!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Πέθανε λίγα λεπτά μετά που έκανε Astrazeneca

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Άβαταρ μέλους
Leporello
Phorum.gr user: Leporello

Re: Πέθανε λίγα λεπτά μετά που έκανε Astrazeneca

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Leporello »

hellegennes έγραψε: 30 Μάιος 2021, 00:30Μ' αρέσει που συμφωνείς με τις παπαριές του Leporello και δεν έχεις και αμφιβολία, μάλιστα. Ο Leporello, που έμαθε φέτος τι είναι η υπερβάλλουσα θνησιμότητα και ακόμη δεν έχει καταλάβει πώς λειτουργεί, πώς εκτιμάται και τι νόημα έχει...
Θυμάμαι. Τότε που σου έφερα τα στατιστικά με τους υπερβάλλοντες θανάτους που είχαν οι New York Times, και το μόνο που είχες να πείς ήταν πως οι ΝΥΤ είναι ... αναξιόπιστοι. :smt005:
Βασικά, η έλλειψη γνώσεων που έχεις σχετικά με την Στατιστική, δεν σου επιτρέπει να βγάλεις οποιοδήποτε αξιόπιστο συμπέρασμα από ανάλυση δεδομένων. Σε είδα πώς υπολόγιζες τα διαστήματα εμπιστοσύνης που έδινε ο CDC σχετικά με τους υπερβάλλοντες θανάτους :smt005: :smt005: :smt005: .
hellegennes έγραψε: 30 Μάιος 2021, 00:30Στους κάτω των 40, οι συνολικοί θάνατοι είναι αρκετά λίγοι (περί τις 2000) ώστε μικρές επιδράσεις να εμφανίζονται πολύ εύκολα στα στοιχεία.
Στο μυαλό σου μόνο. Στον πραγματικό κόσμο, όσο μικρότερα είναι τα νούμερα, τόσο πιό ευαίσθητα είναι σε τυχαίες μεταβολές.
hellegennes έγραψε: 30 Μάιος 2021, 00:30Υποσημείωση: όποιος χρησιμοποιήσει τα παραπάνω για να τα προεκτείνει σε άλλες ηλικιακές ομάδες είναι μεγάλος μαλάκας.
Συμφωνώ απολύτως. Ειδικά γιά την ομάδα 0-5 ετών.
hellegennes έγραψε: 30 Μάιος 2021, 00:30* οι θάνατοι από τροχαία στους 0-39 είναι το 40% των συνολικών θανάτων από τροχαία.
Να από προκύπτει το 40% που έχω στην ανάλυσή μου παραπάνω. Το δέχομαι, αν και το πραγματικό νούμερο είναι κάπως μεγαλύτερο.
1.
hellegennes έγραψε: 13 Οκτ 2022, 21:35Γνωρίζω πολύ καλύτερα στατιστική από σένα
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Leporello έγραψε: 31 Μάιος 2021, 01:31
hellegennes έγραψε: 29 Μάιος 2021, 23:34Προς το παρόν λοιπόν δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι πέθαναν 80+ άτομα στους κάτω των 40 από κορωνοϊό. Υπάρχουν μόνο ενδείξεις. Αν πέθαναν κάποιοι, θα μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού.
Δεν ψάχνουμε γιά 80 νεκρούς το 2020, αλλά γιά 38. Οι υπόλοιποι πέθαναν το 2021. Κι'αυτό ακόμα μπερδεμένο το έχεις στο μυαλό σου;
Δεν ασχολούμαι με τα νούμερα που έχεις ανεβάσει, όπου τεχνηέντως αφαιρείς τους θανάτους κάτω των 5, επειδή δεν βολεύει το μαγείρεμα που κάνεις. Ο ΕΟΔΥ αναφέρει 3 θανάτους στις ηλικίες 0-17 και 86 στους 18-39. Δεν μπορείς να αφαιρέσεις από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ όποιες ομάδες δεν σε βολεύουν. Ή κάνεις σύγκριση στις ίδιες ηλικιακές ομάδες ή καθόλου.

