Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
ethereal έγραψε: 02 Μάιος 2021, 00:23
Ποιος σου είπε ότι ο απρόθυμος για εμβολιασμό φοβάται τις παρενέργειες όπως τις περιγράφετε τόσο καιρό;
Νομίζω ότι η συντριπτική πλειοψηφία όσων δε θέλουν να εμβολιαστούν θεωρούν ότι κάτι θα τους συμβεί επειδή το εμβόλιο βγήκε βιαστικά ή ότι κάποιος θα τους ελέγξει με κάποιο τρόπο κλπ. Αλλιώς γιατί να μην θέλει κάποιος;
Για τα περί ελέγχου δεν νομίζω ότι αξίζει να τα βάλουμε στην κουβέντα. Αλλά και η ύπαρξη αυτής της παραμέτρου δεν είναι κάτι που πρέπει να χρωματίζει την κάθε επιχειρηματολογία για να την αποδυναμώσει.
Το "κάτι μπορεί να μου συμβεί" είναι άλλη κουβέντα. Και έχω ήδη γράψει ότι η στάση καθενός απέναντι σε ιό και εμβόλια είναι απλώς η διαχείριση των φόβων και των φοβιών του.
Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να κρατάμε όλοι τη ζυγαριά κάποιου άλλου. Και ο υποκριτικός αλτρουισμός περισσεύει.
Φαντάσου να ήσουν μία γυναίκα σε κάποια ευρωπαϊκή χώρα, να έκανες το Άστρα και μετά από λίγο καιρό η χώρα σου να έθετε αυστηρούς περιορισμούς και να ξεκινούσε ένας γενικός προβληματισμός για κάποιες παραμέτρους στη χρήση του. Πόσο εύκολα θα δεχόσουν, μέσα στην αγωνία σου, τον κάθε ethereal να σου λέει τις πίπες του σε ένα φόρουμ;
Δίκιο έχεις σε αυτό το τελευταίο. Δεν συνέστησα σε κανέναν να κάνει ή να μην κάνει από την στιγμή που (εκ των πραγμάτων) δεν μπορώ να είμαι βέβαιος τι μπορεί να συνεπάγεται αυτό σε μερικούς μήνες ή χρόνια. Είπα σε φίλους και συγγενείς να συμβουλευτούν το γιατρό τους και αντέκρουσα κάποια έωλα επιχειρήματα. Αλλά μέχρι εκεί. Ωστόσο συμμερίζομαι απόλυτα την άποψη ότι σε αυτή τη φάση και με δεδομένο το μέγεθος του προβλήματος θα αναλάβουμε όλοι ένα ρίσκο για να προστατέψουμε ό,τι μπορεί να προστατευτεί.
Ωστόσο άλλο σε ρώτησα πριν. Δεν θεωρείς ότι ο βασικός λόγος άρνησης είναι οι πιθανές παρενέργειες (είτε σχετίζονται με επιστημονικές ενστάσεις, είτε με συνομωσιολογικές θεωρίες);
gassim έγραψε: 02 Μάιος 2021, 00:20
Αν υποθέσουμε οτι οι παρενέργειες των εμβολίων είναι αρκετά σοβαρές αλλά φυσικά όχι τόσο σοβαρές όσο του Covid. Όποιος επιλέξει να μην εμβολιαστεί για να αποφύγει τις όποιες παρενέργειες του εμβολιασμού ενώ ταυτόχρονα αποφεύγει και τους κινδύνους της ασθένειας χάρη στους υπόλοιπους που εμβολιάστηκαν είναι ορθολογιστής ή φυγόπονος;
Εγώ, προσωπικά, έχω εκτεθεί χιλιάδες φορές περισσότερο στον κίνδυνο του ιού, διότι ως μη φυγόπονος συνέχισα να δουλεύω, παρότι είχα την οικονομική άνεση να πληρώνω υπάλληλο στην θέση μου και να κάθομαι στο σπιτάκι μου, όπως οι περισσότεροι σούπερ υποστηρικτές των εμβολίων εδώ μέσα, που μιλάνε για κοινωνική ευθύνη εκ του ασφαλούς. Πήγαινα ψώνια στα σπίτια ατόμων που ήξερα πως έχουν κορωνοϊό και ήταν σε καραντίνα ή και που άτομα της οικογένειάς τους ήταν ήδη στο νοσοκομείο.
