Η Berkshire Hathaway Πότε δίνει μερισμα;Dwarven Blacksmith έγραψε: 22 Μάιος 2021, 17:49Πότε δίνουν μέρισμα δηλαδή;omg kai 3 lol έγραψε: 22 Μάιος 2021, 17:46 μα τα coin οπως πχ το Ethereum ή το Cardano ειναι οι μετοχες σε αυτη την εταιρια αφου βασει αυτων θα γινονται οι συναλλαγες, μαλλον τα εχεις μπλεξει με την ημιμαθεια σου
Άρα τώρα που οι συναλλαγές γίνονται βάσει ευρώ, μπορώ να γίνω πλούσιος έχοντας ευρώ στο cold wallet μου.
Απάλλαξε με από την ημιμάθεια.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Cryptocurrency
Re: Cryptocurrency
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
- Dwarven Blacksmith
Υπάρχουν πάμπολλες μετοχές χωρίς μέρισμα αλλά δεν ήταν αυτό το ποιντ.Ερμής έγραψε: 22 Μάιος 2021, 22:31Η Berkshire Hathaway Πότε δίνει μερισμα;Dwarven Blacksmith έγραψε: 22 Μάιος 2021, 17:49Πότε δίνουν μέρισμα δηλαδή;omg kai 3 lol έγραψε: 22 Μάιος 2021, 17:46 μα τα coin οπως πχ το Ethereum ή το Cardano ειναι οι μετοχες σε αυτη την εταιρια αφου βασει αυτων θα γινονται οι συναλλαγες, μαλλον τα εχεις μπλεξει με την ημιμαθεια σου
Άρα τώρα που οι συναλλαγές γίνονται βάσει ευρώ, μπορώ να γίνω πλούσιος έχοντας ευρώ στο cold wallet μου.
Απάλλαξε με από την ημιμάθεια.
Και που ξέρεις ότι η εταιρεία που αγοράζεις τις μετοχές της Δεν είναι φούσκα; να πάμε λίγο πίσω στο 2008 στις ΗΠΑ;
Το 2002 ας πούμε θα περιμενες ότι ένας κολοσσός όπως η Lehman Brothers θα κατέρρεε 5 -6 χρόνια μετά;
Το ίδιο πράγμα είναι. Εκτός και αν ελέγχεις τις μετοχές με βάση την κεφαλαιακή επάρκεια της κάθε εταιρείας, το οποίο βέβαια αλλάζει.
Το 2002 ας πούμε θα περιμενες ότι ένας κολοσσός όπως η Lehman Brothers θα κατέρρεε 5 -6 χρόνια μετά;
Το ίδιο πράγμα είναι. Εκτός και αν ελέγχεις τις μετοχές με βάση την κεφαλαιακή επάρκεια της κάθε εταιρείας, το οποίο βέβαια αλλάζει.
- omg kai 3 lol
Ερμής έγραψε: 22 Μάιος 2021, 22:43 Και που ξέρεις ότι η εταιρεία που αγοράζεις τις μετοχές της Δεν είναι φούσκα; να πάμε λίγο πίσω στο 2008 στις ΗΠΑ;
εδω θα σου πει ο νανος οτι η Lehman Brothers δεν παρηγαγε αερα κοπανιστο οπως πχ τα crypto αλλα αγοραζε και πουλουσε χρεη κρατων και εταιρειων δλδ χειροπιαστα πραγματα
- Dwarven Blacksmith
Μπορεί και να είναι. Αλλά τουλάχιστον ξέρω ότι αν η εταιρεία που αγοράζω τις μετοχές 10πλασιάσει το τζίρο της, όλο και κάτι θα κερδίσω γιατί είμαι συνιδιοκτήτης. Με το κρύπτο δεν το ξέρω αυτό, μπορεί να 10πλασιαστούν οι συναλλαγές και να αξίζει το ίδιο ή λιγότερο.Ερμής έγραψε: 22 Μάιος 2021, 22:43 Και που ξέρεις ότι η εταιρεία που αγοράζεις τις μετοχές της Δεν είναι φούσκα; να πάμε λίγο πίσω στο 2008 στις ΗΠΑ;
- omg kai 3 lol