Θα απαντήσω μόνο στο παραπάνω, γιατί μάλλον βρίσκεσαι σε σύγχυση και δεν καταλαβαίνεις τι διαβάζεις. Το σύνολο των νεκρών των δύο ετών (2020 και 2021) είναι 80+. Το έγραψα και πιο πίσω και στο ποστ που σχολιάζεις ξεκινάω λέγοντας ότι η επίδραση, αν υπάρχει, είναι της τάξης του 2-2,5%, που δεν είναι αμελητέα αύξηση θνησιμότητας. 38 στους 1818 είναι 2,1%. Είναι πολύ σαφές αυτό που λέω. Η ΕΛΣΤΑΤ έχει ανακοινώσει στοιχεία θνησιμότητας για τις εβδομάδες 1-13 του 2021 και το έχω αναφέρει πιο πίσω επίσης, καθώς και το γεγονός ότι πάλι στους 0-39 εμφανίζεται μείωση μεταξύ 2020 και 2021.

Οι 80+ νεκροί που αναφέρει ο ΕΟΔΥ δεν φαίνονται στο ΣΥΝΟΛΟ των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ για το 2020 και 2021, όχι απλώς στα στοιχεία του 2020. Σ' αυτά αναφέρομαι μόνο για τους νεκρούς του 2020.

Κι αυτή η εικόνα είναι εξαιρετικά καλή. Στην Αμερική, όπως προανέφερα, οι θάνατοι στις ηλικίες 0-39 αυξήθηκαν εξαιτίας της παρατεταμένης καραντίνας και αυξήθηκαν σημαντικά. Στην Ελλάδα δεν φαίνεται να έδρασε τόσο αρνητικά η καραντίνα και αντί για αύξηση των νεκρών είχαμε μείωση.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
Leporello
Phorum.gr user: Leporello

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Leporello »

hellegennes έγραψε: 31 Μάιος 2021, 02:02
Leporello έγραψε: 31 Μάιος 2021, 01:31
hellegennes έγραψε: 29 Μάιος 2021, 23:34Προς το παρόν λοιπόν δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι πέθαναν 80+ άτομα στους κάτω των 40 από κορωνοϊό. Υπάρχουν μόνο ενδείξεις. Αν πέθαναν κάποιοι, θα μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού.
Δεν ψάχνουμε γιά 80 νεκρούς το 2020, αλλά γιά 38. Οι υπόλοιποι πέθαναν το 2021. Κι'αυτό ακόμα μπερδεμένο το έχεις στο μυαλό σου;
Δεν ασχολούμαι με τα νούμερα που έχεις ανεβάσει, όπου τεχνηέντως αφαιρείς τους θανάτους κάτω των 5, επειδή δεν βολεύει το μαγείρεμα που κάνεις. Ο ΕΟΔΥ αναφέρει 3 θανάτους στις ηλικίες 0-17 και 86 στους 18-39. Δεν μπορείς να αφαιρέσεις από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ όποιες ομάδες δεν σε βολεύουν. Ή κάνεις σύγκριση στις ίδιες ηλικιακές ομάδες ή καθόλου.

Θα απαντήσω μόνο στο παραπάνω, γιατί μάλλον βρίσκεσαι σε σύγχυση και δεν καταλαβαίνεις τι διαβάζεις. Το σύνολο των νεκρών των δύο ετών (2020 και 2021) είναι 80+. Το έγραψα και πιο πίσω και στο ποστ που σχολιάζεις ξεκινάω λέγοντας ότι η επίδραση, αν υπάρχει, είναι της τάξης του 2-2,5%, που δεν είναι αμελητέα αύξηση θνησιμότητας. 38 στους 1818 είναι 2,1%. Είναι πολύ σαφές αυτό που λέω. Η ΕΛΣΤΑΤ έχει ανακοινώσει στοιχεία θνησιμότητας για τις εβδομάδες 1-13 του 2021 και το έχω αναφέρει πιο πίσω επίσης, καθώς και το γεγονός ότι πάλι στους 0-39 εμφανίζεται μείωση μεταξύ 2020 και 2021.

