!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Τεστ: Πάρτε ένα συνταγογραφούμενο φάρμακο από το ντουλάπι και ποστάρετε τις παρενέργειές του

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Άβαταρ μέλους
Papa John

Re: Τεστ: Πάρτε ένα συνταγογραφούμενο φάρμακο από το ντουλάπι και ποστάρετε τις παρενέργειές του

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Papa John »

Feindflug έγραψε: 22 Απρ 2021, 21:12
Papa John έγραψε: 22 Απρ 2021, 21:06
Augmentin ;
Δεν θυμάμαι, τύπε. Θυμάμαι ότι της είχα ζητήσει να μου γράψει κάποια άλλη, κλαριθρομυκίνη που δεν με πειράζει κιόλας, αφού η συγκεκριμένη θα μου έφερνε διάρροια και αυτή μου έγραψε αυτήν που ήθελε τελικά.
Το Augmentin πάντως έχει ακριβώς τα συμπτώματα που ανέφερες.
Και μάλιστα σε όλους όσους ξέρω που το έχουν πάρει (και σε μένα επίσης)
Θάνατος.
Άβαταρ μέλους
Ju-87

Re: Τεστ: Πάρτε ένα συνταγογραφούμενο φάρμακο από το ντουλάπι και ποστάρετε τις παρενέργειές του

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ju-87 »

Feindflug έγραψε: 22 Απρ 2021, 21:04
Ju-87 έγραψε: 22 Απρ 2021, 20:26
Feindflug έγραψε: 22 Απρ 2021, 20:22
Αν θέλουμε το πιστεύουμε αυτό, τύπε.
Ότι μπορεί να πέθαινε ή ότι τελικά ΔΕΝ πέθανε,;
:lol:
Δημοκράτης έγραψε: 31 Αύγ 2021, 14:42Από εκεί και πέρα είναι φανερό ότι ψήφισα μαλακα
AlienWay έγραψε: 05 Οκτ 2021, 22:00 Η ΝΔ είναι βαθιά δεξιά.

Επαναλαμβάνω, η ΝΔ είναι βαθιά δεξιά.
Άβαταρ μέλους
gassim

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από gassim »

Ju-87 έγραψε: 22 Απρ 2021, 11:39 Μου είχαν συνταγογραφήσει κάποτε φάρμακο που είχε τόσες παρενέργειες που άνετα έγραφες βιβλίο αν βασιζοσουν σε αυτές. Μερικές από τις πιο χτυπητές ήταν σακχαρώδης διαβήτης, θάμπωμα της όρασης, αϋπνία, τίναγμα των άκρων ενώ το πιο σοκαριστικό ήταν ότι είχε σαν σπάνια παρενέργεια τον αιφνίδιο θανατο... Δεν το πήρα ποτέ! Το φάρμακο λεγόταν Abilify...
Καμία φορά οι παρενέργειες απο την παράλειψη μια θεραπείας είναι πολύ χειρότερες απο τις όποιες παρενέργειες του φαρμάκου. Ελπίζω να πήρες κάτι άλλο και να είσαι καλά.
Άβαταρ μέλους
Ju-87

gassim έγραψε: 22 Απρ 2021, 21:30
Ju-87 έγραψε: 22 Απρ 2021, 11:39 Μου είχαν συνταγογραφήσει κάποτε φάρμακο που είχε τόσες παρενέργειες που άνετα έγραφες βιβλίο αν βασιζοσουν σε αυτές. Μερικές από τις πιο χτυπητές ήταν σακχαρώδης διαβήτης, θάμπωμα της όρασης, αϋπνία, τίναγμα των άκρων ενώ το πιο σοκαριστικό ήταν ότι είχε σαν σπάνια παρενέργεια τον αιφνίδιο θανατο... Δεν το πήρα ποτέ! Το φάρμακο λεγόταν Abilify...
Καμία φορά οι παρενέργειες απο την παράλειψη μια θεραπείας είναι πολύ χειρότερες απο τις όποιες παρενέργειες του φαρμάκου. Ελπίζω να πήρες κάτι άλλο και να είσαι καλά.
Ναι, το συζήτησα με τον γιατρό μου και μου έγραψε άλλα φάρμακα που έχουν τυπικές παρενέργειες (παχυσαρκία κλπ).
Τώρα νιώθω πολύ καλύτερα.
Δημοκράτης έγραψε: 31 Αύγ 2021, 14:42Από εκεί και πέρα είναι φανερό ότι ψήφισα μαλακα

Άβαταρ μέλους
gassim

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από gassim »

Ju-87 έγραψε: 22 Απρ 2021, 21:32
gassim έγραψε: 22 Απρ 2021, 21:30
Ναι, το συζήτησα με τον γιατρό μου και μου έγραψε άλλα φάρμακα που έχουν τυπικές παρενέργειες (παχυσαρκία κλπ).
Τώρα νιώθω πολύ καλύτερα.

