!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Μαραθωνιος

Αθλητικά νέα, ομάδες, αγωνιστικές, αποτελέσματα.
Άβαταρ μέλους
Πορφύριος Εξαρχίδης
Phorum.gr user: Πορφύριος Εξαρχίδης

Re: Μαραθωνιος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πορφύριος Εξαρχίδης »

ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 15 Μαρ 2021, 13:51
Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε: 15 Μαρ 2021, 13:49 Αν δε σε νοιάζει ο χρόνος και τώρα μπορείς να τρέξεις.
υπάρχει χρονικό όριο
όταν έτρεχα εγώ συνήθως στους περισσότερους ήταν 6 ώρες
Σε 6 ώρες όλοι τον βγάζουν. Αν τρέχει 20 χλμ τη βδομάδα μπορεί να το κάνει. Εγώ δεν έχω τρέξει ακόμα αλλά θέλω να τον βγάλω κάτω από 4 ώρες. Τώρα που άρχισα τα ναρκωτικά δύσκολα.
Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ »

under έγραψε: 15 Μαρ 2021, 13:52
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 15 Μαρ 2021, 13:46
under έγραψε: 15 Μαρ 2021, 13:28 Για να εχει ελπιδες καποιος να βγαλει Μαραθωνιο ποσα χλμ πρεπει να βγαζει καθημερινα ως προπονηση και για ποσο καιρο ;
δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο
θα ακούσεις πολλά, αυτό είναι το μόνο σίγουρο
πολλά πάντως παίζουν ρόλο
όταν προετοιμάστηκα για τον πρώτο μου μαραθώνιο αυτό που θυμάμαι είναι ότι ήδη έτρεχα σε αγώνες επί περίπου 1 έτος, βάλε όμως στην εξίσωση ότι ήμουν πολύ ελαφρός τότε (~52 κιλά)
από εκεί και πέρα, όταν θα βρίσκεσαι σε σημείο να βγάλεις σε προπόνηση περίπου 30χλμ θα είναι σχεδόν σίγουρο ότι σε αγώνα θα τερματίσεις
αν θέλεις να προετοιμαστείς από τώρα για τον κλασσικό του Νοέμβρη, θα πρότεινα να βαράς δύο δεκάρια τη βδομάδα μαζί με κάνα πεντάρι και ένα ημιμαραθώνιο το μήνα
όσο πλησιάζει ο αγώνας θα πρέπει να ανεβάζεις τις αποστάσεις, κάνα μήνα πριν να κάνεις και ένα τριαντάρι και 1-2 βδομάδες πριν τον αγώνα να κάνεις μόνο μικρές αποστάσεις για συντήρηση
τελευταίο μαραθώνιο τον έκανα το 2008 στη κλασική οπότε έχω πολλά χρόνια να ασχοληθώ με το συγκεκριμένο σπορ, οπότε και δε γνωρίζω τι άλλα προγράμματα/τακτικές προπόνησης έχουν επινοηθεί
θυμάμαι αυτά που έκανα εγώ
Αυτο ενδεχομενως να μπορουσα να το κανω αλλα οχι γι αυτον τον Νοεμβριο.
Ετσι οπως ειμαι τωρα μου φαινεται απιαστο το 30αρι αλλα λιγους μηνες πριν μου φαινοταν αδιανοητο το 10αρι που κανω τωρα.
εννοείται πως δεν πρέπει να σου φαίνεται αδιανόητο, είναι πολύ πιο εύκολο απ'ότι φαντάζεσαι, απλά χρειάζεσαι χρόνο
αν τώρα κάνεις 10ρια, με το καιρό προοδευτικά θα φτάσεις το 30ρι, αν το πάρεις απόφαση και το βάλεις στόχο, θα προλάβεις τον κλασικό του Νοέμβρη, είμαι σίγουρος
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης
Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε: 15 Μαρ 2021, 13:53
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 15 Μαρ 2021, 13:51
Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε: 15 Μαρ 2021, 13:49 Αν δε σε νοιάζει ο χρόνος και τώρα μπορείς να τρέξεις.
υπάρχει χρονικό όριο
όταν έτρεχα εγώ συνήθως στους περισσότερους ήταν 6 ώρες
Σε 6 ώρες όλοι τον βγάζουν. Αν τρέχει 20 χλμ τη βδομάδα μπορεί να το κάνει. Εγώ δεν έχω τρέξει ακόμα αλλά θέλω να τον βγάλω κάτω από 4 ώρες. Τώρα που άρχισα τα ναρκωτικά δύσκολα.
όχι, δεν είναι τόσο απλό για να βγει με 20χλμ τη βδομάδα
Τζίμης Πανούσης
arisordeath

