!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Τα μαστιγώματα προαιρετικά.
- ΜπλεΜπουμπυς
Re: Τα μαστιγώματα προαιρετικά.
Οι ΗΠΑ θα πολεμανε την Ρωσια μεχρι τον ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ Ουκρανο !
Δεν λειτουργεί ακριβώς έτσι. Πληρωμένες υπερωρίες ξέχασέ τις. Κανένας εργοδότης χαμηλόμισθου δεν ενδιαφέρεται να σε βάλει να δουλέψεις πληρωμένες υπερωρίες.gassim έγραψε: 15 Απρ 2021, 23:14 Όπως είπα και πριν, για το θέμα της δεύτερης εργασίας δεν αλλάζει κάτι καθώς είτε τώρα κάνεις υπερωρία είτε με το νέο σύστημα κάτσεις παραπάνω, ο υπάλληλος πρέπει να συναινέσει.
Αν πούμε οτι θα σε βάλει ο εργοδότης να κάτσεις με το ζόρι μπορεί να το κάνει τόσο με το παλιό το σύστημα όσο και με το καινούριο, η διαφορά είναι οτι με το παλιό πρέπει να σου πληρώσει υπερωρία ενώ με το νέο θα σου χρωστάει τις ώρες σε ρεπό. Απλά πρέπει να πεις στον εργοδότη σου οτι εγω τα απογεύματα δουλεύω και αλλού και δεν μπορώ να φύγω μετά απο αυτή την ώρα, ανεξαρτήτως συστήματος.
Να μου πεις οτι πλήττεται ο υπάλληλος οικονομικά σε περίπτωση που όντως κάνει υπερωρίες και όντως τις πληρωνόταν να το καταλάβω, ισχύει.
Η τακτική είναι η εξής. Να σου αναθέτει εργασίες που πρέπει οπωσδήποτε να τελειώσουν μέσα στην μέρα, δυσανάλογα πολλές για τον δεδομένο χρόνο. Επειδή όμως εκεί ξέρει πως δεν θα αντέξεις και θα τα βροντήξεις, το πιο συχνό είναι να σου αναθέσει κάτι λίγο πριν σχολάσεις. Να σου κλέψει δηλαδή κάνα μισάωρο δικού σου χρόνου. Γνωρίζει ήδη ότι έχεις να πας σε άλλη δουλειά κάποια στιγμή μετά, αφού δε σε ζει με αυτά που σου δίνει, και προσπαθεί να πάρει ό,τι μπορεί παραπάνω από σένα. Κι εσύ αν είσαι υπεύθυνος εργαζόμενος δεν θα βάλεις τις δύο εργασίες κολλητά γιατί ξέρεις ότι κάτι μπορεί να σε καθυστερήσει (πχ εμφανίζεται πελάτης τελευταία στιγμή πριν φύγεις και δεν μπορείς να τον παρατήσεις).
Οπότε το θέμα δεν είναι ότι θα σε βάλει από 4άωρο να δουλέψεις 6άωρο που ξέρει ότι έτσι σε εξωθεί να φύγεις αλλά να κερδίσει ένα μισάωρο σήμερα, μια ώρα αύριο, τρία τέταρτα μεθαύριο κοκ. Όλα αυτά απλήρωτα.
Τώρα όμως με το νόμο θα μπορεί να σε απασχολεί παραπάνω ώρες (και από τις δηλωμένες θα σου τραβήξει και κάποιο έξτρα αδήλωτο χρόνο στο τέλος) και το ρεπό που θα σου δίνει ή η μείωση ωρών σε κάποια άλλη μέρα θα είναι άχρηστη για σένα μέχρι να υπάρξει υπερπροσφορά part time εργασίας στην χώρα μας. Ζήσε Μάι μου δηλαδή...
