Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης.Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Βλήμα έγραψε: 30 Απρ 2021, 13:22
1. Εγώ είμαι υπέρ του να μην θεραπεύουν τα ταμεία τις αρρώστιες που προέρχονται από το κάπνισμα αν αυτό σημαίνει κι ότι θα σταματήσετε να μας σπάτε το μπούτσο. Θα έπρεπε όμως ταυτόχρονα να μειωθεί δραματικά η φορολογία τους, αφού πλέον δεν θα επιβαρύναμε τις κρατικές δομές υγείας. Εδώ σε θέλω μάστορα.
2. Ποια είναι η τελευταία φορά που σας ενόχλησε ένα τσιγάρο; Δεν προστατεύεστε πια από το παθητικό κάπνισμα; Οι αντικαπνιστές πλέον δεν προσπαθούν να προστατευτούν αλλά να επιβάλλουν "το σωστό". Αλλάξτε παρέες και σταματήστε ν' ασχολείστε με την πάρτη μας. Δεν έχει πια πλάκα.
1. Μη αποδεκτόν. Πρέπει να σταματήσετε να καπνίζετε για διαφόρους λόγους, όπως γιατί είσαστε κακό παράδειγμα για τους άλλους ανθρώπους, γιατί η συνήθεια σας προξενεί κακό και δεν θέλουμε να βλάπτονται μέλη της κοινωνίας και γιατί δεν μπορεί να κάνεις κάτι που σε σκοτώνει ή σου προκαλεί κακό ρε!!! Τόσο μυαλό θέλει να το καταλάβεις;!;!;! Όλα τα άλλα είναι απλά μέτρα τα οποία οδηγούν στο να καταργηθεί το κάπνισμα...
2. Το παθητικό κάπνισμα το συναντούμε πολύ συχνά πλέον, γιατί οι ηλίθιοι που καπνίζουν έχουν μειωθεί. Όμως σε κάθε περίπτωση θα έπρεπε σε πρώτη να βγει νόμος να μην καπνίζει κανείς έξω από το σπίτι του. Γιατί υπάρχουν ένα σωρό κωλοβάρβαροι εκεί έξω, οι οποίοι καπνίζουν όπου βρουν και δυστυχώς οι καταστηματάρχες δεν μπορούν να τους πουν "εδώ δεν καπνίζουμε"...
ΥΓ
Ο καπνός έχει υπερφορολόγηση για να πληρωθούν τα φάρμακα και οι υπηρεσίες υγείας που αναγκάζεται να πληρώσει το κράτος εξαιτίας των πρεζάκιδων της νικοτίνης. Ακόμα όμως και να δεχτούν όλοι οι νικοτινομανείς να πληρώνουν αυτοί τα ιατρικά έξοδα, σε περίπτωση που σχετίζονται με το τσιγάρο, υπάρχει ένα τεράστιο οικονομικό κενό που προέρχεται α) από τα δανεικά που πήρε το κράτος για να πληρώσει τα ιατρικά έξοδα όσων είχαν ιατρικό πρόβλημα από τον καπνό τα προηγούμενα χρόνια και β) από ένα σωρό υποκατηγορίες ανθρώπων (π.χ. γύφτοι) για το οποίους το κράτος πληρώνει χωρίς αυτοί να δίνουν ποτέ φράγκο!!! Οπότε εάν συμβιβαστούμε στο α) θα πρέπει να βγουν νέοι νόμοι για το β), όπως π.χ. κανένας γύφτος δεν θα έχει δημόσια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη... Οπότε πρέπει να συμφωνήσεις και σε αυτό...
.
Bellum omnium contra omnes
Ου παντός πλειν εις Κόρινθον...