Dwarven Blacksmith έγραψε: 22 Μάιος 2021, 22:50Μπορεί και να είναι. Αλλά τουλάχιστον ξέρω ότι αν η εταιρεία που αγοράζω τις μετοχές 10πλασιάσει το τζίρο της, όλο και κάτι θα κερδίσω γιατί είμαι συνιδιοκτήτης. Με το κρύπτο δεν το ξέρω αυτό, μπορεί να 10πλασιαστούν οι συναλλαγές και να αξίζει το ίδιο ή λιγότερο.Ερμής έγραψε: 22 Μάιος 2021, 22:43 Και που ξέρεις ότι η εταιρεία που αγοράζεις τις μετοχές της Δεν είναι φούσκα; να πάμε λίγο πίσω στο 2008 στις ΗΠΑ;
εχεις ενα δικιο ρε συ νανε, δε σου πηρε ενα τηλ ο Bezos μαζι με το Board of directors να σενημερωσουν οτι αν βαλεις 5$ σε καθε μετοχη της Amazon μεσα σε 20 χρονια θα παρεις 3.100$
κι ο sharp θα βγει να σου πει μεσα σε 20 χρονια ποιος ζει ποιος πεθαινει
ειναι ενας αδικος και ματαιος κοσμος

https://www.google.gr/search?q=amazon+s ... CA0&uact=5
- Dwarven Blacksmith
Άγνωστος ο τρόπος που δουλεύει το μυαλό σου, δεν θα επιχειρήσω καν να καταλάβω πως έκανες αυτή τη σύνδεση.omg kai 3 lol έγραψε: 22 Μάιος 2021, 22:58Dwarven Blacksmith έγραψε: 22 Μάιος 2021, 22:50Μπορεί και να είναι. Αλλά τουλάχιστον ξέρω ότι αν η εταιρεία που αγοράζω τις μετοχές 10πλασιάσει το τζίρο της, όλο και κάτι θα κερδίσω γιατί είμαι συνιδιοκτήτης. Με το κρύπτο δεν το ξέρω αυτό, μπορεί να 10πλασιαστούν οι συναλλαγές και να αξίζει το ίδιο ή λιγότερο.Ερμής έγραψε: 22 Μάιος 2021, 22:43 Και που ξέρεις ότι η εταιρεία που αγοράζεις τις μετοχές της Δεν είναι φούσκα; να πάμε λίγο πίσω στο 2008 στις ΗΠΑ;
εχεις ενα δικιο ρε συ νανε, δε σου πηρε ενα τηλ ο Bezos μαζι με το Board of directors να σενημερωσουν οτι αν βαλεις 5$ σε καθε μετοχη της Amazon μεσα σε 20 χρονια θα παρεις 3.100$
ειναι αδικος ο κοσμος
Και σου λέω εγώ ότι δεκαπλασιαζει τον τζίρο της αλλά παράλληλα εκατοσταπλασιαζει τις υποχρεώσεις της. Τότε τι γινεται;Dwarven Blacksmith έγραψε: 22 Μάιος 2021, 22:50Μπορεί και να είναι. Αλλά τουλάχιστον ξέρω ότι αν η εταιρεία που αγοράζω τις μετοχές 10πλασιάσει το τζίρο της, όλο και κάτι θα κερδίσω γιατί είμαι συνιδιοκτήτης. Με το κρύπτο δεν το ξέρω αυτό, μπορεί να 10πλασιαστούν οι συναλλαγές και να αξίζει το ίδιο ή λιγότερο.Ερμής έγραψε: 22 Μάιος 2021, 22:43 Και που ξέρεις ότι η εταιρεία που αγοράζεις τις μετοχές της Δεν είναι φούσκα; να πάμε λίγο πίσω στο 2008 στις ΗΠΑ;
Καλά τώρα, του επισημαίνεις για τον κοπανιστό αέρα των κόϊνς και σου απαντάει για επενδυσάρα, του λες για κανονική επένδυση και σου απαντάει για μπλοκτσέην, τον ρωτάς για εφαρμογές του μπλοκτσέην και σου απαντάει για κοπανιστές αερολογίες.Dwarven Blacksmith έγραψε: 22 Μάιος 2021, 23:05Άγνωστος ο τρόπος που δουλεύει το μυαλό σου, δεν θα επιχειρήσω καν να καταλάβω πως έκανες αυτή τη σύνδεση.omg kai 3 lol έγραψε: 22 Μάιος 2021, 22:58Dwarven Blacksmith έγραψε: 22 Μάιος 2021, 22:50
Μπορεί και να είναι. Αλλά τουλάχιστον ξέρω ότι αν η εταιρεία που αγοράζω τις μετοχές 10πλασιάσει το τζίρο της, όλο και κάτι θα κερδίσω γιατί είμαι συνιδιοκτήτης. Με το κρύπτο δεν το ξέρω αυτό, μπορεί να 10πλασιαστούν οι συναλλαγές και να αξίζει το ίδιο ή λιγότερο.
