!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Είμαι μαλάκας

Εδώ συζητάμε οτιδήποτε δεν περιλαμβάνεται στις υπόλοιπες κατηγορίες.
Άβαταρ μέλους
Ναύτης

Re: Είμαι μαλάκας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ναύτης »

Ασέβαστος έγραψε: 11 Ιουν 2021, 10:55
Ναύτης έγραψε: 11 Ιουν 2021, 10:48
Ε τότε, μάλλον ζεις στη Σουηδία, ρε φίλε. Τι καιρό κάνει εκεί, όλα καλά;
Δεν ξέρω τι συμβαίνει με το δίπλωμα ταχυπλόου που λες, πάντως σεζόν μπουφετζής θα παίρνεις 30-40 ευρώ μεροκάματο και αν τυχόν σού παρέχει ο επιχειρηματίας στέγη αυτή θα είναι ένα δωμάτιο που θα μοιράζεσαι με κάνα-δυο ακόμα. Σημειωτέον ότι πρέπει και να φας, έτσι;
Απλά είναι τα πράγματα, άλλο αν δεν θες να το παραδεχτείς: ζούμε σε έναν εργασιακό μεσαίωνα και η στυγνή εκμετάλλευση είναι ο κανόνας πλέον. Ένας εργαζόμενος που αμείβεται με τον κατώτατο (πόσο μάλλον με τον υποκατώτατο) βιώνει συνθήκες εργασιακής γαλέρας και δεν μπορεί, αν δεν τον βοηθά η οικογένειά του, ούτε καν να επιβιώσει. Σού εύχομαι να μην στα φέρει ποτέ η τύχη για να ζήσεις την αγωνία και την απόγνωση, ενώ εργάζεσαι κανονικά, να έχει ο μήνας 15 και να μην έχεις στο πορτοφόλι σου ούτε σεντ.
Αν ποτέ σού τύχει όμως, ίσως να αλλάξεις γνώμη για τους μαχαραγιάδες.
αλλη μια παραγραφος γκρινια, χωρις προταση για λυση. εστω ισχυουν αυτα που λες.

τωρα, τι; ενα νομο κι ενα αρθρο, 1000 ευρω και ολα καλα; πιστευεις στ αληθεια οτι κατι τετοιο θα φερει το επιθυμητο αποτελεσμα;
Όχι, ρε συ, σού είπα: αν δεν μπορείτε οι επιχειρηματίες να πληρώνετε μισθούς με τούς οποίους οι εργαζόμενοι να μπορούν τουλάχιστον να επιβιώσουν, δουλέψτε τις επιχειρήσεις σας μόνοι σας ή κλείστε τις. Μια χαρά.
Πάντως σκλάβους δεν μπορεί να έχετε.
Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

Ασέβαστος έγραψε: 11 Ιουν 2021, 10:55 τωρα, τι; ενα νομο κι ενα αρθρο, 1000 ευρω και ολα καλα; πιστευεις στ αληθεια οτι κατι τετοιο θα φερει το επιθυμητο αποτελεσμα;
Εγώ δεν έχω λύση. Ούτε πιστεύω ότι μίνιμουμ μισθός 1000 Ευρώ μπορεί να πληρωθεί στις τρέχουσες συνθήκες. Αυτό που λέω είναι ότι πρώτα σκίζεται το κράτος να ανοίξει δουλειές και μετά να συζητήσουμε αν είναι καλό να διαπραγματεύεται ο καθένας μόνος του.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

Ναύτης έγραψε: 11 Ιουν 2021, 11:00
Ασέβαστος έγραψε: 11 Ιουν 2021, 10:56
Sid Vicious έγραψε: 11 Ιουν 2021, 10:49 Στον σερβιοτορο μου δινω 7 την ωρα και την ασφαλιση βεβαια
αποκλειεται, ο ναυτης λεει οτι του δινεις τα μισα, κατι θα ξερει αυτος καλυτερα, ειναι της πιατσας. :102:
Ρώτα τον πρώτα πού έχει το εστιατόριο και δεύτερον βάλ' τον να φιλήσει σταυρό :lol:
Στα σοβαρά τώρα, υπάρχουν ασφαλώς και οι εξαιρέσεις. Ο κανόνας όμως είναι αυτός που σού έγραψα.
Κι αν δεν με πιστεύεις, κάνε ένα πείραμα και βγες στη γύρα για μεροκάματο.