Αν το καταλαβαίνουμε όλοι, δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο.gassim έγραψε: 15 Απρ 2021, 23:14 Όλοι καταλαβαίνουμε οτι ο σκοπός του νομοσχεδίου είναι η μείωση του εργασιακού κόστους για τον εργοδότη, χέστηκε το κράτος αν εσυ όταν δεν θα έχεις δουλειά θα πας σπίτι σου ή θα κάτσεις στο γραφείο να κάνεις οτι δουλεύεις.
- Bill Hicks
πρέπει να περνάς μαρτύριο στη δουλειά μη σε φαν κανα μισάωρο στη ζούλα
I have taken drugs before and I had a real good time... didn’t murder anybody, didn’t rob anybody, didn’t rape anybody... didn’t lose ONE fuckin’ job, laughed my ass off... and went about my day!
Τι δεν έχεις να προσθέσεις κάτι άλλο; έχεις γράψει ενα κατεβατό απο πάνωST48410 έγραψε: 15 Απρ 2021, 23:44Δεν λειτουργεί ακριβώς έτσι. Πληρωμένες υπερωρίες ξέχασέ τις. Κανένας εργοδότης χαμηλόμισθου δεν ενδιαφέρεται να σε βάλει να δουλέψεις πληρωμένες υπερωρίες.gassim έγραψε: 15 Απρ 2021, 23:14 Όπως είπα και πριν, για το θέμα της δεύτερης εργασίας δεν αλλάζει κάτι καθώς είτε τώρα κάνεις υπερωρία είτε με το νέο σύστημα κάτσεις παραπάνω, ο υπάλληλος πρέπει να συναινέσει.
Αν πούμε οτι θα σε βάλει ο εργοδότης να κάτσεις με το ζόρι μπορεί να το κάνει τόσο με το παλιό το σύστημα όσο και με το καινούριο, η διαφορά είναι οτι με το παλιό πρέπει να σου πληρώσει υπερωρία ενώ με το νέο θα σου χρωστάει τις ώρες σε ρεπό. Απλά πρέπει να πεις στον εργοδότη σου οτι εγω τα απογεύματα δουλεύω και αλλού και δεν μπορώ να φύγω μετά απο αυτή την ώρα, ανεξαρτήτως συστήματος.
Να μου πεις οτι πλήττεται ο υπάλληλος οικονομικά σε περίπτωση που όντως κάνει υπερωρίες και όντως τις πληρωνόταν να το καταλάβω, ισχύει.
Η τακτική είναι η εξής. Να σου αναθέτει εργασίες που πρέπει οπωσδήποτε να τελειώσουν μέσα στην μέρα, δυσανάλογα πολλές για τον δεδομένο χρόνο. Επειδή όμως εκεί ξέρει πως δεν θα αντέξεις και θα τα βροντήξεις, το πιο συχνό είναι να σου αναθέσει κάτι λίγο πριν σχολάσεις. Να σου κλέψει δηλαδή κάνα μισάωρο δικού σου χρόνου. Γνωρίζει ήδη ότι έχεις να πας σε άλλη δουλειά κάποια στιγμή μετά, αφού δε σε ζει με αυτά που σου δίνει, και προσπαθεί να πάρει ό,τι μπορεί παραπάνω από σένα. Κι εσύ αν είσαι υπεύθυνος εργαζόμενος δεν θα βάλεις τις δύο εργασίες κολλητά γιατί ξέρεις ότι κάτι μπορεί να σε καθυστερήσει (πχ εμφανίζεται πελάτης τελευταία στιγμή πριν φύγεις και δεν μπορείς να τον παρατήσεις).
Οπότε το θέμα δεν είναι ότι θα σε βάλει από 4άωρο να δουλέψεις 6άωρο που ξέρει ότι έτσι σε εξωθεί να φύγεις αλλά να κερδίσει ένα μισάωρο σήμερα, μια ώρα αύριο, τρία τέταρτα μεθαύριο κοκ. Όλα αυτά απλήρωτα.