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από arisordeath »

under έγραψε: 15 Μαρ 2021, 13:43
Gewponos90 έγραψε: 15 Μαρ 2021, 13:41 Αν δεν σε νοιάζει ο χρόνος που θα τερματίσεις η η θέση πάντως, σύντομα θα είσαι έτοιμος άμα το έχεις βάλει στοχο
Καθολου δεν με ενδιαφερει ο χρονος.

Βεβαια πριν ενα χρονο δεν εβγαζα ουτε 500 μετρα αλλα τωρα...
http://www.runningnews.gr/item.php?id=16748
δες αυτο αλλα και το σαιτ γενικοτερα,ψαξου ιντερνετικα και θα βρεις και αλλα,θεληση να εχεις.
βασικο να βρεις ενα καλο ζευγαρι παπουτσια που δυστυχως τα καλα ειναι και ακριβα(εκτος αν βρεις τιποτα προσφορες :102: ) και επισης οταν αρχισεις τις μεγαλες διαδρομες να προσεχεις να ενυδατωνεσαι καλα.εγω ειχα βρει κατι τζελακια με καφεινη και χωρις που μου δινανε ενεργεια,αυτα αναπληρωνουν εν μερη αυτα που χανει ο οργανισμος.
απο μενα μια συμβουλη να το παρεις χαλαρα και οπου βγει,προσπαθησε να ευχαριστηθεις το "ταξιδι" και μην ζοριζεις τον εαυτο σου παααρα πολυ γιατι μπορει να παθεις και καμια ζημια.βεβαια χωρις ζορι και προσπαθεια δεν γινεται οποτε πρεπει να βρεις ενα μετρο :003: ..
Άβαταρ μέλους
under

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από under »

arisordeath έγραψε: 15 Μαρ 2021, 14:59 απο μενα μια συμβουλη να το παρεις χαλαρα και οπου βγει,προσπαθησε να ευχαριστηθεις το "ταξιδι" και μην ζοριζεις τον εαυτο σου παααρα πολυ γιατι μπορει να παθεις και καμια ζημια.βεβαια χωρις ζορι και προσπαθεια δεν γινεται οποτε πρεπει να βρεις ενα μετρο :003: ..
Ευχαριστω.
Η αληθεια ειναι οτι το ευχαριστιεμαι και δεν βαζω τρελλα ζορια.Θα μπορουσα να εχω ζοριστει περισσοτερο αλλα σε γενικες γραμμες ειναι οι ωρες της ημερας που ευχαριστιεμαι περισσοτερο.
Δεν αποθνήσκουν οι θεοί. Η πίστις αποθνήσκει του αχαρίστου όχλου των θνητών.
Άβαταρ μέλους
Nostalgia
Phorum.gr user: Nostalgia

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nostalgia »

under έγραψε: 15 Μαρ 2021, 13:53
Nostalgia έγραψε: 15 Μαρ 2021, 13:47 Ενας συγγενης μου που τρεχει στον Μαραθωνιο (οχι επαγγελματικα φυσικα), βγαζει τις καθημερινες 15 με 25 χιλιομετρα.
Τις καθημερινες θα μπορουσα ευκολα να βγαζω πανω απο 5 αλλα λογω κινησης και πολυκοσμιας στο δρομο το αποφευγω.
Κατανοητο, αλλα εαν θες να τρεξεις στο Μαραθωνιο θα πρεπει να αυξησεις τα καθημερινα σου χιλιομετρα. Αλλο 5 αλλο 40 και να τα βγαλεις θα καεις εντελως.
"Εγώ Μανιάτα φυσικιά. Θα στεϊρωθού 'ς τα γόνατα. Και όλους τους φίλους θα δεχτού κατά που πρέπει καθενού...."
Άβαταρ μέλους
under