:bravo:
Άβαταρ μέλους
Τζιτζιμιτζιχότζιρας
Phorum.gr user: 2.Χόρχε ντελ Σάλτο 1.Brainstorm

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Τζιτζιμιτζιχότζιρας »

Οκ.
Αυτο το ποστ ήταν μια αρκετά καλή εξήγηση για πολλά.
Φιλαράκι, αν κάποιος μπει φορουμάκι από μαγκιά ή από αδυναμία κάποιας στιγμής, πάει, τελείωσε.
Άβαταρ μέλους
Ju-87

Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: 22 Απρ 2021, 21:34
Οκ.
Όπως; :102:

Άβαταρ μέλους
Σπύρος
Phorum.gr user: Σπυρος1
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σπύρος »

Ζιρτέκ

Οι παρακάτω ανεπιθύμητες ενέργειες είναι σπάνιες ή πολύ σπάνιες, αλλά θα πρέπει να σταματήσετε να παίρνετε το φάρμακο και να επικοινωνήσετε με το γιατρό σας, αμέσως μόλις εμφανιστούν:

 Αλλεργικές αντιδράσεις, συμπεριλαμβανομένων των σοβαρών αντιδράσεων
και του
αγγειοοιδήματος (σοβαρή αλλεργική αντίδραση η οποία προκαλεί πρήξιμο
του προσώπου ή του φάρυγγα)
Οι αντιδράσεις αυτές μπορεί να αρχίσουν σύντομα μετά την πρώτη λήψη του
φαρμάκου, ή μπορεί να
αρχίσουν αργότερα.

Συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες (μπορεί να επηρεάσουν έως 1 στους 10
ασθενείς)
 υπνηλία
 ζάλη, κεφαλαλγία
 φαρυγγίτιδα, ρινίτιδα (στα παιδιά)
 διάρροια, ναυτία, ξηροστομία
 κόπωση

Όχι συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες (μπορεί να επηρεάσουν έως 1 στους 100
ασθενείς)
 διέγερση
 παραισθησία (μη φυσιολογική αίσθηση του δέρματος)
 κοιλιακό άλγος
 κνησμός (φαγούρα), εξάνθημα
 αδυναμία (εξαιρετική κόπωση), αδιαθεσία

Σπάνιες ανεπιθύμητες ενέργειες (μπορεί να επηρεάσουν έως 1 στους 1.000
ασθενείς)
 αλλεργικές αντιδράσεις, ορισμένες σοβαρής μορφής (πολύ σπάνια)
 κατάθλιψη, ψευδαίσθηση, επιθετικότητα, σύγχυση, αϋπνία
 σπασμοί
 ταχυκαρδία (υπερβολικά ταχύς καρδιακός παλμός)
 μη φυσιολογική ηπατική λειτουργία
 κνίδωση (εξάνθημα)
 οίδημα (πρήξιμο)
 αύξηση του βάρους

Πολύ σπάνιες ανεπιθύμητες ενέργειες (μπορεί να επηρεάσουν έως 1 στους
10.000 ασθενείς)
 θρομβοπενία (χαμηλά επίπεδα αιμοπεταλίων στο αίμα)
 τικ (ακούσιοι σπασμοί)
 συγκοπή, δυσκινησία (ακούσιες κινήσεις), δυστονία (μη φυσιολογικές
παρατεταμένες μυϊκές
συσπάσεις), τρόμος, δυσγευσία (αλλαγή της
γεύσης)
 θαμπή όραση, διαταραχή της προσαρμογής (δυσκολία στην εστίαση),
βολβοστροφή
(ανεξέλεγκτη περιστροφική κίνηση των οφθαλμών)
 αγγειοοίδημα (σοβαρή αλλεργική αντίδραση η οποία προκαλεί πρήξιμο του
προσώπου ή του φάρυγγα), σταθερό (ως προς την περιοχή εμφάνισης)
φαρμακευτικό εξάνθημα
 μη φυσιολογική αποβολή ούρων (βρέξιμο του κρεβατιού, πόνος και/ή
δυσκολία στην ούρηση)