Τώρα όμως με το νόμο θα μπορεί να σε απασχολεί παραπάνω ώρες (και από τις δηλωμένες θα σου τραβήξει και κάποιο έξτρα αδήλωτο χρόνο στο τέλος) και το ρεπό που θα σου δίνει ή η μείωση ωρών σε κάποια άλλη μέρα θα είναι άχρηστη για σένα μέχρι να υπάρξει υπερπροσφορά part time εργασίας στην χώρα μας. Ζήσε Μάι μου δηλαδή...
Αν το καταλαβαίνουμε όλοι, δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο.gassim έγραψε: 15 Απρ 2021, 23:14 Όλοι καταλαβαίνουμε οτι ο σκοπός του νομοσχεδίου είναι η μείωση του εργασιακού κόστους για τον εργοδότη, χέστηκε το κράτος αν εσυ όταν δεν θα έχεις δουλειά θα πας σπίτι σου ή θα κάτσεις στο γραφείο να κάνεις οτι δουλεύεις.
Εν πάση περιπτώσει ακόμα δεν έχουν διευκρινιστεί οι λεπτομέρειες του νόμου και απ' ότι άκουσα θα εφαρμοστεί πιλοτικά σε κάποιες μεγάλες επιχειρήσεις με υπαλλήλους γραφείου και στην συνέχεια θα επεκταθεί. Δεν ξέρουμε καν αν θα εφαρμόζεται στην μερική απασχόληση οπότε ας μην προτρέχουμε με σενάρια.
Μπα. Έχω φύγει και 2 το πρωί όταν χρειάστηκε. Έξτρα εργασία συμβαίνει κατά περιόδους και μια και δυο φορές την εβδομάδα. Απλά είναι εντελώς άλλο το ζόρι όταν πρέπει να φύγεις, να κάνεις αρκετά χιλιόμετρα με κίνηση και να βρεθεί εγκαίρως στη δεύτερη εργασία. Εκεί τρως γερό άγχος.Bill Hicks έγραψε: 15 Απρ 2021, 23:54 πρέπει να περνάς μαρτύριο στη δουλειά μη σε φαν κανα μισάωρο στη ζούλα
- La Bourgeoisie
------
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος La Bourgeoisie την 16 Απρ 2021, 10:08, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
-
the comet the course the tail
ο νέος εργασιακός νόμος είναι πραγματικό έκτρωμα. o εργαζόμενος δεν μπορεί καν να προγραμματίσει την ζωή του, με τον νόμο πια. σωματεία και δικαίωμα στην απεργία διαλύονται και ελέγχονται πλήρως. γυρνάμε 100+ χρόνια πίσω.
Με βολεμένους μιλάς, ασχέτως χώρας κατοικίας, που χωρίς να έχουν επαφή με το σπορ έχουν και άποψή.ST48410 έγραψε: 15 Απρ 2021, 22:50Νομίζω ότι η παρατήρηση αυτή δεν έχει σχέση με τη συζήτησή μας. Βάλε λοιπόν εργαζόμενο στα Lidl σε μόνιμη πρωινή τετράωρη βάρδια που τα απογεύματα εργάζεται σε φύλαξη χώρου κανονικά με ένσημα για άλλες 4 ώρες. Τι θα κάνει αυτός αν ο πρώτος του εργοδότης για ακριβώς τα ίδια λεφτά του βάζει κυλιόμενες βάρδιες ή αυξομειούμενα ωράρια; Πρακτικά δεν θα μπορέσει να κάνει δεύτερη δουλειά. Μπορεί να ζήσει μόνο με την μία; Όχι. Αδιέξοδο.gassim έγραψε: 15 Απρ 2021, 21:24Αφενός όταν καταρτίζεται ένα νομοσχέδιο για τα εργασιακά δεν μπορεί να προβλέπει την διευκόλυνση της μαύρης εργασίαςST48410 έγραψε: 15 Απρ 2021, 15:49 Γενική παρατήρηση. Η ελαστικοποίηση της εργασίας μπορεί να μην προκαλεί τόσο μεγάλο πρόβλημα όταν υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για δουλειά. Το έγραψε σωστά και ο Kauldron σε άλλη σελίδα αλλά όχι τόσο αναλυτικά και μπορεί να πέρασε απαρατήρητο.
