Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης.Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
NewModelArmy έγραψε: 08 Ιουν 2021, 11:27
Μας πρηξατε. Αφήστε μας να παθουμε τις μυοκαριτιδες μας, τις θρομβωσεις μας και να αλλοιωθει το dna με την ησυχία μας. Σκεφτείτε και το αλλο. Σε δυο χρόνια που θα εχουν πεθάνει ολοι οι μπολιασμενοι θα κανετε ότι γουσταρετε. Υπομονη.
Εφοσον καποιοι υποστηριζετε εμβολιασμους παιδιων και νεων καθως και προνομια ειδικα στους εμβολιασμενους (δηλαδη απαρτχαιντ στους ανεμβολιαστους) τοτε το λιγοτερο ειναι να δεχτειτε κριτικη για την ασφαλεια και την αποτελεσματικοτητα μιας επιλογης που αβιαστα τη θελετε και για νεους και για παιδια.
Μας πρηξατε. Αφήστε μας να παθουμε τις μυοκαριτιδες μας, τις θρομβωσεις μας και να αλλοιωθει το dna με την ησυχία μας. Σκεφτείτε και το αλλο. Σε δυο χρόνια που θα εχουν πεθάνει ολοι οι μπολιασμενοι θα κανετε ότι γουσταρετε. Υπομονη.
Εφοσον καποιοι υποστηριζετε εμβολιασμους παιδιων και νεων καθως και προνομια ειδικα στους εμβολιασμενους (δηλαδη απαρτχαιντ στους ανεμβολιαστους) τοτε το λιγοτερο ειναι να δεχτειτε κριτικη για την ασφαλεια και την αποτελεσματικοτητα μιας επιλογης που αβιαστα τη θελετε και για νεους και για παιδια.
.
Και από που προκύπτει ότι μας ενδιαφέρει η κριτική των ανεμβολίαστων;
Όπου γράφουμε τις απόψεις τους, γράφουμε και την κριτική τους.
Αρίστος έγραψε: 08 Ιουν 2021, 10:39
Στο Ισραηλ φαινεται ακομη καλυτερα. Πριν ξεκινησουν οι εμβολιασμοι ειχε απολυτο limit down το Ισραηλ και ουσιαστικα ειχε σβησει το δευτερο κυμα. Το τριτο κυμα ξεκιναει ακριβως οταν ξεκινουν οι εμβολιασμοι
0 - αρχή 3ου κύματος (9 Νοεμβρίου)
1 - αρχή εμβολιασμών (20 Δεκεμβρίου - 40 μέρες μετά)
2 - 10% εμβολιασμένοι
3 - 50%+ εμβολιασμένοι Spoiler
Νομίζω είναι ξεκάθαρο ότι ο Άριστος έχει δίκιο και αν δεν υπήρχαν τα εμβόλια δεν θα είχαμε 3ο κυμα
dtri2020 έγραψε: 23 Οκτ 2021, 22:56
Ενώ, ας πούμε στα άλλα κόμματα αυτό σπανίζει.
In December 2020, cases steadily increased, reaching over 3,000 new cases daily and over 5% test positivity rate.[158] Multiple countries announced the appearance of new and more infectious COVID-19 strains; towards the end of December, first cases of the B.1.1.7 strain were detected in Israel.[159] First cases of the South African variant were detected in January 2021.[160]
Chandran also said it’s important to note that it’s largely the immune system of unvaccinated people that seems to be driving the selection of variants that can escape some antibodies.
“Many of the vaccines are so effective at mounting an immune response that they can squash most of the variants that are currently circulating,” he said.
He added that if we could vaccinate most people, the probability of viruses jumping from one person to another person would be greatly reduced.
“It’s sort of like a frog jumping from lily pad to lily pad in a pond. The vaccine essentially removes lily pads, which means that the virus has to leapfrog larger distances and is more likely to fall into the water,” he said.
.