Οι 80+ νεκροί που αναφέρει ο ΕΟΔΥ δεν φαίνονται στο ΣΥΝΟΛΟ των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ για το 2020 και 2021, όχι απλώς στα στοιχεία του 2020. Σ' αυτά αναφέρομαι μόνο για τους νεκρούς του 2020.

Κι αυτή η εικόνα είναι εξαιρετικά καλή. Στην Αμερική, όπως προανέφερα, οι θάνατοι στις ηλικίες 0-39 αυξήθηκαν εξαιτίας της παρατεταμένης καραντίνας και αυξήθηκαν σημαντικά. Στην Ελλάδα δεν φαίνεται να έδρασε τόσο αρνητικά η καραντίνα και αντί για αύξηση των νεκρών είχαμε μείωση.
Σε έτσουξε βλέπω αυτό που έγραψα. Μη μπορώντας να πείς τίποτα, καταφεύγεις στην τακτική να τα ανακυρήξεις "άγουρα" όπως η αλεπού που δεν τα έφτανε, και λες δεν ασχολείσαι Δεν περίμενα άλλωστε και τίποτα διαφορετικό. Αυτή την επιμονή σου όμως να περιλάβουμε στην ανάλυση και τα βρέφη, καλύτερα να την εγκαταλείψεις, γιατί γελάει ο κόσμος. ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΝΕΚΡΟΥΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 17 ΕΤΩΝ ΤΟ 2020.

Τώρα γιά το 2021, δεν έχω κοιτάξει. Υπάρχουν τελικά στοιχεία; Αν ναι, φέρε τα να τα δούμε και να τα συζητήσουμε.
1.
hellegennes έγραψε: 13 Οκτ 2022, 21:35Γνωρίζω πολύ καλύτερα στατιστική από σένα
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Leporello έγραψε: 31 Μάιος 2021, 01:44
hellegennes έγραψε: 30 Μάιος 2021, 00:30Μ' αρέσει που συμφωνείς με τις παπαριές του Leporello και δεν έχεις και αμφιβολία, μάλιστα. Ο Leporello, που έμαθε φέτος τι είναι η υπερβάλλουσα θνησιμότητα και ακόμη δεν έχει καταλάβει πώς λειτουργεί, πώς εκτιμάται και τι νόημα έχει...
Θυμάμαι. Τότε που σου έφερα τα στατιστικά με τους υπερβάλλοντες θανάτους που είχαν οι New York Times, και το μόνο που είχες να πείς ήταν πως οι ΝΥΤ είναι ... αναξιόπιστοι. :smt005:
Ψεύδεσαι ή τελείς υπό σύγχυση. Δεν είπα ποτέ τέτοιο πράγμα. Δεν ήταν καν ΝΥΤ, ήταν FT. Δεν θυμάσαι ούτε τα βασικά. Και σου έλεγα ότι αυτά δεν είναι επίσημα στοιχεία και να περιμένεις τα επίσημα στοιχεία των οργανισμών. Η μοναδική φορά που έχω χρησιμοποιήσει την λέξη «αναξιόπιστος» στο φόρουμ ήταν για τον Αρίστο.

Τώρα, λοιπόν, που βγήκαν τα στοιχεία, δεν σ' αρέσουν και τα μαγειρεύεις κατά το δοκούν.