Δεν εννοούσα οτι αποφεύγεις το ρίσκο του να κολλήσεις κορονοϊό, εννοούσα οτι αποφεύγεις το όποιο ρίσκο υπάρχει απο τον εμβολιασμό με ένα, αδοκίμαστο όπως πιστεύεις εσύ, εμβόλιο ενώ ταυτόχρονα προστατεύεσαι απο τον κορονοϊό χάρη σε όλους όσους θα το κάνουν.
Αν ακολουθούσαν όλοι την λογική σου δεν θα εμβολιαζόταν κανείς για 2 χρόνια με ότι κόστος θα είχε αυτό σε νεκρούς.
Ψεκ καταντάτε κουραστικοί προσπαθώντας να μας πείσετε ότι δεν είστε ψεκ. Αμήν να κάνουμε το εμβόλιο, όχι για να μας προστατέψει από τον ιό, αλλά για να έχουμε μια στάμπα να μας διαχωρίζει από σας.
There are decades where you fuck around and days where you find out
Μα τι διάολο πιστεύεις ότι μπορείς να πάθεις; Έμπολα;
Υπόψιν ότι ο χρήστης που το έγραψε αυτό συμμετέχει σ' αυτό το νήμα. Από την άλλην πλευρά, πλέον.
Πολύ καλά σου τα είπε ο φίλος Χόρχε.
Τότε που δεν υπήρχε ο κορονοιός έκανες σαν υστέρω.
Τώρα πάλι κάνεις σαν υστέρω για το εμβόλιο.
Ρε μην είσαι τόσο χέστης.
Δεν υπήρχε ο κορωνοϊός αλλά υπήρχε η γρίπη και άλλες 35.000 μολυσματικές ασθένειες από τις οποίες πεθαίνουν εκατομμύρια άνθρωποι τον χρόνο. Στην Ελλάδα πεθαίνουν άμεσα από μολυσματικές νόσους 4000+ τον χρόνο. Ένας θεός ξέρει πόσοι είναι οι έμμεσοι θάνατοι που καταγράφονται ως θάνατοι από άλλα αίτια.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Dwarven Blacksmith έγραψε: 02 Μάιος 2021, 00:42
Ψεκ καταντάτε κουραστικοί προσπαθώντας να μας πείσετε ότι δεν είστε ψεκ. Αμήν να κάνουμε το εμβόλιο, όχι για να μας προστατέψει από τον ιό, αλλά για να έχουμε μια στάμπα να μας διαχωρίζει από σας.
The federal government has granted companies like Pfizer and Moderna immunity from liability if something unintentionally goes wrong with their vaccines
Dunn thinks a big reason for the unprecedented protection has to do with the expedited timeline.
“When the government said, ‘We want you to develop this four or five times faster than you normally do,’ most likely the manufacturers said to the government, ‘We want you, the government, to protect us from multimillion-dollar lawsuits,’” said Dunn.
τρίχες, φανταστικές συνομιλίες. με δύο λεπτά γούγλισμα, δεν υπάρχει κανένα conspiracy, ούτε τόσο unprecedented είναι αφού δεν ισχύει μόνο για τα εμβόλια και υφίσταται το νομικό πλαίσιο που χρησιμοποιείται και σε άλλες πανδημίες/επιδημίες.
Κανένα από τα λινκ που παρέθεσες δεν διαψεύδει κάτι που γράφει το άρθρο του cnbc.
In Washington, there is a new sheriff in town, and under Donald Trump’s leadership, we may disagree with your views, but we will fight to defend your right to offer it in the public square, agree or disagree.
JD Vance
gassim έγραψε: 02 Μάιος 2021, 00:42
Δεν εννοούσα οτι αποφεύγεις το ρίσκο του να κολλήσεις κορονοϊό, εννοούσα οτι αποφεύγεις το όποιο ρίσκο υπάρχει απο τον εμβολιασμό με ένα, αδοκίμαστο όπως πιστεύεις εσύ, εμβόλιο ενώ ταυτόχρονα προστατεύεσαι απο τον κορονοϊό χάρη σε όλους όσους θα το κάνουν.
Αν ακολουθούσαν όλοι την λογική σου δεν θα εμβολιαζόταν κανείς για 2 χρόνια με ότι κόστος θα είχε αυτό σε νεκρούς.
