!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Καταργείται μέχρι το 2025 το κάπνισμα...

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Άβαταρ μέλους
Prepon

Re: Καταργείται μέχρι το 2025 το κάπνισμα...

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Prepon »

Cecily Anne έγραψε: 28 Απρ 2021, 10:47

Από εκεί και πέρα τα αντιβιοτικά κ τα αντικαταθλιπτικά κλπ. ούτε παράνομα είναι ούτε ενοχοποιημενα,
Και ότι κατά την τελευταία πχ δεκαετία παρουσιάζεται πτώση των αντιβιοτικών και αύξηση των ηρεμηστικων θα είναι επομένως τυχαίο.

Αφού νόμιμα ήταν και πριν 10 χρόνια.

Εγώ διαφωνώ με αυτό όμως.
Aριστοτελης έγραψε: 21 Μαρ 2020, 02:32 Δεν υπάρχει τίποτε πιο άνισο απ την ίση μεταχείριση των ανίσων
Ζενίθεδρος έγραψε: 21 Μαρ 2020, 02:32 Όλα ναι κύκλος.Είναι τόσο γκαντεμης π αγγίζει τη κωλοφαρδία.
Άβαταρ μέλους
Feindflug

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Feindflug »

Ζενίθεδρος έγραψε: 28 Απρ 2021, 09:59
sharp έγραψε: 28 Απρ 2021, 02:28
Ζενίθεδρος έγραψε: 28 Απρ 2021, 01:47

Εφόσον θέλεις να εκφράσεις πιο λεπτές έννοιες, θα καταφύγεις στην λεξιπλασία. Η λέξη εργαλειοποιηση δεν υπηρχε, αντ' αυτού χρησιμοποιούνταν το χειραγώγηση, την οποία μπορείς να διαβαθμίσεις με την χειραγωγισιμότητα. Εαν θελήσεις να διαβαθμίσεις την εργαλειοποίηση, αναγκαστικά θα πεις εργαλειοποιησιμότητα. Κατάσταση, κίνηση προς αυτήν την κατάσταση, βαθμός διαθεσης ή καλύτερα τάση ή επιτάχυνση-επιβράδυνση ή βαθμός αδρανειακής συμπεριφοράς ή μη αυτής της κίνησης.

Αυτό είναι μία θεωρητική κατασκευή. Στην πράξη μπορείς να τα πεις περιφραστικά και επιβάλλεται να το κάνεις γιατί αν σε μία παράγραφο εμπλέξεις εργαλείο, εργαλειοποίηση και εργαλειοποιησιμότητα, πιστεύω ότι δεν θα καταφέρεις να μεταφέρεις τη σκέψη σου σωστά στον παραλήπτη. Το εργαλειοποιησιμότητα από μόνο του δεν σημαίνει τίποτε, μπορεί να είναι η δυνατότητα επεξεργασίας των εργαλείων, μπορεί να είναι η επεξεργασία άλλων αντικειμένων με εργαλεία ή ακόμη και η επεξεργασία της εργαλοιοποίησης, η οποία με τη σειρά της δεν καταστά σαφές τι υπονοεί. Οπότε εδώ συνιστάται ο περιφραστικός τρόπος για να υπάρχει σαφήνεια και δεν είναι η μοναδική περίπτωση.