Αυτό με τα διαστήματα εμπιστοσύνης επίσης το έβγαλες από το μυαλό σου. Εγώ είχα παραθέσει τα επίσημα στοιχεία του CDC (τις εκτιμήσεις υπερβάλλουσας θνησιμότητας) και για την στιγμή που μιλούσαμε επιβεβαιώνονταν. Εσύ έβγαζες κάτι κουλά συμπεράσματα πάνω στα νούμερα και αμφισβητούσες πλαγίως τα στοιχεία του CDC.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Leporello έγραψε: 31 Μάιος 2021, 02:12 Σε έτσουξε βλέπω αυτό που έγραψα. Μη μπορώντας να πείς τίποτα, καταφεύγεις στην τακτική να τα ανακυρήξεις "άγουρα" όπως η αλεπού που δεν τα έφτανε, και λες δεν ασχολείσαι Δεν περίμενα άλλωστε και τίποτα διαφορετικό. Αυτή την επιμονή σου όμως να περιλάβουμε στην ανάλυση και τα βρέφη, καλύτερα να την εγκαταλείψεις, γιατί γελάει ο κόσμος. ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΝΕΚΡΟΥΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 17 ΕΤΩΝ ΤΟ 2020.

Τώρα γιά το 2021, δεν έχω κοιτάξει. Υπάρχουν τελικά στοιχεία; Αν ναι, φέρε τα να τα δούμε και να τα συζητήσουμε.
Αν και δεν ήταν απαραίτητο, εξήγησα γιατί δεν ασχολούμαι με μαγειρεμένα στοιχεία. Όταν μιλάμε για κάτω των 40, δεν μπορείς να αφαιρέσεις όποια υποομάδα δεν σου κάνει. Γιατί τέτοια μαγειρέματα ξέρω κι εγώ να κάνω.

Να, ένα: αφού βρίσκεις δόκιμο να αφαιρέσεις του 0-5 γιατί δεν θα πέθανε -λες- κανείς από κορωνοϊό, ας μείνουμε μόνο στους 35-39, που θα είναι σχεδόν το σύνολο των θανάτων με κορωνοϊό, που αναφέρει ο ΕΟΔΥ.

Στους 35-39, λοιπόν, η τάση την τελευταία πενταετία είναι μείωση της τάξης του -17. Το 2020 είχαμε -12 σε σχέση με το 2019. Άρα πού είναι οι, ας πούμε, 35 νεκροί του 2020 από κορωνοϊό;

Φυσικά είναι παπατζιλίκι να το κάνεις αυτό, μεταξύ άλλων και γιατί εκεί φτάνεις όντως στα όρια της τυχαίας μεταβολής επειδή είναι πολύ μικρά τα νούμερα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Δημοκράτης έγραψε: 31 Μάιος 2021, 01:33
hellegennes έγραψε: 31 Μάιος 2021, 01:10 Δεν είναι θέμα ωρίμανσης, είναι θέμα δοκιμών και εξασφάλισης ότι είναι αποδοτικό και ασφαλές. Σε έκτακτη ανάγκη, όσοι κινδυνεύουν μπορούν να το κάνουν. Όσοι δεν κινδυνεύουν δεν υπάρχει λόγος να το κάνουν. Η αποδοτικότητα είναι πρακτικά αδύνατον να εκτιμηθεί σε λιγότερο από έτος.
Οκ σε πόσα άτομα πρέπει να δοκιμαστεί;
Δεν είναι μόνο ο αριθμός αλλά και η παρακολούθηση των εθελοντών. Δεν παρακολουθεί κάποιος τους εμβολιασμένους. Και είναι αδύνατον να βγάλεις συμπεράσματα χωρίς ομάδα ελέγχου.