Ε και; Μικρότερο ρίσκο είναι, αφού σύμφωνα με τους υπόλοιπους είναι ασφαλή τα εμβόλια. Δεν μπορείς να πεις ότι είμαι φυγόπονος όταν έχω πάρει το πολύ μεγαλύτερο ρίσκο.
Από τον κορωνοϊό και κάθε μολυσματική ασθένεια προστατεύομαι λαμβάνοντας μέτρα. Μέχρι τώρα με απόλυτη επιτυχία.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
hellegennes έγραψε: 02 Μάιος 2021, 00:34
Να κι άλλο ένα:
Υπόψιν ότι ο χρήστης που το έγραψε αυτό συμμετέχει σ' αυτό το νήμα. Από την άλλην πλευρά, πλέον.
Πολύ καλά σου τα είπε ο φίλος Χόρχε.
Τότε που δεν υπήρχε ο κορονοιός έκανες σαν υστέρω.
Τώρα πάλι κάνεις σαν υστέρω για το εμβόλιο.
Ρε μην είσαι τόσο χέστης.
Δεν υπήρχε ο κορωνοϊός αλλά υπήρχε η γρίπη και άλλες 35.000 μολυσματικές ασθένειες από τις οποίες πεθαίνουν εκατομμύρια άνθρωποι τον χρόνο. Στην Ελλάδα πεθαίνουν άμεσα από μολυσματικές νόσους 4000+ τον χρόνο. Ένας θεός ξέρει πόσοι είναι οι έμμεσοι θάνατοι που καταγράφονται ως θάνατοι από άλλα αίτια.
άντε πάλι η γρίπη....έχεις φάει τόσο ξύλο για τη σύγκριση γρίπης - κορωνοιού και πάλι τα ίδια... μου φαίνεται δεν έρχεσαι στο δάσος για κυνήγι.
πάντως αν κάνεις 2 βήματα πίσω και το δεις, θα διαπιστώσεις και συ πως το κοινό μοτίβο στη συμπεριφορά σου είναι ο υπερβολικός φόβος για τον εαυτό σου. ούτε κάποια κοινωνική ευθύνη , ούτε η Λογική.
Φιλαράκι, αν κάποιος μπει φορουμάκι από μαγκιά ή από αδυναμία κάποιας στιγμής, πάει, τελείωσε.
Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: 02 Μάιος 2021, 00:07
Αλλά υποχρέωση και του κράτους αύριο να προστατεύσει τους πολίτες του και να μη σε αφήνει να ταξιδεύεις, να εργάζεσαι σε συγκεκριμένες εργασίες και να εισέρχεσαι σε μέρη με πολύ κόσμο, ώστε να προστατεύσει τη δημόσια Υγεία. Μην αρχίσεις να σκούζεις τότε πως καταπατούν τα Δικαιώματά σου. Θα έχεις κάνει τις επιλογές σου.
Πόσο θα στενοχωρηθείς εάν αυτά δεν ισχύσουν;
αρκετά. γιατί θα είναι εγκληματικό απέναντι στους ευπαθείς και αδύναμους συνανθρώπους μας.
εσύ πόσο θα σκούξεις αν ισχύσουν;
Πρώτον, δεν έχω μάθει να σκούζω. Μην κρίνεις εξ ιδίων.
Δεύτερον, είμαι πάντα υπέρ των καθαρών λογαριασμών.
Από τα ήξεις-αφήξεις μέτρων που τη μια ισχύουν, την άλλη μισοϊσχύουν και μετά καταργούνται σιωπηλά, προτιμώ τη θεσμοθέτηση με σαφείς όρους.
Και τότε μόνο θα κρίνω, όπως και για κάθε τι στη ζωή μου, αν θα συνταχθώ ή αν θα αντιπαρατεθώ. Με προσωπικό κόστος εννοείται.
Κάν' το και τατουάζ.
Τι έλεγες για το εμβόλιο της γρίπης; Α, ναι... πού να τρυπιέμαι τώρα με βελόνες...
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
gassim έγραψε: 02 Μάιος 2021, 00:42
Ε και; Μικρότερο ρίσκο είναι, αφού σύμφωνα με τους υπόλοιπους είναι ασφαλή τα εμβόλια. Δεν μπορείς να πεις ότι είμαι φυγόπονος όταν έχω πάρει το πολύ μεγαλύτερο ρίσκο.