Nostalgia έγραψε: 15 Μαρ 2021, 16:17
Nostalgia έγραψε: 15 Μαρ 2021, 13:47 Ενας συγγενης μου που τρεχει στον Μαραθωνιο (οχι επαγγελματικα φυσικα), βγαζει τις καθημερινες 15 με 25 χιλιομετρα.
Τις καθημερινες θα μπορουσα ευκολα να βγαζω πανω απο 5 αλλα λογω κινησης και πολυκοσμιας στο δρομο το αποφευγω.
Κατανοητο, αλλα εαν θες να τρεξεις στο Μαραθωνιο θα πρεπει να αυξησεις τα καθημερινα σου χιλιομετρα. Αλλο 5 αλλο 40 και να τα βγαλεις θα καεις εντελως.
Εννοειται.Μα ειπα πιο πανω οτι δεν το φανταζομαι καν για αυτον τον Νοεμβριο.
Άβαταρ μέλους
Nostalgia
Phorum.gr user: Nostalgia

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nostalgia »

under έγραψε: 15 Μαρ 2021, 16:24

Το βασικοτερο ειναι οτι ξεκινησες τρεξιματακι που ειναι οτι καλυτερο σαν αθληση! :+1:
"Εγώ Μανιάτα φυσικιά. Θα στεϊρωθού 'ς τα γόνατα. Και όλους τους φίλους θα δεχτού κατά που πρέπει καθενού...."
Άβαταρ μέλους
Feindflug

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Feindflug »

Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε: 15 Μαρ 2021, 13:43
under έγραψε: 15 Μαρ 2021, 13:39
Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε: 15 Μαρ 2021, 13:36

Είσαι καλά. Σταδιακά πρέπει να αυξήσεις χλμ. Θα φτάσεις να βγάζεις 30 χλμ τις Κυριακές και άλλα 30-40 μέσα στη βδομάδα. Πρόσεχε τον εξοπλισμό σου. Να έχεις πάντα μαζί σου νερό στις μεγάλες αποστάσεις. Τελευταία βδομάδα πριν τον Μαραθώνιο θα κάνεις χαλαρή προπόνηση. Σε 3-4 μήνες θα είσαι έτοιμος.
Μαλλον θα αργησω να βγαλω τα 30 χλμ αλλα εχω αρχισει να ενδιαφερομαι ζωηρα.
Έχω τρέξει ημιμαραθώνιο στο Πάικο. Μοναδική εμπειρία.
Τύπε, τι είναι ο ημιμαραθώνιος;

Τρέχεις τα μισά χιλιόμετρα ή τρέχεις με ένα πόδι;
Dein Herz, meine Gier
Ab jetzt gehörst du nur mir
Άβαταρ μέλους
Feindflug

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Feindflug »

under έγραψε: 15 Μαρ 2021, 13:28 Για να εχει ελπιδες καποιος να βγαλει Μαραθωνιο ποσα χλμ πρεπει να βγαζει καθημερινα ως προπονηση και για ποσο καιρο ;
όταν προετοιμάστηκα για τον πρώτο μου μαραθώνιο αυτό που θυμάμαι είναι ότι ήδη έτρεχα σε αγώνες επί περίπου 1 έτος, βάλε όμως στην εξίσωση ότι ήμουν πολύ ελαφρός τότε (~52 κιλά)
από εκεί και πέρα, όταν θα βρίσκεσαι σε σημείο να βγάλεις σε προπόνηση περίπου 30χλμ θα είναι σχεδόν σίγουρο ότι σε αγώνα θα τερματίσεις
αν θέλεις να προετοιμαστείς από τώρα για τον κλασσικό του Νοέμβρη, θα πρότεινα να βαράς δύο δεκάρια τη βδομάδα μαζί με κάνα πεντάρι και ένα ημιμαραθώνιο το μήνα
όσο πλησιάζει ο αγώνας θα πρέπει να ανεβάζεις τις αποστάσεις, κάνα μήνα πριν να κάνεις και ένα τριαντάρι και 1-2 βδομάδες πριν τον αγώνα να κάνεις μόνο μικρές αποστάσεις για συντήρηση
τελευταίο μαραθώνιο τον έκανα το 2008 στη κλασική οπότε έχω πολλά χρόνια να ασχοληθώ με το συγκεκριμένο σπορ, οπότε και δε γνωρίζω τι άλλα προγράμματα/τακτικές προπόνησης έχουν επινοηθεί
Σου βάζανε και πέτρες στις τσέπες για να μην σε παίρνει ο αέρας, δικέ μου;
Dein Herz, meine Gier
Ab jetzt gehörst du nur mir
Άβαταρ μέλους
under

