!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Εμβολιαστικό γκάλοπ

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.

Έχετε εμβολιαστεί; Με ποιο εμβόλιο;

Έχω εμβολιαστεί με Pfizer
13
8%
Έχω εμβολιαστεί με Moderna
1
1%
Έχω εμβολιαστεί με Κινεζιά
7
4%
Έχω εμβολιαστεί με Sputnik
6
4%
Έχω εμβολιαστεί με AZ
20
13%
Έχω εμβολιαστεί με J&J
3
2%
Έχω κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό
36
23%
Θα περιμένω λίγο ακόμη πριν κλείσω ραντεβού
27
17%
Δεν εμβολιάστηκα αλλά ίσως εμβολιαστώ
15
9%
Δεν θα εμβολιαστώ
30
19%

Σύνολο ψήφων: 158

Gewponos90
Phorum.gr user: Gewponos90

Re: Εμβολιαστικό γκάλοπ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gewponos90 »

Papa John έγραψε: 02 Μάιος 2021, 00:05
Gewponos90 έγραψε: 01 Μάιος 2021, 23:59
Papa John έγραψε: 01 Μάιος 2021, 23:51 Μιλάς σοβαρά ;
Σοβαρότατα. Αν είσαι σίγουρος ότι το εμβόλιο θα τον βλάψει, θα τον αφήσεις να πάρει ταξι, να βρει έναν γείτονα, να βρει άλλον τρόπο να αυτοκτονήσει τέλος πάντων. Εκτός και αν θέλεις να μας πείσεις ότι αν σου ζητήσει την ώρα που οδηγάς να τον αφήσεις να ανοίξει την πόρτα και να να πέσει στην άσφαλτο, θα το κάνεις γιατί είναι ανεξάρτητη προσωπικοτητα.

Υ.Γ Και για να ειμαι δίκαιος επειδή το γενικευσαμε, πρέπει να διαχωρίζουμε την περίπτωση Ελληγενη και Στυγιου.
Ο πρώτος δεν λέει τις παπαριές και τις γελοιοτητες που λέει ο δευτερος
Δεν έχω λόγια.Πραγματικά.
Ας μην χαλάσουμε άλλο τις καρδιές μας.
:smt023
dtri2020 έγραψε: 23 Οκτ 2021, 22:56 Ενώ, ας πούμε στα άλλα κόμματα αυτό σπανίζει.
Δήλωση για γνωστή υπόθεση παιδεραστίας
ethereal

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ethereal »

gassim έγραψε: 02 Μάιος 2021, 00:03
Scouser έγραψε: 01 Μάιος 2021, 23:36

Δηλαδή αυτό ακριβώς που σας λέει ο Hellegenes. Ότι τα εμβόλια βγήκαν άρον άρον στην κυκλοφορία, με προφανή shortcuts στο R&D τους. Αν κάτι πάει στραβά σε βάθος μερικών ετών, εταιρίες και κράτος θα σας πουν λυπούμαστε, that's life. Οπότε ως ορθολογικά όντα που είμαστε εμείς, θα περιμένουμε να ολοκληρώσετε εσείς τις κλινικές δοκιμές για λογαριασμό των φαρμακευτικών εταιριών, και αν σε 2-3 χρόνια όλα είναι ΟΚ και ο ιός συνεχίζει να μας απειλεί, θα επανεξετάσουμε τη θέση μας.
Δηλαδή συνοψίζοντας, θα επωφεληθείτε απο την ανοσία που θα σας παρέχουμε όλοι εμείς που θα εμβολιαστούμε και ταυτόχρονα θα παριστάνετε τους λογικούς ορθολογιστές.
Το πρόβλημα στην ελληνική κοινωνία είναι να μην προλάβει ο άλλος να μας θεωρήσει μαλάκες πριν του αποδώσουμε τον χαρακτηρισμό.
- Casper -

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από - Casper - »

Gewponos90 έγραψε: 01 Μάιος 2021, 23:59
Σοβαρότατα. Αν είσαι σίγουρος ότι το εμβόλιο θα τον βλάψει, θα τον αφήσεις να πάρει ταξι, να βρει έναν γείτονα, να βρει άλλον τρόπο να αυτοκτονήσει τέλος πάντων. Εκτός και αν θέλεις να μας πείσεις ότι αν σου ζητήσει την ώρα που οδηγάς να τον αφήσεις να ανοίξει την πόρτα και να να πέσει στην άσφαλτο, θα το κάνεις γιατί είναι ανεξάρτητη προσωπικοτητα.
Τώρα σοβαρά; Τι συγκρίνεις; Αν κάνεις αυτό που περιγράφεις θα σε τρέχουν στα δικαστήρια και άντε να αποδείξεις πως δεν είσαι ελέφαντας. Είναι επίσης ΒΕΒΑΙΟΣ θάνατος. Έχεις βγάλει δηλαδή ψυχωσικούς τους ανθρώπους που δεν θέλουν να εμβολιαστούν γιατί κατ' εσένα νομίζεις πως πιστεύουν πως μόλις τους βάλουν την βελόνα, θα πεθάνουν. :smt005:
Άβαταρ μέλους
Scouser