κατα τυχη, επεσα σε αλλο τοπικ σε τουτο το ποστ..
- Casper - έγραψε: 11 Ιουν 2021, 01:09 Άντεχα 12ωρα ορθοστασίας στο αεροδρόμιο + η ψυχολογική κούραση από τους βαρεμένους επιβάτες. Τώρα πρώτη μέρα, με 6 ώρες και θέλω να κλάψω από την κούραση. Και αύριο θα είναι περισσότερες. Πονάνε τα πόδια μου. Πότε θα το ξανασυνηθίσω; :cry Και εδώ πέρα δεν το βλέπω να υπάρχουν φωνές από πελάτες και έχω συμπαθήσει και το προσωπικό. Δευτέρα ξεκινάει training για άλλη δουλειά και πρέπει να δώσω τελική απάντηση και δεν ξέρω τι θα κάνω :cry
το κοριτσι το καλο, σε λιγες μερες βρηκε 2-3 δουλειες και κοιταζει ποια να επιλεξει.
ΑΥΤΟ ειναι λυση. να δουμε τι κανουν στην κυπρο, και να το κανουμε. να εχει επιλογες ο εργαζομενος να πουλησει ακριβα την εργασια του.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Άβαταρ μέλους
Ναύτης

Ασέβαστος έγραψε: 11 Ιουν 2021, 11:02
Ναύτης έγραψε: 11 Ιουν 2021, 10:58 , αλλά δεν έχει πάει ποτέ του να δουλέψει σεζόν για να γνωρίζει ότι στις δουλειές αυτές συνηθέστατα δεν υπάρχουν ρεπό. Έτσι βγαίνει, φυσικά, άμα δουλεύεις 30 μέρες τον μήνα και παίρνεις 40 ευρώ μεροκάματο φτάνεις τα 1200. Το πόσα σού μένουν, αφού φας και στεγαστείς, είναι άλλο θέμα. Τέλος, στις περισσότερες δουλειές σεζόν ζητάνε νέα παιδιά. Άμα 35αρίσεις δεν σε παίρνουν, εκτός αν είναι συγγενείς ή φίλοι σου οι επιχειρηματίες.
αδερφε, απο σαιζον εγινα ανθρωπος. απο τη ζακυνθο τα καλοκαιρια εκανα κομποδεμα και ανοιξα μαγαζι. αλλες εποχες βεβαια, αλλα μη λες οτι δεν το εχω κανει.
Ε τότε, να θυμηθείς και να νιώσεις.
Λες ότι με τη σεζόν "έγινες άνθρωπος κι έκανες κομπόδεμα". Γιατί; Μήπως γιατί δεν έτρωγες φαγητό ή μήπως γιατί το μεροκάματο ήταν βαρβάτο;
Να υποθέσω το δεύτερο.
Ε λοιπόν σήμερα, όχι να γίνει άνθρωπος και να κάνει κομπόδεμα δεν μπορεί ένας μεροκαματιάρης, αλλά ούτε καν να επιβιώσει.
Το καταλαβαίνεις το πρόβλημα; Δουλεύεις και δεν μπορείς να επιζήσεις με αυτά που παίρνεις.
Κι εσύ μού λες ♪♫κάντε υπομονή κι ο ουρανός θα γίνει πιο γαλανός♫♪.
Αρχίδια θα γίνει, αλλά κι αν κάποτε γίνει, πώς προτείνεις να τη βγάζει ο "τυχερός" που παίρνει 29 ευρώ μεροκάματο μέχρι τότε;
Άβαταρ μέλους
ST48410