Τα παιδιά είναι κατηγορία που οφείλουμε να προστατεύουμε. Δεν είναι κατηγορία που οφείλει να προστατεύει τον εαυτό της και εμάς.
Το ακριβώς αντίθετο ισχύει για τα ανεμβολίαστα κοπρόσκυλα.
In December 2020, cases steadily increased, reaching over 3,000 new cases daily and over 5% test positivity rate.[158] Multiple countries announced the appearance of new and more infectious COVID-19 strains; towards the end of December, first cases of the B.1.1.7 strain were detected in Israel.[159] First cases of the South African variant were detected in January 2021.[160]
Chandran also said it’s important to note that it’s largely the immune system of unvaccinated people that seems to be driving the selection of variants that can escape some antibodies.
“Many of the vaccines are so effective at mounting an immune response that they can squash most of the variants that are currently circulating,” he said.
He added that if we could vaccinate most people, the probability of viruses jumping from one person to another person would be greatly reduced.
“It’s sort of like a frog jumping from lily pad to lily pad in a pond. The vaccine essentially removes lily pads, which means that the virus has to leapfrog larger distances and is more likely to fall into the water,” he said.
Δεν τα ξερς καλά.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
Στην Αγγλια εκαναν πανω απο 50% ΑΖ. Οι Αγγλοι δεν το πολυκουρασαν. Και ετσι ειναι ηδη απο τον Απριλιο σε κατασταση που εδω ελπιζουμε να ειμαστε τον Ιουλιο.
Αντιθετα οι Ελληνες εγιναν εμβολιολογοι και ηθελαν "το καλο" και "το ακινδυνο". Πηραν λοιπον προχθες που η Αγγλια ανακοινωσε τις αξιολογησεις των τουριστικων προορισμων ως προς την επικινδυνοτητα
...το μακρυτερο. Και ειναι οι τυχεροι σε σχεση με τους 2-3.000 που πεθαναν κυριολεκτικα χωρις λογο.
Παρεμπιπτοντως αν αναρωτιεστε γιατι εχουν βελτιωθει τοσο πολυ τα στατιστικα του ΕΟΔΥ τις τελευταιες εβδομαδες και περιεχουν εισαγωγες σε νοσοκομεια, αληθινα στοιχεια ανα νομο κλπ, η απαντηση ειναι οτι προσπαθουν να εναρμονιστουν στις αγγλικες απαιτησεις. Οχι οτι βοηθαει και πολυ βεβαια αν σε τελικη αναλυση η επιδημιολογικη σου εικονα ειναι σα χεστρα εικοσαμελους οικογενειας στα Λιοσσα γυρω στις πεντε το απογευμα μιας Λαμπρης.
Δηλαδή στην Ελλάδα είχαμε διαθέσιμο το AZ εξαρχής ταυτόχρονα με τους Άγγλους ;
Εγώ απ' ότι θυμάμαι οι Βρετανοί είχαν προχωρήσει στους εμβολιασμούς όταν σε όλη την ΕΕ ακόμα έρχονταν τα εμβόλια με το σταγονόμετρο και ο λόγος δεν ήταν οτι το σνομπάραμε και περιμέναμε τα άλλα.
Τρεις βδομάδες μπροστά ήταν. Σιγά τη διαφορά.
Εγώ θυμάμαι εμείς εκείνη την περίοδο να εμβολιαζουμε χήρα προέδρου ΔΑΠΝΔΦΚ Κάτω Τζουτζουλων με τις λίγες δόσεις που είχαμε, αλλά κυρίως θυμάμαι τέλη Μαρτίου που ήρθαν τα ΑΖ, το κυριότερο εμβόλιο της στρατηγικής μας οι ψωλογεροι να τα σνομπαρουν για να κάνουν "το καλό" και μετά Απρίλιο η κάθε μαλακισμενη να πηδάει τα ραντεβού δέκα δέκα για να πετύχει διαστημικό εμβόλιο και Μάιο οι σαρανταρηδες να είναι "μμμ δε γουστάρω μωρέ δύο δόσεις θα περιμένω το όχι πια δάκρυα" και χθες ακόμα στο ποστ στο οποίο φακινγκ απαντάω να επαναλαμβάνονται τα παπαριλικια για την ινδική μετάλλαξη και όχι είναι 80% αντί για 82% ε κάτσε μαλακα στον Τύρναβο να κοιτάς τον άλλον κορωνιαρη στην καφετέρια του τρίτου κορωνιαρη που μου είχατε ανάγκη την ινδική μετάλλαξη και το 2.47889% λιγότερη προστασία για να γίνετε κορωνοβοθρος.