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Scouser »

Δηλαδή αυτό ακριβώς που σας λέει ο Hellegenes. Ότι τα εμβόλια βγήκαν άρον άρον στην κυκλοφορία, με προφανή shortcuts στο R&D τους. Αν κάτι πάει στραβά σε βάθος μερικών ετών, εταιρίες και κράτος θα σας πουν λυπούμαστε, that's life. Οπότε ως ορθολογικά όντα που είμαστε εμείς, θα περιμένουμε να ολοκληρώσετε εσείς τις κλινικές δοκιμές για λογαριασμό των φαρμακευτικών εταιριών, και αν σε 2-3 χρόνια όλα είναι ΟΚ και ο ιός συνεχίζει να μας απειλεί, θα επανεξετάσουμε τη θέση μας.
Δηλαδή συνοψίζοντας, θα επωφεληθείτε απο την ανοσία που θα σας παρέχουμε όλοι εμείς που θα εμβολιαστούμε και ταυτόχρονα θα παριστάνετε τους λογικούς ορθολογιστές.
Κάπως έτσι. Με τη διαφορά πως αν τα εμβόλια είναι πράγματι τόσο ασφαλή και ο κίνδυνος από τον COVID τόσο μεγάλος όσο πιστεύετε, εσείς παίρνετε μακράν το καλύτερο end of the bargain. Μπορούμε βέβαια να αποφασίσουμε όλοι πως πρόκειται για μια αυστηρά προσωπική επιλογή του καθενός για το τι θα κάνει με το σώμα του και να σταματήσουμε τους εκατέρωθεν χαρακτηρισμούς.
In Washington, there is a new sheriff in town, and under Donald Trump’s leadership, we may disagree with your views, but we will fight to defend your right to offer it in the public square, agree or disagree.
JD Vance
ethereal

Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: 02 Μάιος 2021, 00:07 Αλλά υποχρέωση και του κράτους αύριο να προστατεύσει τους πολίτες του και να μη σε αφήνει να ταξιδεύεις, να εργάζεσαι σε συγκεκριμένες εργασίες και να εισέρχεσαι σε μέρη με πολύ κόσμο, ώστε να προστατεύσει τη δημόσια Υγεία. Μην αρχίσεις να σκούζεις τότε πως καταπατούν τα Δικαιώματά σου. Θα έχεις κάνει τις επιλογές σου.
Πόσο θα στενοχωρηθείς εάν αυτά δεν ισχύσουν;
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith »

Scouser έγραψε: 02 Μάιος 2021, 00:12 Μπορούμε βέβαια να αποφασίσουμε όλοι πως πρόκειται για μια αυστηρά προσωπική επιλογή του καθενός για το τι θα κάνει με το σώμα του και να σταματήσουμε τους εκατέρωθεν χαρακτηρισμούς.
Εικόνα
🔻 There are decades where you fuck around and days where you find out🔻
Άβαταρ μέλους
Scouser

Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: 02 Μάιος 2021, 00:071. Aν πάρεις οποιοδήποτε φάρμακο, ή αν κάνεις οποιοδήποτε εμβόλιο και σου συμβεί μια ανεπιθύμητη ενέργεια ή κάποια αλλεργία θα στραφείς κατά της φαρμακευτικής;
Δεν απάντησες στο ερώτημα. Γιατί αυτή η unprecedented ασυλία από ευθύνη κατασκευαστή για τις φαρμακευτικές, αφού όπως μας διαβεβαιώνουν όλα έχουν γίνει όπως πρέπει και δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας;
Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: 02 Μάιος 2021, 00:072 και σημαντικότερο. Ζούμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση. Εσύ ως άτομο πιστεύεις πως πρέπει να συμβάλλεις να λήξει όλο αυτό; θεωρείς πως προκειμένου να μην πάρεις ούτε το απειροελάχιστο ρίσκο, ούτε το 1 στο εκατομμύριο για το τομάρι σου, θα αφήσεις τους άλλους να τραβήξουν τη Ζωή μπροστά.* Δικαίωμά σου. Αλλά υποχρέωση και του κράτους αύριο να προστατεύσει τους πολίτες του και να μη σε αφήνει να ταξιδεύεις, να εργάζεσαι σε συγκεκριμένες εργασίες και να εισέρχεσαι σε μέρη με πολύ κόσμο, ώστε να προστατεύσει τη δημόσια Υγεία. Μην αρχίσεις να σκούζεις τότε πως καταπατούν τα Δικαιώματά σου. Θα έχεις κάνει τις επιλογές σου.
Καμία σχέση. Όσοι κινδυνεύουν από τον ιό (ευπαθείς ομάδες) να το κάνουν το εμβόλιο για να είναι ασφαλείς. Το ίδιο ισχύει και για όσους φοβούνται, παρότι δεν ανήκουν σε ευπαθή ομάδα. Εγώ γιατί να μην έχω το δικαίωμα προς το παρόν να προτιμήσω ένα δεκαήμερο με υψηλό πυρετό αντί πιθανές μελλοντικές παρενέργειες για τις οποίες τα κράτη φρόντισαν εκ των προτέρων να απαλλάξουν από την ευθύνη τους κατασκευαστές των εμβολίων; Θέτω κανέναν σε κίνδυνο; Α ναι, μόνο όσους...σκέφτονται σαν εμένα. :lol:
In Washington, there is a new sheriff in town, and under Donald Trump’s leadership, we may disagree with your views, but we will fight to defend your right to offer it in the public square, agree or disagree.
JD Vance
Άβαταρ μέλους
gassim