Έστω μια κοπελίτσα που δουλεύει part-time το πρωί 10-14:00 σε μια εταιρεία και το απόγευμα κρατάει 2-3 ώρες ένα μικρό παιδάκι ή το διαβάζει. Με τις δύο αυτές δουλειές (ας πούμε κι ότι η δεύτερη είναι μαύρη και της μένουν όλα) δεν μπορεί να μαζέψει ένα μισθό της προκοπής στο τέλος του μήνα. Κουτσοζεί. Παρόλα αυτά αν αρχίσει η εταιρεία να απαιτεί ότι τις τάδε μέρες του μήνα θα έρχεσαι οκτάωρο γιατί σε χρειαζόμαστε και θα έχεις περισσότερα ρεπό καταλαβαίνετε όλοι ότι αυτό συνεπάγεται πως σταματά τη δεύτερη δουλειά.
Μια ακόμα παρατήρηση. Το να βγάζει κάποιος τόσα χρήματα από 3 δουλειές όσα θα έβγαζε από μία, είναι πολύ μεγάλη φθορά. Και πνευματική αλλά και υλική και χρόνου γιατί ποτέ δεν συμβαίνει να είναι η μία εργασία ακριβώς δίπλα στην άλλη. Εισιτήρια, μετακινήσεις και χαμένος χρόνος στο πήγαινε έλα.
Όταν κάποτε βρέθηκα στο εξωτερικό και χρειάστηκε δουλειά για έξτρα χαρτζιλίκι δεν υπήρχε πρόβλημα επειδή ακριβώς υπήρχε μεγάλη προσφορά. Έλεγες έχω κενό το Σάββατο το πρωί και σου έδιναν 2-3 επιλογές. Αν δεν ήσουν μη μου άπτου, αυτό μου βρωμάει, το άλλο μου ξινίζει, κάτι έβρισκες να κάνεις,νόμιμα και με ένσημα. Αν ήσουν και συνεπής, σε παρακάλαγαν τα επόμενα ΣΚ. Εδώ όμως; Που υπάρχει τέτοια προσφορά εργασίας να αξιοποιήσει ο εργαζόμενος τα ρεπό του;
ΥΓ. Σε τέτοια νήματα έχω πολλές φορές την εντύπωση ότι τα προσωπικά βιώματα παίζουν καθοριστικό ρόλο στις απόψεις μας. Αισθάνομαι, χωρίς να έχω καμία διάθεση να προσβάλω κανέναν, ότι μιλώ με ανθρώπους που ζουν σε άλλη χώρα.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
.
.
αυτο.ST48410 έγραψε: 15 Απρ 2021, 22:50
ΥΓ. Σε τέτοια νήματα έχω πολλές φορές την εντύπωση ότι τα προσωπικά βιώματα παίζουν καθοριστικό ρόλο στις απόψεις μας. Αισθάνομαι, χωρίς να έχω καμία διάθεση να προσβάλω κανέναν, ότι μιλώ με ανθρώπους που ζουν σε άλλη χώρα.
η σε αλλη εποχη.
για παραδειγμα αυτο με τον τουρισμο που ειπες, το εχω ζησει εγω πολυ διαφορετικα. δουλευα μπαρμαν σε νησι, ωραρια και μαλακιες δεν υπηρχαν, λεφτα με τη σεσουλα, και εξτρα δουλεια σερβιτορος σε ταβερνα η σε ξενοδοχειο αφθονη, οποτε ηθελες, και για οσες ωρες σε βαστουσαν τα ποδια σου, παλι καλοπληρωμενη.
και απο οτι ακουω και σημερα απο πρωην συναδελφους και φιλους, εξακολουθουν να ειναι καλα τα πραγματα. η νυχτα, πληρωνει. τα νησια, επισης. βεβαιως ωραρια δεν υπαρχουν. αμα δεν φυγει και ο τελευταιος πελατης, κανεις δε λεει "τελειωσε το 8ωρο μου, αντε γεια."