Επίσης το ότι δεν υπάρχει το εριστικότητα, αλλά υπάρχει το νευρικότητα κάποιο λόγο θα έχει. Πιθανόν επειδή η νευρικότητα μπορεί να εκφράσει μία κατάσταση στο χώρο. Λέμε επικρατούσε νευρικότητα, εννοώντας ότι ήταν όλοι ταραγμένοι για κάποιον λόγο, ενώ δεν έχει νόημα να πεις υπάρχει εριστικότητα στο χώρο επειδή κάποιοι τσακώνονται, γιατί δεν είναι εριστικοί εκείνην την στιγμή.
Το να εξελίσσεται μια γλώσσα σημαίνει να μπορεί να αποτυπώνει με λέξεις νεοεμφανισθεισες εννοίες και όρους, οι οποίοι αναπόδραστα προκύπτουν με την παράλληλη εξέλιξη της κοινωνίας, ειτε αυτές οι έννοιες αφορούν αντικείμενα, οπως εξαρτήματα π.χ. ειτε αφορούν μη απτούς με τις πέντε αισθήσεις όρους. Αμα ειναι να να το ρίξουμε στην περιφραστικότητα (είδες;) τότε θα αναλισκόμασταν σε μακριναρια και αντι για κατσαβίδι, θα λέγαμε, το μαραφετι που στρίβει τις βίδες. Υπάρχουν πρακτικοί λογοι οικονομιας σε όλες τις γλώσσες, για τους οποίους επικρατούν οι μονολεκτικές αποδόσεις έναντι των περιφραστικών και οι σύντομες, ολιγοσύλλαβες έναντι των πολυσυλλάβων. Εαν δε, δεν αποδώσεις με αυτόν τον τρόπο την όποια έννοια, για καποιους λόγους γλωσσικής ορθότητας, η καθομιλουμένη θα συμπληρώσει το κενό με δάνεια, νομοτελειακά. Οσο για το παραδειγμα, η νευρικότητα δεν εκδηλώνεται απαραίτητα με εριστικότητα, ούτε απο την αλλη, η εριστικότητα, η διαθεση για πειραγμα δηλαδή, ειναι έκφανση νευρικότητας. Στο άλλο παράδειγμα, το μπάχαλο μπορει να γινει εργαλείο πολιτικής σκοπιμότητας (βλ. Δεκεμβριανά 08 :lol: ). Αυτη η πράξη, οταν και αν γίνει, λεγεται εργαλειοποίηση, η εργαλειοποίηση των κοινωνικων ταραχών. Το κατα πόσο μπορεί μια κοινωνική ταραχή να εργαλειοποιηθεί, θα λέγεται βαθμός εργαλειοποιησιμότητας, καθότι ορισμένες από αυτές είναι εργαλειοποιήσιμες. Θα ειναι κάτι διαφορετικό σαν έννοια απο τον βαθμό εργαλειοποίησης, που αφορά τον βαθμό χειραγώγησης-παρέμβασης.
Καλά όλα αυτά ρε τύπε, αλλά τελικά τι μάρκα τσιγάρα καπνίζεις;
Dein Herz, meine Gier
Ab jetzt gehörst du nur mir
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne »

Prepon έγραψε: 28 Απρ 2021, 10:51
Cecily Anne έγραψε: 28 Απρ 2021, 10:47

Από εκεί και πέρα τα αντιβιοτικά κ τα αντικαταθλιπτικά κλπ. ούτε παράνομα είναι ούτε ενοχοποιημενα,
Και ότι κατά την τελευταία πχ δεκαετία παρουσιάζεται πτώση των αντιβιοτικών και αύξηση των ηρεμηστικων θα είναι επομένως τυχαίο.

Αφού νόμιμα ήταν και πριν 10 χρόνια.

Εγώ διαφωνώ με αυτό όμως.
Οι αυξομείωσεις στην κατανάλωση των φαρμάκων είναι άσχετη με τη νομιμότητα τους και βασικά δεν τίθεται καν θέμα συζήτησης νομιμότητας. Η χρήση των φαρμάκων αυτων είναι ελεγχόμενη από ιατρό και όχι χύμα. Ας συμφωνήσουμε ότι δεν κολλάει η αναφορά φαρμακων στο θέμα μας και πηγαίνετε παρακάτω. Το τσιγάρο δεν έχει καμία φαρμακευτική χρήση, ημαρτον.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Άβαταρ μέλους
Antares
Phorum.gr user: Ακταία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antares »

Είναι εθιστικά αυτά τα ηρεμιστικά και δύσκολο να κοπούν. Οπότε και χωρίς ιατρική παρακολούθηση να λαμβάνονταν, θα πρέπει κάποια στιγμή να λαμβάνονται, αν χρειάζεται, λόγω εθισμού, με ιατρική παρακολούθηση.
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith »

dotcom έγραψε: 28 Απρ 2021, 10:42
Dwarven Blacksmith έγραψε: 28 Απρ 2021, 00:31
sharp έγραψε: 28 Απρ 2021, 00:25

Ρε συ, ρωτάω από πού βγαίνει. Δεν γίνονται όλα σε -ότητα, κάποιος λόγος υπάρχει.
Και εξηγώ ότι όπως δεν υπάρχει χορταστικός έτσι δεν μπορεί να υπάρξει και χορταστικότητα.
Δεν υπάρχει χορταστικός! :o :smt005:
Ή που τρολαρεις ή που είσαι ακόμα πιο φονταμενταλιστής απ' ότι νόμιζα.
Πολύ οξύμωρο που η λέξη χορταστικός βγαίνει από το χόρτο που είναι η κατεξοχήν μη-χορταστική τροφή (χωρίς καθόλου χορταστικότητα δηλαδή)
Μπλιάχ!

Μέχρι σπανακόρυζο φτάνω.
🔻 There are decades where you fuck around and days where you find out🔻
Άβαταρ μέλους
Naranjita

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naranjita »

Cecily Anne έγραψε: 28 Απρ 2021, 10:02
Naranjita έγραψε: 28 Απρ 2021, 09:43 τα χρόνια που η κάνναβη αρχίζει σιγά σιγά να νομιμοποιείται, καταργείται το κάπνισμα*

την αντιβίωση την παίρνεις με συνταγή γιατρού (ακόμη και ένα αμοξιλ για ένα πρηξιμο δοντιου όταν γιατρός δεν υπαρχε), ΑΛΛΑ τα λεξοτανιλ τα παιρνεις χωρίς συνταγή.

