!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Εμβολιαστικό γκάλοπ

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.

Έχετε εμβολιαστεί; Με ποιο εμβόλιο;

Έχω εμβολιαστεί με Pfizer
13
8%
Έχω εμβολιαστεί με Moderna
1
1%
Έχω εμβολιαστεί με Κινεζιά
7
4%
Έχω εμβολιαστεί με Sputnik
6
4%
Έχω εμβολιαστεί με AZ
20
13%
Έχω εμβολιαστεί με J&J
3
2%
Έχω κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό
36
23%
Θα περιμένω λίγο ακόμη πριν κλείσω ραντεβού
27
17%
Δεν εμβολιάστηκα αλλά ίσως εμβολιαστώ
15
9%
Δεν θα εμβολιαστώ
30
19%

Σύνολο ψήφων: 158

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Re: Εμβολιαστικό γκάλοπ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

ST48410 έγραψε: 02 Μάιος 2021, 12:06
ΓΑΛΗ έγραψε: 02 Μάιος 2021, 12:01
ST48410 έγραψε: 02 Μάιος 2021, 11:52 Η δική μου θέση είναι λίγο διαφορετική. Αν υπάρχει κάποιος πραγματικός κίνδυνος από τα mRNA (τύπου στείρωσης, γενετικών μεταλλάξεων, καρκίνων κλπ) πιστεύω ότι το κλασικό διάστημα των 2-3 χρόνων μάλλον είναι πολύ μικρό για να δείξει οτιδήποτε. Και καθώς αρπάζω κρυολογήματα πανεύκολα και χρησιμοποιώ για τη δουλειά τα ΜΜΜ σχεδόν καθημερινά η ζυγαριά γέρνει στο να πάρω το ρίσκο. Υποθέτω δε ότι τα εκατομμύρια των ήδη εμβολιασμένων με το εμβόλιο που θα κάνω παρέχουν κάποια πρώτα συμπεράσματα. Θα δούμε. Αν εξαφανιστώ απότομα από το φόρουμ, θα ξέρετε.
Κάπου εδώ θέλω να θέσω μια ειλικρινή απορία. Απ' ότι διαβάζω -και ακούω- το "ασφαλές" διάστημα των 2-3 χρόνων δοκιμών, είναι λογικοφανές. Αλλά αν πάρουμε ως δεδομένο, το ότι ένα τεράστιο ποσοστό του πληθυσμού δεν χαίρει άκρας υγείας τη δεδομένη στιγμή που κάνει το εμβόλιο (γιατί ελάχιστοι έχουν κάνει ένα αναλυτικό τσεκαπ και πιθανόν να πάσχουν από κάποια σοβαρή αλλά ασυμπτωματική/υποβόσκουσα προς το παρόν νόσο) με ποια στοιχεία θα αξιολογηθεί αν η α ή β ασθένεια προϋπήρχε ή ήταν συνέπεια του εμβόλιου;
Τίποτα δεν θα αξιολογηθεί. Όποιος πεθάνει τώρα από covid ή παρενέργεια του εμβολίου θα πάει σαν το σκυλί στ΄αμπέλι. Απλά παίζουμε με τις πιθανότητες. Αν μπορούσα να αποτραβηχτώ κάπου και να περιμένω να περάσει μεγαλύτερο διάστημα για να έχω μεγαλύτερη σιγουριά για την ασφάλεια των εμβολίων θα το έκανα. Αλλά και πάλι για πόσο; Δεν γίνεται να ζούμε σε μια γυάλα για πολύ ακόμα. Θα καταλήξουμε να παίρνουμε ψυχοφάρμακα και έχουν και εκείνα πολύ σοβαρές παρενέργειες.
Ρε συ, εκ των πραγμάτων η νοσηλεία για κόβιντ προσομοιάζει με συνθήκες σκυλιού στ' αμπέλι, γιατί ακόμα και αν είσαι σε μεθ με πλήρη κάλυψη, οι συνθήκες απομόνωσης από τους οικείους είναι απάνθρωπες τόσο γι' αυτούς όσο και για σένα. Είναι άλλο ένα λοιμώδες νόσημα και άλλο μια βαριά αλλά όχι επικίνδυνη για τον περίγυρο νόσο.

Και είναι πραγματικά αστεία η σύγκριση παρενεργειών μεταξύ εμβολίου και κόβιντ. Θα επαναλάβω ότι όσοι εστιάζουν στις πρώτες, παραβλέποντας τις δεύτερες είναι σε φάση άρνησης, που είναι βασικό ψυχολογικό πρόβλημα.

Η πιο ευτελής κατηγορία είναι αυτοί που αντιλαμβάνονται το πρόβλημα αλλά εστιάζουν αλλού γι' αλλού λόγω μικροπολιτικών ή άλλων εμμονών και συνωμοσιολογικής ρητορίας για να αποκτήσουν ρεύμα.