Αντιλαμβάνομαι ειλικρινά την ανάγκη των ανθρώπων να μη φουμέρνουν τον καπνό μου. Σε εποχές που σε κάθε διάλεξη μέσα στην αίθουσα υπήρχε αιθαλομίχλη, εγώ περίμενα να βγω διάλειμμα είτε είχε βροχή είτε χιόνι για να φουμάρω ένα τσιγαράκι. Κι υπήρχε ένας καθηγητής όμως που, ενώ ορθώς δεν μας άφηνε να καπνίζουμε εντός της αίθουσας, δεν μας άφηνε να βγούμε για να μην καπνίσουμε. Μας αφηγούνταν περιστατικά από την αφόρητα αδιάφορη ζωή του και στο τέλος έλεγε "το κάνατε το διάλειμμα", μόνο και μόνο για να μας στερήσει την ευκαιρία να βγούμε να καπνίσουμε. Τέτοιους τύπους αν καταφέρναμε να τους σκοτώσουμε μέσω του παθητικού καπνίσματος, δεν θα μας άξιζε πρόστιμο, αλλά μετάλλιο. Όσο λιγότεροι στην κοινωνία τόσο καλύτερα. Ψόφος στον πούστη και σ' όσους του μοιάζουν
Βλήμα έγραψε: 30 Απρ 2021, 19:44
Αντιλαμβάνομαι ειλικρινά την ανάγκη των ανθρώπων να μη φουμέρνουν τον καπνό μου. Σε εποχές που σε κάθε διάλεξη μέσα στην αίθουσα υπήρχε αιθαλομίχλη, εγώ περίμενα να βγω διάλειμμα είτε είχε βροχή είτε χιόνι για να φουμάρω ένα τσιγαράκι. Κι υπήρχε ένας καθηγητής όμως που, ενώ ορθώς δεν μας άφηνε να καπνίζουμε εντός της αίθουσας, δεν μας άφηνε να βγούμε για να μην καπνίσουμε. Μας αφηγούνταν περιστατικά από την αφόρητα αδιάφορη ζωή του και στο τέλος έλεγε "το κάνατε το διάλειμμα", μόνο και μόνο για να μας στερήσει την ευκαιρία να βγούμε να καπνίσουμε. Τέτοιους τύπους αν καταφέρναμε να τους σκοτώσουμε μέσω του παθητικού καπνίσματος, δεν θα μας άξιζε πρόστιμο, αλλά μετάλλιο. Όσο λιγότεροι στην κοινωνία τόσο καλύτερα. Ψόφος στον πούστη και σ' όσους του μοιάζουν
Έχεις καταλάβει τι γράφεις;
'Εχεις καταλάβει ότι υπερασπίζεσαι με πάθος ένα μέσο που σκοτώνει, προκαλεί τον πόνο και την οδύνη;
Πες μας ειλικρινά, λατρεύεις να αποκτήσεις έναν ωραίο καρκίνο στον πνεύμονα ή στον οισοφάγο; Γουστάρεις δηλαδή στο όποιο δικαίωμα της ελευθερίας να κάνεις χειρουργείο, χημειοθεραπείες, να τρέφεσαι από το στομάχι και όχι από το στόμα και εάν πάνε όλα στραβά, να πεθάνεις;
Ειλικρινά, έχεις δει ποτέ πως πεθαίνει κάποιος με καρκίνο στη γλώσσα; Όλοι αυτοί λένε ευθέως πως θα προτιμούσαν να αυτοκτονήσουν άμεσα...
Μήπως το έχεις κανονίσει και εσύ αυτό; Να ευχαριστηθείς τα μάλα από τον καπνό και μετά να αυτοκτονήσεις όταν σε πιάσει κάποιος παρόμοιος καρκίνος;;;
.
OANNHSEA έγραψε: 30 Απρ 2021, 19:35
1. Μη αποδεκτόν. Πρέπει να σταματήσετε να καπνίζετε για διαφόρους λόγους, όπως γιατί είσαστε κακό παράδειγμα για τους άλλους ανθρώπους, γιατί η συνήθεια σας προξενεί κακό και δεν θέλουμε να βλάπτονται μέλη της κοινωνίας και γιατί δεν μπορεί να κάνεις κάτι που σε σκοτώνει ή σου προκαλεί κακό ρε!!! Τόσο μυαλό θέλει να το καταλάβεις;!;!;! Όλα τα άλλα είναι απλά μέτρα τα οποία οδηγούν στο να καταργηθεί το κάπνισμα...
