!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;
Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;
Όταν πηγαινοερχόμουν Πάτρα-Ιταλία με το βαπόρι, στο εστιατόριο είχε στάνταρ στα ταψιά σπαγγέτι και δύο σάλτσες, μία με κιμά και μία ντομάτα. Τη Σαρακοστή είχε και μακαρονάκι κοφτό με χταπόδι στάνταρτ, και μάλιστα η σάλτσα με χταπόδι μαζί με τα μακαρόνια, όχι χώρια. Νομίζω, αυτό και οι σουπιές με σπανάκι είναι τα σταθερά πιάτα του παραδοσιακού μαγέρικου την Σαρακοστή.
Ordem e Progresso.
-
stergiosbik
Kλασσικη πατροπαραδοτη συνταγη δεν την αλλαζεις.Cavaliere έγραψε: 21 Μαρ 2021, 17:45Μπορείς να μου πεις γιατί όλοι κάνουν το χταπόδι με κοφτό μακαρόνι; Με άλλα ζυμαρικά δεν πάει;Κόκκορας έγραψε: 21 Μαρ 2021, 14:34δεν το απεχθανομαι οπως εσυ ,αλλα δεν μου αρεσει και μεναstergiosbik έγραψε: 21 Μαρ 2021, 14:22
Στην συνταγη;
Οχι.Αφου δεν βαζει στο βιντεο.
Αλλωστε το ουζο με αηδιαζει.
Μονο και απο την μυρωδια μου ρχεται να κανω εμετο.
ωστοσο εχω φαει χταποδι μακαρονακι με γλυκανισο/ουζο και προς γενικη μου εκπληξη ηταν το κατι αλλο,ανωτερο απο τα αλλα που ετρωγα ανευ.
Υστερα αυτο το φαγητο το τρωνε συνηθως με το κουταλι,εγω παντως πηρουνι χρησιμοποιω,οποτε λιγο δυσκολο να βαλεις π.χ. σπαγγετι.
Παντως ειναι πολυ ωραια συνταγη και οχι μονο τωρα για την νηστεια.
Να την κανεις.
Σουπιές με σπανάκι μ΄αρέσει πιο πολύ.stergiosbik έγραψε: 21 Μαρ 2021, 18:34Kλασσικη πατροπαραδοτη συνταγη δεν την αλλαζεις.Cavaliere έγραψε: 21 Μαρ 2021, 17:45Μπορείς να μου πεις γιατί όλοι κάνουν το χταπόδι με κοφτό μακαρόνι; Με άλλα ζυμαρικά δεν πάει;Κόκκορας έγραψε: 21 Μαρ 2021, 14:34
δεν το απεχθανομαι οπως εσυ ,αλλα δεν μου αρεσει και μενα
ωστοσο εχω φαει χταποδι μακαρονακι με γλυκανισο/ουζο και προς γενικη μου εκπληξη ηταν το κατι αλλο,ανωτερο απο τα αλλα που ετρωγα ανευ.
Υστερα αυτο το φαγητο το τρωνε συνηθως με το κουταλι,εγω παντως πηρουνι χρησιμοποιω,οποτε λιγο δυσκολο να βαλεις π.χ. σπαγγετι.
Να την κανεις.
Ordem e Progresso.
-
stergiosbik
Κι αυτο καλο.Cavaliere έγραψε: 21 Μαρ 2021, 18:36Σουπιές με σπανάκι μ΄αρέσει πιο πολύ.stergiosbik έγραψε: 21 Μαρ 2021, 18:34Kλασσικη πατροπαραδοτη συνταγη δεν την αλλαζεις.Cavaliere έγραψε: 21 Μαρ 2021, 17:45 Μπορείς να μου πεις γιατί όλοι κάνουν το χταπόδι με κοφτό μακαρόνι; Με άλλα ζυμαρικά δεν πάει;
Να την κανεις.