Από τον κορωνοϊό και κάθε μολυσματική ασθένεια προστατεύομαι λαμβάνοντας μέτρα. Μέχρι τώρα με απόλυτη επιτυχία.
Τέλος πάντων, εσυ ξέρεις καλύτερα απ όλους τι είσαι και γιατί κάνεις ότι κάνεις.
Πάντως επειδή δεν είσαι στην κατηγορία του ψεκ, που έχουν το ακαταλόγιστο, πιστεύω οτι πρέπει να αναλογιστείς και ποια είναι η σωστή στάση για το σύνολο και οχι μόνο για τον εαυτό σου.
Πάντως το κινεζοεμβόλιο της Σινοβάκ εγώ θα το έκανα πιο εύκολα. Αν έχεις κανένα κονέ να μου κάνεις, θα το εκτιμούσα.
In Washington, there is a new sheriff in town, and under Donald Trump’s leadership, we may disagree with your views, but we will fight to defend your right to offer it in the public square, agree or disagree.
JD Vance
Νομίζω ότι η συντριπτική πλειοψηφία όσων δε θέλουν να εμβολιαστούν θεωρούν ότι κάτι θα τους συμβεί επειδή το εμβόλιο βγήκε βιαστικά ή ότι κάποιος θα τους ελέγξει με κάποιο τρόπο κλπ. Αλλιώς γιατί να μην θέλει κάποιος;
Για τα περί ελέγχου δεν νομίζω ότι αξίζει να τα βάλουμε στην κουβέντα. Αλλά και η ύπαρξη αυτής της παραμέτρου δεν είναι κάτι που πρέπει να χρωματίζει την κάθε επιχειρηματολογία για να την αποδυναμώσει.
Το "κάτι μπορεί να μου συμβεί" είναι άλλη κουβέντα. Και έχω ήδη γράψει ότι η στάση καθενός απέναντι σε ιό και εμβόλια είναι απλώς η διαχείριση των φόβων και των φοβιών του.
Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να κρατάμε όλοι τη ζυγαριά κάποιου άλλου. Και ο υποκριτικός αλτρουισμός περισσεύει.
Φαντάσου να ήσουν μία γυναίκα σε κάποια ευρωπαϊκή χώρα, να έκανες το Άστρα και μετά από λίγο καιρό η χώρα σου να έθετε αυστηρούς περιορισμούς και να ξεκινούσε ένας γενικός προβληματισμός για κάποιες παραμέτρους στη χρήση του. Πόσο εύκολα θα δεχόσουν, μέσα στην αγωνία σου, τον κάθε ethereal να σου λέει τις πίπες του σε ένα φόρουμ;
Δίκιο έχεις σε αυτό το τελευταίο. Δεν συνέστησα σε κανέναν να κάνει ή να μην κάνει από την στιγμή που (εκ των πραγμάτων) δεν μπορώ να είμαι βέβαιος τι μπορεί να συνεπάγεται αυτό σε μερικούς μήνες ή χρόνια. Είπα σε φίλους και συγγενείς να συμβουλευτούν το γιατρό τους και αντέκρουσα κάποια έωλα επιχειρήματα. Αλλά μέχρι εκεί. Ωστόσο συμμερίζομαι απόλυτα την άποψη ότι σε αυτή τη φάση και με δεδομένο το μέγεθος του προβλήματος θα αναλάβουμε όλοι ένα ρίσκο για να προστατέψουμε ό,τι μπορεί να προστατευτεί.
Ωστόσο άλλο σε ρώτησα πριν. Δεν θεωρείς ότι ο βασικός λόγος άρνησης είναι οι πιθανές παρενέργειες (είτε σχετίζονται με επιστημονικές ενστάσεις, είτε με συνομωσιολογικές θεωρίες);
Ο βασικός λόγος άρνησης είναι ότι μέσα σε ένα δυναμικό φαινόμενο που δεν έχει κατανοηθεί πλήρως από την επιστημονική κοινότητα, καλείται ο μέσος άνθρωπος να κάνει επιλογές με πρωτόγνωρη αβεβαιότητα.
Το αν σχετίζεται ο "αντίλογός" του με 5G, δαίμονες, πόνο στο μπράτσο ή δέκατα...ποσώς με αφορά. Δεν θα μάθουμε από αυτό ότι ο μεσαίωνας υπάρχει ακόμα.