Πολλοί από δαύτους πιστεύω ότι ήδη έχουν εμβολιασθεί (χοντροπαρτάκηδες γαρ) αλλά πουλάνε ηρωϊκό σανοπαπά στο κοινό τους. Σιγά μην έχαναν την ευκαιρία. :lol:
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith »

zteo έγραψε: 02 Μάιος 2021, 12:35 Το ολο θεμα με τα εμβολια βρωμαει σκανδαλο απο μακρυα.Ιδιως οι μιζες που δοθηκαν για να συκοφαντηθουν καποια εμβολια και καποια αλλα ναμην ερθουν καθολου.Κανονικα θα επρεπε να υπαρχει ενα εμβολιο μονο.
Και τι είναι τα εμβόλια, θρανία για σχολεία για να έρθει μόνο ένα;
Υπάρχει έλλειψη. Μόνο ένα δεν επαρκεί για τους ρυθμούς που θέλουμε. Επίσης όταν πρωτοχρηματοδοτηθηκαν τα εμβόλια δεν ήταν σίγουρο ότι θα δουλεύουν όλα. (Και δεν δούλεψαν όλα, το Γαλλικό της Glaxo νομίζω απέτυχε π.χ)
🔻 There are decades where you fuck around and days where you find out🔻
Άβαταρ μέλους
Papa John

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Papa John »

Δεν γίνεται να ζούμε σε μια γυάλα για πολύ ακόμα.
Δεν θέλω να σε πικράνω,αλλά σε μια γυάλα ζούμε από την ημέρα που γεννηθήκαμε.
Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

Dwarven Blacksmith έγραψε: 02 Μάιος 2021, 12:41
zteo έγραψε: 02 Μάιος 2021, 12:35 Το ολο θεμα με τα εμβολια βρωμαει σκανδαλο απο μακρυα.Ιδιως οι μιζες που δοθηκαν για να συκοφαντηθουν καποια εμβολια και καποια αλλα ναμην ερθουν καθολου.Κανονικα θα επρεπε να υπαρχει ενα εμβολιο μονο.
Υπάρχει έλλειψη. Μόνο ένα δεν επαρκεί για τους ρυθμούς που θέλουμε. Επίσης όταν πρωτοχρηματοδοτηθηκαν τα εμβόλια δεν ήταν σίγουρο ότι θα δουλεύουν όλα. (Και δεν δούλεψαν όλα, το Γαλλικό της Glaxo νομίζω απέτυχε π.χ)
Έχει ένα δίκιο στο ότι παίζονται και παιχνίδια μεταξύ των μεγάλων χωρών.
Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

Papa John έγραψε: 02 Μάιος 2021, 12:42
Δεν γίνεται να ζούμε σε μια γυάλα για πολύ ακόμα.
Δεν θέλω να σε πικράνω,αλλά σε μια γυάλα ζούμε από την ημέρα που γεννηθήκαμε.
Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά Papa John. Καταλαβαίνεις ότι μιλάω για κάτι άλλο δεδομένων των τωρινών συνθηκών.
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

ST48410 έγραψε: 02 Μάιος 2021, 12:43
Ε, παίζονται.
zteo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από zteo »

Υπαρχει ελλεψη διοτι την δημιουργησαν διεφθαρμενοι πολιτικοι και γραφειοκρατες των Βρυξελλων προκειμενου να εξασφαλισουν τις μιζες τους.Αποκλειστηκαν και συκοφαντηθηκαν εμβολια μονο και μονο διοτι δεν προσφεραν τις κατάλληλες μιζες.Η ολη ελλεψη ειναι αποτελεσμα της παθογενειας του συστηματος.
Εαν ειχαμε μονο ενα εμβολιο που φυσικα θα ειχε πετυχει στις κλινικες δοκιμες θα μπορουσε να μπει ποιο γρηγορα στην μαζικη παραγωγη και να ειχαμε τεραστιες ποσοτητες σε ποιο συντομο χρονικο διαστημα.
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

ST48410 έγραψε: 02 Μάιος 2021, 12:43
Και μεταξύ των μεγάλων χωρών και μεταξύ των μεγάλων εταιριών και ναι, δεν ζούμε σ' έναν αθώο και ανιδιοτελή κόσμο.

Απλώς καλό είναι μια στο τόσο να θυμόμαστε ότι οι ίδιες εταιρίες παράγουν τα φάρμακα που παίρναμε χωρίς προβληματισμό μέχρι χθες χωρίς συνταγογράφηση (ή χωρίς να ρίξουμε μια ματιά στις παρενέργειες τους) και το κυριώτερο οι ίδιες εταιρίες ήταν και θα συνεχίσουν να είναι οι προμηθευτές των νοσοκομείων της δημόσιας υγείας.

