!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Καταργείται μέχρι το 2025 το κάπνισμα...

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Άβαταρ μέλους
Naranjita

Re: Καταργείται μέχρι το 2025 το κάπνισμα...

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naranjita »

Πασιφάη έγραψε: 28 Απρ 2021, 12:37
Naranjita έγραψε: 28 Απρ 2021, 12:27
Πασιφάη έγραψε: 28 Απρ 2021, 12:24 Κοριτσάρες μου, ακόμη κι ένα zanax που χρειάστηκε ο πατέρας μου πριν 4 χρόνια, δίχως συνταγή, δεν το έπαιρνε με την καμία. Και κάνει 1,50 έουρος. Αυτό που θέλω να πω είναι, πως δεν πρέπει να θεωρούμε κατόρθωμα το ότι παίρνουμε ένα φάρμακο με την ανέχεια του φαρμακοποιού. Πάει τουλάχιστον για ανθρωποκτονία εξ'αμελείας, αν συμβεί κάποια από τις αντενδείξεις. Γι'αυτό είναι απαραίτητη η συνταγογράφησις.
ποιος μωρε θα κατηγορησει τον φαρμακοποιο αν εδωσε χωρις συνταγη αν πεθανει καποιος?
αφου τα φαρμακα δεν εχουν πανω σφραγιδα φαρμακειου.

ειναι σαν να κατηγορεις το σουπερ μαρκετ, επειδη πηρε ο βλαχος 3 τζωνυ, τα πγιε και μετά θερισε κοσμο με το αγροτικο.

τωρα που το λεμε, και το αλκοολ πρεπει να απαγορευτει.
Κι εσύ ρε Νάρα, πού το γνωρίζεις; Αν εγώ πχ, παίρνω τα κέρατά μου από φάρμακα, τα οποία έχουν συμπτώματα να βαράς το κεφάλι σου, θεωρείς πως ο άλλος θα ρισκάρει την άδειά του, για να σου δώσει κάτι που ενδεχομένως σε συνδυασμό με τα συστατικά των υπολοίπων φαρμάκων , μπορεί να σου κάνει ζημιά; Να είμαστε λίγο σοβαροί.
Δεν είναι τυχαία η συνταγογράφηση.

Το αλκοόλ είναι άσχετο με την συζήτησή μας. Ενήλικες είμεθα. Μπορούμε να το προμηθευόμαστε. Φαρμακάκι για την καρδγιά.. :lol:
Αν κάποιος δεν πρέπει να το καταναλώσει, ένεκα φαρμάκων, είναι δική του υπαιτιότητα.
με αυτην την λογικη, ουτε βιταμινες δεν πρεπει να σου δωσει χωρις συνταγη. o φαρμακοποιος δεν γνωριζει τι αλλα φαρμακα μπορει εσυ να παιρνεις, ουτε ειναι δουλεια του. για αυτο πας με τη λιστα φαρμακων στον γιατρο πριν σου γραψει καινουργιο.

πχ υπαρχει ενα βοτανι το st johns wort (βαλσαμοχορτο) που αρκετά φαρμακα λενε να μην το παιρνεις μαζι. ο φαρμακοποιος δεν γνωριζει αν εσυ το παιρνεις, ή αν το ξερεις, ή αν το φαρμακο που πηρες χωρις συνταγη δεν κανει να το συνδυάσεις με το συγκεκριμένο χορτάρι. πωλειται δε, στα φαρμακεια ως μονο του ή ως συστατικό άλλων παραφαρμακων (βιταμινων, κολλαγονων κτλ)

οποτε τι? καθε φορα που παιρνεις κατι, μπορει να παθεις κιολας....
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ....
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ.....
ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ....
ΕΙΝΑΙ: ΠΡΟΔΟΤΕΣ
Άβαταρ μέλους
Πασιφάη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πασιφάη »

Naranjita έγραψε: 28 Απρ 2021, 12:44

ποιος μωρε θα κατηγορησει τον φαρμακοποιο αν εδωσε χωρις συνταγη αν πεθανει καποιος?