Και ξέρεις ποιος χρεώνεται την υγειονομική και οικονομική καταστροφή γιατί όλα αυτά συνιστούν κραυγαλέα αποτυχία στο μοναδικό τομέα που υποτίθεται κλάνει κάτι, ήτοι την επικοινωνια (hint: όχι ο Έκτωρ Κουφοντινας)
Πολλά λόγια για το τίποτα.
Η Αγγλία είναι πολυ μπροστά στους εμβολιασμούς απ' όλη την ΕΕ και έβδομη χώρα παγκοσμίως κι εμείς είμαστε πολύ κοντά στον ευρωπαϊκό μέσο όρο (λίγο πάνω).
Αρίστος έγραψε: 08 Ιουν 2021, 10:39
Στο Ισραηλ φαινεται ακομη καλυτερα. Πριν ξεκινησουν οι εμβολιασμοι ειχε απολυτο limit down το Ισραηλ και ουσιαστικα ειχε σβησει το δευτερο κυμα. Το τριτο κυμα ξεκιναει ακριβως οταν ξεκινουν οι εμβολιασμοι
ΓΑΛΗ έγραψε: 08 Ιουν 2021, 08:42
Και όχι, δεν είναι όλα τα εμβόλια που κάναμε μέχρι σήμερα 100% ασφαλή, όπως δεν είναι και όλα τα φάρμακα που παίρνουμε.
Είναι χιλιάδες φορές πιο ασφαλή, ενώ αφορούν πολύ, μα πολύ, μα πολύ πιο επικίνδυνες νόσους. Τα φάρμακα δεν έχουν θέση στην συζήτηση.
ΓΑΛΗ έγραψε: 08 Ιουν 2021, 08:42Έχουν γίνει δεκάδες αναφορές στην επιλογή ρίσκου μεταξύ των κινδύνων από νόσηση κόβιντ ή εμβόλιο.
Ναι και έχω δείξει ότι, για τους υγιείς κάτω των 40, το ρίσκο από νόσηση covid είναι πρακτικά ανύπαρκτο. Το ρίσκο από τα εμβόλια είναι ακόμη αδιευκρίνιστο.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
ΓΑΛΗ έγραψε: 08 Ιουν 2021, 11:37
Εγώ, που είμαι αστραζενεκιασμένη*, δεν έχω ακόμη κάνει τη δεύτερη δόση. Το σίγουρο είναι ότι αν γίνει η στραβή με τη δεύτερη, απλώς θα σκεφτώ ότι ανήκω στους άτυχους της εξαίρεσης και όχι στον κανόνα.
Αν γίνει η στραβή -χτύπα ξύλο- είναι πιθανόν να μην έχεις την δυνατότητα να σκεφτείς ότι ανήκεις στους άτυχους.
Και αν κολλούσες covid, πάντως, στην εξαίρεση θα ανήκες αν γινόταν κάποια στραβή. Εκτός αν νομίζεις ότι στην Αμερική πέθαναν 150 εκατομμύρια που κόλλησαν κορωνοϊό.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
hellegennes έγραψε: 08 Ιουν 2021, 14:39Ναι και έχω δείξει ότι, για τους υγιείς κάτω των 40, το ρίσκο από νόσηση covid είναι πρακτικά ανύπαρκτο. Το ρίσκο από τα εμβόλια είναι ακόμη αδιευκρίνιστο.
