επιχειρήσεις και χωθήκατε, δεν ξέρω αν κληρονομήσατε τίποτα παππούδες ή θειάδες, δεν ξέρω αν η μαμά κι ο μπαμπάς είχαν άκρες και σάς έχωσαν σε (σπάνιες) καλές δουλειές, δεν ξέρω αν σάς τσοντάρουν χοντρά οι γονείς ή τα πεθερικά σας κάθε μήνα, εκείνο που ξέρω είναι πως ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να είστε εργαζόμενοι χωρίς κάποια από τις καβάτζες που έγραψα πιο πάνω και να κουβαλάτε τα μυαλά που κουβαλάτε.
Με άλλα λόγια, είστε στην κοσμάρα σας.
-
talaipwros
Επ, τι αποκλείεται;Ναύτης έγραψε: 11 Ιουν 2021, 11:42Όχι, στην πραγματικότητα σάς ενοχλεί μερικούς πού σάς χαλάει η πραγματικότητα "τ' όνειρο".Ασέβαστος έγραψε: 11 Ιουν 2021, 11:33ενοχλει το οτι με τις πραξεις τους χειροτερευουν την κατασταση για τους ιδιους και για ολους τους υπολοιπους.Ναύτης έγραψε: 11 Ιουν 2021, 11:18
Δεν ξέρω αν είστε τυχεροί και βρήκατε έτοιμα, σπίτια και λεφτά, από την οικογένεια, δεν ξέρω αν βρήκατε οικογενειακές επιχειρήσεις και χωθήκατε, δεν ξέρω αν κληρονομήσατε τίποτα παππούδες ή θειάδες, δεν ξέρω αν η μαμά κι ο μπαμπάς είχαν άκρες και σάς έχωσαν σε (σπάνιες) καλές δουλειές, δεν ξέρω αν σάς τσοντάρουν χοντρά οι γονείς ή τα πεθερικά σας κάθε μήνα, εκείνο που ξέρω είναι πως ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να είστε εργαζόμενοι χωρίς κάποια από τις καβάτζες που έγραψα πιο πάνω και να κουβαλάτε τα μυαλά που κουβαλάτε.
Ας πούμε τι γίνεται και στην πραγματική ζωή. Σε μεγάλη αλυσίδα γυμναστηρίων δούλευα 48 ώρες με σύμβαση 40 ωρών. Έπαιρνα 700 και δηλωμένα ήταν τα 550€.
Δούλευα γιορτές και αργίες διότι ο Έλληνας είναι πολύ φιτ και ήθελε ανοικτό γυμναστήριο και φυσικά πληρωνόμουν τα τρία μου.
Όσοι συνάδελφοι δούλευαν τις Κυριακές πληρώνονταν και εκείνοι από τα τρία το μακρύτερο.
Όταν έγινα διευθυντής γυμναστηρίου στην ίδια αλυσίδα έπαιρνα 800€, δηλωμένα όλα και δούλευα 60 ώρες την εβδομάδα. Για υπερωρίες ούτε λόγος. Ξεκούραση την Κυριακή και αυτό αν το επέτρεπαν οι συνθήκες. Το τηλέφωνο 24/7 ανοικτό για να με βρίσκουν.
Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για την πραγματικότητα μην δισταλάσετε να με ρωτήσετε.
Δούλευα γιορτές και αργίες διότι ο Έλληνας είναι πολύ φιτ και ήθελε ανοικτό γυμναστήριο και φυσικά πληρωνόμουν τα τρία μου.
Όσοι συνάδελφοι δούλευαν τις Κυριακές πληρώνονταν και εκείνοι από τα τρία το μακρύτερο.
Όταν έγινα διευθυντής γυμναστηρίου στην ίδια αλυσίδα έπαιρνα 800€, δηλωμένα όλα και δούλευα 60 ώρες την εβδομάδα. Για υπερωρίες ούτε λόγος. Ξεκούραση την Κυριακή και αυτό αν το επέτρεπαν οι συνθήκες. Το τηλέφωνο 24/7 ανοικτό για να με βρίσκουν.
Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για την πραγματικότητα μην δισταλάσετε να με ρωτήσετε.
«Δεν σου μιλώ για περασμένα, μιλώ για την αγάπη", Γιώργος Σεφέρης, Κίχλη.
- Bill Hicks
μάλιστα. μένω μόνος μου σε γκαρσιονέρα = περπατάω κάνα εξάμηνο ξυπόλητος στ' αγκάθια.Ναύτης έγραψε: 11 Ιουν 2021, 10:31Φυσικά.Bill Hicks έγραψε: 11 Ιουν 2021, 10:23 μια μέση λύση βέβαια θα ήταν να μείνει σε γκαρσονιέρα ή να μην μένει μόνος του σε δυάρι ο εργαζόμενος.
εκτός αν η άπλα είναι "κεκτημένο δικαίωμα".![]()
Επίσης, να περπατά κάνα εξάμηνο ξυπόλητος στ' αγκάθια για να σκληρύνουν οι πατούσες του και να μην χρειάζεται παπούτσια, να πλένεται όταν βρέχει, να κάνει διαλογισμό για να ρίχνει τον μεταβολισμό του και να μην χρειάζεται καθημερινή τροφή και, ανάγκη γαρ, ένα ΣΚ τον μήνα να εκδίδεται για να συμπληρώνει το εισόδημά του. Μπρος στο νοίκι τί 'ν' ο κώλος.
αυτή είναι η αριστερά, κυρίες και κύριοι. κεκτημένο δικαίωμα η άπλα.
I have taken drugs before and I had a real good time... didn’t murder anybody, didn’t rob anybody, didn’t rape anybody... didn’t lose ONE fuckin’ job, laughed my ass off... and went about my day!
Επ, όπως τ' ακούς.talaipwros έγραψε: 11 Ιουν 2021, 11:43Επ, τι αποκλείεται;Ναύτης έγραψε: 11 Ιουν 2021, 11:42Όχι, στην πραγματικότητα σάς ενοχλεί μερικούς πού σάς χαλάει η πραγματικότητα "τ' όνειρο".Ασέβαστος έγραψε: 11 Ιουν 2021, 11:33
ενοχλει το οτι με τις πραξεις τους χειροτερευουν την κατασταση για τους ιδιους και για ολους τους υπολοιπους.
-
talaipwros
Ναύτης έγραψε: 11 Ιουν 2021, 11:44Επ, όπως τ' ακούς.talaipwros έγραψε: 11 Ιουν 2021, 11:43Επ, τι αποκλείεται;Ναύτης έγραψε: 11 Ιουν 2021, 11:42
Όχι, στην πραγματικότητα σάς ενοχλεί μερικούς πού σάς χαλάει η πραγματικότητα "τ' όνειρο".
Τίποτε απο αυτά, σκληρη δουλειά, διαβασμα και ευλογημένος καπιταλισμόςΔεν ξέρω αν είστε τυχεροί και βρήκατε έτοιμα, σπίτια και λεφτά, από την οικογένεια, δεν ξέρω αν βρήκατε οικογενειακές επιχειρήσεις και χωθήκατε, δεν ξέρω αν κληρονομήσατε τίποτα παππούδες ή θειάδες, δεν ξέρω αν η μαμά κι ο μπαμπάς είχαν άκρες και σάς έχωσαν σε (σπάνιες) καλές δουλειές, δεν ξέρω αν σάς τσοντάρουν χοντρά οι γονείς ή τα πεθερικά σας κάθε μήνα,
Τες πα, χωρις πλακα συμφωνώ οτι προφανως ειναι παρα πολυ λιγα τα λεφτά που παίρνει ο μέσος εργαζόμενος.