κάτι δεν καταλαβαίνω.....

*να σημειώσω ότι δεν καπνίζω και ειμαι εναντίον εντός εκτος και επί τα αυτά
Στείλε μου ένα λεπτακι τα στοιχεια του φαρμακείου που σου δίνει λεξοτανιλ χωρίς συνταγή.

δεν ΜΟΥ δίνει λεξοτανιλ χωρίς συνταγή. τα πήρα για συγγενικό μου πρόσωπο που πέρασε χοντρά ζόρια πριν 2,5 χρόνια από ένα τυχαίο φαρμακείο της πόλης μας.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ....
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ.....
ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ....
ΕΙΝΑΙ: ΠΡΟΔΟΤΕΣ
Άβαταρ μέλους
Λόρδος Ταντρίδης
Phorum.gr user: Λόρδος Ταντρίδης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λόρδος Ταντρίδης »

Παίζει να είμαι από τους λίγους καπνιστές που παραδέχονται πάντως ότι είναι αρκετά ζημιογόνο .
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Naranjita έγραψε: 28 Απρ 2021, 11:30
Naranjita έγραψε: 28 Απρ 2021, 09:43 τα χρόνια που η κάνναβη αρχίζει σιγά σιγά να νομιμοποιείται, καταργείται το κάπνισμα*

την αντιβίωση την παίρνεις με συνταγή γιατρού (ακόμη και ένα αμοξιλ για ένα πρηξιμο δοντιου όταν γιατρός δεν υπαρχε), ΑΛΛΑ τα λεξοτανιλ τα παιρνεις χωρίς συνταγή.

κάτι δεν καταλαβαίνω.....

*να σημειώσω ότι δεν καπνίζω και ειμαι εναντίον εντός εκτος και επί τα αυτά
Στείλε μου ένα λεπτακι τα στοιχεια του φαρμακείου που σου δίνει λεξοτανιλ χωρίς συνταγή.

δεν ΜΟΥ δίνει λεξοτανιλ χωρίς συνταγή. τα πήρα για συγγενικό μου πρόσωπο που πέρασε χοντρά ζόρια πριν 2,5 χρόνια από ένα τυχαίο φαρμακείο της πόλης μας.
Ναι, οκ, οπότε ζητάω στοιχεία η απάντηση είναι τα πήρα τυχαία από κάπου για ένα θείο, φιλο, κλπ.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
dotcom
Phorum.gr user: dotcom

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από dotcom »

Dwarven Blacksmith έγραψε: 28 Απρ 2021, 11:22
dotcom έγραψε: 28 Απρ 2021, 10:42
Dwarven Blacksmith έγραψε: 28 Απρ 2021, 00:31
Δεν υπάρχει χορταστικός! :o :smt005:
Ή που τρολαρεις ή που είσαι ακόμα πιο φονταμενταλιστής απ' ότι νόμιζα.
Πολύ οξύμωρο που η λέξη χορταστικός βγαίνει από το χόρτο που είναι η κατεξοχήν μη-χορταστική τροφή (χωρίς καθόλου χορταστικότητα δηλαδή)
Μπλιάχ!

Μέχρι σπανακόρυζο φτάνω.
για initiation κάνε τρίμματα μισό βαρέλι φέτα (και λάδι από ντενεκέ) σε ένα μικρό πιατάκι χόρτα (χλιαρά - όχι πολύ ζεστά ούτε κρύα).

μετά μείωνε δοσολογία φέτας.

στο τέλος θα τα κυνηγάς.
Άβαταρ μέλους
Naranjita

Cecily Anne έγραψε: 28 Απρ 2021, 11:42

Ναι, οκ, οπότε ζητάω στοιχεία η απάντηση είναι τα πήρα τυχαία από κάπου για ένα θείο, φιλο, κλπ.
εγω κοπελια μεχρι βαλεριανα παιρνω. και αυτην την κοβω σιγα σιγα
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ....
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ.....
ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ....
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Naranjita έγραψε: 28 Απρ 2021, 11:50

Δεν συζητάμε την αγωγή σου, ξεκόλλα δεν είναι το θέμα εδώ το είδος του φαρμάκου. Γράφεις ένα ποστ και αναφέρεις σαν συνθήκη την πώληση λεξοτανιλ χωρίς συνταγή. Από αυτό συμπεραίνουμε ότι πας και παίρνεις φάρμακα που χρειάζονται συνταγη έτσι χύμα. Σου λέω δώσε μου τα στοιχεία του φαρμακείου που κάνει το malpractice και μου λες ότι μια φορά πήρες εσύ πριν από 2.5 χρόνια λεξοτανιλ για τρίτο πρόσωπο από τυχαίο φαρμακείο.