To be old and wise, you must first be young and stupid.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
το καταλαβαινουμε.ST48410 έγραψε: 15 Απρ 2021, 23:44Αν το καταλαβαίνουμε όλοι, δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο.gassim έγραψε: 15 Απρ 2021, 23:14 Όλοι καταλαβαίνουμε οτι ο σκοπός του νομοσχεδίου είναι η μείωση του εργασιακού κόστους για τον εργοδότη, χέστηκε το κράτος αν εσυ όταν δεν θα έχεις δουλειά θα πας σπίτι σου ή θα κάτσεις στο γραφείο να κάνεις οτι δουλεύεις.
εξεταζουμε ομως κατα ποσο αυτο μπορει να ειναι και win-win, κατα περιπτωση μπορει να βρεθει και ο εργαζομενος κερδισμενος.
-
το όνειρο κάθε νέου. να δουλεύει σερβιτόρος, νύχτα. το όραμα οικονομικής άνθισης για την χώρα. ταβέρνες και μπαρ.Ασέβαστος έγραψε: 16 Απρ 2021, 08:58αυτο.ST48410 έγραψε: 15 Απρ 2021, 22:50
η σε αλλη εποχη.
για παραδειγμα αυτο με τον τουρισμο που ειπες, το εχω ζησει εγω πολυ διαφορετικα. δουλευα μπαρμαν σε νησι, ωραρια και μαλακιες δεν υπηρχαν, λεφτα με τη σεσουλα, και εξτρα δουλεια σερβιτορος σε ταβερνα η σε ξενοδοχειο αφθονη, οποτε ηθελες, και για οσες ωρες σε βαστουσαν τα ποδια σου, παλι καλοπληρωμενη.
και απο οτι ακουω και σημερα απο πρωην συναδελφους και φιλους, εξακολουθουν να ειναι καλα τα πραγματα. η νυχτα, πληρωνει. τα νησια, επισης. βεβαιως ωραρια δεν υπαρχουν. αμα δεν φυγει και ο τελευταιος πελατης, κανεις δε λεει "τελειωσε το 8ωρο μου, αντε γεια."
θυμάται τα 90s o Ασέβαστος, που η εστίαση ήταν φτηνή, προσιτή σε όλους και γινόταν χαμός. και οι μισθοί για το τότε κόστος ζωής ήταν όντως καλοί, αν βάλεις και τα "μπερμπουάρ" μεσα...
αυτο εζησα φιλος, αυτο θυμαμαι.the comet the course the tail έγραψε: 16 Απρ 2021, 09:19το όνειρο κάθε νέου. να δουλεύει σερβιτόρος, νύχτα. το όραμα οικονομικής άνθισης για την χώρα. ταβέρνες και μπαρ.Ασέβαστος έγραψε: 16 Απρ 2021, 08:58αυτο.ST48410 έγραψε: 15 Απρ 2021, 22:50
η σε αλλη εποχη.
και απο οτι ακουω και σημερα απο πρωην συναδελφους και φιλους, εξακολουθουν να ειναι καλα τα πραγματα. η νυχτα, πληρωνει. τα νησια, επισης. βεβαιως ωραρια δεν υπαρχουν. αμα δεν φυγει και ο τελευταιος πελατης, κανεις δε λεει "τελειωσε το 8ωρο μου, αντε γεια."![]()
θυμάται τα 90s o Ασέβαστος, που η εστίαση ήταν φτηνή, προσιτή σε όλους και γινόταν χαμός. και οι μισθοί για το τότε κόστος ζωής ήταν όντως καλοί, αν βάλεις και τα "μπερμπουάρ" μεσα...![]()
και ναι, αυτο ηταν το ονειρο καθε νεου. ξενυχτια, γαμησια, και γεματη τσεπη. και το επομενο βημα να καβατζωσεις 5 φραγκα και να ανοιξεις δικο σου μπαρ, εστιατοριο, σκυλαδικο, κλπ, να χεστεις στο ταλληρο.the greek dream.