2. Το παθητικό κάπνισμα το συναντούμε πολύ συχνά πλέον, γιατί οι ηλίθιοι που καπνίζουν έχουν μειωθεί. Όμως σε κάθε περίπτωση θα έπρεπε σε πρώτη να βγει νόμος να μην καπνίζει κανείς έξω από το σπίτι του. Γιατί υπάρχουν ένα σωρό κωλοβάρβαροι εκεί έξω, οι οποίοι καπνίζουν όπου βρουν και δυστυχώς οι καταστηματάρχες δεν μπορούν να τους πουν "εδώ δεν καπνίζουμε"...
ΥΓ
Ο καπνός έχει υπερφορολόγηση για να πληρωθούν τα φάρμακα και οι υπηρεσίες υγείας που αναγκάζεται να πληρώσει το κράτος εξαιτίας των πρεζάκιδων της νικοτίνης. Ακόμα όμως και να δεχτούν όλοι οι νικοτινομανείς να πληρώνουν αυτοί τα ιατρικά έξοδα, σε περίπτωση που σχετίζονται με το τσιγάρο, υπάρχει ένα τεράστιο οικονομικό κενό που προέρχεται α) από τα δανεικά που πήρε το κράτος για να πληρώσει τα ιατρικά έξοδα όσων είχαν ιατρικό πρόβλημα από τον καπνό τα προηγούμενα χρόνια και β) από ένα σωρό υποκατηγορίες ανθρώπων (π.χ. γύφτοι) για το οποίους το κράτος πληρώνει χωρίς αυτοί να δίνουν ποτέ φράγκο!!! Οπότε εάν συμβιβαστούμε στο α) θα πρέπει να βγουν νέοι νόμοι για το β), όπως π.χ. κανένας γύφτος δεν θα έχει δημόσια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη... Οπότε πρέπει να συμφωνήσεις και σε αυτό...
.
1. Το να μάθεις στα παιδιά σου να επιλέγουν πρότυπα είναι δικιά σου ευθύνη, δεν είναι δικιά μου το να είμαι σωστό πρότυπο για αυτά.
2. "Το παθητικό κάπνισμα το συναντούμε συχνά πλέον γιατί οι ηλίθιοι που καπνίζουν έχουν μειωθεί' δεν ξέρω τι να απαντήσω σε αυτό.
Σ' ότι αφορά στο υστερόγραφο: αυτά που αναφέρεις σε αφορούν ως πολίτη όσο εμένα.
Βλήμα έγραψε: 30 Απρ 2021, 19:19
2. Κι εμένα με ενοχλούν οι λαμέ γραβάτες, αλλά δεν έχω απαιτήσει ποτέ να απαγορευτούν. Όταν λέω "ενοχλεί" εννοώ την υγεία. Την αισθητική σας την γράφω στ' αρχίδια μου. Εσείς οφείλετε να το ξεπεράσετε όχι εγώ.
Δεν ειναι αισθητική ρε τυπε μου, αυτό σου λέω. Δεν ειναι πω τι φοράει αυτη ρε δεν μπορώ να το βλέπω. Είναι πω μαλακα πονάει ο λαιμός μου, μου κόβεται η ανάσα κ με πιάνει πονοκέφαλος. Παρ ολα αυτα μη γκαζωνεις άσκοπα, χεστηκα αν θα το κόψεις ή όχι. Απλά σου εξηγώ ότι εμένα προσωπικά δεν ειναι αισθητικό το πρόβλημά μου ούτε με αφορά το τι κάνετε με την υγεία σας.
Κι εμενα με πιάνει πονοκέφαλος και κόβεται η ανάσα μου από τα αρώματα και τις κολόνιες μέσα σε κλειστούς χώρους. Να μην απαγορευτούν κι αυτά;
EKPLIKTIKOS έγραψε: 30 Απρ 2021, 18:58
Σήμερα για να καταλάβεις περπάταγα στο πεζοδρόμιο κ κάποια κάπνιζε σταματημένη μεσα σε αμαξι κ με ενοχλούσε που πέρασα μέσα από το ντουμανι της. Καταλαβαίνω οτι κάποιος καπνιστής μπορεί να μην το καταλαβαίνει αυτό, αλλά δεν υπερβάλλω.