Καταλαβαίνεις την βαρύτητα όσων γράφεις ή συζητάμε τώρα με το καφεδάκι και πετάμε μια μαλακιά να περνάει η ώρα ?
Άβαταρ μέλους
Λόρδος Ταντρίδης
Phorum.gr user: Λόρδος Ταντρίδης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λόρδος Ταντρίδης »

Αλλά διαφωνώ κάθετα με την λογική βαρύνουν το ΕΣΥ . Όπως αναφέρθηκε ο καπνιστής πληρώνει πάρα πολλούς φόρους , με αποτέλεσμα όχι μόνο να βγάζει τα πιθανά έξοδα αλλά καλύπτει και μη καπνιστές . Επίσης απορώ με εκείνους που κάνουν 3-4 πακέτα την ημέρα , εγώ στο περισσότερο να κάνω 30 τσιγάρα , και πάλι αν είναι ας πούμε Παρασκευή ή Σάββατο και ξυπνήσω εφτά η ώρα το πρωί και βγω το βράδυ και επιστρέψω χαράματα .
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Λόρδος Ταντρίδης την 28 Απρ 2021, 12:36, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
vagabondo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vagabondo »

Cecily Anne έγραψε: 28 Απρ 2021, 11:53
Cecily Anne έγραψε: 28 Απρ 2021, 11:42 Ναι, οκ, οπότε ζητάω στοιχεία η απάντηση είναι τα πήρα τυχαία από κάπου για ένα θείο, φιλο, κλπ.
Δεν συζητάμε την αγωγή σου, ξεκόλλα δεν είναι το θέμα εδώ το είδος του φαρμάκου. Γράφεις ένα ποστ και αναφέρεις σαν συνθήκη την πώληση λεξοτανιλ χωρίς συνταγή. Από αυτό συμπεραίνουμε ότι πας και παίρνεις φάρμακα που χρειάζονται συνταγη έτσι χύμα. Σου λέω δώσε μου τα στοιχεία του φαρμακείου που κάνει το malpractice και μου λες ότι μια φορά πήρες εσύ πριν από 2.5 χρόνια λεξοτανιλ για τρίτο πρόσωπο από τυχαίο φαρμακείο.

Καταλαβαίνεις την βαρύτητα όσων γράφεις ή συζητάμε τώρα με το καφεδάκι και πετάμε μια μαλακιά να περνάει η ώρα ?
Αναφορά και περμαμπάν, τώρα!
Occasio facit furem
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Λόρδος Ταντρίδης έγραψε: 28 Απρ 2021, 11:55 Αλλά διαφωνώ κάθετα με την λογική βαρύνουν το ΕΣΥ . Όπως αναφέρθηκε ο καπνιστής πληρώνει πάρα πολλού φόρους , με αποτέλεσμα όχι μόνο να βγάζει τα πιθανά έξοδα αλλά καλύπτει και μη καπνιστές . Επίσης απορώ με εκείνους που κάνουν 3-4 πακέτα την ημέρα , εγώ στο περισσότερο να κάνω 30 τσιγάρα , και πάλι αν είναι ας πούμε Παρασκευή ή Σάββατο και ξυπνήσω εφτά η ώρα το πρωί και να βγω το βράδυ και να επιστρέψω χαράματα .
Τι παραπάνω φόρο πληρώνεις από έναν μη καπνιστή, εννοείς της αγοράς του τσιγάρου ? Αυτό έλειπε να στον πληρώνουμε κι αυτόν.
Άβαταρ μέλους
Naranjita

Cecily Anne έγραψε: 28 Απρ 2021, 11:53

σοβαρα τωρα θες τα στοιχεια του φαρμακειου? ακομη και αν πηγαινα καθε μερα εκει και επαιρνα ξερω γω βιταμινες ή ότι άλλο πάλι δεν θα το έγραφα.
θα δώσω στοιχεια δημοσια σε φορουμ φαρμακειου για να φαω καμια μήνυση? πας καλά?

τα δωσε, τα πηρα, τέλος. αν εκανε λαθος ή ηταν αφηρημενος αυτο δεν το ξερω. δεν ξαναχρειαστηκε να αγορασω πάντως.

και αν θες να ξερεις και αντιβιωση παιρνω χωρις χαρτι, στην ζουλα. σιγα μην ψαχνω να βρω γιατρο για τα χαπια του γατου.

αμοξιλ, ζιθρομαξ, βιμπραμισιν. τιποτα άλλο?
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ....
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ.....
ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ....
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”