!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Έχουν οι παππούδες κι οι γιαγιάδες δικαίωμα να βλέπουν το εγγόνι;Αν είναι ρατσιστές, μισογύνηδες και LGBTQ+φοβικοί;

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
georgebi

Έχουν οι παππούδες κι οι γιαγιάδες δικαίωμα να βλέπουν το εγγόνι;Αν είναι ρατσιστές, μισογύνηδες και LGBTQ+φοβικοί;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από georgebi »

:smt017 ............................ :smt017

Έχουν οι παππούδες κι οι γιαγιάδες δικαίωμα να βλέπουν το εγγόνι;

Ρωτάω τελείως υποθετικά: εμένα οι γονείς μου είναι ρατσιστές, μισογύνηδες και LGBTQ+φοβικοί. Εφόσον υπάρχει σχετικός νόμος για τον ρατσισμό και την ξενοφοβία (4285/2014) θα μπορούσα, με αποδείξεις (ρατσιστικός λόγος στα social media αλλά με fake account, βίντεο όπου σε οικογενειακή συνάντηση υποκινεί σχετικά περιστατικά βίας και επικροτεί σχετικά συμβάντα), θα μπορούσε δυνητικά ένα δικαστήριο να τους απαγορεύσει να δουν τα εγγόνια τους?

Λένε ότι οι παππούδες και οι γιαγιάδες έχουν δικαίωμα να βλέπουν το εγγόνι τους επειδη είναι εγγόνι. Απο τη μια κάπως το καταλαβαίνω αυτό, αλλα κάτι μου κλωτσάει στη συλλογιστική. Ναι είναι εγγόνι, αλλα δεν είναι παιδί τους και μάλλον μου φαίνεται ότι κανένα δικαίωμα δεν έχουν. Δηλαδή έχουν μέχρι εκεί που αποφασίζουν οι γονείς, αν το παιδι δεν είναι σε ηλικία που να αποφασίζει μόνο του. Αλλα κι αυτό παλι λάθος μου φαίνεται. Τι χανω;

..........δεν αποφασίζουν οι γονείς αν το παιδί τους θα βλέπει τους παπούδες του.

Η νομοθεσία ορίζει ότι οι παππούδες και οι γιαγιάδες έχουν αυτοτελές δικαίωμα να βλέπουν τα εγγόνια τους και ότι οι γονείς δεν μπορούν να παρεμποδίζουν την επικοινωνία αυτή, εκτός αν υπάρχει σοβαρός λόγος. Σοβαρός λόγος που θα κρίνει το δικαστήριο ότι είναι σοβαρός και στρέφεται εναντίον του συμφέροντος του παιδιού.

Σίγουρα δεν πιάνονται ως σοβαροί οι λόγοι τύπου

ακολουθούν άλλη διαπαιδαγώγηση από εμάς, το πηγαίνουν στην εκκλησία ενώ εμείς δεν πιστεύουμε, το ταΐζουν γλυκά ενώ εμείς τα απαγορεύουμε κλπ. Η επικοινωνία ορίζεται από το δικαστήριο κατόπιν αιτήματος των παπούδων και μπορεί να είναι κάποιες ώρες ή μέρες το μήνα, διακοπές, βιντεοκλήσεις, ανάλογα τι ζητάνε οι παπούδες και τι κρίνεται καλύτερο για το παιδί.

Γενικά η επικοινωνία με τους ανιόντες θεωρείται πως επιδρά θετικά στα παιδιά και γιαυτό το λόγο η παρεμπόδιση της συνιστά κακή άσκηση της γονικής μέριμνας εκ μέρους των γονιών.

Ενδιαφέρον ότι με βάση το νόμο οι παππούδες έχουν το δικαίωμα να επικοινωνούν με το παιδί αλλά δεν έχουν υποχρεώσεις απέναντι σε αυτό. Επίσης ενδιαφέρον που ο νόμος δεν ορίζει τη συχνότητα ή τι είναι παρεμπόδιση σε αυτό το δικαίωμα. Δηλαδή μπορούν να το επικοινωνούν μαζί του όποτε θέλουν, ακόμα και κάθε μέρα; Και καθώς ο νόμος μιλάει για “επικοινωνία”, με ένα τηλεφώνημα καθάρισες ή αν θέλουν να το βλέπουν, θα το βλέπουν; Και πώς θα το βλέπουν, θα το πηγαίνεις εσύ ή θα έρχονται αυτοί;

Έχουν και υποχρεώσεις, για παράδειγμα το παιδί έχει δικαίωμα σε διατροφή από τους παππούδες του αν οι γονείς του δεν μπορούν να πληρώσουν τα απαραίτητα

Ας μας διαφωτίσει κάποια δικηγόρος της παρέας, γιατί αυτός ο νόμος μου φαίνεται πολύ περίεργος.