Ασέβαστος έγραψε: 11 Ιουν 2021, 11:05 το κοριτσι το καλο, σε λιγες μερες βρηκε 2-3 δουλειες και κοιταζει ποια να επιλεξει.
ΑΥΤΟ ειναι λυση. να δουμε τι κανουν στην κυπρο, και να το κανουμε. να εχει επιλογες ο εργαζομενος να πουλησει ακριβα την εργασια του.
Θεωρητικά συμφωνώ. Για δες το όμως λίγο διαφορετικά. Αν σου πω να δούμε τι κάνουν στην Μύκονο και να το κάνουμε στην Αθήνα βγάζει νόημα;
Άβαταρ μέλους
stella
Συντονίστρια
Phorum.gr user: stella

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stella »

Ασέβαστος έγραψε: 11 Ιουν 2021, 11:05
κατα τυχη, επεσα σε αλλο τοπικ σε τουτο το ποστ..
- Casper - έγραψε: 11 Ιουν 2021, 01:09 Άντεχα 12ωρα ορθοστασίας στο αεροδρόμιο + η ψυχολογική κούραση από τους βαρεμένους επιβάτες. Τώρα πρώτη μέρα, με 6 ώρες και θέλω να κλάψω από την κούραση. Και αύριο θα είναι περισσότερες. Πονάνε τα πόδια μου. Πότε θα το ξανασυνηθίσω; :cry Και εδώ πέρα δεν το βλέπω να υπάρχουν φωνές από πελάτες και έχω συμπαθήσει και το προσωπικό. Δευτέρα ξεκινάει training για άλλη δουλειά και πρέπει να δώσω τελική απάντηση και δεν ξέρω τι θα κάνω :cry
το κοριτσι το καλο, σε λιγες μερες βρηκε 2-3 δουλειες και κοιταζει ποια να επιλεξει.
Από την Κύπρο μας τους φορτώνουν εδώ και αραιώνουν το κοπάδι.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Ναύτης έγραψε: 11 Ιουν 2021, 11:02
Όχι, ρε συ, σού είπα: αν δεν μπορείτε οι επιχειρηματίες να πληρώνετε μισθούς με τούς οποίους οι εργαζόμενοι να μπορούν τουλάχιστον να επιβιώσουν, δουλέψτε τις επιχειρήσεις σας μόνοι σας ή κλείστε τις. Μια χαρά.
γω ετσι ξηγιεμαι, δεν εχω εργαζομενους.

αλλα για χιλιοστη φορα, αυτο δεν ειναι λυση. αντε και κλεισαν οι μισοι, και οι αλλοι μισοι δουλευουν χωρις εργαζομενους.

ολα καλα;

Άβαταρ μέλους
alekhine
Phorum.gr user: alekhine

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από alekhine »

Ασέβαστος έγραψε: 11 Ιουν 2021, 10:55 αλλη μια παραγραφος γκρινια, χωρις προταση για λυση. εστω ισχυουν αυτα που λες.

τωρα, τι; ενα νομο κι ενα αρθρο, 1000 ευρω και ολα καλα; πιστευεις στ αληθεια οτι κατι τετοιο θα φερει το επιθυμητο αποτελεσμα;
μονο που αυτο που κανει η νομοθεσια του χατζηδακη(που πλασαρεται ως η εναλλακτικη προταση στα 1000 ευρω με ενα νομο και ενα αρθρο) ειναι να πετσοκοψει κι αλλο τις πεντε δεκαρες που βγαζανε οι εργαζομενοι απο τις υπερωριες με σκοπο να τις παρει ο εργοδοτης και να κανει καμια προσληψη παραπανω επισης με τις πενταροδεκαρες του υποκατωτατου

αυτο θα φερει το επιθυμητο αποτελεσμα;