Προσυπογράφω 100%
Ακόμα θυμάμαι καλοκαίρια με άπνοια στα θερινά σινεμά να μην μπορώ να αναπνεύσω από το καρκινοντουμάνι, διότι "καλέ, αφού είμαστε έξω!"
Από την αποπλανητική έλξη στον σημειωτικό τυχοδιωκτισμό μια αμφίκρημνη παλινδρομία
OANNHSEA έγραψε: 30 Απρ 2021, 19:59
'Εχεις καταλάβει ότι υπερασπίζεσαι με πάθος ένα μέσο που σκοτώνει, προκαλεί τον πόνο και την οδύνη;
Πες μας ειλικρινά, λατρεύεις να αποκτήσεις έναν ωραίο καρκίνο στον πνεύμονα ή στον οισοφάγο; Γουστάρεις δηλαδή στο όποιο δικαίωμα της ελευθερίας να κάνεις χειρουργείο, χημειοθεραπείες, να τρέφεσαι από το στομάχι και όχι από το στόμα και εάν πάνε όλα στραβά, να πεθάνεις;
Ειλικρινά, έχεις δει ποτέ πως πεθαίνει κάποιος με καρκίνο στη γλώσσα; Όλοι αυτοί λένε ευθέως πως θα προτιμούσαν να αυτοκτονήσουν άμεσα...
Μήπως το έχεις κανονίσει και εσύ αυτό; Να ευχαριστηθείς τα μάλα από τον καπνό και μετά να αυτοκτονήσεις όταν σε πιάσει κάποιος παρόμοιος καρκίνος;;;
Εσύ αντιλαμβάνεσαι ότι δεν είναι δική σου δουλειά ο τρόπος που θα πεθάνω;
Και, για ν' απαντήσω στην ερώτησή σου, θα προτιμούσα να μην πεθάνω με τόσο επώδυνο θάνατο, αλλά, αν αυτό είναι το αντίτιμο για να σιγουρευτεί ο κόσμος ότι δεν ανήκω στην αντιπαθητική αντικαπνιστική φάρα σου, so be it.
Για ένα κούτελο ζούμε σ' αυτή την κοινωνία.
OANNHSEA έγραψε: 30 Απρ 2021, 19:59
Εσύ αντιλαμβάνεσαι ότι δεν είναι δική σου δουλειά ο τρόπος που θα πεθάνω;
Και, για ν' απαντήσω στην ερώτησή σου, θα προτιμούσα να μην πεθάνω με τόσο επώδυνο θάνατο, αλλά, αν αυτό είναι το αντίτιμο για να σιγουρευτεί ο κόσμος ότι δεν ανήκω στην αντιπαθητική αντικαπνιστική φάρα σου, so be it.
Για ένα κούτελο ζούμε σ' αυτή την κοινωνία.
Σχιζοφρενής detected....
.
Όσο είμαι ακίνδυνος για τους συνανθρώπους μου μπορώ να είμαι όσο σχιζοφρενής γουστάρω και δεν θα ρωτήσω και κανέναν.
Αν αρχίσω να τρίβω την πούτσα μου στην μούρη σας ή να προσπαθώ να σας επιβάλλω πώς να ζείτε, κάποιος οφείλει να σας προστατέψει από την επικίνδυνη πάρτη μου.
EKPLIKTIKOS έγραψε: 30 Απρ 2021, 18:58
Σήμερα για να καταλάβεις περπάταγα στο πεζοδρόμιο κ κάποια κάπνιζε σταματημένη μεσα σε αμαξι κ με ενοχλούσε που πέρασα μέσα από το ντουμανι της. Καταλαβαίνω οτι κάποιος καπνιστής μπορεί να μην το καταλαβαίνει αυτό, αλλά δεν υπερβάλλω.
Προσυπογράφω 100%
Ακόμα θυμάμαι καλοκαίρια με άπνοια στα θερινά σινεμά να μην μπορώ να αναπνεύσω από το καρκινοντουμάνι, διότι "καλέ, αφού είμαστε έξω!"
