Ναύτης έγραψε: 21 Μαρ 2021, 22:01
Winston Smith έγραψε: 21 Μαρ 2021, 15:09
Ναύτης έγραψε: 21 Μαρ 2021, 12:43
Δεν είναι δημόσια έγγραφα τα εξώδικα;
Τι ακριβώς νομίζεις ότι είναι ένα "δημόσιο έγγραφο"; Ένα έγγραφο που μπορεί να έχει πρόσβαση σε όλο το περιεχόμενό του ο καθένας χωρίς κανένα περιορισμό;
Ακριβώς, γι' αυτό λέγεται και δημόσιο έγγραφο, εκτός αν η υπηρεσία που το εκδίδει το έχει επισημάνει ως εμπιστευτικό.
Ειδικά για τα εξώδικα που αφορούν σε δημοσιεύματα τύπου, οι εκδότες είναι υποχρεωμένοι δια νόμου να τα δημοσιοποιήσουν.
Πρόκειται για γκάφα ολκής.
Στο ποστ σου που έκανα κουότ δεν μίλησες για τα εξώδικα που αφορούν δημοσιεύματα τύπου, αλλά γενικά ότι τα εξώδικα είναι δημόσια έγγραφα. Αν γενικά τα εξώδικα είναι δημόσια έγγραφα και δεν είναι εμπιστευτικά και σου στείλω ένα εγώ που θα αναγράφει το ονοματεπώνυμό μου, διεύθυνση κατοικίας και το επάγγελμά μου, μπορείς να το δημοσιεύσεις ως έχει (μαζί με αυτές τις πληροφορίες) στο ίντερνετ νόμιμα ή αποτελεί παραβίαση προσωπικών δεδομένων; Πρέπει το ίντερνετ να ξέρει που μένω και τι δουλειά κάνω;
Ένα έγγραφο, δηλαδή, που έχει εκδώσει μία δημόσια υπηρεσία και το οποίο περιέχει προσωπικά δεδομένα κάποιου (όνομα, επάγγελμα, τόπο κατοικίας, αφμ κλπ) μπορεί να το δημοσιεύσει ο οποιοσδήποτε οπουδήποτε επειδή ονομάζεται "δημόσιο έγγραφο";
Τώρα αν στην ειδική περίπτωση που το εξώδικο αφορά σε δημοσιεύματα τύπου, είναι υποχρεωμένοι δια νόμου να τα δημοσιοποιήσουν (μαζί με τα προσωπικά δεδομένα) δεν το γνωρίζω. Αν ισχύει, τότε σύμφωνοι.