!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Τροχαίο στην Βουλή με υπηρεσιακό όχημα

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Εμπεδοκλής

Re: Τροχαίο στην Βουλή με υπηρεσιακό όχημα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Εμπεδοκλής »

vagabondo έγραψε: 19 Μαρ 2021, 09:58
EKPLIKTIKOS έγραψε: 19 Μαρ 2021, 09:53 Από το βίντεο φαίνεται να κινείται νόμιμα ο δικυκλιστης, σταματάει ο ταρίφας να αφήσει το όχημα να κάνει παρανομία κ πέφτει πάνω στη μηχανή εξ αιτίας της παρανομίας του οδηγού. Πώς προκύπτει η συνυπαιτιοτητα; :smt017
Προσπέρασε από δεξιά το ταξί.
:smt018
ΑΡΘΡΟ 17 : Προσπέρασμα - Κυκλοφορία σε στοίχους

8.α) Σε μονόδρομους και οδούς διπλής κατεύθυνσης, που υπάρχουν δύο τουλάχιστον λωρίδες κυκλοφορίας, κατά κατεύθυνση, μέσα σε κατοικημένες περιοχές και τρείς εκτός αυτών, διαχωριζόμενες με κατά μήκος διαγραμμίσεις, επιτρέπεται η κυκλοφορία σε παράλληλες σειρές (στοίχους).
...
γ) Στην περίπτωση που προβλέπεται στο εδάφιο α' της παρούσας παραγρόφου, ο προβλεπόμενος τρόπος οδήγησης δε θεωρείται ότι αποτελεί προσπέρασμα κατά την έννοια του παρόντος άρθρου. Η διάταξη της περίπτωσης στ' της παραγράφου 3 του άρθρου αυτού παραμένει εφαρμόσιμη.
https://www.glavopoulos.com/kok-017/
Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon »

όποιος λέει οτι ειναι παράνομο το μηχανάκι γατί πέρασε το ταξί απο δεξιά, ας μετρήσει πόσα αυτοκίνητα πέρασαν το υπηρεασιακό απο δεξια όσο περίμενε να κάνει την παρανομία. Δεν γίνεται στην πράξη να μην περνάς τους σταματημένους απο δεξιά.
Εμπεδοκλής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Εμπεδοκλής »

vagabondo έγραψε: 19 Μαρ 2021, 10:09
Orion22 έγραψε: 19 Μαρ 2021, 10:02
vagabondo έγραψε: 19 Μαρ 2021, 09:58 Προσπέρασε από δεξιά το ταξί.
2 δεν είναι οι λωρίδες ανόδου;
Δεν ξέρω από Αθήνα :102: αλλά φαίνεται πως το μηχανάκι ήταν στην ίδια λωρίδα με το ταξί.
Πάγωσε το βίντεο στο 0:20. Κινείται παράλληλα με το ταξί και σε απόσταση τουλάχιστον ενός μέτρου.
Άβαταρ μέλους
Nostalgia
Phorum.gr user: Nostalgia

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nostalgia »

Εαν δεν εκοβε ταχυτητα το οχημα λογω μπαρας δεν θα ειχαμε το δυστυχημα. Η διαβαση πεζων ειναι μετα το οχημα αφαλειας.
"Εγώ Μανιάτα φυσικιά. Θα στεϊρωθού 'ς τα γόνατα. Και όλους τους φίλους θα δεχτού κατά που πρέπει καθενού...."
Άβαταρ μέλους
La Bourgeoisie

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από La Bourgeoisie »

Orion22 έγραψε: 19 Μαρ 2021, 10:02
vagabondo έγραψε: 19 Μαρ 2021, 09:58 Προσπέρασε από δεξιά το ταξί.
2 δεν είναι οι λωρίδες ανόδου;
2 ειναι οι λωριδες.