πολλοι ακολουθησαν αυτο το δρομο, (οι περισσοτεροι τον ηπιαν), αλλους μας εφερε η ζωη σε αλλα μονοπατια.
-
τα ξέρω φίλος... μέσα στα μαγαζά μεγάλωσα.... και από τα 12 δούλευα κιόλα...Ασέβαστος έγραψε: 16 Απρ 2021, 09:32αυτο εζησα φιλος, αυτο θυμαμαι.the comet the course the tail έγραψε: 16 Απρ 2021, 09:19το όνειρο κάθε νέου. να δουλεύει σερβιτόρος, νύχτα. το όραμα οικονομικής άνθισης για την χώρα. ταβέρνες και μπαρ.Ασέβαστος έγραψε: 16 Απρ 2021, 08:58
αυτο.
η σε αλλη εποχη.
και απο οτι ακουω και σημερα απο πρωην συναδελφους και φιλους, εξακολουθουν να ειναι καλα τα πραγματα. η νυχτα, πληρωνει. τα νησια, επισης. βεβαιως ωραρια δεν υπαρχουν. αμα δεν φυγει και ο τελευταιος πελατης, κανεις δε λεει "τελειωσε το 8ωρο μου, αντε γεια."![]()
θυμάται τα 90s o Ασέβαστος, που η εστίαση ήταν φτηνή, προσιτή σε όλους και γινόταν χαμός. και οι μισθοί για το τότε κόστος ζωής ήταν όντως καλοί, αν βάλεις και τα "μπερμπουάρ" μεσα...![]()
![]()
και ναι, αυτο ηταν το ονειρο καθε νεου. ξενυχτια, γαμησια, και γεματη τσεπη. και το επομενο βημα να καβατζωσεις 5 φραγκα και να ανοιξεις δικο σου μπαρ, εστιατοριο, σκυλαδικο, κλπ, να χεστεις στο ταλληρο.the greek dream.
πολλοι ακολουθησαν αυτο το δρομο, (οι περισσοτεροι τον ηπιαν), αλλους μας εφερε η ζωη σε αλλα μονοπατια.
-
έψηνα πίτσες, μακαρονάδες. έφτιανα σερβίτσα, ποικιλίες, σαλάτες. ούζα, φραπέδες. το καθετί. 
- La Bourgeoisie
Ο Χατζηδάκης είναι υπουργός εργασίας χωρίς να έχει εργαστεί ποτέ.
Χωρίς να κολλήσει ένα ένσημο.
Χωρίς να αναζητήσει ποτέ μεροκάματο ή μηνιαία αποδοχή.
Με την ιδιότητα του κομματόσκυλου και της προϋπηρεσίας στην Δ.Α.Π και στην ΟΝΝΕΔ.
Ο Χατζηδάκης δεν έχει μαζέψει ποτέ ελιές.
Δεν αναγκάστηκε να εργαστεί ως φοιτητής για να τα βγάλει πέρα.
Ο Χατζηδάκης μας διακηρύσσει εν μέσω πανδημίας που καθημερινά πεθαίνουν δεκάδες άνθρωποι πως θα καταργήσει το 8ωρο, εργασιακό κεκτημένο μ αγώνες και θυσίες, πληρωμένο ακριβά με άφατο αίμα.
Ενώ πεθαίνει κόσμος από τον κορωνοϊό αλλά κι από μύρια άλλα αβοήθητος στο σπίτι.
Ενώ πεθαίνουν μόνοι στα νοσοκομεία εκτός ΜΕΘ λόγω μη στελεχωμένων νοσοκομείων.
Ενώ το λιανεμπόριο κι η εστίαση κοιτάζει τον γκρεμό και πεθαίνει οικονομικά γιατί δεν έχουμε ακόμη νοσοκομεία.
Ενώ οι καταθλίψεις και οι φοβίες έχουν χτυπήσει κόκκινο.
Ενώ στις διαδηλώσεις πέφτει το ξύλο της αρκούδας λόγω... συνωστισμού.