Με την αντιεμβολιαστική λογική, θα πρέπει να το ρίξουν στις εναλλακτικές θεραπείες όλα τα δημόσια νοσοκομεία TΩΡΑ.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

zteo έγραψε: 02 Μάιος 2021, 12:50
Υπαρχει ελλεψη διοτι την δημιουργησαν διεφθαρμενοι πολιτικοι και γραφειοκρατες των Βρυξελλων προκειμενου να εξασφαλισουν τις μιζες τους.Αποκλειστηκαν και συκοφαντηθηκαν εμβολια μονο και μονο διοτι δεν προσφεραν τις κατάλληλες μιζες.Η ολη ελλεψη ειναι αποτελεσμα της παθογενειας του συστηματος.
Εαν ειχαμε μονο ενα εμβολιο που φυσικα θα ειχε πετυχει στις κλινικες δοκιμες θα μπορουσε να μπει ποιο γρηγορα στην μαζικη παραγωγη και να ειχαμε τεραστιες ποσοτητες σε ποιο συντομο χρονικο διαστημα.
Α επί παγκόσμιου κομμουνισμού δηλαδή.
- Casper -

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από - Casper - »

ethereal έγραψε: 02 Μάιος 2021, 01:41
- Casper - έγραψε: 02 Μάιος 2021, 01:30
ethereal έγραψε: 02 Μάιος 2021, 00:15

Πόσο θα στενοχωρηθείς εάν αυτά δεν ισχύσουν;
Για Κύπρο:

https://politis.com.cy/politis-news/kyp ... athroisis/

"Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας, από την 10η Μάιου 2021 αίρονται τα μέτρα που ανακοινώθηκαν και επαναφέρονται οι ρυθμίσεις που ισχύουν τώρα, με την προϋπόθεση ότι σε χώρους όπου υπάρχει συνάθροιση (χώρους εστίασης, χώρους συνάθροισης, γυμναστήριο, λιανικό εμπόριο, θέατρα, κτλ), ο επισκέπτης θα πρέπει να έχει στην κατοχή του rapid test ή PCR σε ισχύ 72 ωρών ή να έχει εμβολιασθεί τουλάχιστον με την 1η δόση και να έχουν παρέλθει τρεις εβδομάδες ή να έχει νοσήσει από την ασθένεια COVID-19 τους τελευταίους 3 (τρεις) μήνες. Όπως είπε, η υιοθέτηση της πιο πάνω ρύθμισης θα δώσει την δυνατότητα της πιο εύκολης και ασφαλούς διακίνησης των συμπολιτών μας και θα επιτρέψει να επανέλθουμε με ασφάλεια σε πιο φυσιολογικές συνθήκες."

Ελπίζω να μείνουν μόνο σ' αυτά :-?
Θα στενοχωρηθούν, λοιπόν, κάποιοι αλλά το εμβόλιο δεν είναι μονόδρομος.
Συνυπολόγισε ότι στην Ελλάδα υπάρχει και η εναλλακτική του self test.
Προς το παρόν. Και ελπίζω να μείνει έτσι.
Γιάννης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γιάννης »

the comet the course the tail έγραψε: 02 Μάιος 2021, 10:40 μένω στο Αίγιο και μου βγάζει τα παρακάτω:

Εικόνα

:smt091
Κι εμένα κάτι τέτοιο μου έκανε χτες που έκλεισα ραντεβού. Με στέλνει στη Σύρο.

Υποψιάζομαι μάλλον επειδή το δικό μας νησί αποφάσισε να κάνει μόνο Pfizer, αλλά εγώ είμαι σε ηλικία που σηκώνει AstraZeneca.

Αντίθετα, η σύζυγος (λίγο μεγαλύτερη) έκλεισε κανονικά Pfizer στο ΚΥ του νησιού μας.
Στύγιος
Phorum.gr user: C'est fini

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Στύγιος »

Παιδιά ,σήμερα έκανα και 3ο self test. Πάλι αρνητικός.
Καdy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Καdy »

Στύγιος έγραψε: 02 Μάιος 2021, 17:03 Παιδιά ,σήμερα έκανα και 3ο self test. Πάλι αρνητικός.
που το περιεργο?
Στύγιος
Phorum.gr user: C'est fini

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Στύγιος »

Καdy έγραψε: 02 Μάιος 2021, 17:36
Στύγιος έγραψε: 02 Μάιος 2021, 17:03 Παιδιά ,σήμερα έκανα και 3ο self test. Πάλι αρνητικός.
που το περιεργο?
Γιατί ηγούμαι του κινήματος των αντιεμβολιαστών εδώ μέσα κι έχω φάει μπινελίκια ,κατάρες κι αναθέματα. Αν μπορούσαν ,θα με έκαιγαν και στην πυρά.
zteo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από zteo »

Στύγιος έγραψε: 02 Μάιος 2021, 17:55
Καdy έγραψε: 02 Μάιος 2021, 17:36
που το περιεργο?
Γιατί ηγούμαι του κινήματος των αντιεμβολιαστών εδώ μέσα κι έχω φάει μπινελίκια ,κατάρες κι αναθέματα. Αν μπορούσαν ,θα με έκαιγαν και στην πυρά.
Γιατι εισαι εναντια στο εμβολιο?
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”