!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Εμβόλιο covid-19 Update

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
πατησιωτης
Phorum.gr user: πατησιωτης

Re: Εμβόλιο covid-19 Update

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πατησιωτης »

Άβαταρ μέλους
Lugozzi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Lugozzi »

όλοι αυτοί περιμέναμε το pfizer
και μας κουνούσαν το δάχτυλο οι 50άρηδες που δεν κάναμε astra, που και οι ίδιοι pfaizer είχαν κάνει :)
FIGHT! FIGHT! FIGHT!
Άβαταρ μέλους
AlienWay
Phorum.gr user: AlienWay

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay »

Εκλεισα ραντεβού. Moderna.
Ζούμε σε ένα σύστημα.
Gewponos90
Phorum.gr user: Gewponos90

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gewponos90 »

Arisvilla έγραψε: 21 Μάιος 2021, 11:01
Lugozzi έγραψε: 21 Μάιος 2021, 10:57
Arisvilla έγραψε: 21 Μάιος 2021, 10:37

Ιδια μέρα ρε γίγαντα. Το καλό είναι οτι μέσα Ιουνίου ξεμπερδεύουμε.
Δήλωσα στη Θάσο για να βρω νωρίς.
Στην Καβάλα ξεκινούσαν από 24 Ιουνίου!
Και εγώ κατάφερα να πάω πιο νωρίς αλλά στον Παλαμά. Στα Τρίκαλα αρχικά με είχαν 10 Ιουνίου πρώτη δόση. Pfizer εννοειται.
Της Pfizer άκουσα ότι κάνουν πρόβλημα στην καρδιά :c020:
dtri2020 έγραψε: 23 Οκτ 2021, 22:56 Ενώ, ας πούμε στα άλλα κόμματα αυτό σπανίζει.
Δήλωση για γνωστή υπόθεση παιδεραστίας
sharp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp »

Lugozzi έγραψε: 21 Μάιος 2021, 14:03
και μας κουνούσαν το δάχτυλο οι 50άρηδες που δεν κάναμε astra, που και οι ίδιοι pfaizer είχαν κάνει :)
https://www1.racgp.org.au/newsgp/clinic ... owing-pfiz
:giggle:
Άβαταρ μέλους
Lugozzi

Δε γαμεί
FIGHT! FIGHT! FIGHT!
Άβαταρ μέλους
EKPLIKTIKOS

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από EKPLIKTIKOS »

Προσωπικά έκανα άστρα Κ δεν είμαι 50αρης αλλά δεν έχω πρόβλημα με αυτούς που δε θέλουν το αστρα. Μόνο με τους αντιεμβολιαστες. Αν κάποιος θέλει Τζόνσον ή μοντέρνα ή φαιζερ ή σπουτνικ είναι οκ in my book :g030:
sharp

Έρευνα του Πανεπ. της Οξφόρδης επιβεβαιώνει αυτό που έγραψα παραπάνω, ότι είναι 10 φορές μεγαλύτερος ο κίνδυνος εγκεφαλικής θρόμβωσης από τον ίδιο τον ιό, παρά από το εμβόλιο.
The breakdown comparison for reported cases of CVT in COVID-19 patients in comparison to CVT cases in those who received a COVID-19 vaccine is:

In this study of over 500,000 COVID-19 patients, CVT occurred in 39 in a million patients.
In over 480,000 people receiving a COVID-19 mRNA vaccine (Pfizer or Moderna), CVT occurred in 4 in a million.
CVT has been reported to occur in about 5 in a million people after first dose of the AZ-Oxford COVID-19 vaccine.
Compared to the mRNA vaccines, the risk of a CVT from COVID-19 is about 10 times greater.
Compared to the AZ-Oxford vaccine, the risk of a CVT from COVID-19 is about 8 times greater.