Η Ελληνική νομοθεσία. – η προισχυσασα του πρόσφατου νόμου αλλά και η νυν- όπως και οι Ευρωπαϊκοί Κανονισμοί ( άρθρο 1, παράγραφος 2, στοιχείο αʹ, και του άρθρου 2, σημεία 7 και 10, του κανονισμού (ΕΚ) 2201/2003, της 27ης Νοεμβρίου 2003) ορίζουν , με δυο λόγια, ότι αν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος περι του αντιθέτου, οι παπουδογιαγιαδες έχουν αυτοτελές δικαίωμα επικοινωνίας με τα εγγόνια τους, που δεν εξαρτάται απο την βουληση των γονέων σχετικά με το ζήτημα αυτό.

Η ΑΜΠΑ ΑΠΑΝΤΑΕΙ :g030:

Ποιοι το λένε; Εδώ υπάρχουν γονείς που δεν έχουν δικαίωμα να βλέπουν το παιδί τους. Αν εννοείς τη νομοθεσία, ναι, το λέει, αλλά δεν το λέει ισοπεδωτικά, ακριβώς επειδή υπάρχουν και περιπτώσεις που καλύτερα να υπάρχουν αποστάσεις. Εξαρτάται, είναι η απάντηση.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος georgebi την 28 Μάιος 2021, 23:24, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
看起来和闻起来像狗屎的东西,您无需舔以确保它是狗屎..... :102:
Spoiler
Ότι φαίνεται σκατά και μυρίζει σαν σκατά δεν χρειάζεται να το γλείψεις για να βεβαιωθείς ότι είναι σκατά..
Άβαταρ μέλους
georgebi

Re: Έχουν οι παππούδες κι οι γιαγιάδες δικαίωμα να βλέπουν το εγγόνι;Αν είναι ρατσιστές, μισογύνηδες και LGBTQ+φοβικοί;

Γιος τον οποιό ο πατέρας του τον είχε αποκληρώσει προσέφυγε στον Άρειο Πάγο και δικαιώθηκε.

https://www.thetoc.gr/koinwnia/article/ ... areio-pago

Ο πατέρας είχε συντάξει το 2009 μια μυστική διαθήκη, η οποία κατατέθηκε ενώπιον συμβολαιογράφου και δημοσιεύθηκε σε Μονομελές Πρωτοδικείο της χώρας, σύμφωνα με την οποία καθιστούσε ως μοναδική κληρονόμο στην περιουσία του την κόρη του, ενώ αποκλήρωσε το γιό του.

O λόγος ήταν ότι επανειλημμένα

«κάθε φορά που με συναντούσε με εξύβριζε με φράσεις ακατονόμαστες, υποτιμητικές και ανάρμοστες

με κατήγγειλε στην πολεοδομία του Δήμου για αυθαίρετες κατασκευές με αποτέλεσμα να κληθώ να καταβάλλω υπέρογκα πρόστιμα και αποζημιώσεις :102:

να σφραγιστεί το σνάκ μπάρ του ξενοδοχείου και με τις ενέργειές του αυτές να κλονιστεί η οικονομική μου κατάσταση και η υγεία μου :102:

δεν μου συμπαραστάθηκε ηθική ή υλικά στην αρρώστια μου :102:

θέλει να αλλάξει το όνομά του για να μην έχει καμία σχέση με την οικογένειά μας :102:

αλλά παρ’ όλα αυτά μένει στο σπίτι μας, αν και έχει δικό του φτιάξει. :102:

Σαν πατέρας, όπως είπα και παραπάνω, τον συγχωρώ και ό,τι μου έχει κάνει και του εύχομαι να μην γνωρίσει ούτε ο εχθρός μου τις πίκρες που μου προκάλεσε

δεν μπορώ όμως να του αφήσω και τίποτα :o :o γιατί αυτά που ξόδεψα εξ αιτίας των ενεργειών του σε πρόστιμα και δικηγόρους, που αποδεικνύονται με τα έγγραφα που φυλάσσω, υπερβαίνουν τη νόμιμη μοίρα του.