Μη γνωστής συχνότητας ανεπιθύμητες ενέργειες (η συχνότητα δεν
μπορεί να εκτιμηθεί από τα διαθέσιμα δεδομένα)
 αυξημένη όρεξη
 ιδεασμός αυτοκτονίας (επαναλαμβανόμενες σκέψεις αυτοκτονίας ή
απασχόληση με σκέψεις αυτοκτονίας), εφιάλτες
 αμνησία, διαταραχές της μνήμης
 ίλιγγος (αίσθηση περιστροφής ή κίνησης)
 κατακράτηση ούρων (αδυναμία πλήρους εκκένωσης της ουροδόχου κύστης)
 κνησμός (έντονη φαγούρα) ή/και κνίδωση μετά τη διακοπή του φαρμάκου
 πόνος στις αρθρώσεις
 εξάνθημα με πυώδεις φλύκταινες
[/α]
ΕΙΜΙ Η ΖΩΗ = ΙΗΣΟΥΣ = 888
Άβαταρ μέλους
Τζιτζιμιτζιχότζιρας
Phorum.gr user: 2.Χόρχε ντελ Σάλτο 1.Brainstorm

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Τζιτζιμιτζιχότζιρας »

Ju-87 έγραψε: 22 Απρ 2021, 21:35
Οκ.
Οπως τις δημοσιεύσεις σου.
Φιλαράκι, αν κάποιος μπει φορουμάκι από μαγκιά ή από αδυναμία κάποιας στιγμής, πάει, τελείωσε.
Άβαταρ μέλους
Ζενίθεδρος
Phorum.gr user: Ζενίθεδρος
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ζενίθεδρος »

Το καλύτερο φάρμακο είναι το σκόρδο. Το ωμο σκόρδο πρέπει να συνθλιβεται με σκορδοστιφτη, να ανακατεύεται με ελαιόλαδο, ρίγανη, μαυροπιπερο και αλάτι, και να αλείφεται επάνω σε ξεροψημενες φέτες του τοστ. Πρέπει να συνοδευεται με μια παγωμένη μπιρα. Οι παρενέργειες μετα την βρώση ενός ολόκληρου ωμου σκόρδου ειναι η δυσωδία που αναδίδεται στον περίγυρο χώρο, η αίσθηση ότι καιει το δερμα, το οτι πέφτει η πίεση και έχεις ελαφριές ζαλάδες, ότι σχηματιζονται στα ουλα και στα χείλη μικρές ουλές στο χρώμα του μαριναρισμενου κρεάτος. Μια επισης ανεπιθύμητη παρενέργεια ειναι το συχνο και βροντερό κλασιμο που επίσης βρωμάει σαν χαλασμένο τζατζίκι. Η πρωινή ούρηση γινεται επίσης επίπονη καθοτι πρέπει να στηριχτεί καποιος με τα χέρια του στο καζανάκι και να γειρει το σώμα του σε κλίση 30 μοιρών απο το έδαφος για να μπορέσει να σημαδέψει την λεκάνη.
Ακόμα τούτη ή άνοιξη ραγιάδες, ραγιάδες, τούτο το καλοκαίρι, μέχρι να ρθεί ο Μόσκοβος να φέρει το σεφέρι.
☦𓀢
- Casper -

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από - Casper - »

Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: 22 Απρ 2021, 21:59
Ju-87 έγραψε: 22 Απρ 2021, 21:35

Οκ.
Οπως τις δημοσιεύσεις σου.
Και τις δικές μου. Μου το έγραψαν και μένα όταν οι ψυχαναγκασμοί και ιδεοληψίες δεν υποχωρούσαν με μαξ δόση αντικαταθλιπτικού. Στην μιν δόση βέβαια μου το έγραψαν αλλά δεν το πήρα ποτέ. Ούτε καν διάβασα για παρενέργειες όμως.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

nowhere έγραψε: 22 Απρ 2021, 11:46 ώστε τα φάρμακα έχουν παρενέργειες.τόσο καιρό νόμιζα πως το σεντόνι με τα ψιλά γράμματα το βάζαν για να στέκονται οι καρτέλες.κάθε μέρα μαθαίνεις και κάτι καινούργιο
:lol:
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”