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από gassim »

Scouser έγραψε: 02 Μάιος 2021, 00:12

Κάπως έτσι. Με τη διαφορά πως αν τα εμβόλια είναι πράγματι τόσο ασφαλή και ο κίνδυνος από τον COVID τόσο μεγάλος όσο πιστεύετε, εσείς παίρνετε μακράν το καλύτερο end of the bargain. Μπορούμε βέβαια να αποφασίσουμε όλοι πως πρόκειται για μια αυστηρά προσωπική επιλογή του καθενός για το τι θα κάνει με το σώμα του και να σταματήσουμε τους εκατέρωθεν χαρακτηρισμούς.
Καταρχάς δεν σε χαρακτήρισα κάπως, απλά συνόψισα αυτά που λέτε εσύ και ο hellegene.

Αν υποθέσουμε οτι οι παρενέργειες των εμβολίων είναι αρκετά σοβαρές αλλά φυσικά όχι τόσο σοβαρές όσο του Covid. Όποιος επιλέξει να μην εμβολιαστεί για να αποφύγει τις όποιες παρενέργειες του εμβολιασμού ενώ ταυτόχρονα αποφεύγει και τους κινδύνους της ασθένειας χάρη στους υπόλοιπους που εμβολιάστηκαν είναι ορθολογιστής ή φυγόπονος;
ethereal

gassim έγραψε: 02 Μάιος 2021, 00:20
Αν υποθέσουμε οτι οι παρενέργειες των εμβολίων είναι αρκετά σοβαρές αλλά φυσικά όχι τόσο σοβαρές όσο του Covid. Όποιος επιλέξει να μην εμβολιαστεί για να αποφύγει τις όποιες παρενέργειες του εμβολιασμού ενώ ταυτόχρονα αποφεύγει και τους κινδύνους της ασθένειας χάρη στους υπόλοιπους που εμβολιάστηκαν είναι ορθολογιστής ή φυγόπονος;
Ποιος σου είπε ότι ο απρόθυμος για εμβολιασμό φοβάται τις παρενέργειες όπως τις περιγράφετε τόσο καιρό;
Ποιος σου είπε ότι ο κίνδυνος της ασθένειας υπολογίζεται από όλους το ίδιο;
Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

Scouser έγραψε: 02 Μάιος 2021, 00:19 Εγώ γιατί να μην έχω το δικαίωμα προς το παρόν να προτιμήσω ένα δεκαήμερο με υψηλό πυρετό αντί πιθανές μελλοντικές παρενέργειες για τις οποίες τα κράτη φρόντισαν εκ των προτέρων να απαλλάξουν από την ευθύνη τους κατασκευαστές των εμβολίων; Θέτω κανέναν σε κίνδυνο; Α ναι, μόνο όσους...σκέφτονται σαν εμένα. :lol:
Αυτό θα μπορούσε να ισχύει αν εξασφαλιζόταν ότι όλοι οι ευπαθείς είναι εμβολιασμένοι και μέχρι τότε έμενες κλεισμένος μέσα. Επίσης υπάρχουν και ευπαθείς που αδυνατούν να εμβολιαστούν για ιατρικούς λόγους. Άρα όποιος κυκλοφορείς ανεμβολίαστος δυνητικά αποτελεί κίνδυνο.