γιατι με τους ελ σκιτζηδες το πιθανοτερο ειναι οτι αυτες οι εξτρα πενταροδεκαρες να γινουν νεο υβριδικο, διακοπες στο ντουμπαι και κλαμα για τα κεσατια που περναμε
πατησιωτης έγραψε: 10 Μαρ 2021, 20:59 Ο Σημίτης είναι η συνέχεια του Κωνσταντίνου Καραμανλή,στην Ευρώπη,στα ελληνοτουρκικά,στο ανήκομεν εις την Δύσιν,στην οικονομία,παντού.
Άβαταρ μέλους
Οργισμένος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Οργισμένος »

ST48410 έγραψε: 11 Ιουν 2021, 11:01
Οργισμένος έγραψε: 11 Ιουν 2021, 10:54
ST48410 έγραψε: 11 Ιουν 2021, 10:49

Δεν είμαι βέβαιος. Πέρασε η Σουηδία από περίοδο όπου είχε τεράστια ανεργία, έριξε τα μεροκάματα και βρήκε μαζικά ο κόσμος εργασία; Δεν γνωρίζω κάτι τέτοιο. Αυτοί ήταν πρότυπο κράτους σε ότι αφορά τις παροχές προς τον πολίτη. Μπορεί να κάνω και λάθος.
Ναι μεταπολεμικα ειχαν κριση, βαλαν κατω τον κωλο τους δουλεψαν διχως συνδικαλιστικες παπαριες και εν τελει τα καταφεραν.
Α, εδω φυσικα και υπαρχουν τα ρεπο που θελει να περασει η κυβερνηση
Τι να πω; Δεν ξέρω αν επιτραπεί να υπάρχουν μισθοί των 100 ή 200 Ευρώ θα ανοίξουν τόσες εργασίες που θα μπορούν μετά από μερικά χρόνια οι εργαζόμενοι να διαπραγματεύονται αξιοπρεπείς μισθούς. Για την ακρίβεια αν επιτραπεί κάτι τέτοιο φαντάζομαι ότι θα συμπαρασύρει όλους τους μισθούς χαμηλότερα. Πως θα αντέξεις εσύ με τον υπάλληλο των 500 όταν ο δίπλα πληρώνει τους δικούς του 200;
ΑΝ σκεφτεις λογικα και αποφασισεις συλλογικα οτι θελεις μελλοντικα μια ευημερουσα κοινωνια τοτε χρειαζονται θυσιες τουλαχιστον αρχικα. Απαλευθερωση μισθων, μικροτερο κρατος, φιλελευθερη πολιτικη θα αυξησει την επιχειρηματικοτητα και τις επενδυσεις οι οποιες με τη σειρα τους θα φερουν αναπτυξη και μειωση ανεργειας και μεγαλυτερη καταναλωση και σε μερικα χρονια ισως 10 , βλεπε τουρκια, η προσφορα εργασιας θαναι τετοια που θα τροφοδοτει υψηλους μισθους.

Και μη γελιεστε, η μοναδικη προστασια των εργαζομενων εναντι των εργοδοτων ειναι η προσφορα εργασιας και φυσικα κανενας νομος. Αυτο γινεται δω στη σουηδια σημερα, δεν μενει ικανοποιημενος ο εργαζομενος απο τον εργοδοτη; Σηκωνεται και φευγει και βρισκει αλλου δουλεια. Αυτο ωθει τους εργοδοτες να προσφερουν καλες συνθηκες εργασιας και μανατζμεντ καθως και καλους μισθους, και κατσε εσυ στην ελλαδα και κανε νομοθεσιες προστασιας του κωλου για να δινεις «δουλεια» σε κατι κκε συριζα και χρυσες αυγες..
ΤΟ βιβλίο μου:https://www.smashwords.com/books/view/412984
Η τραγελαφικά ωμή αλήθεια για την Ελλάδα.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Στηρίξτε με, η αλήθεια ΠΡΕΠΕΙ να λάμψει...
Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere »

