Θα σου μιλήσω πολύ ντόμπρα, όπως κάνω πάντα εξ'άλλου. Δεν έζησα σε θρησκευόμενη οικογένεια, βασικά δεν είχα οικογένεια,( αυτό πάρτο όπως θες..),αλλά μόνη μου προσπαθούσα να αντιληφθώ τα περί θρησκείας Είχαμε έναν παππά στο Λύκειο, που ήμουν η αγαπημένη του και ήταν ο αγαπημένος μου. Να σου πω γιατί; Διότι άκουγε όλες τις αμφιβολίες μου, όλα τα δύσκολα ερωτήματα. Απαντούσε και σε φιλοσοφικό επίπεδο, αλλά δεν απέφευγε και τη λογική προσέγγιση στις αντιρρήσεις μου. Κάποια στιγμή μου ζήτησε να με εξομολογήσει. Αρνήθηκα. Διότι θεωρώ πως ουδείς μπορεί να μαζέψει τις ''αμαρτίες'' μου, που εγώ θεωρώ επιλογές εκ των πραγμάτων. Ποτέ δεν μπήκα στη διαδικασία. Ακόμη και σε δύσκολες στιγμές κατάρρευσης, βρήκα δύναμη, όρθωσα ανάστημα, πάλι από επιλογή.Cavaliere έγραψε: 12 Απρ 2021, 13:59Στην εποχή που ήμουν εγώ έφηβος, ήταν χάλια. Κανένας σεβασμός, κανένας κανόνας, εύκολα γινόταν κάποιος περίγελος και δεν τον προστάτευε σχεδόν κανείς. Για τα δε χριστιανικά, ως έφηβος πήγα να εξομολογηθώ 2 φορές, και ο ίδιος Παπάς ενδιαφερόταν μόνο αν έχω γαμήσει,ή όχι. Δεν ξαναεξομολογήθηκα ως τα 32 μου, θεώρησα το πράγμα πολύ επιφανειακό και με ψυχομανιακή εμμονή στο σεξ, όταν ένας έφβος έχει τόσα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τη σχέση του με το Θείο. Το αποτέλεσμα, να μάθουμε πως ο Θεός είναι ένας μπάρμπας που μετράει τα γαμήσια μας και τις μπουκιές μας, πράγμα εσφαλμένο και θρησκόληπτο.Πασιφάη έγραψε: 12 Απρ 2021, 13:54Λυπάμαι γι'αυτό που διαβάζω. Ο εκφοβισμός είναι κάτι που δεν ανέχομαι. Πόσο μάλλον να συμβαίνει σε παιδιά που διαμορφώνουν προσωπικότητες. Ευαίσθητη ηλικία, πανάθεμά με.Cavaliere έγραψε: 12 Απρ 2021, 13:48 Φυσικά υπάρχουν οικογένειες με ιδανικά και αξίες που δεν είναι Χριστιανοί. Όπως και Χριστιανοί καθάρματα.Για το αν με εμποδίζουν, όχι, δεν με εμποδίζουν, αλλά όταν ήμουνα νέος, άμα δεν έσπαγες δόντια και ήσουνα λίγο φλωράκος, δεν αντεχότανε το bullying όταν ήσουνα της Εκκλησίας.
Είμαι της άποψης, πως η επιλογή είναι σπουδαίο εφόδιο, όταν σου δίδεται απλόχερα.
Έσωσα την πάρτη μου, απ'τα χειρότερα. Δεν είμαι ταπεινός άνθρωπος, κάργα εγωϊσταριό είμαι, αλλά με ένα κωλοσυναίσθημα που καταντάει αποπνικτικό, ώρες- ώρες.
Αυτό που προσπαθώ να σου πω είναι πως το by the book, και η αυστηρή θεϊκή παρέμβασις, που βάζει φραγμό στα θέλω, δεν δουλεύει πάντα. Θέλω να έχω το πάνω χέρι στη ζήση μου, με όποιες συνέπειες.