Προσωπικά δεν κρίνω κανέναν αρνητικά αν είναι επιφυλακτικός για πιθανές συνέπειες του εμβολίου, εφόσον έχουν διατυπωθεί ενστάσεις ακόμα και από ειδικούς επιστήμονες. Απλά επισημαίνω ότι υπάρχει κενό στο συλλογισμό σου.
Άβαταρ μέλους
gassim

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από gassim »

ethereal έγραψε: 02 Μάιος 2021, 00:23
Ποιος σου είπε ότι ο απρόθυμος για εμβολιασμό φοβάται τις παρενέργειες όπως τις περιγράφετε τόσο καιρό;
o scoucer (και ο hellegene) το είπε και σε αυτόν απαντούσα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος gassim την 02 Μάιος 2021, 00:25, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: 02 Μάιος 2021, 00:07 Αλλά υποχρέωση και του κράτους αύριο να προστατεύσει τους πολίτες του και να μη σε αφήνει να ταξιδεύεις, να εργάζεσαι σε συγκεκριμένες εργασίες και να εισέρχεσαι σε μέρη με πολύ κόσμο, ώστε να προστατεύσει τη δημόσια Υγεία. Μην αρχίσεις να σκούζεις τότε πως καταπατούν τα Δικαιώματά σου. Θα έχεις κάνει τις επιλογές σου.
Για ποιον λόγο; Αφού το εμβόλιο σε προστατεύει, σύμφωνα με τα λεγόμενα εταιρειών και χρηστών του φόρουμ, 100% ή τέλος πάντων 99,99999% ακόμη και από το να νοσηλευτείς, πόσο μάλλον να πεθάνεις, τι προστασία στην δημόσια υγεία είναι να απαγορεύει στους ανεμβολίαστους το οτιδήποτε; Αφού η υγεία των εμβολιασμένων ήδη προστατεύεται από το εμβόλιο.

Εκτός κι αν το βλέπεις σαν είδος εκδίκησης.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
ethereal

gassim έγραψε: 02 Μάιος 2021, 00:24
ethereal έγραψε: 02 Μάιος 2021, 00:23
o scoucer (και ο hellegene) το είπε και σε αυτόν απαντούσα.
Κι εγώ απλώς επεσήμανα κάτι για να ξεφεύγει λίγο η σκέψη από τα στερεότυπα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ethereal την 02 Μάιος 2021, 00:26, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

ethereal έγραψε: 02 Μάιος 2021, 00:23 Ποιος σου είπε ότι ο απρόθυμος για εμβολιασμό φοβάται τις παρενέργειες όπως τις περιγράφετε τόσο καιρό;
Νομίζω ότι η συντριπτική πλειοψηφία όσων δε θέλουν να εμβολιαστούν θεωρούν ότι κάτι θα τους συμβεί επειδή το εμβόλιο βγήκε βιαστικά ή ότι κάποιος θα τους ελέγξει με κάποιο τρόπο κλπ. Αλλιώς γιατί να μην θέλει κάποιος;
Άβαταρ μέλους
Scouser

ST48410 έγραψε: 02 Μάιος 2021, 00:23
Scouser έγραψε: 02 Μάιος 2021, 00:19 Εγώ γιατί να μην έχω το δικαίωμα προς το παρόν να προτιμήσω ένα δεκαήμερο με υψηλό πυρετό αντί πιθανές μελλοντικές παρενέργειες για τις οποίες τα κράτη φρόντισαν εκ των προτέρων να απαλλάξουν από την ευθύνη τους κατασκευαστές των εμβολίων; Θέτω κανέναν σε κίνδυνο; Α ναι, μόνο όσους...σκέφτονται σαν εμένα. :lol:
Αυτό θα μπορούσε να ισχύει αν εξασφαλιζόταν ότι όλοι οι ευπαθείς είναι εμβολιασμένοι και μέχρι τότε έμενες κλεισμένος μέσα. Επίσης υπάρχουν και ευπαθείς που αδυνατούν να εμβολιαστούν για ιατρικούς λόγους. Άρα όποιος κυκλοφορείς ανεμβολίαστος δυνητικά αποτελεί κίνδυνο.

Προσωπικά δεν κρίνω κανέναν αρνητικά αν είναι επιφυλακτικός για πιθανές συνέπειες του εμβολίου, εφόσον έχουν διατυπωθεί ενστάσεις ακόμα και από ειδικούς επιστήμονες. Απλά επισημαίνω ότι υπάρχει κενό στο συλλογισμό σου.
Μέχρι 30 Ιουνίου θα εμβολιάζονται όσοι ενήλικες επιθυμούν-
«Από την Τετάρτη του Πάσχα 5 Μαΐου θα φτάσουμε στο σημείο να κάνουμε 100.000 εμβολιασμούς την ημέρα», επισήμανε ο υπουργός Υγείας
https://emea.gr/eidiseis/629217/mechri- ... onomikous/
JD Vance
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”