Nostalgia έγραψε: 15 Μαρ 2021, 16:35
under έγραψε: 15 Μαρ 2021, 16:24

Το βασικοτερο ειναι οτι ξεκινησες τρεξιματακι που ειναι οτι καλυτερο σαν αθληση! :+1:
Εδω και καποιους μηνες.
Citroenakias
Phorum.gr user: Citroenakias

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Citroenakias »

Καλύτερα να προπονηθεις στο σπριντ
21 Μαρ 2020, 18:31
Albrecht έγραψε: 21 Μαρ 2020, 18:31 Πιστεύω σε ενα μηνα θα είμαστε κομπλέ. Θα μιλάμε για Κορωνοιο και θα χαζογελαμε.
Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

Feindflug έγραψε: 15 Μαρ 2021, 16:40
Σου βάζανε και πέτρες στις τσέπες για να μην σε παίρνει ο αέρας, δικέ μου;
:lol: :lol:
όντως, ήμουν λεπτός γάματα, γι'αυτό και μου φαινόταν τόσο εύκολο
να φανταστείς τον τρίτο μαραθώνιο που έκανα, τον έτρεξα χωρίς καθόλου προετοιμασία
τώρα που ζυγίζω ~85kg ζορίζομαι στα 5χλμ :003:
Τζίμης Πανούσης
Άβαταρ μέλους
Ελβετός Τραπεζίτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ελβετός Τραπεζίτης »

Under,

θα ακούσεις πολλές συμβουλές και πολλές διαφορετικές τακτικές για την προπόνηση.

Δεν έχω καταλάβει ακριβως το στάδιο που είσαι τωρα, αλλά πρωτα πρέπει να ανέβεις προοδευτικά απο τα 5 στα 8, στα 10 χλμ. την ημέρα.

Εχεις ήδη συνηθίσει τον ρυθμό της αναπνοής και η μετάβαση σε ανωτερο επίπεδο αντοχής να ειναι προοδευτική για να αποφύγεις να τραυματίστεις.

Προσεχε την διατροφή σου και να πίνεις πολύ νερό.

Μετα τα 10χλμ να φτασεις σε επίπεδο να τρέχεις οπωσδήποτε 15-18χλμ καθε ημέρα εξη φορές την εβδομάδα. Δεν υπάρχουν Σαββατοκυριακα/Εορτες/αργίες/Οικογενειακά. Θα προπονήσαι υποχρεωτικά 6 φορές την εβδομάδα. Μια ημέρα για ξεκούραση.

Να έχεις τουλάχιστον τρια ζευγάρια κατάλληλα παπούτσια. Πέτα ξεφορτώσου κάθε ζευγάρι παπούτσια μετα 600-700 χλμ χρήσης γιατί ειναι άχρηστο πλέον.

Εαν μπορείς άλλαζε περιβάλλον, τρέξε σε βουνό σε ανηφορικό ασφαλτοστωμένο δρομο και οχι μονο σε σταδιο.

Απόφυγε να τρέχεις σε μη ασφαλτοστρωμένο δρόμο λόγω πιθανότητας τραυματισμού.
Αλλωστε προπονησαι για την κλασσική διαδρομή και οχι για ορειβατικό τρίαθλο μεγάλης αντοχής ή για αγωνες τύπου «600 χλμ σε 4 ημέρες».

Πάντα να συνδιάζεις το τρέξιμο με γυμναστική όπως π.χ. γιόγκα και χαλάρωση.

Καλή συνέχεια.
Success is not an end-of-the-road game, it's a never-ending-road game.
Άβαταρ μέλους
Ελβετός Τραπεζίτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ελβετός Τραπεζίτης »

Α, μην ξεχάσω:

Κράτα ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ απο κάθε προπόνηση.

Τι ωρα άρχισες/τελείωσες, πόσα χλμ έτρεξες, τι καιρό έκανε, θερμοκρασία, διαδρομή, πως αισθανώσουν σωματικά/πνευματικά, τι άλλη προπόνηση έκανες κλπ κλπ.
Success is not an end-of-the-road game, it's a never-ending-road game.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Αθλητικά”