Εύχομαι να μπορέσει να καταλάβει κάποτε το τί μου έκανε και να μετανιώσει για την δική του ψυχική ηρεμία και γαλήνη». :smt018
Spoiler
Ότι φαίνεται σκατά και μυρίζει σαν σκατά δεν χρειάζεται να το γλείψεις για να βεβαιωθείς ότι είναι σκατά..
Άβαταρ μέλους
EKPLIKTIKOS

Re: Έχουν οι παππούδες κι οι γιαγιάδες δικαίωμα να βλέπουν το εγγόνι;Αν είναι ρατσιστές, μισογύνηδες και LGBTQ+φοβικοί;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από EKPLIKTIKOS »

georgebi έγραψε: 29 Μάιος 2021, 12:13 Γιος τον οποιό ο πατέρας του τον είχε αποκληρώσει προσέφυγε στον Άρειο Πάγο και δικαιώθηκε.

ο ενάγων τέλη Μαρτίου του 2009 συνάντησε στο δρόμο τον πατέρα του και του είπε, γνωρίζοντας ότι έπασχε από καρκίνο, «ακόμα ζεις ρε παλιόγερε; Δεν πας να ψοφήσεις επιτέλους;».
:o
Άβαταρ μέλους
georgebi

Έδωσα δέκα χιλιάρικα στον πατέρα μου για να μην του χρωστάω που με μεγάλωσε
Γύρισα στον πατέρα μου το χρέος που με μεγάλωσε και με το οποίο με εκβίαζε χρόνια

https://ampa.lifo.gr/koinotita/deka-chi ... emati-via/

Καλησπέρα σας.

............ νιώθω μια τεράστια ανακούφιση που βλέπω τόσο όμορφα μυαλά να υπάρχουν ανάμεσα μας.

Ονομάζομαι Ελπίδα και είμαι 35 ετών. Γεννήθηκα σε ένα ορεινό και δύσβατο χωριό 50 κατοίκων.

Δεν ήταν μέρα χαράς.

Δεν ήμουν αγόρι.

Ο πατέρας μου ένιωσε απέραντη θλίψη με την γέννηση μου. Ένα αγόρι βλέπετε θα ήταν χρήσιμο για τα ζώα. Ζώα είχε και η οικογένεια ήταν φτωχή. Ναι, ήμασταν αρκετά φτωχοί. Η μάνα μου ήταν μια κλασική γυναίκα προηγούμενου αιώνα αγράμματη και αυτή όπως και ο πατέρας μου, που ξυπνούσε 4 το πρωί να κάνει ψωμί, να κάνει δουλειές, να πάει μαζί του στα ζώα.

Και εγώ μεγάλωνα. Λίγο με την γιαγιά, λίγο με τα γερόντια του χωριού. Και ήρθε η στιγμή να πάω δημοτικό. Και έπρεπε να με πηγαίνουν σε άλλο χωριό 40 λεπτά απόσταση. Αλλά μέσο δεν είχαν. Βρέθηκε λύση όμως και εγώ πήγα σχολείο.

Και από την πρώτη μέρα το αγάπησα και σύντομα αν και μικρό παιδί κατάλαβα πως μόνο το σχολείο θα με σώσει από την μοίρα μου, που φαινόταν άσχημη και ζοφερή.

Τα χρόνια περνούσαν και εγώ μεγάλωνα. Μεγάλωνα με την λογική πως θα γίνω ένα ακόμα δουλικό.

Πήγαινα στα ζώα, έκανα δουλειές και δεν έλαβα ποτέ ούτε ένα χάδι, από την μάνα μου δεν άκουσα ποτέ ένα σ αγαπώ. Και διάβαζα. Διάβαζα το βράδυ τότε είχα χρόνο. Αλλά διάβαζα. Και στο γυμνάσιο ήμουν πρώτη μαθήτρια. Και ας με κορόιδευαν που φορούσα ρούχα παλιά. Και ας έκανα 1ωρα κάθε μέρα και παραπάνω για να πάω στην πόλη γιατί εκεί είχε σχολείο. Και ας φορούσα ρούχα άλλων που μου έδινε ο παπάς της ενορίας καλή του ώρα.

Γιατί χρήματα δεν είχαμε. Και τα λιγοστά που υπήρχαν δεν θα πήγαιναν για να ντυθεί η κόρη. “‘Αλλωστε το πράμα τελειώνει το γυμνάσιο και θα παντρευτεί” έτσι άκουγα να λένε οι γονείς μου.

Και όπως μου έλεγε πάντα ο πατέρας μου “να λες ευχαριστώ που σε ζω και σε ταΐζω”.