ειναι σαν να κατηγορεις το σουπερ μαρκετ, επειδη πηρε ο βλαχος 3 τζωνυ, τα πγιε και μετά θερισε κοσμο με το αγροτικο.

Κι εσύ ρε Νάρα, πού το γνωρίζεις; Αν εγώ πχ, παίρνω τα κέρατά μου από φάρμακα, τα οποία έχουν συμπτώματα να βαράς το κεφάλι σου, θεωρείς πως ο άλλος θα ρισκάρει την άδειά του, για να σου δώσει κάτι που ενδεχομένως σε συνδυασμό με τα συστατικά των υπολοίπων φαρμάκων , μπορεί να σου κάνει ζημιά; Να είμαστε λίγο σοβαροί.

Το αλκοόλ είναι άσχετο με την συζήτησή μας. Ενήλικες είμεθα. Μπορούμε να το προμηθευόμαστε. Φαρμακάκι για την καρδγιά.. :lol:
Αν κάποιος δεν πρέπει να το καταναλώσει, ένεκα φαρμάκων, είναι δική του υπαιτιότητα.
με αυτην την λογικη, ουτε βιταμινες δεν πρεπει να σου δωσει χωρις συνταγη. πχ υπαρχει ενα βοτανι το st johns wort (βαλσαμοχορτο) που αρκετά φαρμακα λενε να μην το παιρνεις μαζι. ο φαρμακοποιος δεν γνωριζει αν εσυ το παιρνεις, ή αν το ξερεις, ή αν το φαρμακο που πηρες χωρις συνταγη δεν κανει να το συνδυάσεις με το συγκεκριμένο χορτάρι. πωλειται δε, στα φαρμακεια ως μονο του ή ως συστατικό άλλων παραφαρμακων (βιταμινων, κολλαγονων κτλ)
Έχω την εντύπωση πως κάποια σκευάσματα βιταμινών, εγκεκριμένα απ'τον ΕΟΦ, που πωλούνται δίχως συνταγή, δεν έχουν παρενέργειες. Απλά υποβοηθούν τον οργανισμό.
Το ''μ'αυτή τη λογική, το πάω ένα βήμα παραπέρα'', αναφέροντας, βιταμίνες και αλκοόλ, απλά πετάς τη μπάλα στην εξέδρα, για τα σοβαρά που προανέφερα. :102:
''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne »

Λόρδος Ταντρίδης έγραψε: 28 Απρ 2021, 12:37
Cecily Anne έγραψε: 28 Απρ 2021, 11:57
Λόρδος Ταντρίδης έγραψε: 28 Απρ 2021, 11:55 Αλλά διαφωνώ κάθετα με την λογική βαρύνουν το ΕΣΥ . Όπως αναφέρθηκε ο καπνιστής πληρώνει πάρα πολλού φόρους , με αποτέλεσμα όχι μόνο να βγάζει τα πιθανά έξοδα αλλά καλύπτει και μη καπνιστές . Επίσης απορώ με εκείνους που κάνουν 3-4 πακέτα την ημέρα , εγώ στο περισσότερο να κάνω 30 τσιγάρα , και πάλι αν είναι ας πούμε Παρασκευή ή Σάββατο και ξυπνήσω εφτά η ώρα το πρωί και να βγω το βράδυ και να επιστρέψω χαράματα .
Τι παραπάνω φόρο πληρώνεις από έναν μη καπνιστή, εννοείς της αγοράς του τσιγάρου ? Αυτό έλειπε να στον πληρώνουμε κι αυτόν.
Αμφιβάλλεις ότι είναι ένας παραπανίσιος φόρος υπερβολικής αξίας ; Γιατί δεν πληρώνουμε τους ίδιους φόρους σε όλα τα υπόλοιπα προϊόντα ; Ας πούμε στα ποτά και στα τρόφιμα ;
Γιατί είναι φόρος ειδικής κατανάλωσης. Αυτή τη στιγμή από τους φόρους ειδικής κατανάλωσης, αν κάποιος πρέπει να πέσει είναι της ενέργειας και όχι τα ποτά και τα τσιγάρα. Για την ακρίβεια έπρεπε να πάνε τις τιμές στα ύψη στα τσιγάρα και να καταναλώνεται σαν είδος πολυτελείας και μόνο. Να πάει 10 δολλάρια το πακέτο σαν την Αμερική, να σας δω.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