Παιδιά, όσοι συγκρίνετε το πώς γίναμε άνθρωποι και μαζέψαμε λεφτά τότε, με το τώρα, είστε εκτός πραγματικότητας. Κι εγώ μέχρι το 2016 τα λεφτά τα έβρισκα κάτω από το μαξιλάρι μου, και σήμερα για να βγάλεις ένα ευρώ πρέπει να πεθάνεις 3 φορές την ώρα.
Ordem e Progresso.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Ναύτης έγραψε: 11 Ιουν 2021, 11:08 Ε τότε, να θυμηθείς και να νιώσεις.
Λες ότι με τη σεζόν "έγινες άνθρωπος κι έκανες κομπόδεμα". Γιατί; Μήπως γιατί δεν έτρωγες φαγητό ή μήπως γιατί το μεροκάματο ήταν βαρβάτο;
Να υποθέσω το δεύτερο.
Ε λοιπόν σήμερα, όχι να γίνει άνθρωπος και να κάνει κομπόδεμα δεν μπορεί ένας μεροκαματιάρης, αλλά ούτε καν να επιβιώσει.
Το καταλαβαίνεις το πρόβλημα; Δουλεύεις και δεν μπορείς να επιζήσεις με αυτά που παίρνεις.
Αρχίδια θα γίνει, αλλά κι αν κάποτε γίνει, πώς προτείνεις να τη βγάζει ο "τυχερός" που παίρνει 29 ευρώ μεροκάματο μέχρι τότε;
δε λεω κανε υπομονη. λεω στιψε το μυαλο σου και βρες βιωσιμη λυση. φυγε για κυπρο ας πουμε :102: η οτι αλλο ταιριαζει σε σενα.

το μονο που λεω, ειναι οτι με το να κουνας σημαιες στο δρομο δε βελτιωνεται η κατασταση. χανεις το χρονο σου, ενοχλεις και το γουρ εεε την κοινωνια :003:

Άβαταρ μέλους
Ναύτης

Ασέβαστος έγραψε: 11 Ιουν 2021, 11:11
Ναύτης έγραψε: 11 Ιουν 2021, 11:02
γω ετσι ξηγιεμαι, δεν εχω εργαζομενους.

αλλα για χιλιοστη φορα, αυτο δεν ειναι λυση. αντε και κλεισαν οι μισοι, και οι αλλοι μισοι δουλευουν χωρις εργαζομενους.

ολα καλα;
Είπαμε, εσύ καβάτζωσες την εποχή που οι εργαζόμενοι πληρώνονταν για την εργασία τους.
Αλλά το θέμα δεν είσαι ΕΣΥ, που καβατζώθηκες, αλλά αυτοί που σήμερα όχι να καβατζώσουν δεν μπορούν, αλλά ούτε να επιβιώσουν. Δεν θες να το καταλάβεις.
Όσο γι' αυτούς που δεν θα μπορούν να πληρώνουν έναν μισθό στους εργαζομένους τους αρκετό για να επιβιώνουν, ναι, η λύση είναι είτε να δουλεύουν τα μαγαζιά τους μόνοι τους είτε να τα κλείσουν. Όλα καλά.
Πάντως η λύση δεν μπορεί να είναι "επιχειρηματίες με σκλάβους".
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne »

Δεν ξέρω τι να πρωτοσχολιάσω. Καλά το καλύτερο όλων είναι να αδειάσουμε την Αθήνα και να μετοικησουμε όλοι επαρχία.
Που έχει πολλες δουλειες (not). Διότι όταν φύγαμε είπαμε "έχω πολλές επιλογές για δουλειά, θα διαλέξω το ωραιότερο μέρος της Ελλάδας, την Αττική". Λολ
Υποδομές και περίθαλψη (not). Που να γεννήσεις να θες, κάνεις ταξίδι, φαντάσου να συμβεί κάτι πιο έκτακτο. Λολ
Σπίτια έτοιμα (κλαίω). Τα εξοχικά ντουβαρια πενηνταετιας είναι ταμάμ για κατοικία.

