!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Συνταγές, φαγητά, γλυκίσματα, ποτά και cocktails (μόνο για χορτάτους).
Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere »

Όταν πηγαινοερχόμουν Πάτρα-Ιταλία με το βαπόρι, στο εστιατόριο είχε στάνταρ στα ταψιά σπαγγέτι και δύο σάλτσες, μία με κιμά και μία ντομάτα. Τη Σαρακοστή είχε και μακαρονάκι κοφτό με χταπόδι στάνταρτ, και μάλιστα η σάλτσα με χταπόδι μαζί με τα μακαρόνια, όχι χώρια. Νομίζω, αυτό και οι σουπιές με σπανάκι είναι τα σταθερά πιάτα του παραδοσιακού μαγέρικου την Σαρακοστή.
Ordem e Progresso.
stergiosbik

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stergiosbik »

Cavaliere έγραψε: 21 Μαρ 2021, 17:45
Κόκκορας έγραψε: 21 Μαρ 2021, 14:34
stergiosbik έγραψε: 21 Μαρ 2021, 14:22

Στην συνταγη;
Οχι.Αφου δεν βαζει στο βιντεο.
Αλλωστε το ουζο με αηδιαζει.
Μονο και απο την μυρωδια μου ρχεται να κανω εμετο.
δεν το απεχθανομαι οπως εσυ ,αλλα δεν μου αρεσει και μενα

ωστοσο εχω φαει χταποδι μακαρονακι με γλυκανισο/ουζο και προς γενικη μου εκπληξη ηταν το κατι αλλο,ανωτερο απο τα αλλα που ετρωγα ανευ.
Μπορείς να μου πεις γιατί όλοι κάνουν το χταπόδι με κοφτό μακαρόνι; Με άλλα ζυμαρικά δεν πάει;
Kλασσικη πατροπαραδοτη συνταγη δεν την αλλαζεις.
Υστερα αυτο το φαγητο το τρωνε συνηθως με το κουταλι,εγω παντως πηρουνι χρησιμοποιω,οποτε λιγο δυσκολο να βαλεις π.χ. σπαγγετι.
Παντως ειναι πολυ ωραια συνταγη και οχι μονο τωρα για την νηστεια.
Να την κανεις.
Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

stergiosbik έγραψε: 21 Μαρ 2021, 18:34
Cavaliere έγραψε: 21 Μαρ 2021, 17:45
Κόκκορας έγραψε: 21 Μαρ 2021, 14:34

δεν το απεχθανομαι οπως εσυ ,αλλα δεν μου αρεσει και μενα

ωστοσο εχω φαει χταποδι μακαρονακι με γλυκανισο/ουζο και προς γενικη μου εκπληξη ηταν το κατι αλλο,ανωτερο απο τα αλλα που ετρωγα ανευ.
Μπορείς να μου πεις γιατί όλοι κάνουν το χταπόδι με κοφτό μακαρόνι; Με άλλα ζυμαρικά δεν πάει;
Υστερα αυτο το φαγητο το τρωνε συνηθως με το κουταλι,εγω παντως πηρουνι χρησιμοποιω,οποτε λιγο δυσκολο να βαλεις π.χ. σπαγγετι.
Να την κανεις.
Σουπιές με σπανάκι μ΄αρέσει πιο πολύ.
Ordem e Progresso.
stergiosbik

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stergiosbik »

Cavaliere έγραψε: 21 Μαρ 2021, 18:36
stergiosbik έγραψε: 21 Μαρ 2021, 18:34
Cavaliere έγραψε: 21 Μαρ 2021, 17:45 Μπορείς να μου πεις γιατί όλοι κάνουν το χταπόδι με κοφτό μακαρόνι; Με άλλα ζυμαρικά δεν πάει;
Να την κανεις.
Σουπιές με σπανάκι μ΄αρέσει πιο πολύ.
Κι αυτο καλο.
Ακομη και στην νηστεια εχουμε τεραστιο πλουτο φαγητων λογω πληθωρας υλικων και ευρηματικοτητας των παππουδων μας.
Εμενα στην νηστεια δεν μου λειπει καθολου το κρεας μιας και ουτως η αλλως δεν ειμαι φουλ κρεατοφαγος.
Ομως εχω μεγαλο προβλημα με τα γαλακτομικα.
Ζοριζομαι πολυ που δεν τρωω τυρια,γιαουρτια και γαλα.
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne »

Τρελαίνομαι για χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι, αλλά συνήθως δεν μπορώ να το φάω από άλλη/ο, γιατί κάνουν τα μακαρόνια νιανια και είναι πολύ γλιτσερή η όλη ιστορία. Ειδικά, αν μείνει, επειδή έχει και το ζουμί, για να μη στεγνώσει, τα παραμαγειρεύουν, τραβάνε μετά κι άλλα υγρά και γίνεται λαπάς.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Άβαταρ μέλους
waldorf

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από waldorf »

Naida έγραψε: 21 Μαρ 2021, 14:44 Συκωτάκι στο τηγάνι ρίγανη, λεμόνι και σαλάτα λάχανο-καρότο λάδι, λεμόνι έψησα και ψωμί στην τοστιέρα :romance-hearteyes:
Εικόνα
Και αυτό το έφαγε κάποιος;
Δεν λέω νόστιμο μπορεί να (φαντάζεσε ότι) είναι,αλλά εμένα οπτικά μου κάνει σε αδρανή υλικά.Αμμοχάλικο,γαρμπίλι,σκύρα και τα ρέστα.
Nandros έγραψε: 26 Αύγ 2024, 17:56