Και όπως είπα είναι και η ασφάλεια αλλά και η αποτελεσματικότητα που έχουν σημασία, σε σχέση με το ρίσκο κάθε ομάδας. Υπάρχει πληθώρα εμβολίων που δεν έκανες και δεν θα κάνεις ποτέ γιατί έχεις χαμηλό ρίσκο κινδύνου στην χώρα που ζεις.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Δημοκράτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Δημοκράτης »

hellegennes έγραψε: 31 Μάιος 2021, 02:40
Δημοκράτης έγραψε: 31 Μάιος 2021, 01:33
hellegennes έγραψε: 31 Μάιος 2021, 01:10 Δεν είναι θέμα ωρίμανσης, είναι θέμα δοκιμών και εξασφάλισης ότι είναι αποδοτικό και ασφαλές. Σε έκτακτη ανάγκη, όσοι κινδυνεύουν μπορούν να το κάνουν. Όσοι δεν κινδυνεύουν δεν υπάρχει λόγος να το κάνουν. Η αποδοτικότητα είναι πρακτικά αδύνατον να εκτιμηθεί σε λιγότερο από έτος.
Οκ σε πόσα άτομα πρέπει να δοκιμαστεί;
Δεν είναι μόνο ο αριθμός αλλά και η παρακολούθηση των εθελοντών. Δεν παρακολουθεί κάποιος τους εμβολιασμένους. Και είναι αδύνατον να βγάλεις συμπεράσματα χωρίς ομάδα ελέγχου.

Και όπως είπα είναι και η ασφάλεια αλλά και η αποτελεσματικότητα που έχουν σημασία, σε σχέση με το ρίσκο κάθε ομάδας. Υπάρχει πληθώρα εμβολίων που δεν έκανες και δεν θα κάνεις ποτέ γιατί έχεις χαμηλό ρίσκο κινδύνου στην χώρα που ζεις.
Ψιτ ψεκα για να τελειώνουμε με το καλαμπουρι και τις αρλούμπες. Πόσα εκατομμύρια έχουν εμβολιαστεί μέχρι τώρα ξέρεις; τι αποτέλεσμα είχε ο εμβολιασμός σε ΗΠΑ, ηβ, Ισραήλ και τώρα Ελλάδα έχεις;; ξαναρωτάω σε λίγους μήνες που θα έχει τελειώσει το πρόβλημα θα γράψεις ότι είσαι ούφο ή θα κάνεις την πάπια;
Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x »

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Δημοκράτης έγραψε: 31 Μάιος 2021, 03:03 Πόσα εκατομμύρια έχουν εμβολιαστεί μέχρι τώρα ξέρεις; τι αποτέλεσμα είχε ο εμβολιασμός σε ΗΠΑ, ηβ, Ισραήλ και τώρα Ελλάδα έχεις;
Προς το παρόν δεν ξέρουμε τι αποτέλεσμα είχε. Θα φανεί σε βάθος χρόνου. Μέχρι τότε θα γράφω ότι είναι μαλάκας όποιος κρίνει χωρίς δεδομένα.

Μου είναι βέβαια δύσκολο να κάνω σοβαρή συζήτηση με πιστό θρησκείας, ειδικά με φανατικούς όπως εσύ.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
Αρίστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρίστος »

Δημοκράτης έγραψε: 31 Μάιος 2021, 01:04
Αρίστος έγραψε: 30 Μάιος 2021, 21:29
Δημοκράτης έγραψε: 30 Μάιος 2021, 20:35
με βάση τις μπαρούφες που λες θα γελάμε μαζί σου συνεχώς

Αντι να γραψεις κανα κειμενο για την κοινωνικη μηχανικη την οποια αναπτυσσουν οι Ελιτ εργαλειοποιωντας τον κορονοιο εχεις καταντησει ο θεουσος Τσιοδρας των φορουμς. Oλη την κορωνοϋστερια που θα περιμενα να ακουσω απο γριες που εχουν παθει overdose απο Ευαγγελατο την ακουω εδω μεσα.

.
Ψεκα όταν τον Σεπτέμβρη που θα έχει εμβολιαστεί το 80% τουλάχιστον και τα κρούσματα θα είναι ελάχιστα στα επίπεδα της γρίπης, τι θα λες μετά για τα εμβόλια λουζερακο; το έχεις έτοιμο το παραμύθι ή θα αυτό σχεδιάσεις;

Εδω θα ειμαστε να δουμε τι θα συμβει απο φθινοπωρο, θυμιζω οτι εχετε ταξει ανοσια τουλαχιστον 6 μηνων.