ειναι αδικος ο κοσμος
Στο ενδιάμεσο σου λέει ότι έχεις άγνοια, δεν ξέρεις, δεν καταλαβαίνεις, και πόσα άλλα.
Χαῖρε, τὸ τῶν Δαιμόνων πολυθρύλητον θαῦμα·
χαῖρε, τὸ τῶν αγγέλων πολυθρήνητον τραῦμα.
χαῖρε, τὸ τῶν αγγέλων πολυθρήνητον τραῦμα.
FUCK DONALD TRUMP
- omg kai 3 lol
Dwarven Blacksmith έγραψε: 22 Μάιος 2021, 23:05Άγνωστος ο τρόπος που δουλεύει το μυαλό σου, δεν θα επιχειρήσω καν να καταλάβω πως έκανες αυτή τη σύνδεση.omg kai 3 lol έγραψε: 22 Μάιος 2021, 22:58Dwarven Blacksmith έγραψε: 22 Μάιος 2021, 22:50
Μπορεί και να είναι. Αλλά τουλάχιστον ξέρω ότι αν η εταιρεία που αγοράζω τις μετοχές 10πλασιάσει το τζίρο της, όλο και κάτι θα κερδίσω γιατί είμαι συνιδιοκτήτης. Με το κρύπτο δεν το ξέρω αυτό, μπορεί να 10πλασιαστούν οι συναλλαγές και να αξίζει το ίδιο ή λιγότερο.
ειναι αδικος ο κοσμος
ευτυχως που τα καταλαβες εσυ και εξισωνεις τα crypto με τις τουλιπες και το WoW gold
- Dwarven Blacksmith
Τι να γίνεται, την πατάς. Όπως μοιράζεσαι τις επιτυχίες μοιράζεσαι και τις αποτυχίες. Αυτό είναι καλό, είναι feature.Ερμής έγραψε: 22 Μάιος 2021, 23:06Και σου λέω εγώ ότι δεκαπλασιαζει τον τζίρο της αλλά παράλληλα εκατοσταπλασιαζει τις υποχρεώσεις της. Τότε τι γινεται;Dwarven Blacksmith έγραψε: 22 Μάιος 2021, 22:50Μπορεί και να είναι. Αλλά τουλάχιστον ξέρω ότι αν η εταιρεία που αγοράζω τις μετοχές 10πλασιάσει το τζίρο της, όλο και κάτι θα κερδίσω γιατί είμαι συνιδιοκτήτης. Με το κρύπτο δεν το ξέρω αυτό, μπορεί να 10πλασιαστούν οι συναλλαγές και να αξίζει το ίδιο ή λιγότερο.Ερμής έγραψε: 22 Μάιος 2021, 22:43 Και που ξέρεις ότι η εταιρεία που αγοράζεις τις μετοχές της Δεν είναι φούσκα; να πάμε λίγο πίσω στο 2008 στις ΗΠΑ;
Τον αντίστοιχο μηχανισμό στα κρυπτο ψάχνουμε.