Γενικά η αποκέντρωση είναι ένα καλό σενάριο, όταν έχεις λεφτά στην άκρη να τα ρίξεις στο σπιτι και δουλειά να σε περιμένει έτοιμη. Και βάλτε στην εξίσωση ότι πας έτοιμος σαν ζεύγος, διότι αν πας σε χωριό μονος, χαίρε ράφι χαίρε.

Βασικά δεν ξέρω τί μαγικό ζωμό πίνετε , δώστε και σε μένα να δω το φως το αληθινό να μην ταλαιπωρουμαι στη μποχα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Cecily Anne την 11 Ιουν 2021, 11:17, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Άβαταρ μέλους
ST48410

Οργισμένος έγραψε: 11 Ιουν 2021, 11:13 ΑΝ σκεφτεις λογικα και αποφασισεις συλλογικα οτι θελεις μελλοντικα μια ευημερουσα κοινωνια τοτε χρειαζονται θυσιες τουλαχιστον αρχικα. Απαλευθερωση μισθων, μικροτερο κρατος, φιλελευθερη πολιτικη θα αυξησει την επιχειρηματικοτητα και τις επενδυσεις οι οποιες με τη σειρα τους θα φερουν αναπτυξη και μειωση ανεργειας και μεγαλυτερη καταναλωση και σε μερικα χρονια ισως 10 , βλεπε τουρκια, η προσφορα εργασιας θαναι τετοια που θα τροφοδοτει υψηλους μισθους.

Και μη γελιεστε, η μοναδικη προστασια των εργαζομενων εναντι των εργοδοτων ειναι η προσφορα εργασιας και φυσικα κανενας νομος. Αυτο γινεται δω στη σουηδια σημερα, δεν μενει ικανοποιημενος ο εργαζομενος απο τον εργοδοτη; Σηκωνεται και φευγει και βρισκει αλλου δουλεια. Αυτο ωθει τους εργοδοτες να προσφερουν καλες συνθηκες εργασιας και μανατζμεντ καθως και καλους μισθους, και κατσε εσυ στην ελλαδα και κανε νομοθεσιες προστασιας του κωλου για να δινεις «δουλεια» σε κατι κκε συριζα και χρυσες αυγες..
στην δεύτερη παράγραφο συμφωνώ. Για την πρώτη έχω επιφυλάξεις. Δεν φαίνεται διατεθειμένο το παρόν πολιτικό προσωπικό να βάλει χέρι στις ιερές αγελάδες. Αν καταργηθεί ο κατώτατος απλώς θα εξαθλιώσει τους εργαζομένους στον ιδιωτικό και θα ανοίξει την ψαλίδα με τους αντίστοιχους στο δημόσιο τομέα.
Άβαταρ μέλους
Ναύτης

Ασέβαστος έγραψε: 11 Ιουν 2021, 11:16
Ναύτης έγραψε: 11 Ιουν 2021, 11:08 Ε τότε, να θυμηθείς και να νιώσεις.
Να υποθέσω το δεύτερο.
δε λεω κανε υπομονη. λεω στιψε το μυαλο σου και βρες βιωσιμη λυση. φυγε για κυπρο ας πουμε :102: η οτι αλλο ταιριαζει σε σενα.

το μονο που λεω, ειναι οτι με το να κουνας σημαιες στο δρομο δε βελτιωνεται η κατασταση. χανεις το χρονο σου, ενοχλεις και το γουρ εεε την κοινωνια :003:
Α, "σας ενοχλεί" που γουργουρίζει το στομάχι κάποιων από την πείνα. Να τούς συμπαθάτε, είναι μπυθουλιώτες και δεν γνωρίζουν το παντεσπάνι.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”