.
Άβαταρ μέλους
Αρίστος

Tην ωρα που κορυφωνονται οι αντιδρασεις στη Γερμανια για τον εμβολιασμο των παιδιων.

Γερμανός ιολόγος Α.Κεκουλέ: «Ο εμβολιασμός δεν τέλειωσε ποτέ μία πανδημία - Παγκόσμιο πείραμα η εκστρατεία εμβολιασμού»!

Αποκαλυπτική συνέντευξη έδωσε ο Γερμανός κορυφαίος ιολόγος Αλεξάντερ Κεκουλέ, σύμφωνα με τον οποίο η εκστρατεία εμβολιασμού την οποία διεξάγουν οι κυβερνήσεις είναι ένα «παγκόσμιο πείραμα».

Παράλληλα τόνισε πως ποτέ μία πανδημία δεν τελείωσε με τον εμβολιασμό, κάτι που έχουν υποστηρίζει και Έλληνες επιστήμονες, όπως ο καθηγητής Δημήτρης Κούβελας. Επιπλέον ο Γερμανός ιολόγος είπε πως δεν είναι αναγκαίος ο εμβολιασμός των παιδιών, καθώς υποτίθεται τα εμβολιάζουμε για να εξαλειφθεί η πανδημία, όμως κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Ενώ φυσικά όπως είναι γνωστό τα παιδιά δεν κινδυνεύουν ιδιαιτέρως από τον κορωνοϊό.

Ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Halle-Wittenberg μίλησε στο podcast Corona-Kompass από το MDR AKTUELL τονίζοντας χαρακτηριστικά πως:

«Φυσικά έχουμε ένα νέο είδος εμβολίου και το ερώτημα είναι πάντα το ίδιο. Δεν εμβολιάζουμε τους μαθητές λόγω του ατομικού κινδύνου, τους εμβολιάζουμε επειδή υποτίθεται ότι προστατεύουν την κοινωνία στο σύνολό της από μόλυνση. Αλλά εάν η υπόλοιπη κοινωνία εμβολιαστεί! Ποιο είναι το νόημα της εκστρατείας εμβολιασμού; Ειδικά όταν αναμένεται ότι οι ομάδες κινδύνου ανοσοποιούνται. Άρα η πίεση για μένα να εμβολιάσω τους μαθητές δεν είναι πλέον τόσο υψηλή όσο ήταν πριν».

Ενώ πρόσθεσε: «Είμαι απλώς υπέρ της ανοιχτής διεξαγωγής αυτής της συζήτησης. Μπορούμε να επιτύχουμε μόνο μια κατάσταση ελέγχου ούτως ή άλλως, καθώς η πλήρης εξάλειψη του ιού δεν φαίνεται δυνατή και τότε φυσικά δεν χρειάζεται να τρελαθούμε, (εμβολιάζοντας) όλα τα παιδιά. Αν τα εμβολιάσουμε και ο ιός δεν εξαφανιστεί, ποιος ήταν ο σκοπός της άσκησης;».

«Έχω την αίσθηση ότι πέφτουμε σε δύο διαφορετικούς κόσμους: Μερικοί είναι σε παράλληλη πορεία με αυτούς τους εμβολιασμούς και λένε ότι χρειαζόμαστε τους εμβολιασμούς, έτσι ώστε να μπορούμε να κάνουμε διακοπές, ώστε να μπορούμε να πάμε στο σχολείο, έτσι ώστε κανείς να μην μιλάει γι ‘αυτό πια.

Κάποιοι άλλοι τολμούν να συζητήσουν ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα αυτής της κατάστασης! Οι δεύτεροι πρέπει να είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση», είπε ο καθηγητής.