Το ειδα στην περιπτωση των τουλιπων καθως και σε αρκετα κρυπτο ή μετοχες που επεσαν στο 0 και επαψαν να υπαρχουν.sharp έγραψε: 22 Μάιος 2021, 21:12Όχι δα, πού το είδες αυτό; Οι φούσκες ανεβοκατεβαίνουν, κανείς δεν είπε ότι θα εξαφανιστούν για πάντα. Και τα σπίτια στις μέρες μας ανεβαίνουν πάλι, αν κάποιος περίμενε 10 χρόνια μπορεί να έβγαινε κερδισμένος. Επειδή όμως δεν ζούμε αιώνια, τα χρονικά πειθώρια είναι πεπερασμένα. Και το bitcoin μπορεί να ξανανέβει σε 25 χρόνια. Αντέχεις μέχρι τότε; Έχει νόημα; Θα αξιοποιήσεις περισσότερο τα τότε κέρδη από αυτό που θα έκανες σήμερα το κεφάλαιο που έχωσες και δέσμευσες; Αυτά είναι τα καίρια ερωτήματα.gassim έγραψε: 22 Μάιος 2021, 20:08 Για να χαρακτηριστεί κάτι ως φούσκα θα πρέπει να πέσει απότομα να φτάσει στο 0 και να εξαφανιστεί, όπως η φάση με τις τουλίπες.
Κάθε asset που πέφτει η τιμή του κατά 20 30 50 τοις εκατό δεν είναι απαραίτητα φούσκα, μπορεί κάλλιστα να ξανα ανέβει.
Το σίγουρο είναι ότι δεν υπάρχει κάτι που να ορίζει ποια θα ήταν η φυσιολογική τιμή αγοράς του bitcoin. Στις μετοχές αυτό βγαίνει από υπολογισμό των fundamentals των εταιρειών. Η αγορά του bitcoin βρίσκεται στον αέρα, είναι ο ορισμός του αέρα, δηλ. της φούσκας. Πρόσεξε, όχι ο μηχανισμός του blockchain, αυτό είναι κάτι τελείως διαφορετικό και άσχετο με το πώς λειτουργεί οικονομικά το bitcoin.
Η μελετη των fundamentals των εταιρειων δεν καθοριζει την τιμη της μετοχης, η ζητηση καθοριζει την τιμη των μετοχων η οποια μπορει να αυξηθει αν τα fundamentals ειναι καλα.
Ακριβως το ιδιο συμβαινει και με τα κρυπτο, αν υπαρχει ενα φιλοδοξο προτζεκτ απο τους δημιουργους ανεβαινει και η ζητηση.
- omg kai 3 lol
Dwarven Blacksmith έγραψε: 22 Μάιος 2021, 23:19Τι να γίνεται, την πατάς. Όπως μοιράζεσαι τις επιτυχίες μοιράζεσαι και τις αποτυχίες. Αυτό είναι καλό, είναι feature.Ερμής έγραψε: 22 Μάιος 2021, 23:06Και σου λέω εγώ ότι δεκαπλασιαζει τον τζίρο της αλλά παράλληλα εκατοσταπλασιαζει τις υποχρεώσεις της. Τότε τι γινεται;Dwarven Blacksmith έγραψε: 22 Μάιος 2021, 22:50
Τον αντίστοιχο μηχανισμό στα κρυπτο ψάχνουμε.
ο μηχανισμος ειναι κοινος για ολα
σε οποιαδηποτε μετοχη ή asset δεν μετριεται η αντικειμενικη αξια της απο τα χρηματα που βγαζει ή το κοινωνικο εργο που προσφερει στην ανθρωποτητα αλλα απο το συνολο της υποκειμενικης αντιληψης (perception) που εχουν οι ανθρωποι ο καθενας ξεχωριστα απεναντι σαυτη για τη πορεια και τη προοπτικη της
το bitcoin απο οταν ξεκινησε ηταν το μελλον, λιγοι το καταλαβαν απο νωρις και ακομα και σημερα λιγοι ειναι αυτοι που κατανοουν πληρως τις καινοτομιες και τις αλλαγες που θα επιφερει στο μελλον
ο δισεκατομυριουχος Marc Cuban εχει αναφερει οτι τα crypto παρα την επιτυχια τους ως τωρα εχουν παρα πολυ κακο marketing με ολα αυτα που λεγονται κατα καιρους εις βαρος τους, αν ο κοσμος επικοινωνησει, πληροφορηθει κι αντιληφθει την πραγματικη αξια τους θα τα αγκαλιασει απλοχερα,
τα τελευταια χρονια ολη η αφροκρεμα των developers/programmers παγκοσμιως ασχολουνται σε blockchain development και το WEB3.0 χτιζοντας αθορυβα το μελλον
δεν ειναι κι ευκολο να πιστεψει καποιος οτι στο κοντινο μελλον οι πλουσιοι θα αποθηκευουν τις περιουσιες τους σε blockchain αντι σε ραβδους χρυσου, πριν μερικα χρονια θα ηταν αστειο αλλα καθε μερα που περναει οδευει προς αυτο το ενδεχομενο απο καθε αποψη, πιο συμφερουσα, πιο περιβαλλοντικη, πιο αποτελεσματικη, κλπ.
