Βάζω μία μικρή ιστοριούλα σχετική με τις αισθήσεις, της όρασης συγκεκριμένα.
Όταν ήμουν μικρός έβλεπα τέλεια σαν όλους, έτσι νόμιζα δηλαδή. Στα τέστ που κάναμε τα έβλεπα όλα και θα τα έβλεπα ακόμα και αν ήταν τα μισά σε μέγεθος, γενικά κοντά έβλεπα τέλεια και μακρυά σαν γεράκι. Έπρεπε να θέλω όμως, να εστιάσω. Το θεωρούσα το πιο φυσιολογικό πράγμα στον κόσμο, όλοι προφανώς θα έβλεπαν έτσι, εκεί που κοιτάς εστιάζεις αμέσως και παίρνεις απόσταση των αντικειμένων κλπ, αν θες βέβαια.
Κάποιες φορές, σε εξετάσεις πάνω κλπ, κουραζόμουνα να εστιάζω κοντά πολλές ώρες, παραπονιόμουν και με πήγαιναν να δούμε αν έχω κάτι. Έφευγα πάντα με 20/20, ένας βλάκας μάλιστα όταν του εξηγούσα οτι δεν έχει νόημα να με βάζει να κοιτάω νούμερα, βλέπω τέλεια αν θέλω, δεν είναι αυτό το θέμα μου, είναι οτι η εντολή εστίασης με κουράζει, με ρώτησε αν κάνω ναρκωτικά, ήμουν 15 χρονών. Τεσπα για να μην γίνει μεγάλη η ιστορία, κάπου στα 25 έτυχε να βρεθώ στο γνα και εκεί καταλάβαμε οτι έχω εξωφορία, ήμουν αλλήθωρος αλλά από μέσα και δεν φαινόταν, και για κάποιο λόγο είχα ακόμα αρκετά καλό έλεγχο του νεύρου ώστε να εστιάζω σε όλες τις αποστάσεις.
Μου έδωσε μαξ 5 χρόνια ακόμα μέχρι να χάσω τον έλεγχο, και κάτι γυαλιά που με κάνανε να βλέπω τα πάντα χωρίς να θέλω και χωρίς να κουράζομαι, αλλά χαλούσαν την έννοια του βάθους, σαν να βλέπεις μία φωτογραφία που είναι όλη καθαρή, σαν να μην έχεις βάλει το φόκους εκεί που κοιτάς.
Πέρασαν άλλα 20 χρόνια, τα φόρεσα μόνο όταν ήμουν πτώμα και έπρεπε να συνεχίσω να βλέπω, αλλά πλέον έχει έρθει η πρεσβυωπία και παρότι ακόμα μπορώ και εστιάζω στους 10 πόντους, πρέπει να φτύσω αίμα πλέον, πολύ κούραση. Με παρατηρούσα τελευταία που έκανα κολλήσεις, εστίαζα ένα δέκατο να δω ότι είναι σωστά το smd, ένα ακόμα δέκατο να δω ότι έχει έρθει καλά η μύτη και η κόλληση στο θολό.
Έχει πλάκα πώς βλέπουμε, στην αρχή νόμιζα οτι έβλεπα κανονικά, μετά κατάλαβα ότι είχα πρόβλημα, αλλά τελικά το είχα συνηθίσει τόσο που το κράτησα και θα μου λείψει το φόκους μου τελικά, θα το χάσω όταν αρχίσω να φοράω γυαλιά μόνιμα, το καταλαβαίνω. Είναι ωραίο εργαλείο, με αφήνει να βλέπω τις ευθείες σαν να έχω αλφάδι μέσα μου, μου δίνει πληροφορία απόστασης, έχει πλάκα.