Κανονικά θα επρεπε το κρατος να κοψει απο μισθους ΔΥ και συντάξεις και να δώσει κανα επίδομα στον ιδιωτικο τομεα γιατί δεν βγαίνει αλλιώς το πραμα
Μπορεί να είναι τυχεροί και να ανήκουν σε κάποια από αυτές τις κατηγορίες.Ναύτης έγραψε: 11 Ιουν 2021, 11:42Όχι, στην πραγματικότητα σάς ενοχλεί μερικούς πού σάς χαλάει η πραγματικότητα "τ' όνειρο".Ασέβαστος έγραψε: 11 Ιουν 2021, 11:33ενοχλει το οτι με τις πραξεις τους χειροτερευουν την κατασταση για τους ιδιους και για ολους τους υπολοιπους.Ναύτης έγραψε: 11 Ιουν 2021, 11:18
Απαγορεύεται, όμως, να κάνουν πολιτική μόνο και μόνο επειδή ήταν τυχεροί. Θέλω να πω ότι δεν γίνεται επειδή κληρονόμησες δύο ενοίκια να λες "είμαι γαμάτος γιάπις" και να νομίζεις ότι ανήκεις σε κάποια κάστα ημιθέων και να ορίζεις την πολιτική τοποθέτηση σου με βάση την τύχη.
«Δεν σου μιλώ για περασμένα, μιλώ για την αγάπη", Γιώργος Σεφέρης, Κίχλη.
Φίλε, δεν θέλω πολυτέλειες. Άκου "μένω μόνος μου στην γκαρσονιέρα", τι κομμουνιστικά είν' αυτά;Bill Hicks έγραψε: 11 Ιουν 2021, 11:44μάλιστα. μένω μόνος μου σε γκαρσιονέρα = περπατάω κάνα εξάμηνο ξυπόλητος στ' αγκάθια.Ναύτης έγραψε: 11 Ιουν 2021, 10:31Φυσικά.Bill Hicks έγραψε: 11 Ιουν 2021, 10:23 μια μέση λύση βέβαια θα ήταν να μείνει σε γκαρσονιέρα ή να μην μένει μόνος του σε δυάρι ο εργαζόμενος.
εκτός αν η άπλα είναι "κεκτημένο δικαίωμα".![]()
Επίσης, να περπατά κάνα εξάμηνο ξυπόλητος στ' αγκάθια για να σκληρύνουν οι πατούσες του και να μην χρειάζεται παπούτσια, να πλένεται όταν βρέχει, να κάνει διαλογισμό για να ρίχνει τον μεταβολισμό του και να μην χρειάζεται καθημερινή τροφή και, ανάγκη γαρ, ένα ΣΚ τον μήνα να εκδίδεται για να συμπληρώνει το εισόδημά του. Μπρος στο νοίκι τί 'ν' ο κώλος.
αυτή είναι η αριστερά, κυρίες και κύριοι. κεκτημένο δικαίωμα η άπλα.
Μένω με άλλους 10 στο ημιυπόγειο της Μιχαήλ Βόδα, 50 ευρώ το κεφάλι, και κάνουμε μπάνιο με το ίδιο νερό στη μπανιέρα άπαξ εβδομαδιαίως.
Τη μια μέρα, ο ένας μασάει, οι εννιά κοιτάμε. Την επόμενη μέρα ο άλλος. Στις 10 μέρες την κάνουμε ταράτσα όλοι! Βοηθάει και στη διατήρηση της σιλουέτας.
Ένα μυρωμένο δάκρυ αργοκύλησε στην εικόνα της Θάτσερ.talaipwros έγραψε: 11 Ιουν 2021, 11:47 (...)
Τίποτε απο αυτά, σκληρη δουλειά, διαβασμα και ευλογημένος καπιταλισμός
ΘΑΥΜΑ, ΘΑΥΜΑ!
- Sid Vicious
Ναύτης =Ιανός;; 
yet say this to the Possum: a bang, not a whimper,
with a bang not with a whimper,
To build the city of Dioce whose terraces are the colour of stars
with a bang not with a whimper,
To build the city of Dioce whose terraces are the colour of stars
-
- Παραπλήσια Θέματα