Ακομη και στην νηστεια εχουμε τεραστιο πλουτο φαγητων λογω πληθωρας υλικων και ευρηματικοτητας των παππουδων μας.
Εμενα στην νηστεια δεν μου λειπει καθολου το κρεας μιας και ουτως η αλλως δεν ειμαι φουλ κρεατοφαγος.
Ομως εχω μεγαλο προβλημα με τα γαλακτομικα.
Ζοριζομαι πολυ που δεν τρωω τυρια,γιαουρτια και γαλα.
- Cecily Anne
Τρελαίνομαι για χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι, αλλά συνήθως δεν μπορώ να το φάω από άλλη/ο, γιατί κάνουν τα μακαρόνια νιανια και είναι πολύ γλιτσερή η όλη ιστορία. Ειδικά, αν μείνει, επειδή έχει και το ζουμί, για να μη στεγνώσει, τα παραμαγειρεύουν, τραβάνε μετά κι άλλα υγρά και γίνεται λαπάς.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Και αυτό το έφαγε κάποιος;Naida έγραψε: 21 Μαρ 2021, 14:44 Συκωτάκι στο τηγάνι ρίγανη, λεμόνι και σαλάτα λάχανο-καρότο λάδι, λεμόνι έψησα και ψωμί στην τοστιέρα
![]()
Δεν λέω νόστιμο μπορεί να (φαντάζεσε ότι) είναι,αλλά εμένα οπτικά μου κάνει σε αδρανή υλικά.Αμμοχάλικο,γαρμπίλι,σκύρα και τα ρέστα.
Αυτό είναι και μένα το πρόβλημά μου πολύ νιανιά το κάνουνε.Cecily Anne έγραψε: 21 Μαρ 2021, 18:40 Τρελαίνομαι για χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι, αλλά συνήθως δεν μπορώ να το φάω από άλλη/ο, γιατί κάνουν τα μακαρόνια νιανια και είναι πολύ γλιτσερή η όλη ιστορία. Ειδικά, αν μείνει, επειδή έχει και το ζουμί, για να μη στεγνώσει, τα παραμαγειρεύουν, τραβάνε μετά κι άλλα υγρά και γίνεται λαπάς.
Ordem e Progresso.
Για τσιμεντοκονια το έχω φίλε waldorf.waldorf έγραψε: 21 Μαρ 2021, 18:44Και αυτό το έφαγε κάποιος;Naida έγραψε: 21 Μαρ 2021, 14:44 Συκωτάκι στο τηγάνι ρίγανη, λεμόνι και σαλάτα λάχανο-καρότο λάδι, λεμόνι έψησα και ψωμί στην τοστιέρα
![]()
Δεν λέω νόστιμο μπορεί να (φαντάζεσε ότι) είναι,αλλά εμένα οπτικά μου κάνει σε αδρανή υλικά.Αμμοχάλικο,γαρμπίλι,σκύρα και τα ρέστα.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...
I didn't do it, but If I did, I was drunk.
Que Sera, Sera...
Que Sera, Sera...