Ενώ ο κόσμος χάνεται και τα γκεμπελοκάναλα υποκρίνονται κανονικότητα με Πάσχα στο χωριό.
Στην καγκελόπορτα του Άουσβιτς της φρίκης γράφει: Η εργασία απελευθερώνει.
Δεν φταίει ο Χατζιδάκης που φτασαμε ως εδώ.
Φταίμε εμείς που επιτρέψαμε τη σύγχρονη κιγκαλερία του δικού μας Άουσβιτς.
Δεν θα πω Περαστικά μας, γιατί δεν θα είναι περαστικά, μόνο όσοι είναι σε συννεφάκια, ανόητοι και χαχαχούχα τα χάφτουν αυτά.
Διαμορφώνεται ένας νέος σκληρός κόσμος κι ένας νέος, δυστυχής, ψυχρός και στεγνός, ρομποτοποιημένος άνθρωπος, με πρώτη ύλη τη μαγιά του σύγχρονου απαθή, φοβισμένου κι ατομιστή ανθρώπου.
Η πολιτική εργαλειοποίηση του ιού είναι προφανέστατη.
Τους ήρθε λουκουμάκι.
Ούτε παραγγελιά να τον είχανε.
Χωρίς να κολλήσει ένα ένσημο.
Χωρίς να αναζητήσει ποτέ μεροκάματο ή μηνιαία αποδοχή.
Με την ιδιότητα του κομματόσκυλου και της προϋπηρεσίας στην Δ.Α.Π και στην ΟΝΝΕΔ.
Ο Χατζηδάκης δεν έχει μαζέψει ποτέ ελιές.
Δεν αναγκάστηκε να εργαστεί ως φοιτητής για να τα βγάλει πέρα.
Ο Χατζηδάκης μας διακηρύσσει εν μέσω πανδημίας που καθημερινά πεθαίνουν δεκάδες άνθρωποι πως θα καταργήσει το 8ωρο, εργασιακό κεκτημένο μ αγώνες και θυσίες, πληρωμένο ακριβά με άφατο αίμα.
Ενώ πεθαίνει κόσμος από τον κορωνοϊό αλλά κι από μύρια άλλα αβοήθητος στο σπίτι.
Ενώ πεθαίνουν μόνοι στα νοσοκομεία εκτός ΜΕΘ λόγω μη στελεχωμένων νοσοκομείων.
Ενώ το λιανεμπόριο κι η εστίαση κοιτάζει τον γκρεμό και πεθαίνει οικονομικά γιατί δεν έχουμε ακόμη νοσοκομεία.
Ενώ οι καταθλίψεις και οι φοβίες έχουν χτυπήσει κόκκινο.
Ενώ στις διαδηλώσεις πέφτει το ξύλο της αρκούδας λόγω... συνωστισμού.
Ενώ ο κόσμος χάνεται και τα γκεμπελοκάναλα υποκρίνονται κανονικότητα με Πάσχα στο χωριό.
Στην καγκελόπορτα του Άουσβιτς της φρίκης γράφει: Η εργασία απελευθερώνει.
Δεν φταίει ο Χατζιδάκης που φτασαμε ως εδώ.
Φταίμε εμείς που επιτρέψαμε τη σύγχρονη κιγκαλερία του δικού μας Άουσβιτς.
Δεν θα πω Περαστικά μας, γιατί δεν θα είναι περαστικά, μόνο όσοι είναι σε συννεφάκια, ανόητοι και χαχαχούχα τα χάφτουν αυτά.
Διαμορφώνεται ένας νέος σκληρός κόσμος κι ένας νέος, δυστυχής, ψυχρός και στεγνός, ρομποτοποιημένος άνθρωπος, με πρώτη ύλη τη μαγιά του σύγχρονου απαθή, φοβισμένου κι ατομιστή ανθρώπου.
Η πολιτική εργαλειοποίηση του ιού είναι προφανέστατη.
Τους ήρθε λουκουμάκι.
Ούτε παραγγελιά να τον είχανε.