Άντε γαμήσου λοιπόν συφιλιασμένο μουνόπανο.
.
Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Cecily Anne έγραψε: 21 Μαρ 2021, 18:40 Τρελαίνομαι για χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι, αλλά συνήθως δεν μπορώ να το φάω από άλλη/ο, γιατί κάνουν τα μακαρόνια νιανια και είναι πολύ γλιτσερή η όλη ιστορία. Ειδικά, αν μείνει, επειδή έχει και το ζουμί, για να μη στεγνώσει, τα παραμαγειρεύουν, τραβάνε μετά κι άλλα υγρά και γίνεται λαπάς.
Αυτό είναι και μένα το πρόβλημά μου πολύ νιανιά το κάνουνε.
Ordem e Progresso.
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida »

waldorf έγραψε: 21 Μαρ 2021, 18:44
Naida έγραψε: 21 Μαρ 2021, 14:44 Συκωτάκι στο τηγάνι ρίγανη, λεμόνι και σαλάτα λάχανο-καρότο λάδι, λεμόνι έψησα και ψωμί στην τοστιέρα :romance-hearteyes:
Εικόνα
Δεν λέω νόστιμο μπορεί να (φαντάζεσε ότι) είναι,αλλά εμένα οπτικά μου κάνει σε αδρανή υλικά.Αμμοχάλικο,γαρμπίλι,σκύρα και τα ρέστα.
Για τσιμεντοκονια το έχω φίλε waldorf.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Cavaliere έγραψε: 21 Μαρ 2021, 18:44
Cecily Anne έγραψε: 21 Μαρ 2021, 18:40 Τρελαίνομαι για χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι, αλλά συνήθως δεν μπορώ να το φάω από άλλη/ο, γιατί κάνουν τα μακαρόνια νιανια και είναι πολύ γλιτσερή η όλη ιστορία. Ειδικά, αν μείνει, επειδή έχει και το ζουμί, για να μη στεγνώσει, τα παραμαγειρεύουν, τραβάνε μετά κι άλλα υγρά και γίνεται λαπάς.
Ο μόνος τρόπος που μπορώ να φανταστώ να μπορεί να μείνει , για να φας δεύτερη μερίδα την άλλη μέρα είναι να μη βράσεις το μακαρόνια στη σάλτσα και να ξανακάνεις την επόμενη μέρα δεύτερη δόση ή αν οπωσδήποτε καίγεσαι να τα μαγειρέψεις στη σάλτσα, να μοιρασεις τη σάλτσα και την επόμενη να ξανακάνεις τη διαδικασία με τη χτεσινή σάλτσα.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Cecily Anne έγραψε: 21 Μαρ 2021, 18:50
Cavaliere έγραψε: 21 Μαρ 2021, 18:44
Ο μόνος τρόπος που μπορώ να φανταστώ να μπορεί να μείνει , για να φας δεύτερη μερίδα την άλλη μέρα είναι να μη βράσεις το μακαρόνια στη σάλτσα και να ξανακάνεις την επόμενη μέρα δεύτερη δόση ή αν οπωσδήποτε καίγεσαι να τα μαγειρέψεις στη σάλτσα, να μοιρασεις τη σάλτσα και την επόμενη να ξανακάνεις τη διαδικασία με τη χτεσινή σάλτσα.
Ναι, έτσι πρέπει να κάμεις.
Ordem e Progresso.
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Naida έγραψε: 21 Μαρ 2021, 18:48
Εικόνα
Πάντως κι εγώ το συκώτι, για να το φάω, το θέλω μπετόν. Δεν το αντέχει μαλακό ο ουρανίσκος μου.
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Cecily Anne έγραψε: 21 Μαρ 2021, 18:54
Naida έγραψε: 21 Μαρ 2021, 18:48

Πάντως κι εγώ το συκώτι, για να το φάω, το θέλω μπετόν. Δεν το αντέχει μαλακό ο ουρανίσκος μου.
Δεν ήταν σκληρό καθόλου. Μαλακό ήταν, λουκούμι. Έπεσε προβρασιμο :lol:

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
waldorf

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από waldorf »

Μα ειδικά το συκώτι ρε κορίτσια είναι σαν να δαγκώνεις γυψοσανίδα αν παραψηθεί.
Nandros έγραψε: 26 Αύγ 2024, 17:56

Άντε γαμήσου λοιπόν συφιλιασμένο μουνόπανο.
.
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

waldorf έγραψε: 21 Μαρ 2021, 19:01 Μα ειδικά το συκώτι ρε κορίτσια είναι σαν να δαγκώνεις γυψοσανίδα αν παραψηθεί.
Δεν γίνεται να παραψηθει εαν το βράζεις.

Εικόνα

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

waldorf έγραψε: 21 Μαρ 2021, 19:01 Μα ειδικά το συκώτι ρε κορίτσια είναι σαν να δαγκώνεις γυψοσανίδα αν παραψηθεί.
Ναι, το καταλαβαίνω, αλλά δεν μ'αρέσει η υφή των εντοσθίων καθόλου, τρώω μόνο συκώτι κι αυτό παραψημένο. Κοκορέτσια, μαγειρίτσες και τέτοια τα απεχθάνομαι.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Μαγειρική”