- Cecily Anne
Ο μόνος τρόπος που μπορώ να φανταστώ να μπορεί να μείνει , για να φας δεύτερη μερίδα την άλλη μέρα είναι να μη βράσεις το μακαρόνια στη σάλτσα και να ξανακάνεις την επόμενη μέρα δεύτερη δόση ή αν οπωσδήποτε καίγεσαι να τα μαγειρέψεις στη σάλτσα, να μοιρασεις τη σάλτσα και την επόμενη να ξανακάνεις τη διαδικασία με τη χτεσινή σάλτσα.Cavaliere έγραψε: 21 Μαρ 2021, 18:44Αυτό είναι και μένα το πρόβλημά μου πολύ νιανιά το κάνουνε.Cecily Anne έγραψε: 21 Μαρ 2021, 18:40 Τρελαίνομαι για χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι, αλλά συνήθως δεν μπορώ να το φάω από άλλη/ο, γιατί κάνουν τα μακαρόνια νιανια και είναι πολύ γλιτσερή η όλη ιστορία. Ειδικά, αν μείνει, επειδή έχει και το ζουμί, για να μη στεγνώσει, τα παραμαγειρεύουν, τραβάνε μετά κι άλλα υγρά και γίνεται λαπάς.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Ναι, έτσι πρέπει να κάμεις.Cecily Anne έγραψε: 21 Μαρ 2021, 18:50Ο μόνος τρόπος που μπορώ να φανταστώ να μπορεί να μείνει , για να φας δεύτερη μερίδα την άλλη μέρα είναι να μη βράσεις το μακαρόνια στη σάλτσα και να ξανακάνεις την επόμενη μέρα δεύτερη δόση ή αν οπωσδήποτε καίγεσαι να τα μαγειρέψεις στη σάλτσα, να μοιρασεις τη σάλτσα και την επόμενη να ξανακάνεις τη διαδικασία με τη χτεσινή σάλτσα.Cavaliere έγραψε: 21 Μαρ 2021, 18:44Αυτό είναι και μένα το πρόβλημά μου πολύ νιανιά το κάνουνε.Cecily Anne έγραψε: 21 Μαρ 2021, 18:40 Τρελαίνομαι για χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι, αλλά συνήθως δεν μπορώ να το φάω από άλλη/ο, γιατί κάνουν τα μακαρόνια νιανια και είναι πολύ γλιτσερή η όλη ιστορία. Ειδικά, αν μείνει, επειδή έχει και το ζουμί, για να μη στεγνώσει, τα παραμαγειρεύουν, τραβάνε μετά κι άλλα υγρά και γίνεται λαπάς.
Ordem e Progresso.
- Cecily Anne
Πάντως κι εγώ το συκώτι, για να το φάω, το θέλω μπετόν. Δεν το αντέχει μαλακό ο ουρανίσκος μου.Naida έγραψε: 21 Μαρ 2021, 18:48Για τσιμεντοκονια το έχω φίλε waldorf.waldorf έγραψε: 21 Μαρ 2021, 18:44Και αυτό το έφαγε κάποιος;Naida έγραψε: 21 Μαρ 2021, 14:44 Συκωτάκι στο τηγάνι ρίγανη, λεμόνι και σαλάτα λάχανο-καρότο λάδι, λεμόνι έψησα και ψωμί στην τοστιέρα
![]()
Δεν ήταν σκληρό καθόλου. Μαλακό ήταν, λουκούμι. Έπεσε προβρασιμοCecily Anne έγραψε: 21 Μαρ 2021, 18:54Πάντως κι εγώ το συκώτι, για να το φάω, το θέλω μπετόν. Δεν το αντέχει μαλακό ο ουρανίσκος μου.
Que Sera, Sera...
Que Sera, Sera...
Μα ειδικά το συκώτι ρε κορίτσια είναι σαν να δαγκώνεις γυψοσανίδα αν παραψηθεί.
Δεν γίνεται να παραψηθει εαν το βράζεις.waldorf έγραψε: 21 Μαρ 2021, 19:01 Μα ειδικά το συκώτι ρε κορίτσια είναι σαν να δαγκώνεις γυψοσανίδα αν παραψηθεί.

Que Sera, Sera...
Que Sera, Sera...
- Cecily Anne
Ναι, το καταλαβαίνω, αλλά δεν μ'αρέσει η υφή των εντοσθίων καθόλου, τρώω μόνο συκώτι κι αυτό παραψημένο. Κοκορέτσια, μαγειρίτσες και τέτοια τα απεχθάνομαι.waldorf έγραψε: 21 Μαρ 2021, 19:01 Μα ειδικά το συκώτι ρε κορίτσια είναι σαν να δαγκώνεις γυψοσανίδα αν παραψηθεί.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 1 Απαντήσεις
- 493 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από AlienWay
-
- 0 Απαντήσεις