με αυτην την λογικη, ουτε βιταμινες δεν πρεπει να σου δωσει χωρις συνταγη. o φαρμακοποιος δεν γνωριζει τι αλλα φαρμακα μπορει εσυ να παιρνεις, ουτε ειναι δουλεια του. για αυτο πας με τη λιστα φαρμακων στον γιατρο πριν σου γραψει καινουργιο.

πχ υπαρχει ενα βοτανι το st johns wort (βαλσαμοχορτο) που αρκετά φαρμακα λενε να μην το παιρνεις μαζι. ο φαρμακοποιος δεν γνωριζει αν εσυ το παιρνεις, ή αν το ξερεις, ή αν το φαρμακο που πηρες χωρις συνταγη δεν κανει να το συνδυάσεις με το συγκεκριμένο χορτάρι. πωλειται δε, στα φαρμακεια ως μονο του ή ως συστατικό άλλων παραφαρμακων (βιταμινων, κολλαγονων κτλ)

οποτε τι? καθε φορα που παιρνεις κατι, μπορει να παθεις κιολας....
Και γκρέιπ φρουτ δεν κάνει να καταναλώνεις με ένα κάρο φάρμακα, αλλά δεν είδα να το βάλουν με συνταγή στο σούπερ μάρκετ. Συνέλθετε.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Άβαταρ μέλους
Naranjita

Πασιφάη έγραψε: 28 Απρ 2021, 12:54

με αυτην την λογικη, ουτε βιταμινες δεν πρεπει να σου δωσει χωρις συνταγη. πχ υπαρχει ενα βοτανι το st johns wort (βαλσαμοχορτο) που αρκετά φαρμακα λενε να μην το παιρνεις μαζι. ο φαρμακοποιος δεν γνωριζει αν εσυ το παιρνεις, ή αν το ξερεις, ή αν το φαρμακο που πηρες χωρις συνταγη δεν κανει να το συνδυάσεις με το συγκεκριμένο χορτάρι. πωλειται δε, στα φαρμακεια ως μονο του ή ως συστατικό άλλων παραφαρμακων (βιταμινων, κολλαγονων κτλ)
Έχω την εντύπωση πως κάποια σκευάσματα βιταμινών, εγκεκριμένα απ'τον ΕΟΦ, που πωλούνται δίχως συνταγή, δεν έχουν παρενέργειες. Απλά υποβοηθούν τον οργανισμό.
Το ''μ'αυτή τη λογική, το πάω ένα βήμα παραπέρα'', αναφέροντας, βιταμίνες και αλκοόλ, απλά πετάς τη μπάλα στην εξέδρα, για τα σοβαρά που προανέφερα. :102:

Σημαντικά προβλήματα προκύπτουν κατά την παράλληλη χορήγηση του βαλσαμόχορτου με άλλα φάρμακα ή βότανα, διότι το βαλσαμόχορτο αλληλεπιδρά σημαντικά με το μεταβολισμό βοτάνων και φαρμάκων. Χαρακτηριστικά παραδείγματα φαρμάκων και ουσιών είναι:

Αντικαταθλιπτικά
Αντισυλληπτικά χάπια
Κυκλοσπορίνη,
Διγοξίνη,
Ινδιναβίρη και φάρμακα που χρησιμοποιούνται για τον έλεγχο της μόλυνσης από τον HIV
Η ιρινοτεκάνη και φάρμακα που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία του καρκίνου
Φαινυτοίνη
Φαινοβαρβιτάλη
Βαρφαρίνη και συναφή αντιπηκτικά
Φάρμακα που μεταβολίζονται από το κυτόχρωμα P450.