Ο Kekulé κάνει λόγο για βιαστικές ενέργειες σχετικά με τον εμβολιασμό των παιδιών και τις κοινωνικές συνέπειες:

«Μέχρι τώρα, είχαμε μόνο λίγους μήνες έρευνας μετά τον εμβολιασμό. Τελικά, οι γονείς θα πρέπει να είναι σε θέση να αποφασίσουν μόνοι τους τι θέλουν να κάνουν.

Φαντάζομαι μια τάξη στην οποία το 80 τοις εκατό εμβολιάζεται και μερικά παιδιά δεν έχουν κάνει το εμβόλιο. Δεν ξέρω αν είναι καλό να αναγκάζουμε τους ανθρώπους! Aυτό ισχύει και για την προϋπόθεση εμβολιασμού στις διακοπές. Αν θέλω να πάρω τα (ανεμβολίαστα) παιδιά μου μαζί, τι θα πει ο ταξιδιωτικός πράκτορας; Επομένως, πρέπει πάντα να χρησιμοποιούμε την κοινή λογική και να αξιολογούμε τους κινδύνους που σχετίζονται ο ένας με τον άλλον, γιατί μερικές φορές υπήρξαν αρνητικές εκπλήξεις στην επιστήμη».

Επιπλέον, τόνισε ότι δεν υπάρχουν εμπειρικές γνώσεις για την τρέχουσα κατάσταση της κρίσης του κορωνοϊού αλλά και για τους τρέχοντες μαζικούς εμβολιασμούς. Ποτέ ξανά, πρώτον, μια πανδημία δεν έχει τελειώσει με εμβολιασμό και, δεύτερον, ποτέ ξανά ένα νέο εμβόλιο που να βασίζεται σε έναν νέο τρόπο δράσης δεν έχει χρησιμοποιηθεί παγκοσμίως σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, τόνισε ο Κεκουλέ, καταλήγοντας:

«Πρόκειται για ένα παγκόσμιο πείραμα, ένα ιστορικό πείραμα για πρώτη φορά από την εμφάνιση του Homo sapiens».

https://www.pronews.gr/ygeia/990846_iol ... -peirama-i

.
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr »

hellegennes έγραψε: 30 Μάιος 2021, 23:16 Δεν υπάρχει τέτοιο στατιστικό, προκύπτει από τα στοιχεία θνησιμότητας. Οι αναμενόμενοι θάνατοι είναι οι θάνατοι του προηγούμενου έτους(...)
Οι αναμενόμενοι θάνατοι υπό τις ίδιες συνθήκες είναι οι θάνατοι του προηγούμενου έτους, φίλε Χελετζέ.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος stavmanr την 31 Μάιος 2021, 07:31, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Αρίστος

Μeanwhile στην Αγγλια ειχαμε διπλασιασμο των κρουσματων απο την προηγουμενη βδομαδα.

Public Health England data shows cases of the variant have risen by 3,535 to 6,959 since last week.

https://www.bbc.com/news/uk-57275276

.
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr »

Αρίστος έγραψε: 31 Μάιος 2021, 07:28 Μeanwhile στην Αγγλια ειχαμε διπλασιασμο των κρουσματων απο την προηγουμενη βδομαδα.

Public Health England data shows cases of the variant have risen by 3,535 to 6,959 since last week.

https://www.bbc.com/news/uk-57275276

.
Από το άρθρο:
10 νέοι θάνατοι σε 3542 νέες περιπτώσεις σημαίνει 0,28% θνητότητα.

Ο μέσος όρος θνητότητας καταγράφεται παγκοσμίως στο 2%.

Το εμβόλιο κατέβασε τη θνητότητα κατά 7 φορές.

Προ εμβολιασμού, στο ίδιο δείγμα θα περιμέναμε τουλάχιστον 70 νεκρούς.
Άβαταρ μέλους
Αρίστος

Δεν καταλαβες, το ανησυχητικο ειναι οτι τα κρουσματα αυξανονται ξανα στην Αγγλια.

.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”