However, all comparisons must be interpreted cautiously since data are still accruing.
https://www.ox.ac.uk/news/2021-04-15-ri ... 9-vaccines
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Sure. Αλλά για να έχεις ρίσκο θα πρέπει να κολλήσεις πρώτα. Αν η πιθανότητα να κολλήσεις σε ένα έτος είναι 10%, η πιθανότητα θρόμβωσης από το εμβόλιο και από τον κορωνοϊό είναι ίσες.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
sharp

Όντως, ο πιο ασφαλής τρόπος είναι να μην ξαναβγείς από το σπίτι σου και να σού πετάνε φαγητό από τα ελικόπτερα.
sharp

hellegennes έγραψε: 21 Μάιος 2021, 15:01 Sure. Αλλά για να έχεις ρίσκο θα πρέπει να κολλήσεις πρώτα. Αν η πιθανότητα να κολλήσεις σε ένα έτος είναι 10%, η πιθανότητα θρόμβωσης από το εμβόλιο και από τον κορωνοϊό είναι ίσες.
Και πάλι συμφέρει αν συνυπολογίσεις τα υπόλοιπα που μπορείς να πάθεις από κορωνοιό, πνευμονία, ολική άρνηση οργάνων, ...θάνατος :003:
Άβαταρ μέλους
Lugozzi

EKPLIKTIKOS έγραψε: 21 Μάιος 2021, 14:48
Προσωπικά έκανα άστρα Κ δεν είμαι 50αρης αλλά δεν έχω πρόβλημα με αυτούς που δε θέλουν το αστρα. Μόνο με τους αντιεμβολιαστες. Αν κάποιος θέλει Τζόνσον ή μοντέρνα ή φαιζερ ή σπουτνικ είναι οκ in my book :g030:
Κοίτα φίλε μου,
ο λόγος που δεν έκανα άστρα είναι γιατί τη δεύτερη δόση θα την έκανα Αύγουστο, ενώ τώρα θα ξεμπερδέψω 17 Ιουνίου.

Γελάω πάντως με τους 50αρηδες που διαλεξαν φαιζερ, αλλά μας την λέγανε γιατί δεν πήγαμε για άστρα
FIGHT! FIGHT! FIGHT!
Άβαταρ μέλους
hellegennes

sharp έγραψε: 21 Μάιος 2021, 15:29
hellegennes έγραψε: 21 Μάιος 2021, 15:01 Sure. Αλλά για να έχεις ρίσκο θα πρέπει να κολλήσεις πρώτα. Αν η πιθανότητα να κολλήσεις σε ένα έτος είναι 10%, η πιθανότητα θρόμβωσης από το εμβόλιο και από τον κορωνοϊό είναι ίσες.
Και πάλι συμφέρει αν συνυπολογίσεις τα υπόλοιπα που μπορείς να πάθεις από κορωνοιό, πνευμονία, ολική άρνηση οργάνων, ...θάνατος :003:
Ίσως. Αυτό θα φανεί σε βάθος χρόνου. Αν μιλάς όμως για το ρίσκο θρόμβωσης και μόνο, δεν βλέπω για ποιον λόγο να διαλέξει κάποιος εμβόλιο αντί για πιθανότητα covid αν το ρίσκο είναι ίδιο. Στην τελική, μπορείς με ενεργητική προστασία να μειώσεις το ρίσκο μόλυνσης ακόμα περισσότερο.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
sharp

Μην επαναλαμβάνεσαι.
Ή μήπως θέλεις να πεις πως ούτε ένας (1) δεν έχει πεθάνει από κορωνοιό παγκοσμίως; Άκου, θα φανεί σε βάθος χρόνου :smt005:
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Φυσικά έχουν πεθάνει. Και;

Για όσους ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου πρέπει να συστήνεται ο εμβολιασμός. Για τον γενικό πληθυσμό δεν βλέπω λόγο να συστήνεται, πόσο μάλλον να επιβάλλεται πλαγίως (γιατί νομικά στις περισσότερες χώρες δεν γίνεται να επιβληθεί άμεσα).

Από εκεί και πέρα, το ρίσκο για κάτω των 40 για οτιδήποτε σχετίζεται με τον κορωνοϊό είναι αρκούντως μικρό για να μην έχει σημασία για τον γενικό πληθυσμό.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”