Από τον Covid έχουμε ήδη 89 νεκρούς κάτω των 40 ετών. Από το εμβόλιο, πόσους έχουμε;
1.
hellegennes έγραψε: 13 Οκτ 2022, 21:35Γνωρίζω πολύ καλύτερα στατιστική από σένα
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
hellegennes έγραψε: 08 Ιουν 2021, 14:39Ναι και έχω δείξει ότι, για τους υγιείς κάτω των 40, το ρίσκο από νόσηση covid είναι πρακτικά ανύπαρκτο. Το ρίσκο από τα εμβόλια είναι ακόμη αδιευκρίνιστο.
Από τον Covid έχουμε ήδη 89 νεκρούς κάτω των 40 ετών. Από το εμβόλιο, πόσους έχουμε;
Όχι, δεν έχουμε 89 νεκρούς κάτω των 40 από covid. Το έχουμε συζητήσει, παράθεσε ο καθένας την άποψή του, βάλαμε τα στοιχεία κάτω, και όσο κι αν προσπαθείς να τα ζουλήξεις από εδώ και από εκεί, δεν υπάρχουν οι έξτρα θάνατοι που να δικαιολογούν αυτόν τον αριθμό. Στην χειρότερη περίπτωση είναι πιθανόν να πέθαναν άτομα μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού, που είναι ανύπαρκτο ρίσκο.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Όχι, δεν έχουμε 89 νεκρούς κάτω των 40 από covid. Το έχουμε συζητήσει, παράθεσε ο καθένας την άποψή του, βάλαμε τα στοιχεία κάτω, και όσο κι αν προσπαθείς να τα ζουλήξεις από εδώ και από εκεί, δεν υπάρχουν οι έξτρα θάνατοι που να δικαιολογούν αυτόν τον αριθμό. Στην χειρότερη περίπτωση είναι πιθανόν να πέθαναν άτομα μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού, που είναι ανύπαρκτο ρίσκο.
Παπάρια έδειξες. Αν σε έχουν κατατρομπονιάει και εσύ λες ότι νίκησες, τότε δεν υπάρχει περίπτωση να παραδεχθείς τίποτα. Ομως τα βλέπει ο κόσμος και γελάει.
1.
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Δεν λέω ότι νίκησα, γιατί δεν είμαι 5χρονο. Λέω ότι δεν υπάρχουν οι θάνατοι στα στατιστικά της ΕΛΣΤΑΤ που να δικαιολογούν τους νεκρούς με covid ως νεκρούς από covid. Απάντησα σε όλες τις αλχημείες και τα μαγειρέματα που έκανες στα στοιχεία για να σου βγουν οι αριθμοί.
Τώρα, αν γελάει κανείς με την πραγματικότητα, μού είναι αδιάφορο. Αυτό τούς κάνει απλώς βλάκες.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
hellegennes έγραψε: 08 Ιουν 2021, 16:05Δεν λέω ότι νίκησα, γιατί δεν είμαι 5χρονο. Λέω ότι δεν υπάρχουν οι θάνατοι στα στατιστικά της ΕΛΣΤΑΤ που να δικαιολογούν τους νεκρούς με covid ως νεκρούς από covid. Απάντησα σε όλες τις αλχημείες και τα μαγειρέματα που έκανες στα στοιχεία για να σου βγουν οι αριθμοί.
Αν δεν νίκησες, τότε δεν δικαιούσαι να παρουσιάζεις τις σοφιστείες σου γιά πραγματικότητα. Μόνο όποιος νικήσει το debate μπορεί να το κάνει αυτό.
hellegennes έγραψε: 08 Ιουν 2021, 16:05Τώρα, αν γελάει κανείς με την πραγματικότητα, μού είναι αδιάφορο. Αυτό τούς κάνει απλώς βλάκες.
Το ενδεχόμενο να είσαι εσύ ο βλάκας το εξέτασες; Και οι άλλοι να γελάνε με την διαστρεβλωμένη εικόνα που έχεις στο μυαλό σου;
1.