απο τις πιο ηπιες και ταυτοχρονα δυνατες αποψεις για το τι σημαινει και προσφερει το blockchain εν προκειμενω το Cardano:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος omg kai 3 lol την 23 Μάιος 2021, 00:26, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Δεν είναι όλες οι εταιρείες ίδιες. Υπάρχουν κάποιες που η αγορά μετοχής τους μοιάζει με ρουλέτα και κάποιες που βασίζεται στην αξία της εταιρείας.gassim έγραψε: 22 Μάιος 2021, 23:28Το ειδα στην περιπτωση των τουλιπων καθως και σε αρκετα κρυπτο ή μετοχες που επεσαν στο 0 και επαψαν να υπαρχουν.sharp έγραψε: 22 Μάιος 2021, 21:12Όχι δα, πού το είδες αυτό; Οι φούσκες ανεβοκατεβαίνουν, κανείς δεν είπε ότι θα εξαφανιστούν για πάντα. Και τα σπίτια στις μέρες μας ανεβαίνουν πάλι, αν κάποιος περίμενε 10 χρόνια μπορεί να έβγαινε κερδισμένος. Επειδή όμως δεν ζούμε αιώνια, τα χρονικά πειθώρια είναι πεπερασμένα. Και το bitcoin μπορεί να ξανανέβει σε 25 χρόνια. Αντέχεις μέχρι τότε; Έχει νόημα; Θα αξιοποιήσεις περισσότερο τα τότε κέρδη από αυτό που θα έκανες σήμερα το κεφάλαιο που έχωσες και δέσμευσες; Αυτά είναι τα καίρια ερωτήματα.gassim έγραψε: 22 Μάιος 2021, 20:08 Για να χαρακτηριστεί κάτι ως φούσκα θα πρέπει να πέσει απότομα να φτάσει στο 0 και να εξαφανιστεί, όπως η φάση με τις τουλίπες.
Κάθε asset που πέφτει η τιμή του κατά 20 30 50 τοις εκατό δεν είναι απαραίτητα φούσκα, μπορεί κάλλιστα να ξανα ανέβει.
Το σίγουρο είναι ότι δεν υπάρχει κάτι που να ορίζει ποια θα ήταν η φυσιολογική τιμή αγοράς του bitcoin. Στις μετοχές αυτό βγαίνει από υπολογισμό των fundamentals των εταιρειών. Η αγορά του bitcoin βρίσκεται στον αέρα, είναι ο ορισμός του αέρα, δηλ. της φούσκας. Πρόσεξε, όχι ο μηχανισμός του blockchain, αυτό είναι κάτι τελείως διαφορετικό και άσχετο με το πώς λειτουργεί οικονομικά το bitcoin.
Η μελετη των fundamentals των εταιρειων δεν καθοριζει την τιμη της μετοχης, η ζητηση καθοριζει την τιμη των μετοχων η οποια μπορει να αυξηθει αν τα fundamentals ειναι καλα.
Ακριβως το ιδιο συμβαινει και με τα κρυπτο, αν υπαρχει ενα φιλοδοξο προτζεκτ απο τους δημιουργους ανεβαινει και η ζητηση.
Καλύτερο από μαύρο κόκκινο δεν υπάρχει. Παίζεις 100.000 και σε 10 δευτερόλεπτα έχεις κερδίσει άλλα 100.000 ευρώ. Ή μήπως όχι;