https://www.iatronet.gr/ygeia/pathologi ... eitai.html

άμα ψάξεις λιγάκι, υπαρχουν σκευασματα και για παιδια με αυτο το χορταρι
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Naranjita την 28 Απρ 2021, 13:27, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ....
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ.....
ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ....
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Naranjita έγραψε: 28 Απρ 2021, 13:21
Πασιφάη έγραψε: 28 Απρ 2021, 12:54

Σημαντικά προβλήματα προκύπτουν κατά την παράλληλη χορήγηση του βαλσαμόχορτου με άλλα φάρμακα ή βότανα, διότι το βαλσαμόχορτο αλληλεπιδρά σημαντικά με το μεταβολισμό βοτάνων και φαρμάκων. Χαρακτηριστικά παραδείγματα φαρμάκων και ουσιών είναι:

Αντικαταθλιπτικά
Αντισυλληπτικά χάπια
Κυκλοσπορίνη,
Διγοξίνη,
Ινδιναβίρη και φάρμακα που χρησιμοποιούνται για τον έλεγχο της μόλυνσης από τον HIV
Η ιρινοτεκάνη και φάρμακα που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία του καρκίνου
Φαινυτοίνη
Φαινοβαρβιτάλη
Βαρφαρίνη και συναφή αντιπηκτικά
Φάρμακα που μεταβολίζονται από το κυτόχρωμα P450.

https://www.iatronet.gr/ygeia/pathologi ... eitai.html
Ρε, μπορώ να κάτσω να σου αραδειάσω μία σελίδα φαγιά και συμπληρώματα που κάνουν κακούς συνδυασμούς με φάρμακα. Γι'αυτό πας στο φαρμακείο να το πάρεις. Όταν πας να πάρεις ένα φάρμακο, σε ρωτάει ο γιατρός "τί άλλο παίρνεις"; Εκεί του λες βαλσαμόχορτο. Καταλαβαίνεις τη διαδικασία;

Από μόνο του το βαλσαμόχορτο δεν θα σε πειράξει. Ούτε το γκρέιπφρουτ. Το τσιγάρο θα σε πειράξει.
Άβαταρ μέλους
Naranjita

Cecily Anne έγραψε: 28 Απρ 2021, 13:24

Από μόνο του το βαλσαμόχορτο δεν θα σε πειράξει. Ούτε το γκρέιπφρουτ. Το τσιγάρο θα σε πειράξει.
καλα το τσιγαρο δεν το συζητώ καν. δεν έπρεπε να κυκλοφορεί πλεον.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ....
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ.....
ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ....
Άβαταρ μέλους
Feindflug

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Feindflug »

Naranjita έγραψε: 28 Απρ 2021, 12:00
Cecily Anne έγραψε: 28 Απρ 2021, 11:53
Naranjita έγραψε: 28 Απρ 2021, 11:50

εγω κοπελια μεχρι βαλεριανα παιρνω. και αυτην την κοβω σιγα σιγα
Δεν συζητάμε την αγωγή σου, ξεκόλλα δεν είναι το θέμα εδώ το είδος του φαρμάκου. Γράφεις ένα ποστ και αναφέρεις σαν συνθήκη την πώληση λεξοτανιλ χωρίς συνταγή. Από αυτό συμπεραίνουμε ότι πας και παίρνεις φάρμακα που χρειάζονται συνταγη έτσι χύμα. Σου λέω δώσε μου τα στοιχεία του φαρμακείου που κάνει το malpractice και μου λες ότι μια φορά πήρες εσύ πριν από 2.5 χρόνια λεξοτανιλ για τρίτο πρόσωπο από τυχαίο φαρμακείο.

Καταλαβαίνεις την βαρύτητα όσων γράφεις ή συζητάμε τώρα με το καφεδάκι και πετάμε μια μαλακιά να περνάει η ώρα ?
σοβαρα τωρα θες τα στοιχεια του φαρμακειου? ακομη και αν πηγαινα καθε μερα εκει και επαιρνα ξερω γω βιταμινες ή ότι άλλο πάλι δεν θα το έγραφα.
θα δώσω στοιχεια δημοσια σε φορουμ φαρμακειου για να φαω καμια μήνυση? πας καλά?