I have taken drugs before and I had a real good time... didn’t murder anybody, didn’t rob anybody, didn’t rape anybody... didn’t lose ONE fuckin’ job, laughed my ass off... and went about my day!
Λόρδος Ταντρίδης έγραψε: 28 Απρ 2021, 00:51
Αν και συστηματικός καπνιστής είμαι υπέρ επειδή δυστηχώς πλην ελαχίστων εξαιρέσεων με την θέληση μας δεν κόβεται εκτός αν μας χτυπήσει κάποιο καμπανάκι ( και πάλι παίζεται ) .
Πάντως θεωρώ καλύτερο κάτι που κάνει ένας φίλος μου : Καπνίζει τρία τσιγάρα τον πρωί ΑΝ δεν δουλεύει και βγει για καφέ και ΑΝ πάει το βράδυ για ποτό περίπου πέντε . Στην δουλειά , στο σπίτι , στο πάρκο και οπουδήποτε πλην διασκέδασης σε μαγαζί δεν κάνει .
Η νικοτίνη είναι υπερβολικά εθιστική. Ή το κόβεις και κάνεις 0 ή καπνίζεις, μέση λύση δεν υπάρχει, αυτά είναι παραμύθια για το στάδιο που δεν θες να αποδεχθείς την πιθανή απουσία του.
Έχω γνωρίζει κάμποσους που κάνουν 3 με 5 το πολύ τσιγάρα καθημερινά και αγοράζουν πακέτο. Υποστηρίζουν ότι δεν εθίζεσαι μέχρι αυτην την ποσότητα και προφανώς έχουν δίκιο.
Μύθος, από 30 χρόνια καπνιστή. Παλιότερα ήθελα 2 πακέτα τη μέρα ,το "έχω κόψει άπειρες φορές" . Τώρα τα μετράω σα φυλακισμένος και τουλάχιστον είμαι στα 8-10 τη μέρα.
Υ.Γ. Αυτες οι δυο ειναι αναμεσα στις λιγες χωρες που αντιμετωπισαν τον κορονοιο οπως επρεπε. Μηπως να εξετασουμε λιγο περισσοτερο να δουμε τι κανουν για να ανοιξουν τα ματακια μας?
"Να πάτε να πνιγείτε. Δεν κάνετε ούτε για χαρτιά υγείας στον Ρέντη."
"Με τη Ντιναμό σαν κότες, με τη Λαμία με έπαρση, πλέον θα μας βρείτε μπροστά σας"
lafkiotis έγραψε: 01 Μάιος 2021, 05:41
Οι μονες χωρες που κανουν κατι για να εξαλειφθει το "δικαιωμα" του καπνισματος ειναι η Αυστραλια και η Νεα Ζηλανδια.
Υ.Γ. Αυτες οι δυο ειναι αναμεσα στις λιγες χωρες που αντιμετωπισαν τον κορονοιο οπως επρεπε. Μηπως να εξετασουμε λιγο περισσοτερο να δουμε τι κανουν για να ανοιξουν τα ματακια μας?
Μήπως να πα να γαμηθείτε να ηρεμήσετε, που ονειρεύεστε ιδανικό "1984", αλλά θα πάρετε Αντίχριστο και θα πήξετε πολλαπλώς και επαρκώς.
lafkiotis έγραψε: 01 Μάιος 2021, 05:41
Οι μονες χωρες που κανουν κατι για να εξαλειφθει το "δικαιωμα" του καπνισματος ειναι η Αυστραλια και η Νεα Ζηλανδια.
Μήπως να πα να γαμηθείτε να ηρεμήσετε, που ονειρεύεστε ιδανικό "1984", αλλά θα πάρετε Αντίχριστο και θα πήξετε πολλαπλώς και επαρκώς.
Τελειωσατε υποκατσιβελοι. Θα γινεται ανθρωποι με το ζορι λεμε.
"Να πάτε να πνιγείτε. Δεν κάνετε ούτε για χαρτιά υγείας στον Ρέντη."
"Με τη Ντιναμό σαν κότες, με τη Λαμία με έπαρση, πλέον θα μας βρείτε μπροστά σας"