Και κάπου εκεί προς το τέλος του γυμνασίου πάτησε πόδι ο διευθυντής. Καλή του ώρα και τον ευχαριστώ για όλα. Εξαιτίας του συνέχισα στο λύκειο. Γιατί οι γονείς μου 3 φόβους είχαν τον παπά – τον μορφωμένο και “να μην μπούμε στα στόματα των άλλων”. Και εγώ συνέχισα να μεγαλώνω και να γίνομαι όμορφη θα έλεγα νεαρή. Και κάπου εκεί στην Β’ λυκείου γνώρισα τον πρώτο μου έρωτα.

Καλό παιδί, 18 ετών εκείνος. Πρώτη φορά ένιωσα το να σε νοιάζεται κάποιος. Πρώτη φορά ένιωσα πως κάποιος με βλέπει σαν άνθρωπο. Ώσπου μια μέρα με γύρισε σπίτι με το αυτοκίνητο μετά το σχολείο. Όπως καταλάβατε μπήκαμε στα στόματα.

Έφαγα ξύλο εκείνη τη μέρα πρώτη φορά. Έφαγα άσχημο ξύλο. Δεν πήγα σχολείο μια βδομάδα. Δεν ήμουν σε θέση να πάω και δεν άφηναν. Και έχω ακόμα ένα μικρό σημάδι κάτω από το αριστερό μου φρύδι για να μου θυμίζει το ξύλο και των 2 μου γονιών.

Από εκείνη τη μέρα όλα άλλαξαν. Με αποκαλούσαν θα το πω πιο κόσμια “πόρνη” που τους κάνει ρεζίλι στο χωριό. Και άλλα όμορφα επίθετα. Και τελικά η σχέση με τα πολλά τελείωσε όταν πήγαν οι ίδιοι στην πόλη στους γονείς του παιδιού και απαιτούσαν γάμο. Τρόμαξαν οι άνθρωποι και το θεωρώ και λογικό να μην θέλουν να με δουν.

Ο παπάς είχε άλλη άποψη και έκανε παρέμβαση όμως και έτσι εγώ ξαναπήγα σχολείο. Και τελείωσα πρώτη. Πρώτη πέρασα στην σχολή μου στην Αθήνα χιλιόμετρα μακριά από το χωριό. Φυσικά ούτε λόγος να σπουδάσω.

Έφαγα πάλι ξύλο γιατί αντέδρασα γιατί δεν ήθελα να παντρευτώ έναν 50+βοσκο που θέλανε. Αλλά ήμουν 18. Ήμουν ενήλικη πλέον.

Μας άκουσε όλο το χωριό εκείνη τη μέρα. Μετά το ξύλο ξεκίνησε νέος καυγάς. Έφαγα καρέκλες στο κεφάλι, πέταξα και εγώ για να αμυνθώ με κυνήγησε με το ζωνάρι του όπως έκανε πάντα άλλωστε για να με χτυπήσει. Και κάπως έτσι άρχισα να τρέχω και άρχισα να φωνάζω και στους δύο “φεύγω δεν θα με δείτε ποτέ ξανά”.

Και ενώ έφευγα εκείνος φώναζε “Αχάριστο πράμα μου χρωστάς. Μου χρωστάς 10 χιλιάρικα τόσα μου έφαγες για σε ταΐζω”.

Έφυγα. Βρήκα βοήθεια από τον παλιό μου διευθυντή που θα του χρωστάω αιώνια ευγνωμοσύνη και ξέρει πως τον έχω σαν πατέρα μέσα μου. Σαν τον πατέρα που θα ήθελα να έχω.

Με βοήθησε να σταθώ. Με βοήθησε να μπω σε εστία, να βρω δουλειά. Με βοήθησε να πάρω ανάσες. Και πήρα. Κάπως αργά αλλά πήρα. Πέρασα πολλά χρόνια με δουλειά, σκληρή δουλειά για να ζήσω και να σπουδάσω σε μια σχολή δύσκολη. Αλλά ζούσα. Όμορφα. Και αποφοίτησα με έπαινο. Και έλαβα και δώρο πτυχίου από τον διευθυντή και την σύζυγο του (Άννα, ξέρω πως θα το διαβάσεις σε ευχαριστώ για όλα).

Και έκανα και το μάστερ μου. Και στα 28 μου βρήκα δουλειά πάνω στο στοιχείο μου, αυτό που πάντα ήθελα να κάνω σε μεγάλη μητρόπολη του εξωτερικού. Έστρωσα τα ψυχολογικά μου με βοήθεια ειδικού, έβαλα σε τάξη την ζωή μου. Και φτάνουμε λίγο πριν ξεσπάσει ο κορονοϊός.