τα δωσε, τα πηρα, τέλος. αν εκανε λαθος ή ηταν αφηρημενος αυτο δεν το ξερω. δεν ξαναχρειαστηκε να αγορασω πάντως.

και αν θες να ξερεις και αντιβιωση παιρνω χωρις χαρτι, στην ζουλα. σιγα μην ψαχνω να βρω γιατρο για τα χαπια του γατου.

αμοξιλ, ζιθρομαξ, βιμπραμισιν. τιποτα άλλο?
Τύπισσα, μην της πεις ότι δεν περνάς τον δρόμο από τις διαβάσεις, γιατί παίζει να σου στείλει την ΟΠΚΕ.
Dein Herz, meine Gier
Ab jetzt gehörst du nur mir
Άβαταρ μέλους
GReaper

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GReaper »

Η απαγόρευση εξαρτησιογόνων ουσιών ποτέ δε δούλεψε, δε δουλεύει και ποτέ δε θα δουλέψει. Το μόνο που θα γίνει είναι ότι θα αναβιώσει η μαύρη αγορά των τσιγάρων, που δε νοιάζεται καθόλου ούτε για την ηλικία των πελατών της, ούτε για τα συστατικά του καπνού/χαρτιού/φίλτρου. Ταυτόχρονα, η κατάσταση βρωμάει αντικρουόμενα συμφέροντα, εφόσον πολύ πιθανόν να προωθηθεί η χρήση ηλεκτρονικών τσιγάρων και άλλων μέσων, που δεν έχουμε ιδέα τι ζημιά κάνουν στον οργανισμό.
Άβαταρ μέλους
Naranjita

αν πιασουμε ΟΛΕΣ τις εξαρτησεις της εποχης μας, θα πρέπει να μπουν στην λιστα, ο καφες, η ζαχαρη, η σοκολατα κτλ κτλ
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ....
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ.....
ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ....
Άβαταρ μέλους
alekhine
Phorum.gr user: alekhine

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από alekhine »

Naranjita έγραψε: 28 Απρ 2021, 12:27 ποιος μωρε θα κατηγορησει τον φαρμακοποιο αν εδωσε χωρις συνταγη αν πεθανει καποιος?
αν φτασει ως εκει το πραγμα βρισκεται απο τον αριθμο παρτιδας της συσκευασιας απο ποιο φαρμακειο εφυγε το φαρμακο
το θεμα ειναι οτι ευκολα μπορει να γραφτει μια συνταγη εκ των υστερων και μετα τρεχα γυρευε
πατησιωτης έγραψε: 10 Μαρ 2021, 20:59 Ο Σημίτης είναι η συνέχεια του Κωνσταντίνου Καραμανλή,στην Ευρώπη,στα ελληνοτουρκικά,στο ανήκομεν εις την Δύσιν,στην οικονομία,παντού.
Άβαταρ μέλους
vantono
Phorum.gr user: vantono

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vantono »

Naranjita έγραψε: 28 Απρ 2021, 13:38 αν πιασουμε ΟΛΕΣ τις εξαρτησεις της εποχης μας, θα πρέπει να μπουν στην λιστα, ο καφες, η ζαχαρη, η σοκολατα κτλ κτλ
Πιάστε καλύτερα τις εξαρτήσεις από τις οποίες εξαρτάται/επηρεάζεται και η ζωή του διπλανού σας, για να είστε ον τόπικ.
Αν σε δω να καταβροχθίζεις μια ολόκληρη μπλακ φόρεστ μπροστά στα μούτρα μου, δεν νομίζω να μου προκαλέσεις ζάχαρο εμένα. Σαφώς και θα ανεβάσεις το δικό σου, αλλά δικό σου θέμα αυτό. Οταν όμως φυσάς τον καπνό σου στα μούτρα μου, μου μεταφέρεις τον καρκίνο τον οποίο εισπνέεις κι εσύ.
Άβαταρ μέλους
GReaper