Προσφατα ημουν σε καποιο σκηνικο καπως αντιστοιχο.Κινομουν σε δρομο με 2 λωριδες κυκλοφοριας (και απο την αλλη κατευθυνση αντιστοιχα) οπου βρεθηκα σε διασταυρωση με στενο με το οποιο ειχα προταιρεοτητα (ο αλλος ειχε ΣΤΟΠ).
Επειδη μπροστα μου στην δικη μου λωριδα,τα αυτοκινητα ηταν ακινητοποιημενα σε ερυθρο σημαδοτη και προκειμενου να μην κλεισω την διασταυρωση παραχωρησα προτεραιορητα στο αυτοκινητο ερχομενο απο αριστερα απο το στενο που ειχε ΣΤΟΠ.
Ο συγκεκριμενος δεν ανεκοψε την κινηση του στην λωριδα μου για να ελεγξει και την αλλη εκ δεξιος μου λωριδα,ιδιας φορας κινησης με εμενα ,οπου ερχοταν αυτοκινητο και καθως η δικια του λωριδα ηταν ελευθερη και μπορουσε να διασχισει το στενο που ειχα εγω σταματησει , συγκρουστηκε με το αυτοκινητο που ερχοχταν απο μπροστα μου απο το ΣΤΟΠ.
Αφου κατεβηκαμε απο τα αυτοκινητα για τα υπολοιπα (μηνμακρυγορω) ,ο οδηγος απο το ΣΤΟΠ (δλδ ο αντιστοιχος του υπηρεσιακου της αστυνομιας) ανελαβε εξ ολοκληρου την ευθυνη ,υπογραψε φιλικη δηλωση (ηρθαν και της ασφαλιστικης φροντιδα ατυχηματος) και φυγαμε μιας και δεν υπηρχε τραυματισμος.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος La Bourgeoisie την 19 Μαρ 2021, 10:28, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Orion22

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Orion22 »

Εμπεδοκλής έγραψε: 19 Μαρ 2021, 01:21
από το βίντεο (60fps)

σε μισό δευτερόλεπτο (στο 30στο καρε του 20ου δευτερολέπτου εμφανίζεται) η μηχανή περνά 1 μήκος αυτοκινήτου (4μ)
=> σε 1", 8μ
σε 3600, 28800
δηλαδή κίνηση με κάτω από 30χλμ ανα ώρα
Dolce et decorum est contra pasok.* pugnatre
@gov.gr : «You were given the choice between war and dishonour. You chose dishonour, and you will have war.»
Άβαταρ μέλους
Υδράργυρος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Υδράργυρος »

Η Ντόρα ηταν μέσα; Τι ώρα μπήκε στη Βουλή; Δεν υπάρχουν και εκεί κάμερες;
Άβαταρ μέλους
vagabondo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vagabondo »

Φαίνεται πως το ταξί ήδη αλλάζει λωρίδα πριν εμφανιστεί στην οθόνη.
Occasio facit furem
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.
Άβαταρ μέλους
Maspoli

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Maspoli »

Μάλλον αρκετά συνηθισμένη περίπτωση ατυχήματος, ειδικά με πεζούς που διασχίζουν το δρόμο.
Το μόνο λάθος που ίσως έκανε το μηχανάκι είναι ότι μάλλον είχε αρκετή ταχύτητα. Δεν προσπέρασε από δεξιά- σε ξεχωριστή λωρίδα από το ταξί πήγαινε.
Θα μπορούσε ο μακαρίτης να είναι και λίγο πιο υποψιασμένος από το σταμάτημα που έκανε το ταξί. Προφανώς ο οδηγός με το χρεωμενο στη Μπακογιαννη όχημα εσφαλλε (γενικευμένο πάντως σφάλμα για τοθς οδηγούς αντίστοιχων οχημάτων στο συγκεκριμένο σημείο) αλλά δεν ξύπνησε ο άνθρωπος με την σκέψη "πάω να πάρω το αμάξι κι όποιον πάρει ο χάρος".