Στην δουλειά μου σήμερα και δεν το λέω με ίχνος έπαρσης αλλά είμαι φοβερή. Έχω ανέβει ψηλά. Έχω εξασφαλιστεί σε μόνιμη θέση σε εργασία που με γεμίζει και έχω μισθό πενταψήφιο κάθε μήνα με έξτρα τα μπόνους. Και όμως τα είχα όλα αυτά αλλά κάτι με ενοχλούσε.

Μετά από συζήτηση μεγάλη και βαθιά με γιατρό και σύντροφο κατάλαβα τι ήταν. Κυριολεκτικά ένα μήνα πριν ξεσπάσει ο κορονοϊός ήρθα Ελλάδα. Πήγα στο χωριό. Δεν με αναγνώρισε και κανείς. Τόσα χρόνια δεν είχα νέα τους δεν ήξεραν καν αν ζουν ακόμα.

Η μάνα μου βγήκε στην αυλή και δεν με γνώρισε. Της πήρε ένα δεκάλεπτο να καταλάβει. Άρχισε να τρέχει να με αγκαλιάσει αλλά ύψωσα τα χέρια. Ήταν μια ξένη για μένα. Της είπα τυπικά καλησπέρα και έβγαλε μια φωνή. Ο πατέρας μου βγήκε από το σπίτι και ούτε εκείνος με αναγνώρισε. Του είπα πως είμαι η Ελπίδα. Ήταν αμήχανο. Με κοίταζαν τους κοίταζα και προσπαθούσα να καταλάβω τι νιώθω.

Και δεν ένιωθα. Τίποτα. Μηδέν. Ούτε οργή είχα. Ούτε αδικία ένιωθα πλέον. Έψαχνα μάταια κάτι. Ένα συναίσθημα. Η μάνα μου άρχισε να κλαίει. Ο πατέρας μου είπε ένα “Σχωρα με αγράμματος είμαι”.

Του απάντησα πως μπορώ να συγχωρήσω την αμορφωσιά σας αλλά όχι την βία σας.

Έβγαλα έναν λογαριασμό και τον πέταξα στα πόδια του. Δεν κατάλαβε. “Το χρέος μου 10 χιλιάρικα και άλλα 10 τόκοι. Δεν σου χρωστάω” του είπα και έφυγα.

Προσπάθησε να προλάβει αλλά έφυγα. Και ένιωσα ανακούφιση.

Ελπίζω να μην σας κούρασα αλλά έπρεπε να βγει έστω και έτσι.

Να είστε καλά.

:c040:

Εικόνα

:a040:

Εικόνα

:cry

Εικόνα

:c040:

Εικόνα

:cry

Εικόνα

:a040: :a040: :a040:
Spoiler
Άβαταρ μέλους
Λίνο Βεντούρα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λίνο Βεντούρα »

Πω ρε μυθομανία…
Fluffy έγραψε: 25 Αύγ 2021, 12:22 Στον καπιταλισμό κυριαρχεί η αντίληψη της κυρίαρχης τάξης, γιαυτό είναι και κυρίαρχη.
Άβαταρ μέλους
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ
Phorum.gr user: ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ »

EKPLIKTIKOS έγραψε: 29 Μάιος 2021, 12:39
georgebi έγραψε: 29 Μάιος 2021, 12:13 Γιος τον οποιό ο πατέρας του τον είχε αποκληρώσει προσέφυγε στον Άρειο Πάγο και δικαιώθηκε.

ο ενάγων τέλη Μαρτίου του 2009 συνάντησε στο δρόμο τον πατέρα του και του είπε, γνωρίζοντας ότι έπασχε από καρκίνο, «ακόμα ζεις ρε παλιόγερε; Δεν πας να ψοφήσεις επιτέλους;».
:o

.

Ετσι.....με γουρλωμένα μάτια κοίταγαν και τον αρχιδαρά τον Φρόυντ όταν πρωτοείπε

οτι οι άνθρωποι εκτός απο αγάπη νιώθουν και μίσος για τους γονείς τους.....

Αλλά στήν κοινωνία δεν αρέσουν οι σκληρές αλήθειες.....

Η είναι τυχαίο που η μυθολογία βρίθει πατροκτονιών ;;;

.
Ταφόπλακα τού Μέλλοντος τών Παιδιών μας η Γραφειοκρατεία καί οί Συντάξεις άνω τών 400 € ....

Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία

Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”