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GReaper »

vantono έγραψε: 28 Απρ 2021, 13:47 Πιάστε καλύτερα τις εξαρτήσεις από τις οποίες εξαρτάται/επηρεάζεται και η ζωή του διπλανού σας, για να είστε ον τόπικ.
Αν σε δω να καταβροχθίζεις μια ολόκληρη μπλακ φόρεστ μπροστά στα μούτρα μου, δεν νομίζω να μου προκαλέσεις ζάχαρο εμένα. Σαφώς και θα ανεβάσεις το δικό σου, αλλά δικό σου θέμα αυτό. Οταν όμως φυσάς τον καπνό σου στα μούτρα μου, μου μεταφέρεις τον καρκίνο τον οποίο εισπνέεις κι εσύ.
Γι' αυτό και υπάρχουν συγκεκριμένοι νόμοι περί του καπνίσματος σε κλειστούς χώρους. Γιατί όμως να απαγορέψεις στον άλλον να καπνίσει στο σπίτι του, μόνος του ή σε εξωτερικό, καλά αεριζόμενο χώρο?
Άβαταρ μέλους
Antares
Phorum.gr user: Ακταία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antares »

Επίσης τα προιόντα Nicorette πωλούνται στα φαρμακεία. Κοστίζουν όσο τα τσιγάρα σχεδόν (με 4 ευρώ το πακέτο, ένα πακέτο την ημέρα). Σε εθίζουν αφού περιέχουν νικοτίνη, αλλά γίνεται πιο εύκολο το κόψιμο του καπνίσματος.
Όσον αφορά τα ηρεμιστικά και άλλα φαρμακάκια, επιμένω ότι πρέπει να διώκονται και άτομα που προκαλούν με δόλο αγχωτικές καταστάσεις σε άλλα άτομα (mobbing λέγεται στον χώρο εργασίας) αλλά και αλλού. Ελπίζω αυτή η καινούργια ενασχόληση με πληρωμή διαφόρων ατόμων, να φτάσει στο σύστημα δικαιοσύνης και να υπάρξει δεδικασμένο.
Άβαταρ μέλους
vantono
Phorum.gr user: vantono

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vantono »

GReaper έγραψε: 28 Απρ 2021, 13:50
vantono έγραψε: 28 Απρ 2021, 13:47 Πιάστε καλύτερα τις εξαρτήσεις από τις οποίες εξαρτάται/επηρεάζεται και η ζωή του διπλανού σας, για να είστε ον τόπικ.
Γι' αυτό και υπάρχουν συγκεκριμένοι νόμοι περί του καπνίσματος σε κλειστούς χώρους. Γιατί όμως να απαγορέψεις στον άλλον να καπνίσει στο σπίτι του, μόνος του ή σε εξωτερικό, καλά αεριζόμενο χώρο?
Υπάρχουν και εξωτερικοί χωροι που ειναι "καταδικασμένοι από τη φύση τους" σε συνωστισμό, που μια χαρά θα μπορουσε να απαγορεύεται το κάπνισμα. Πχ, στάσεις λεωφορείου. Αλλά γενικα δεν συμφωνώ με το πνεύμα του άρθρου του op. Παρέλειψα να το δηλώσω σε προηγουμενα ποστς,και αφου μου δόθηκε η ευκαιρία το δηλώνω τωρα. Θεωρώ ότι ο καθένας ειναι υπεύθυνος για τη ζωή του, απο τη στιγμή που δεν επηρεάζει τις ζωές άλλων. Αν καπνίζεις μεσα στο σπίτι σου μπροστά στα παιδιά σου βέβαια, θα προτιμούσα να σου κάνω καταγγελία και να το τραβήξω τόσο πολυ μέχρι να αναλάβει τα παιδιά η Πρόνοια. Αλλά ως εκεί. Αν εισαι μόνο σου σπιτι σου ή στην ταράτσα σου, ή στο χωριο στην αυλή σου, κανενα απολύτως θεμα.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”