Το πρόβλημα δεν είναι σε αυτόν αλλά σε αυτόν που φώναζε "πάρε δρόμο" και στην διαχείριση από τα ΜΜΕ κατά το διάστημα μέχρι να βγει το βίντεο. Και βέβαια στην ηλίθια κατάσταση να μην έχει ρυθμιστεί με φανάρι, η χρόνια αναρχία που επικρατεί σε εκείνο το σημείο.
Άβαταρ μέλους
enaon

Orion22 έγραψε: 19 Μαρ 2021, 10:30 από το βίντεο (60fps)

σε μισό δευτερόλεπτο (στο 30στο καρε του 20ου δευτερολέπτου εμφανίζεται) η μηχανή περνά 1 μήκος αυτοκινήτου (4μ)
=> σε 1", 8μ
σε 3600, 28800
κάτι δεν ειναι σωστό νομίζω. Το βίντεο δεν μοιαζει 60 καρέ και ας λέει το ανέβασμαι, και αν πάει με 30 το παπί, οι άλλοι με πόσο πάνε; Νομίζω πάει με 60 περίπου, δεν έκοψε, δεν υπολόγισε την προσποίηση και νόμιζε ότι θα προλάβει.
Άβαταρ μέλους
La Bourgeoisie

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από La Bourgeoisie »

Orion22 έγραψε: 19 Μαρ 2021, 10:30
Εμπεδοκλής έγραψε: 19 Μαρ 2021, 01:21
από το βίντεο (60fps)

=> σε 1", 8μ
σε 3600, 28800

Υπολογισες την ταχυτητα της μοτο ; ΜΠΡΑΒΟ.
Αυτο σκεφτομουν αλλα βαριομουν....νομιζω μονο λογο ταχυτητας θα υπηρχε καποιο ποσοστο ευθυνης του οδηγου της μοτο.
Βλεποντας μου φανηκε υπερβολικη...τουλαχιστον πανω απο το οριο των 50χλμ που επιτρεπεται εντος αστικου ιστου εκτος εαν προσδιορριζεται αλλιως με σημα η εαν θεωρειται λεωφορος ταχειας κυκλοφοριας (δεν ξερω η Β.Σοφιας τι ισχυει..λεωφορος τ.κ ;;)
Αλλα εαν ισχυει η ταχυτητα που υπολογισες ΔΕΝ εχει καμια ευθυνη κατα την γνωμη μου ο οδηγος της μοτο παρα μονο ο αστυνομικος.
Δυστυχως σαν νεος οδηγος το θυμα μαλλον δεν ειχε και αναλογη εμπειρια για να προλαβει το συγκεκριμενο συμβαν.
(βλεπεις να κοβει το ταξι αριστερα σου αρα κατι συμβαινει... δεν ειχε ισως ξαναπερασει απο το συγκεκριμενο σημειο για να γνωριζει τι γινεται εκει....)
Άβαταρ μέλους
Ναύτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ναύτης »

Προφανώς ο οδηγός της μοτοσικλέτας ήταν άπειρος.
Αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι ο οδηγός του αυτοκινήτου ήταν 100% υπαίτιος για το δυστύχημα.
Άβαταρ μέλους
enaon

Maspoli έγραψε: 19 Μαρ 2021, 10:40 Δεν προσπέρασε από δεξιά- σε ξεχωριστή λωρίδα από το ταξί πήγαινε.
σε κάθε περίπτωση μιας και το είπες εστω στην τύχη, δεν επιτρέπετε να περάσεις όχημα απο δεξια, και ας εισαι στην δική σου λωρίδα, σταματημένο σημαίνει κίνδυνος. Όσοι που βλέπουμε στην λωρίδα που πάει Συνταγμα ειναι παράνομοι, το υπηρεσιακό δεν μπορεί να στρίψει αριστερά, επομένως αφού σταμάτησε πρέπει να σταματήσουν όλοι.
Άβαταρ μέλους
vagabondo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vagabondo »

Φαίνεται πως είναι 3 οι λωρίδες
Occasio facit furem
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.
Άβαταρ μέλους
enaon

vagabondo έγραψε: 19 Μαρ 2021, 10:47 Φαίνεται πως είναι 3 οι λωρίδες
δύο ειναι.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”